Nitra – Poprad 2:5 (kon.) | Žilina – B. Bystrica 2:6 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 3:4 (po pr.)
Trenčín – Nové Zámky 2:3 (po pr.) | Martin – Košice 3:4 (0:1 po s.n.)
koniec
MsHK Žilina
2:6 (1:3, 1:2, 0:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
Piatok 11.11.2016, 18:00 • Zimný štadión Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 18. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Banská Bystrica zaznamenáva v priebehu 24 hodín svoje druhé víťazstvo. Po tom ako včera zdolala slovenských mladíkov si dnes poradila aj s rozbehnutou Žilinou, ktorú uzemnila po výhre 2:6. V poslednej tretine sme veľa hokejovej krásy skutočne nevideli. Za zmienku stojí spomenúť gólový moment, keď sa druhýkrát v zápase presadil kanadský obranca Mathew Maione. Aj vďaka jeho gólom tak ostávajú Barani na prvom mieste tabuľky so ziskom 46 bodov. Navyše, svoj náskok na druhé Košice ešte trošku natiahnu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný športový večer. (20:25:47)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:32
    K strele od modrej čiary sa dostal Roman Tománek. Jeho strelecký pokus ale mieril len do dobre postaveného obrancu žilinského tímu.
     
    58:59
    Tesne pred začiatkom poslednej minúty zápasu sa ešte bude vylučovať. Za nedovolené bránenie dostáva menší trest Roman Konečný.
     
    58:34
    Domáci hokejisti ešte nahadzujú puk do útočného pásma. Jason Bacashihua ale veľmi dobre pomáha svojim obrancom v rozohrávke.
     
    57:53
    Domáci sa teraz nedostali cez modrú čiaru v rámci pravidiel. Píska sa tak len ofsajd a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    57:31
    Do nádejnej pozície sa dostával domáci Lukáš Handlovský. Bol však už blízko brankára, a tak nedokázal zdvihnúť puk pod hornú žŕdku.
     
    56:54
    Marcel Holovič teraz možno trošku zbytočne váhal a namiesto strely chcel obkorčuĺovať bránu. To sa mu ale nepodarilo, keďže hostia ho odstavili od puku.
     
    55:39
    Zápas sa pomaličky dohráva. Žilinčania prídu o svoju osemzápasovú sériu bez prehry. Na druhej strane sa hostia udržia na čele.
     
    55:19
    Tentokrát sa Michal Juraško dostal do zakončenia. Jeho tvrdá strela ale mierila len do miest, kde bol pripravený Jason Bacashihua.
     
    54:47
    Výborne zapracoval v defenzíve Tomáš Surový. Ten odstavil od puku Michala Juraška a pohodlne vyhodil puk až za domácu bránu.
     
    54:17
    Žilinčania mohli skorigovať náskok súpera. Puk sa náhodne odrazil na hokejku osamoteného Rastislava Konečného, no ten z tesnej blízkosti trafil len kanadského brankára.
     
    53:42
    Domácim sa nedarí usadiť v útočnom pásme. Naopak, cenné sekundičky pre svoj tím zbiera na súperovej polovici ihriska Patrik Lamper.
     
    53:15
    Domáci hokejisti si zahrajú presilovú hru. Na trestnú lavicu putuje za hákovanie center druhej útočnej formácie hostí Vjačeslav Truchno.
     
    52:52
    Po dlhšej dobre musel zasahovať aj Jason Bacashihua. Po pravej strane vnikol do pásma Peter Húževka, no trafil len kanadského brankára.
     
    52:13
    Banská Bystrica skutočne výborne bráni. Domáci majú problém vôbec rozohrať akciu, nie ešte sa dostať do nebezpečného zakončenia.
     
    51:29
    Po aktivite Romana Tománka sa dostal do zakončenia Vladimír Mihalik. Trafil však len brániaceho obrancu, od ktorého puk putoval na ochrannú sieť.
     
