Sturm Graz – Austria 2:0 (kon.) | Wolfsberger – Salzburg 1:1 (kon.) | Ried – Rheindorf Altach 2:0 (kon.)
Grodig – Mattersburg 1:1 (kon.)
koniec
SV Grodig
1:1 (1:1)
SV BauWelt Koch Mattersburg
cz Sobota 19.09.2015, 18:30 • Untersberg-Arena, Grödig • Rakúska Bundesliga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Wallner hraje opravdu skvěle. Na půlce poblíž střídaček se obtočil kolem Vitalijse Maksimenka, který jej sumo chvatem povalil na zem. Karta na sebe nenechala dlouho čekat.
     
    90
    Kdo jiný si mohl naběhnout s míčem do vápna a vystřelit než Roman Wallner. Svým křižným pokusem jen těsně míjí pravou tyčku branky Kustera, jenž se za balonem pouze ohlédl.
     
    89
    Domácí dostanou slibnou šanci. Dnes skvěle hrající Wallner si povodil u pravé strany vápna dva obránce a poté se hodlal přejít i přes Thorstena Wallnera, který jej fauloval a vidí žlutou kartu.
     
    84
    Do vedení se mohli dostat hráči Mattersburgu. Karim Onisiwo si krásně povodil tři hráče a pravačkou se neúspěšně pokusil obstřelit Schlagera. Ten míč vyrazil před sebe, kde jej Farkas posunul na vápno pro Jana, který se k míči nedostal. Balon si nakonec našel Alois Höller a po střele vnějším nártem míjí těsně pravou tyčku branky.
     
    81
    Daleko od branky domácí rozhodně nebyli. Z pravé strany přiletěl do vápna přesný centr na Christiana Derflingera, který si našel prostor přesně mezi stoperskou dvojicí Mattersburgu, ale z první zamířil v nelehké pozici metr nad horní tyč.
     
    78
    Právě centr Markuse Pinka byl poslední věcí, kterou se hráč hostí prezentoval. Zhruba dvanáct minut před koncem přepouští místo Florianu Templovi.
     
    74
    Poslední střídání Grödigu přichází již patnáct vteřin před koncem, kdy Lucas Venuto, který na začátku druhé půle zahodil velkou šanci, předává místo Danieli Schützovi.
     
    60
    První střídání vidíme také v dresu hostí. Mario Grgić nahradí na place Svena Spranglera.
     
    60
    Benjamin Sulimani je hodně aktivní. Nyní si naběhl za obranu na povedený centr Wallnera, který posílal přízemní centr z levé strany tak, aby na něj obrana nemohla dosáhnout. Sulimani to zkusil z první, ale minul branku.
     
    53
    Domácí podruhé střídají. Z placu odchází Sandro Djurić, kterého nahrazuje Christian Derflinger.
    52. Krásná střela Tima Brauera těsně vedle
     
    52
    Grödig mohl poslat do vedení Timo Brauer, který si naběhl na přihrávku Venuta po zkráceném rohu a utěšenou střelou jen těsně míjí levou tyč za zády Kustera.
    48. Lukas Venuto neprostřelil gólmana
     
    48
    Obrovská šance domácích. Nový muž na hřišti Sulimani poslal míč na střed vápna pro Wallnera, který jej prodloužil na pravou stranu pro Lucase Venuta, který nedokázal propálit vyběhnutého gólmana.
     
    46
    Domácí o půlce mění sestavu. Z placu odchází Harald Pichler, který měl žlutou kartu, a nahrazuje jej Benjamin Sulimani.
    43. Šance Vitalijse Maksimenka
     
    43
    Takhle to Vitalijs Makximenko rozhodně nechtěl, jeho úmyslem bylo spíš centrovat míč do vápna. Nakonec se ale míč hodně stočil a směřoval na břevno Schlagera, který jej raději vytlačil na rohový kop.
     
    38
    Jeden z hostujících beků na půlce namazal hráči soupeře. Robert Strobl zatáhl míč po pravé straně před branku. Už se zdálo, že bude střílet, ale na vápně předal míč pro Romana Wallnera. Ten si jej zpracoval, lehce popotáhl doprava a přízemní střelou těsně minul pravou tyčku branky Kustera.
    36. Karim ONISIWO - 1:1
     
    36
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    Hosté drželi míč na pravé straně a kombinovali. Perlak si to namířil k pravému rohu vápna, kde předal míč pro KARIMA ONISIWA. Záložník hostí se i s troškou štěstí dostal kolem tří hráčů do vápna a zřejmě zavřel oči – opřel se do míče a trefil se přesně pod břevno. Asistence: Michael Perlak.
     
    27
    Nakonec tomu tak je, Harald Pichler vidí oprávněně kartonek žluté barvy.
    22. Wallnerův přímý volný kop
     
    22
    Střelec prvního gólu dnešního zápasu je při chuti. Rozběhl se na znamení tvrdé rány, zeď se rozestoupila a Kuster měl štěstí, že střela mířila jen doprostřed branky, takže jí stihl vyboxovat.
     
    16
    Velká šance hostí. Po centru do vápna se dostal odražený míč na nohy Aloise Höllera, který vystřelil z první a jen těsně minul pravou tyčku branky Grödigu.
     
    15
    Perfektní pozornost rozhodčích. Při pasu podél pravé strany posílal Farkas míč z první na Perlaka, který byl v počátku akce stažen na zem Sandrem Djurićem, jenž vidí žlutou kartu.
    5. Roman WALLNER - 1:0
     
    5
    Grödig právě vstřelil branku!
    Chyba hostí, po níž Grödig kopal rohový kop, přichází Mattersburg hodně draho. Rohový kop na zadní tyč vrátil Fabio Strauss do ohně. ROMAN WALLNER sice netrefil míč ideálně, ale posílá jej mezi nohy gólmana Kustera. Asistence: Fabio Strauss.

    Tomáš Lysý

    Góly: 5. Wallner – 36. Onisiwo

    Karty:   15. Djurić (GRD), 27. Pichler (GRD) – 89. Mahrer (MTT), 90+2. Maksimenko (MTT)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 9:7. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:13.
    SV Grodig: Schlager – Strobl, Pichler, Strauss, Kainz – Rasner, Brauer – Denner, Djurić, Venuto – Wallner. Trenér: Peter Schöttel
    Náhradníci: Swete – Itter, Schütz, Derflinger, Völkl, Sulimani, Kerschbaum

    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Jano, Malić, Höller, Maksimenko – Sprangler, Mahrer – Farkas, Perlak, Onisiwo – Pink. Trenér: Ivica Vastić
    Náhradníci: Borenitsch – Templ, Erhardt, Rath, Grgić, Lechner

    Rozhodca: Schüttengruber – Winkler, Steinacher – Kijas