Nitra – Poprad 2:5 (kon.) | Žilina – B. Bystrica 2:6 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 3:4 (po pr.)
Trenčín – Nové Zámky 2:3 (po pr.) | Martin – Košice 3:4 (0:1 po s.n.)
koniec
MsHK Žilina
2:6 (1:3, 1:2, 0:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
Piatok 11.11.2016, 18:00 • Zimný štadión Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 18. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:59
    Tesne pred začiatkom poslednej minúty zápasu sa ešte bude vylučovať. Za nedovolené bránenie dostáva menší trest Roman Konečný.
     
    54:17
    Žilinčania mohli skorigovať náskok súpera. Puk sa náhodne odrazil na hokejku osamoteného Rastislava Konečného, no ten z tesnej blízkosti trafil len kanadského brankára.
     
    53:15
    Domáci hokejisti si zahrajú presilovú hru. Na trestnú lavicu putuje za hákovanie center druhej útočnej formácie hostí Vjačeslav Truchno.
     
    47:33
    Banská Bystrica dala gól!
    Myslím si, že o víťazovi zápasu je definitívne rozhodnuté. Kanadský obranca MATHEW MAIONE získal puk za súperovou bránou, následne sa natlačil pred ňu a prekonal náhradného brankára Maroša Mikoláša. Asistencie: Jordan Hickmott a Tomáš Surový.
     
    39:11
    Žilina dala gól!
    V závere druhej tretiny sa domácim hokejistom podarilo skorigovať vývoj zápasu. MAREK HOVORKA sa pretlačil po ľavej strane do útočného pásma, najskôr naznačil prihrávku, no následne vystrelil a strieľa druhý žilinský gól. Asistencia: Denis Rehák.
     
    36:39
    Peter Húževka predviedol krásnu individuálnu akciu. Protismernou kľučkou sa zbavil obrancu súpera, no jeho tvrdá strela skončila iba na pravej žrdi brány hostí.
     
    35:07
    Tak toto bola krásna akcia v podaní hostí. Mário Lunter nezištnou prihrávkou našiel Vjačeslava Truchna, no ten v jasnej pozícii minul úplne odkrytú bránu súpera.
     
    32:43
    Presilovú hru si zahrajú aj domáci hokejisti. Na trestnú lavicu putuje Tomáš Matoušek, ktorý si počínal nedovolene v súboji s Jakubom Drábekom.
     
    30:27
    Domáci hokejisti sa budú musieť brániť v ďalšom oslabení. Tentokrát putuje na trestnú lavicu za vyhodenie puk obranca Denis Rehák.
     
    29:52
    Po piatom inkasovanom góle opúšťa domácu svätyňu Tomáš Tomek. Druhú polovicu dnešného stretnutia tak odchytá mladý Maroš Mikoláš.
     
    29:52
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia mali hrať presilovú hru, no tá sa napokon nekoná. Pri avizovanom vylúčení sa dokázal strelecky presadiť strelou z medzi kruhov MÁRIO RÓTH a vyháňa z brány nešťastného Tomáša Tomeka. Asistencia: Juraj Bezúch.
     
    28:35
    Banská Bystrica dala gól!
    Barani potvrdzujú svoj výborný výkon a pridávajú ďalší gól. TOMÁŠ SUROVÝ si prebral puk pri mantineli, následne si nakorčuľoval na os ihriska a strelou do hornej časti brány prekonal Tomáša Tomeka. Asistencie: Branislav Kubka a Dávid Buc.
     
    27:43
    Hostia mali obrovskú šancu zvýšiť svoje vedenie. Dostali sa do prečíslenia dvaja na jedného, no prudká strela Mathewa Maioneho mierila vedľa brány.
     
    26:34
    Maksim Matushkin spravil chybu v rozohrávke, a tak sa do veľkej šance dostal Marcel Holovič. Jeho pohotové zakončenie ale vyráža Jason Bacashihua.
     
    22:26
    Na druhej strane sa ocitol vo veľkej šancí Dávid Buc. Musel však voliť len bekhendové zakončenie, a tak mal Tomáš Tomek uľahčenú prácu.
     
    19:07
    Domáci hokejisti mohli skorigovať stav zápasu. Banskobystričania spravili chybu v rozohrávke, ale Peter Húževka z dobrej pozície minul bránu súpera.
     
    15:15
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia opäť odskakujú svojmu súperovi. Pri dvojnásobnej početnej výhode napriahol k strele MATHEW MAIONE a tvrdou strelou prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Dávid Buc a Tomáš Surový.
     
    14:58
    Hostia budú hrať presilovú hru o dvoch hráčov. Žilinčania sa síce oslobodili, no v útočnom pásme spravil zbytočný faul Václav Stupka.
     
    13:20
    Presilovú hru si zahrajú aj hokejisti spod Urpína. Alex Tamáši bol podrazený, a tak na lavicu hanby putuje na dve minúty obranca Jakub Drábek.
     
    11:34
    Žilina dala gól!
    Domáci hokejisti sa vracajú späť do dnešného zápasu. Marek Hovorka dostal puk do útočného pásma, presným pasom našiel JURAJA JURÍKA a ten v páde prekonáva Jasona Bacashihuu. Asistencie: Marek Hovorka a Peter Mikuš.
     
    08:33
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia odskakujú svojmu súperovi na rozdiel dvoch gólov. Tomáš Surový spoza brány ideálnou prihrávkou našiel DÁVIDA BUCA a ten strelou z prvej prekonáva bezmocného Tomáša Tomeka. Asistencia: Tomáš Surový.
     
    04:19
    Žilinčania si zahrajú prvú presilovú hru v dnešnom zápase. Na trestnú lavicu putuje za nedovolené bránenie banskobystrický obranca Juraj Cebák.
     
    03:38
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia sa v úvode zápasu dostávajú do vedenia. Od modrej čiary vystrelil TY WISHART a puk prepadol Tomášovi Tomekovi do jeho brány. Nebola to nejako prudká strela, no pred domácim brankárom dobre clonil Mário Lunter. Asistencia: Vjačeslav Truchno.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 12. Jurík (Hovorka, Mikuš), 40. Hovorka (Rehák) – 4. Wishart (Truchno), 9. Buc (Surový), 16. Maione (Buc, Surový), 29. Surový (Kubka, Buc), 30. Róth (Bezúch), 48. Maione (Hickmott, Surový)


    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Mikuš, Rehák, Brejčák, Juraško, Drábek, Macejko, Kríž, Gutwald – Handlovský, Hovorka, Jurík – Rogoň, Húževka, Švihálek – Konečný, Holovič, Stupka – Švec, Ondruš, Gmitter.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Bacashihua (Košarišťan) – Maione, Wishart, Ďatelinka, Kubka, Matushkin, Mihalik, Cebák, Róth – Hickmott, Surový, Buc – Lunter, Truchno, Kafka – Matoušek, Češík, Lamper – Tománek, Tamáši, Bezúch.

    Rozhodca: Vladimír Snášel – Roman Bednár, Rastislav Gajan.