    50:38
    Puk je opäť za domácou bránou. Žilinčania sa nikam neponáhľajú a postupne odchádzajú striedať. Rovnako tak robia aj hostia.
     
    50:00
    Záverečná tretina sa nám prehupla do svojej druhej polovice. Sledujeme pomerne rozháranú hru a skutočne sa príliš nie je na čo pozerať.
     
    49:11
    Maroš Mikoláš si na svoje konto pripisuje úspešný zákrok po strele Tomáša Matoušeka. Mladý žilinský gólman ukázal svoju rýchlu lapačku.
     
    48:48
    Domáci hokejisti po šiestom inkasovanom góle zvesili hlavy a teraz už ani príliš aktívne nenapádajú rozohrávku banskobystrického súpera.
     
    47:33
    Banská Bystrica dala gól!
    Myslím si, že o víťazovi zápasu je definitívne rozhodnuté. Kanadský obranca MATHEW MAIONE získal puk za súperovou bránou, následne sa natlačil pred ňu a prekonal náhradného brankára Maroša Mikoláša. Asistencie: Jordan Hickmott a Tomáš Surový.
     
    46:50
    Jason Bacashihua teraz spravil menšiu chybu v rozohrávke, ale domáci hokejisti sa napokon do zakončenia nedostali. Oba tímy striedajú počas hry.
     
    46:18
    Žilinčanom sa v tretej tretine absolútne nedarí prejsť cez stredné pásmo. Hostia výborne zhusťujú tento priestor a kontrolujú priebeh hry.
     
    45:44
    Matej Češík bol teraz poslaný na ľad domácim obrancom, no hlavný rozhodca zápasu ostáva v pokoji a vylučovať sa tak nebude.
     
    45:04
    A ďalšie zakázané uvoľnenie hostí. Vlci sa tak zadarmo dostali do útočného pásma, no následná strela Petra Mikuša od modrej čiary bola zrazená.
     
    44:31
    Marcel Holovič z pravej strany nahadzoval puk pred bránu. Jason Bacashihua ale bol pozorný a vyrazil puk svojim pravým betónom.
     
    43:23
    Kým prvé dve tretiny boli mimoriadne zaujímavé. posledné dejstvo zaostáva za očakávaniami. Zatiaľ sme nevideli ani jeden strelecký pokus.
     
    42:45
    Do útočného pásma sa teraz nedostal hosťujúci Juraj Bezúch. Proti nemu totiž stála výrazná prevaha domácich obrancov.
     
    42:03
    Hokejisti spod Urpína si teraz nerozumeli, a tak rozhodcovia pískajú zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa tak bude v ich obrannom pásme.
     
    41:37
    Tempo hry je v úvode tretej tretiny veľmi nízke. Domáci sa snažia trošku viac napádať, no Banská Bystrica bez väčších problémov kontroluje situáciu.
     
    40:54
    Prvá minúta záverečného dejstva sa pomaly končí. Puk je za žilinskou bránou a oba tímy využívajú čas na striedanie útočných formácii.
     
    40:24
    Juraj Jurík hľadal pred bránou súpera Lukáša Handlovského. Domáci útočník bol ale dobre bránený, a tak sa nedostal do zakončenia.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Aj druhá tretina nám ponúkla zaujímavé hokejové divadlo, ktorému nechýbali góly. Už do polovice zápasu hostia strelil dva góly, ktorými ušli súperovi na rozdiel štyroch presných zásahov, presadili sa Tomáš Surový a Mário Róth. Na domácej strane sme boli svedkami zmeny v bráne, keď Tomáša Tomeka vystriedal mladý Maroš Mikoláš. Aj neho potešil v 40. minúte Marek Hovorka, ktorý peknou individuálnou akciou skorigoval skóre zápasu na 2:5.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:44
    Banskobystričania sa snažili odpovedať na gól súpera, no sami sa pripravili o výhodu útočného pásma. V druhej časti sa tak zrejme už nič nestane.
     
