Getafe – Alavés 4:1 (kon.) | Leganés – Barcelona 0:3 (kon.) | Sevilla – Vigo 2:1 (kon.)
Atlético Madrid – Real Madrid 0:0 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
0:0 (0:0)
Real Madrid
Sobota 18.11.2017, 20:45Španielska LaLiga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Kapitán domácich Diego Godín teraz inkasoval mimoriadne zbytočnú žltú kartu, keď si po svojom obrannom zákroku niečo mimoriadne temperamentne vysvetľoval s hlavným rozhodcom.
     
    89
    Cristianovi Ronaldovi v tejto sezóne nie je súdené. Hviezdny Portugalčan bo takmer sám v pokutovom území, no napokon pravačkou trafil len padajúceho Diega Godína!
     
    86
    Z úctyhodnej vzdialenosti napriahol Toni Kroos, Nemcov nebezpečný pokus vyrazil na rohový kop reflexívnym zákrokom gólman Jan Oblak!
     
    82
    Pred rohovým kopom Realu Madrid vznikla v pokutovom území Atlética ešte poriadna strkanica, ktorú hlavný arbiter napokon rieši žltou kartou tak pre Nacha Fernándeza, ako aj Lucasa Hernándeza.
    80. Kévin Gameiro (ATM)
     
    80
    Atlético mohlo doslova z ničoho otvoriť skóre zápasu! Krásnu kombináciu predviedla striedajúca dvojica Kévin Gameiro s Fernandom Torresom a zakončenie druhého menovaného vykopával z bránkovej čiary Raphaël Varane.
     
    78
    Juanfran si teraz počínal nedovolene v súboji s Marcom Asensiom a tento nedovolený zákrok mu už hlavný rozhodca neodpustil a ukazuje mu tak žltú kartu.
     
    77
    Tak teraz to vyzerá na Wanda Metropolitano ako na nejakom prípravnom zápase, keď sme v jednom prerušení hry videli až tri striedania. Na ihrisku už v drese hostí nevidíme dnes mimoriadne nevýrazného Karima Benzemu, ktorého strieda Marco Asensio. Domáci kouč sťahuje z hry celú svoju útočnú dvojicu Antoine Griezmann, Ángel Correa, ktorých nahrádzajú Fernando Torres s Kévinom Gameirom.
     
    70
    Tak konečne aspoň nejaké vzrušenie. Najskôr Kiko Casilla daroval svojim neistým spracovaním lopty domácim rohový kop a následne Koke musel aj za cenu žltej karty zastaviť rozbehnutého Luku Modrića.
     
    63
    Po ubránenom centri do pokutového územia sa s loptou na nohe rozbiehal Luka Modrić, ktorého aj za cenu nedovoleného zákroku zastavil Saúl Ñíguez. Ten napokon vidí aj žltú kartu z rúk hlavného rozhodcu.
     
    54
    Prvé striedanie vyťahuje už aj Diego Simeone, ktorý z ihriska sťahuje Thomasa Parteya a na jeho miesto posiela šikovného Yannicka Ferreiru-Carrasca.
     
    46
    Tak toto je veľká komplikácia pre Zinedinea Zidanea. Sergio Ramos totiž po svojom krvavom zranení nosa z konca prvého polčasu nie je schopný pokračovať v zápase, a tak musí prepustiť svoje miesto Nachovi Fernándezovi.
     
    35
    Cristiano Ronaldo napriahol z priameho kopu a v tejto chvíli prvýkrát predviedol svoje kvality Jan Oblak, ktorý loptu vytlačil na rohový kop! Pekný futbalový moment.
     
    34
    Po menšej pasivite zo strany hráčov Atlética prichádza nedovolený zákrok Stefana Savića na Toniho Kroosa, za ktorý vidí domáci stopér žltú kartu z rúk hlavného rozhodcu.
    32. Toni Kroos (REA)
     
    32
    Prvý náznak väčšej príležitosti aj pre Real Madrid. Cristiano Ronadlo prestrčil loptu do jasnej šance Tonimu Kroosovi, ten sa však dostal do kontaktu s Diegom Godínom a bránu napokon tesne netrafil.
     
    20
    Po dvadsiatich minútach evidujeme aj prvú žltú kartu zápasu. Vidí ju Dani Carvajal, ktorý prišiel do súboja s Kokem neskoro a napokon stredopoliara domácich aj nepríjemne zasiahol.
     
    3
    No a Atlético už mohlo vyhrávať! Po menších zmätkoch v defenzíve Realu sa v čistej šanci zoči-voči Kikovi Casillovi ocitol Ángel Correa, mieril však tesne vedľa ľavej žrde brány hostí!

    Jakub Kocourek

    Góly:

    Karty:   34. Savić (ATM), 63. Saúl Ñíguez (ATM), 70. Koke (ATM), 78. Torres Juanfran (ATM), 82. Hernández (ATM), 90. Godín (ATM) – 20. Carvajal (REA), 82. Nacho Fernández (REA)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 21:6.
    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Hernández – Partey (54. Ferreira-Carrasco), Gabi, Saúl Ñíguez, Koke – Á. Correa (77. Gameiro), Griezmann (77. F. Torres).
    Náhradníci: Moyà – Luís, F. Torres, Ferreira-Carrasco, Gameiro, Gaitán, J. Giménez.

    Real Madrid: Casilla – Carvajal, Varane, Ramos (46. Nacho Fernández), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Ronaldo, Isco, Benzema (77. Asensio).
    Náhradníci: Ramos – Nacho Fernández, Hernández, L. Vázquez, Asensio, Mayoral, D. Ceballos.

    Rozhodca: David Fernandez Borbalan