Sturm Graz – Austria 2:0 (kon.) | Wolfsberger – Salzburg 1:1 (kon.) | Ried – Rheindorf Altach 2:0 (kon.)
Grodig – Mattersburg 1:1 (kon.)
koniec
SV Grodig
1:1 (1:1)
SV BauWelt Koch Mattersburg
cz Sobota 19.09.2015, 18:30 • Untersberg-Arena, Grödig • Rakúska Bundesliga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že SV Grödig se rozešel s SV Mattersburgem smírně 1:1, když oba góly padly v prvním poločase, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:31:25)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-1.
    Střely na branku: 6-5.
    Zásahy gólmanů: 4-5.
    Zblokované střely: 4-0.
    Střely mimo: 9-7.
    Ofsajdy: 2-1.
    Rohy: 8-5.
    Fauly: 18-13.
    Držení míče: 41% – 59%.
    Žluté karty: 3-2.
    Červené karty: 0-0.
     
    Zápas je u konce a oba dva góly jsme viděli v prvním dějství. V páté minutě se po rohu prosadil Roman Wallner. Hosté poté mohli srovnat, ale Höller pěknou střelou mířil těsně vedle. Devět minut před pauzou vyrovnal stav zápasu Karim Onisiwo, který se obtočil kolem tří hráčů a zavěsil pod břevno. Hned poté se po chybě hostí mohl prosadit znovu Wallner, ale těsně minul tyčku. Maksimenko v závěru nepovedeným centrem trefil břevno branky domácích.

    Ve druhém poločase jsme viděli také hezké šance. Hned v úvodu zlikvidoval Kuster stoprocentní šanci Venutovi. Domácí se tlačili za třemi body, Brauer těsně minul zařízení a Sulimani v dobré šanci z první minul. V závěru jsme viděli ještě dvě šance na obou stranách, nejprve Onisiwa zblízka vychytal skvělým zákrokem Schlager a poté zřejmě nejlepší muž na place Roman Wallner křižnou střelou těsně minul vzdálenější tyč. Oba týmy se tak rozešli smírně 1:1.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Uvidíme poslední centrovaný míč do vápna Grödigu.
     
    90+3
    U levé strany kousek za půlkou fauloval Sulimani útočníka Onisiwa, jemuž řádně rozhodil krok, a aby to bylo potvrzené, Schütz jej povalil na zem úplně.
     
    90+2
    Wallner hraje opravdu skvěle. Na půlce poblíž střídaček se obtočil kolem Vitalijse Maksimenka, který jej sumo chvatem povalil na zem. Karta na sebe nenechala dlouho čekat.
     
    90
    Kdo jiný si mohl naběhnout s míčem do vápna a vystřelit než Roman Wallner. Svým křižným pokusem jen těsně míjí pravou tyčku branky Kustera, jenž se za balonem pouze ohlédl.
     
    89
    Domácí dostanou slibnou šanci. Dnes skvěle hrající Wallner si povodil u pravé strany vápna dva obránce a poté se hodlal přejít i přes Thorstena Wallnera, který jej fauloval a vidí žlutou kartu.
     
    88
    Vzrušení v ochozech DAS.GOLDBERGu je zbytečné, protože Wallnerovi je máván ofsajd. Při opakovaném záznamu je však vidět, že si domácí útočník naběhl na míč v době, kdy byl poslední hráč hostí přesně na jeho úrovni.
     
    87
    V posledních minutách jsou mnohem aktivnější hosté, kterým by případné tři body hodně pomohli k dotáhnutí se na soupeře před sebou.
     
    86
    Derflinger fauloval Jana a Mattersburg bude moci opět útočit.
     
    84
    Do vedení se mohli dostat hráči Mattersburgu. Karim Onisiwo si krásně povodil tři hráče a pravačkou se neúspěšně pokusil obstřelit Schlagera. Ten míč vyrazil před sebe, kde jej Farkas posunul na vápno pro Jana, který se k míči nedostal. Balon si nakonec našel Alois Höller a po střele vnějším nártem míjí těsně pravou tyčku branky.
     
    82
    Po centru Schütze zkoušel z pravé strany ve vápně vystřelit Wallner, ale druhý gól nepřidal, minul levou tyč.
     
    82
    Hráči v bílomodrém napadají rozehrávku svého soupeře a vypadá to, že se ještě chtějí poprat o plný bodový zisk.
     
    81
    Daleko od branky domácí rozhodně nebyli. Z pravé strany přiletěl do vápna přesný centr na Christiana Derflingera, který si našel prostor přesně mezi stoperskou dvojicí Mattersburgu, ale z první zamířil v nelehké pozici metr nad horní tyč.
     
    80
    Akce Grödigu skončila poblíž velkého vápna, kde Maksimenko vystavil stopku kombinujícímu Rasnerovi.
     
    79
    Následný roh hostí po zákroku Kainze nepřinesl nic vážného, Strauss vyskočil nejvýše a posílá spoluhráče na zteč branky Kustera.
     
    78
    Právě centr Markuse Pinka byl poslední věcí, kterou se hráč hostí prezentoval. Zhruba dvanáct minut před koncem přepouští místo Florianu Templovi.
     