    39:11
    Žilina dala gól!
    V závere druhej tretiny sa domácim hokejistom podarilo skorigovať vývoj zápasu. MAREK HOVORKA sa pretlačil po ľavej strane do útočného pásma, najskôr naznačil prihrávku, no následne vystrelil a strieľa druhý žilinský gól. Asistencia: Denis Rehák.
     
    38:43
    Po strele od modrej čiary musel zasahovať aj Jason Bacashihua. Ak sa nemýlim, jeho pozornosť preveril domáci obranca Miroslav Macejko.
     
    38:26
    Maroš Mikoláš chytá puk do svojej lapačky, a tak sa bude vhadzovať v obrannom pásme domácich. Druhá tretina sa pomaly chýli ku koncu.
     
    37:42
    Hostia sa usadili v útočnom pásme, no vážnejšiu šancu si nevypracovali. Mrzieť ich to ale nemusí, keďže vedú o štyri góly.
     
    37:01
    Nepríjemná situácia pre hostí. Na ľade ostal ležať Tomáš Matoušek a na striedačku prešiel len za pomoci svojich dvoch spoluhráčov.
     
    36:39
    Peter Húževka predviedol krásnu individuálnu akciu. Protismernou kľučkou sa zbavil obrancu súpera, no jeho tvrdá strela skončila iba na pravej žrdi brány hostí.
     
    36:17
    K streleckému pokusu sa dostal obranca Peter Mikuš. Brankár Jason Bacashihua bol na mieste a puk vyrazil do bezpečného priestoru.
     
    35:49
    Puk má vo svojej moci brankár Jason Bacashihua. Banskobystrický gólman upokojil situáciu a vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke.
     
    35:07
    Tak toto bola krásna akcia v podaní hostí. Mário Lunter nezištnou prihrávkou našiel Vjačeslava Truchna, no ten v jasnej pozícii minul úplne odkrytú bránu súpera.
     
    33:28
    Domáci sa síce usadili v útočnom pásme, no nevypracovali si žiadnu streleckú pozíciu. Medzičasom sa oslobodili hostia.
     
    32:43
    Presilovú hru si zahrajú aj domáci hokejisti. Na trestnú lavicu putuje Tomáš Matoušek, ktorý si počínal nedovolene v súboji s Jakubom Drábekom.
     
    32:20
    Maroš Mikoláš si na svoje konto pripisuje prvý úspešný zákrok, keď zlikvidoval strelu z medzikružia. Medzitým sa pomaly končí presilová hra.
     
    31:51
    Puk skončil mimo hracej plochy. Keďže ho tečoval žilinský obranca, vhadzovať sa bude v domácom obrannom pásme.
     
    31:18
    Hosťom zatiaľ táto presilová hra nevychádza. K strele sa síce dostal Dávid Buc, no jeho pokus bol zblokovaný a následne sa domáci oslobodili.
     
    30:27
    Domáci hokejisti sa budú musieť brániť v ďalšom oslabení. Tentokrát putuje na trestnú lavicu za vyhodenie puk obranca Denis Rehák.
     
    29:52
    Po piatom inkasovanom góle opúšťa domácu svätyňu Tomáš Tomek. Druhú polovicu dnešného stretnutia tak odchytá mladý Maroš Mikoláš.
     
    29:52
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia mali hrať presilovú hru, no tá sa napokon nekoná. Pri avizovanom vylúčení sa dokázal strelecky presadiť strelou z medzi kruhov MÁRIO RÓTH a vyháňa z brány nešťastného Tomáša Tomeka. Asistencia: Juraj Bezúch.
     
