Nitra – Poprad 2:5 (kon.) | Žilina – B. Bystrica 2:6 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 3:4 (po pr.)
Trenčín – Nové Zámky 2:3 (po pr.) | Martin – Košice 3:4 (0:1 po s.n.)
koniec
MsHK Žilina
2:6 (1:3, 1:2, 0:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
Piatok 11.11.2016, 18:00 • Zimný štadión Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 18. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Banská Bystrica zaznamenáva v priebehu 24 hodín svoje druhé víťazstvo. Po tom ako včera zdolala slovenských mladíkov si dnes poradila aj s rozbehnutou Žilinou, ktorú uzemnila po výhre 2:6. V poslednej tretine sme veľa hokejovej krásy skutočne nevideli. Za zmienku stojí spomenúť gólový moment, keď sa druhýkrát v zápase presadil kanadský obranca Mathew Maione. Aj vďaka jeho gólom tak ostávajú Barani na prvom mieste tabuľky so ziskom 46 bodov. Navyše, svoj náskok na druhé Košice ešte trošku natiahnu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný športový večer. (20:25:47)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:32
    K strele od modrej čiary sa dostal Roman Tománek. Jeho strelecký pokus ale mieril len do dobre postaveného obrancu žilinského tímu.
     
    58:59
    Tesne pred začiatkom poslednej minúty zápasu sa ešte bude vylučovať. Za nedovolené bránenie dostáva menší trest Roman Konečný.
     
    58:34
    Domáci hokejisti ešte nahadzujú puk do útočného pásma. Jason Bacashihua ale veľmi dobre pomáha svojim obrancom v rozohrávke.
     
    57:53
    Domáci sa teraz nedostali cez modrú čiaru v rámci pravidiel. Píska sa tak len ofsajd a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    57:31
    Do nádejnej pozície sa dostával domáci Lukáš Handlovský. Bol však už blízko brankára, a tak nedokázal zdvihnúť puk pod hornú žŕdku.
     
    56:54
    Marcel Holovič teraz možno trošku zbytočne váhal a namiesto strely chcel obkorčuĺovať bránu. To sa mu ale nepodarilo, keďže hostia ho odstavili od puku.
     
    55:39
    Zápas sa pomaličky dohráva. Žilinčania prídu o svoju osemzápasovú sériu bez prehry. Na druhej strane sa hostia udržia na čele.
     
    55:19
    Tentokrát sa Michal Juraško dostal do zakončenia. Jeho tvrdá strela ale mierila len do miest, kde bol pripravený Jason Bacashihua.
     
    54:47
    Výborne zapracoval v defenzíve Tomáš Surový. Ten odstavil od puku Michala Juraška a pohodlne vyhodil puk až za domácu bránu.
     
    54:17
    Žilinčania mohli skorigovať náskok súpera. Puk sa náhodne odrazil na hokejku osamoteného Rastislava Konečného, no ten z tesnej blízkosti trafil len kanadského brankára.
     
    53:42
    Domácim sa nedarí usadiť v útočnom pásme. Naopak, cenné sekundičky pre svoj tím zbiera na súperovej polovici ihriska Patrik Lamper.
     
    53:15
    Domáci hokejisti si zahrajú presilovú hru. Na trestnú lavicu putuje za hákovanie center druhej útočnej formácie hostí Vjačeslav Truchno.
     
    52:52
    Po dlhšej dobre musel zasahovať aj Jason Bacashihua. Po pravej strane vnikol do pásma Peter Húževka, no trafil len kanadského brankára.
     
    52:13
    Banská Bystrica skutočne výborne bráni. Domáci majú problém vôbec rozohrať akciu, nie ešte sa dostať do nebezpečného zakončenia.
     
    51:29
    Po aktivite Romana Tománka sa dostal do zakončenia Vladimír Mihalik. Trafil však len brániaceho obrancu, od ktorého puk putoval na ochrannú sieť.
     
    50:38
    Puk je opäť za domácou bránou. Žilinčania sa nikam neponáhľajú a postupne odchádzajú striedať. Rovnako tak robia aj hostia.
     
    50:00
    Záverečná tretina sa nám prehupla do svojej druhej polovice. Sledujeme pomerne rozháranú hru a skutočne sa príliš nie je na čo pozerať.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 12. Jurík (Hovorka, Mikuš), 40. Hovorka (Rehák) – 4. Wishart (Truchno), 9. Buc (Surový), 16. Maione (Buc, Surový), 29. Surový (Kubka, Buc), 30. Róth (Bezúch), 48. Maione (Hickmott, Surový)


    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Mikuš, Rehák, Brejčák, Juraško, Drábek, Macejko, Kríž, Gutwald – Handlovský, Hovorka, Jurík – Rogoň, Húževka, Švihálek – Konečný, Holovič, Stupka – Švec, Ondruš, Gmitter.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Bacashihua (Košarišťan) – Maione, Wishart, Ďatelinka, Kubka, Matushkin, Mihalik, Cebák, Róth – Hickmott, Surový, Buc – Lunter, Truchno, Kafka – Matoušek, Češík, Lamper – Tománek, Tamáši, Bezúch.

    Rozhodca: Vladimír Snášel – Roman Bednár, Rastislav Gajan.