Jekaterinburg – Záhreb 3:2 (kon.) | D. Moskva – Čerepovec 2:1 (po pr.) | Jaroslavľ – CSKA Moskva 3:1 (kon.)
Viťaz – Petrohrad 0:4 (kon.)
koniec
Viťaz Moskovská oblasť
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
SKA Petrohrad
cz Piatok 11.11.2016, 17:30 • Viťaz Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a poslední třetina už se hrála spíše jenom jako formalita. Domácí se sice snažili, ale jejich dnešní soupeř byl prostě o tolik kvalitnější, že jenom vůle nestačila. Navíc přidal ke stávajícím třem zásahům čtvrtou branku Gusev, který zakončoval pohlednou akci do poloprázdné branky a poté SKA už stav udrželo. Viťaz tak nedokázal překvapit a dnes nebere ani bod. Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji příjemně prožitý víkend. (19:41:46)
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Už tu bude konce zápasu a je jasné, že ho hosté drtivě vyhrají, protože s tímto už domácí Viťaz jen velice těžko něco udělá.
     
    57:43
    Podolsk se teď dostal do dobré šance, ale Berďukov bránu ve výborné pozici pouze minul a následně domácí po boji za bránou ztratili pásmo.
     
    56:52
    Viťaz teď delší dobu drží puk ve své moci, ale rozehrává pouze v poklidu za svojí brankou, takže SKA nemá důvod napadat a hra tak poklidně plyne dál.
     
    54:29
    Zápas se už vážně jenom dohrává a oba celky se spíše trochu předvádějí – teď se nepovedla klička ve středním pásmu Ketovovi, čehož mohl využít Makejev, ale ten trefil pouze boční síť!
     
    52:24
    Domácí už hrají přesilovku, ale opět platí, že nevidíme žádný tlak do brány – SKA hraje na půl plynu a stejně to zatím stačí, protože rozdíl v kvalitě je prostě až moc výrazný.
     
    51:20
    Jegor Jakovlev ale před bránou až moc výrazně sekal do gólmana a půjde si za to sednout – půjde o dvouminutový trest.
     
    50:49
    Ale SKA se nijak dopředu nežene a je to vidět na hře, protože ta celkem výrazně upadla.
     
    50:01
    Hosté budou ještě jednou hrát přesilovku, vyloučen je totiž Aaltonen a to za sekání.
     
    48:30
    Hra už nemá takový spád, protože ani jeden z týmů už nemá v podstatě ani tu nejmenší motivaci se někam hnát – vypadá to, že nic zásadního se už nestane.
     
    46:12
    I nadále platí, že hosté kontrolují hru – teď jim ale ujel nehlídaný Aaltonen, který šel ze strany skoro sám na Šesťorkina, ten ovšem včas zasáhl a drží dál čisté konto.
    44:55 Nikita GUSEV - 0:4
     
    44:55
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak toto už je možná až moc kruté pro domácí celek, který nehraje zase tak zle, aby prohrával o čtyři branky. Do rychlého kontru jelo duo Šipačov-Gusev a první jmenovaný to udělal parádně – přiklepl totiž přesnou žabičkou na hůl NIKITY GUSEVA, který byl před skoro prázdnou brankou a puk do ní doklepl! Asistence: Vadim Šipačov a Anton Bělov.
     
    43:05
    Že by se domácím tato početí výhoda dařila více, než ty předešlé, to se tedy říci nedá a opět platí, že Šesťorkin je skoro bez práce, zatím si připsal jen jeden zákrok v této dvouminutovce.
     
    41:22
    Dnes už potřetí je vyloučen hostující hříšník Vadim Šipačjov, tentokrát si jde sednout na dvě minuty za sekání.
     
    40:49
    Zatím Petrohrad celkem v pohodě drží výsledek, většinu času mám v moci i puk a svého soka nepouští k ničemu zásadnímu před svojí brankou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je tak za námi a byť byla dlouho vyrovnaná, na jejím konci se dostali hosté do velkého tlaku, ze kterého dal Kovalčuk dvě branky a dá se říct, že asi rozsekl osud tohoto duelu. Nevím, co by se muselo stát, aby SKA ještě o zápas přišlo a Viťaz se dostal do hry. Uvidíme, co přinese poslední třetina.

    Ondřej Hradecký

    Góly a asistencie: 15. Koskiranta, 37. Kovaľčuk (S. Plotnikov, Vojnov), 40. Kovaľčuk (S. Plotnikov, Daciuk), 45. N. Gusev (Šipačov, Belov)


    Viťaz Moskovská oblasť: Saprykin – Golovkov, Semionov, Katičev, Jeřábek, Gimajev, S. Romanov, Berďukov, Voronkov – Makejev, Afinogenov, Nikulin – Kopejkin, Šitikov, Horák – Dostoinov, M. Aaltonen, Soloduchin – Stepanov, Koršakov, Vyglazov.
    SKA Petrohrad: Šesťorkin – Vojnov, Zubarev, Belov, Čudinov, Hersley, J. Jakovlev, Chafizullin, Rykov – S. Plotnikov, Daciuk, Kovaľčuk – Dadonov, Šipačov, N. Gusev – Ketov, Koskiranta, Tichonov – Chochlačov, , Dergačov.

    Rozhodca: Gofman, Naumov – Badyl, Dedjulja