    29:22
    Tentokrát bol Tomáš Tomek úspešnejší, keď zlikvidoval strelecký pokus jedného z útočníkov hosťujúceho tímu. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    28:35
    Banská Bystrica dala gól!
    Barani potvrdzujú svoj výborný výkon a pridávajú ďalší gól. TOMÁŠ SUROVÝ si prebral puk pri mantineli, následne si nakorčuľoval na os ihriska a strelou do hornej časti brány prekonal Tomáša Tomeka. Asistencie: Branislav Kubka a Dávid Buc.
     
    27:43
    Hostia mali obrovskú šancu zvýšiť svoje vedenie. Dostali sa do prečíslenia dvaja na jedného, no prudká strela Mathewa Maioneho mierila vedľa brány.
     
    27:16
    Peknú akciu predviedol Roman Tománek. Ten hľadal pred bránou spoluhráča, no napokon sa Žilinčania dokázali ubrániť a vyhodiť puk.
     
    26:34
    Maksim Matushkin spravil chybu v rozohrávke, a tak sa do veľkej šance dostal Marcel Holovič. Jeho pohotové zakončenie ale vyráža Jason Bacashihua.
     
    26:12
    Václav Stupka zaviedol po ľavej strane puk útočného pásma. Bol však dobre bránený, a tak sa nedostal do streleckého zakončenia.
     
    25:31
    Marek Hovorka teraz zabránil zakázanému uvoľneniu a peknou prihrávkou našiel Lukáša Handlovského. Jeho zakončenie ale bolo zblokované.
     
    24:55
    Roman Tománek nahadzoval puk pred bránu, no tam sa nedokázal presadiť jeho útočný kolega. Rozhodcovia prerušujú hru a vhadzovať sa bude v útočnom pásme hostí.
     
    24:36
    Roman Tománek si chcel puk stiahnuť, no žilinský obranca ho mal dokonale prečítaného. Následne puk kryje brankár Tomáš Tomek.
     
    23:46
    Sledujeme pomerne rozháraný úsek hry. Väčšina útočných akcii sa končí už v strednom pásme. Hráme dlho bez prerušenia, a tak tímy striedajú.
     
    23:08
    Jason Bacashihua predviedol ďalší pohotový zákrok. Na útočný výlet sa vybral Denis Rehák, no jeho strela švihom sa gólom neskončila.
     
    22:26
    Na druhej strane sa ocitol vo veľkej šancí Dávid Buc. Musel však voliť len bekhendové zakončenie, a tak mal Tomáš Tomek uľahčenú prácu.
     
    21:54
    Jason Bacashihua musel zasahovať. Po ľavej strane prenikol do útočného pásma Emil Švec, no domáci útočník nedokázal skórovať.
     
    21:14
    Úvod druhej tretiny je pomerne rozkúskovaný. Vhadzovať sa bude v strednom pásme, pretože domácim hráčom bol odpískaný ofsajd.
     
    20:46
    Barani sa dostali do prečíslenia traja proti dvom. Akciu ale pokazil svojou nepresnou prihrávkou Jordan Hickmott. Situáciu upokojil Tomáš Tomek.
     
    20:15
    Jeden zo žilinských hokejistov poslal puk mimo ľadovej plochy. Mal však šťastie, pretože puk sa ešte dotkol plexiskla, a tak sa nebude vylučovať.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvú časť dnešného zápasu máme za sebou. Videli sme v nej až štyri presné zásahy, no rozhodne spokojnejší musia byť hostia, ktorí vedú 1:3. Skóre stretnutia otvoril Ty Wishart a následne pridal druhý gól Banskej Bystrice Dávid Buc. Domáci kontrovali zásluhou Juraja Juríka, no gólový film prvej tretiny uzavrel presnou strelou v presilovej hre Mathew Maione. Druhá tretina sa začne presne o 18:57 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:38
    Hrá sa v strednom pásme a zdá sa, že v prvej tretine sa už nič nestane. Hostia kontrolujú puk a snažia sa hlavne neinkasovať.
     
    19:07
    Domáci hokejisti mohli skorigovať stav zápasu. Banskobystričania spravili chybu v rozohrávke, ale Peter Húževka z dobrej pozície minul bránu súpera.
     
    18:50
    Ani hostia si teraz nerozumeli v rozohrávke, z čoho pramení zakázané uvoľnenie. Hra sa tak presťahuje pred brankára Jasona Bacashihua.
     
    18:34
    Matej Češík teraz spravil školácku chybu, keď spravil kľučku tesne pred modrou čiarou. Táto situácia sa tak končí len postavením mimo hry.
     
    17:42
    Vjačeslav Truchno sa snažil presadiť individuálnou akciou po pravej strane. Dobrým zákrokom ho ale pripravil o puk obranca Peter Mikuš.
     
    17:14
    Domáci hokejisti sú na ľade v plnom počte. Vhadzovať sa bude v strednom pásme, keďže rozhodcovia odpískali hru vysokou hokejkou.
     
    16:38
    Hra je vykázaná do stredného pásma, pretože jeden z hráčov hostí stál v bránkovisku. Banskej Bystrici sa pomaly kráti výhoda presilovej hry.
     
    15:44
    Barani sa opäť usadili v útočnom pásme. Pripomínam, že stále hrajú v početnej prevahe o jedného hráča. Na trestnej lavici sedí Václav Stupka.
     
    15:15
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia opäť odskakujú svojmu súperovi. Pri dvojnásobnej početnej výhode napriahol k strele MATHEW MAIONE a tvrdou strelou prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Dávid Buc a Tomáš Surový.
     
    14:58
    Hostia budú hrať presilovú hru o dvoch hráčov. Žilinčania sa síce oslobodili, no v útočnom pásme spravil zbytočný faul Václav Stupka.
     
    14:11
    Od modrej čiary nahadzoval puk pred bránu Mathew Maione. Ani jeden z jeho spoluhráčov ale nedokázal tečovať puk tesne pred bránou.
     
    13:44
    Hostia nezvládli prechod do útočného pásma, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme. Banská Bystrica má na ľade prvú útočnú formáciu.
     
    13:20
    Presilovú hru si zahrajú aj hokejisti spod Urpína. Alex Tamáši bol podrazený, a tak na lavicu hanby putuje na dve minúty obranca Jakub Drábek.
     
    12:44
    Hostia nahadzovali puk do obrannej tretiny súpera, no zbytočne išli striedať, a tak sa nemohli dostať do zakončenia. Dopredu tak idú domáci.
     
    12:01
    Domáci hokejisti mohli vyrovnať skóre zápasu, no Marek Hovorka nedokázal zužitkovať peknú prihrávku spoza brány. Jason Bacashihua zasiahol včas.
     
    11:34
    Žilina dala gól!
    Domáci hokejisti sa vracajú späť do dnešného zápasu. Marek Hovorka dostal puk do útočného pásma, presným pasom našiel JURAJA JURÍKA a ten v páde prekonáva Jasona Bacashihuu. Asistencie: Marek Hovorka a Peter Mikuš.
     
    10:30
    Jason Bacashihua prerušuje hru, a tak bude nasledovať vhadzovanie pred jeho bránou. Žilinčania na ľad posielajú svoju štvrtú formáciu.
     
    10:05
    Tentokrát musel zasahovať aj brankár Jason Bacashihua. Ten si ale so strelou z ľavej strany poradil a vyrazil puk do bezpečného územia.
     
    09:38
    Hostia sa dostali do ďalšieho nebezpečného zakončenia. Peknou individuálnou akciou sa predviedol Vjačeslav Truchno, no mieril len do žilinského brankára.
     
    08:33
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia odskakujú svojmu súperovi na rozdiel dvoch gólov. Tomáš Surový spoza brány ideálnou prihrávkou našiel DÁVIDA BUCA a ten strelou z prvej prekonáva bezmocného Tomáša Tomeka. Asistencia: Tomáš Surový.
     
    07:59
    Rozhodcovia opäť prerušujú hru. Tentokrát je dôvodom prerušenia prihrávka rukou v podaní banskobystrických hokejistov.
     
    07:35
    Domáci hokejisti si opäť nerozumeli a po ďalšom zakázanom uvoľnení sa hra presťahuje pred žilinského brankára Tomáša Tomeka.
     
    07:19
    Druhý domáci útok teraz zatlačil súpera do vlastnej obrannej tretiny. Spoza brány nahadzoval puk do nebezpečného priestoru Michal Švihálek, no situáciu upokojil Jason Bacashihua.
     
    06:46
    Hra musí byť prerušená, pretože po predošlom súboji ostáva na ľade ležať Petr Kafka. Ten sa zrejme zrazil s domácim Lukášom Handlovským.
     
    06:12
    Domáci nemôžu pokračovať vo svojej akcii, pretože sa píska ofsajd. Medzitým sa už pomaly končí presilová hra žilinských hokejistov.
     
    05:38
    K strele z ľavého kruhu na vhadzovanie sa dostal Rastislav Konečný, no trafil len bočnú sieť bráni hostí. Tí následne vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    04:42
    Pri vlastnom oslabení sa dostal do zakončenia Mário Lunter. Jeho individuálna akcia sa ale skončila len nepresnou strelou.
     
    04:19
    Žilinčania si zahrajú prvú presilovú hru v dnešnom zápase. Na trestnú lavicu putuje za nedovolené bránenie banskobystrický obranca Juraj Cebák.
     
    04:00
    Hostia sa dostávali do ďalšej príležitosti. Pred bránou súpera sa snažil tečovať Tomáš Surový, no ten doposiaľ nenadviazal na svoj včerajší hattrick.
     
    03:38
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia sa v úvode zápasu dostávajú do vedenia. Od modrej čiary vystrelil TY WISHART a puk prepadol Tomášovi Tomekovi do jeho brány. Nebola to nejako prudká strela, no pred domácim brankárom dobre clonil Mário Lunter. Asistencia: Vjačeslav Truchno.
     
    02:35
    Domáci hokejisti si teraz nerozumeli v rozohrávke, a tak sa pískalo len zakázané uvoľnenie. Hostia následne vyhrali buly, ale strela Maksima Matushkina gólom neskončila.
     
    01:58
    Z ľavej strany pálil na bránu domáci obranca Jakub Drábek. Jeho bomba ale svätyňu súpera nenašla a Žilinčania prichádzajú o svoje útočné pásmo.
     
    01:27
    Na druhej strane sa dostal k strele Petr Kafka. Strela českého útočníka ale bola zblokovaná, a tak Tomáš Tomek zasahovať nemusel.
     
    00:46
    Domáci hokejisti sa usadili v útočnom pásme, no tentokrát nedokázali ohroziť súperovho brankára. Hostia sa dobre bránili a vytláčali Žilinčanov do rohov.
     
    00:19
    Prvý zákrok si pripisuje banskobystrický brankár Jason Bacashihua. Ten si ale so strelou zo stredného pásma poradil bez väčších problémov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Ešte pred začiatkom stretnutia si minútou ticha hráči uctili pamiatku zosnulého Mareka Svatoša, ktorý nečakane zomrel v americkom Denveri. Dozneli už aj tóny slovenskej štátnej hymny, a tak sa nám zápas o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    MsHK Žilina: Tomek – Mikuš, Rehák, Brejčák, Juraško, Drábek, Macejko, Kríž, Gutwald – Handlovský, Hovorka, Jurík – Rogoň, Húževka, Švihálek – Konečný, Holovič, Stupka – Švec, Ondruš, Gmitter.

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua – Maione, Wishart, Ďatelinka, Kubka, Matushkin, Mihalik, Cebák, Róth – Hickmott, Surový, Buc – Lunter, Trukhno, Kafka – Matoušek, Češík, Lamper – Tománek, Tamáši, Bezúch.

    Rozhodcovia: Vladimír Snášel – Roman Bednár, Rastislav Gajan.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu zo slovenskej najvyššej hokejovej súťaže, ktorá má od včera nového lídra. Sú ním hokejisti Banskej Bystrice, ktorí dnes nastúpia proti rozbehnutým Žilinčanom.

    MŠHK ŽILINA

    Hokejistom Žiliny úvod sezóny vôbec nevyšiel a vyzeralo to tak, že opäť sa bude skloňovať najmä slovo záchrana. Žilinčania ale v posledných kolách zabrali a momentálne ťahajú sériu ôsmich zápasov, v ktorých zakaždým bodovali. Navyše, prehrali len s Košicami, hoci ešte minútu pred koncom zápasu tesne vyhrávali. Zverenci Milana Jančušku sa výrazne zlepšili a razom sa vyšvihli na 4. miesto tabuľky. Naposledy si v domácom prostredí poradili so slovenskými mladíkmi, ktorých zdolali po výsledku 3:0. Domáci dnes budú chcieť potvrdiť svoju stúpajúcu formu, no v zápase sa musia vyvarovať najmä zbytočných vylúčení. Ich úspešnosť v oslabeniach je totiž len na úrovni 81,94%. Najproduktívnejším hráčom tímu je Marek Hovorka, ktorý zaznamenal 11 gólov a 12 asistencii.

    BANSKÁ BYSTRICA

    Banská Bystrica sa po včerajšej výhre nad HK Orange 20 dostala na prvé miesto tabuľky. Jasne bolo vidno, že v zápase s podceňovaným súperom šetrila sily aj na dnešný duel. Nepredviedla optimálny výkon, no napokon sa tešila z triumfu 1:3. Hrdinom tímu spod Urpína sa stal skúsený Tomáš Surový, ktorý zaznamenal hattrick. Vďaka tomu sa dostal do čela produktivity svojho tímu, keď má na svojom konte 22 bodov (8+14). Vo včerajšom zápase chytal Andrej Košarišťan, no dá sa predpokladať, že dnes dostane priestor Jason Bacashihua. Ten zatiaľ odchytal 14 duelov a v priemere inkasuje len necelé dva góly na zápas. Podobne ako Žilina aj Banská Bystrica je poriadne rozbehnutá, keďže v posledných dvanástich dueloch získala 31 z možných 36 bodov. Zverenci Vladimíra Országha majú aj výborne presilové hry, o čom svedčí úspešnosť 19,74%.

    VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    02.10.16 Banská Bystrica – Žilina 3:2 pp
    04.03.16 Banská Bystrica – Žilina 3:1
    31.01.16 Žilina – Banská Bystrica 3:1
    03.01.16 Banská Bystrica – Žilina 5:3
    29.11.15 Žilina – Banská Bystrica 2:6
    Banská Bystrica je na víťaznej vlne. Potvrdí to aj dnešným víťazstvom?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 12. Jurík (Hovorka, Mikuš), 40. Hovorka (Rehák) – 4. Wishart (Truchno), 9. Buc (Surový), 16. Maione (Buc, Surový), 29. Surový (Kubka, Buc), 30. Róth (Bezúch), 48. Maione (Hickmott, Surový)


    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Mikuš, Rehák, Brejčák, Juraško, Drábek, Macejko, Kríž, Gutwald – Handlovský, Hovorka, Jurík – Rogoň, Húževka, Švihálek – Konečný, Holovič, Stupka – Švec, Ondruš, Gmitter.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Bacashihua (Košarišťan) – Maione, Wishart, Ďatelinka, Kubka, Matushkin, Mihalik, Cebák, Róth – Hickmott, Surový, Buc – Lunter, Truchno, Kafka – Matoušek, Češík, Lamper – Tománek, Tamáši, Bezúch.

    Rozhodca: Vladimír Snášel – Roman Bednár, Rastislav Gajan.