    77
    Ani hosté nijak zvlášť při postupném útoku neohrozili Schlagera, který chytá centr Pinka do rukavic.
     
    76
    Opravdu nevím, proč domácí fanoušci nyní pískají a rozčilují se. Denner byl sice při centrovaném míči dojet soupeřem, ale nic zvláštního se nestalo a na nepovedený centr domácího hráče to rozhodně nemělo vliv.
     
    75
    Domácí budou mít k dispozici další rohový kop.
     
    74
    Poslední střídání Grödigu přichází již patnáct vteřin před koncem, kdy Lucas Venuto, který na začátku druhé půle zahodil velkou šanci, předává místo Danieli Schützovi.
     
    73
    Tak jsem to možná zakřikl, protože dnes skutečně parádně hrající Wallner potáhl míč podél lajny a předložil jej Dennerovi, který ale na hranici penaltového puntíku nedokázal zpracovat míč a zahodil tak dobrou šanci.
     
    71
    Po kopu z pravého rohového praporku tentokrát hosté branku Schlagera neohrozili. Nicméně aktivita Grödigu je ta tam a převahu začínají mít hráči soupeře.
     
    70
    Jano sice doběhl dlouhý míč ještě před čarou a ještě se pokusil v obtížné pozici poslat míč před branku, ale Denner jej zablokoval na roh.
     
    69
    S míčem u nohy budou pokračovat hosté, protože Brauer fauloval soupeře.
     
    67
    Najednou vidíme o poznání atraktivnější fotbal. Po pravé straně se protáhl s míčem Patrick Farkas. Ve vápně našel trestuhodně volného Markuse Pinka, který si ale neseřídil krok ani mířidla a Schlager nakonec nemusí vytahovat žádný brilantní zákrok.
     
    65
    Ač neměl Kuster jednoduchou úlohu, protože před ním bylo spoustu hráčů a gólman nevěděl, zda nebude míč někdo tečovat, nakonec se po něm rybičkou vrhnul a má jej ve své moci.
     
    65
    Domácí se postupným útokem dostávají k vápnu soupeře, kde nakonec vybojovali faul, když Maksimenko stáhl u pravého rohu na zem Wallnera.
     
    64
    Hned to mohlo být pro hráče v zeleném veselejší. Patrick Farkas připravil míč pro Michaela Perkala, který pravačkou míří vedle pravé tyče branky.
     
    62
    Mattersburg se z rostoucích šancí soupeře trošku oklepal a operuje na půlce soupeře.
     
    61
    Nyní Sulimani připravil dlouhým míčem pozici pro Tobiase Kainze, který vystřelil v závaru ve velkém vápně pravačkou, ale těsně minul levou tyčku.
     
    60
    První střídání vidíme také v dresu hostí. Mario Grgić nahradí na place Svena Spranglera.
     
    60
    Benjamin Sulimani je hodně aktivní. Nyní si naběhl za obranu na povedený centr Wallnera, který posílal přízemní centr z levé strany tak, aby na něj obrana nemohla dosáhnout. Sulimani to zkusil z první, ale minul branku.
     
    59
    Po několika soubojích na půlce hřiště se míče ujímají domácí a posílají malou domů na gólmana Schlagera.
     
    58
    Pokračuje se dál, Sulimani si s Farkasem sportovně poplácli rukou.
     
    57
    Ve vápně zůstává ležet Patrick Farkas, který utrpěl v souboji o míč s Benjaminem Sulimanim nějaký nezaviněný úder nebo špatně dostoupnul.
     
    56
    Až nyní to vypadá, že se Mattersburg také dostane na půlku soupeře, Höller posílá míč na pravou stranu pro Maliće.
     
    55
    Domácí tým bude pokračovat v útočení i nadále, neboť Robert Strobl byl faulován Markusem Pinkem.
     
    53
    Domácí podruhé střídají. Z placu odchází Sandro Djurić, kterého nahrazuje Christian Derflinger.
    52. Krásná střela Tima Brauera těsně vedle
     
    52
    Grödig mohl poslat do vedení Timo Brauer, který si naběhl na přihrávku Venuta po zkráceném rohu a utěšenou střelou jen těsně míjí levou tyč za zády Kustera.
     
    51
    Během čtyř minut zahrávají domácí již čtvrtý rohový kop. Schlager v brance Grödigu se musí vyloženě nudit, naopak Kuster je nyní v řádné permanenci.
     
    49
    Domácí jsou ve velkém tlaku, opět mají míč na svých kopačkách a po rohu Spranglerově zákroku budou mít k dispozici další rohový kop.
     
    49
    Kuster musel zasahovat a poslat míč na další rohový kop domácích.
    48. Lukas Venuto neprostřelil gólmana
     
    48
    Obrovská šance domácích. Nový muž na hřišti Sulimani poslal míč na střed vápna pro Wallnera, který jej prodloužil na pravou stranu pro Lucase Venuta, který nedokázal propálit vyběhnutého gólmana.
     
    47
    Další rohový kop zápasu budou rozehrávat domácí, kteří se od úvodu půle tlačí před branku Mattersburgu.
     
    46
    Domácí o půlce mění sestavu. Z placu odchází Harald Pichler, který měl žlutou kartu, a nahrazuje jej Benjamin Sulimani.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Začátek druhého poločasu se mírně prodlouží, síť za zády Schlagera je mírně poškozená a rozhodčí jí opravují.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:31.
     
    V prvním poločase jsme viděli úvodní gól hned v páté minutě, kdy se po rohu trefil Roman Wallner. Domácí tým mohl srovnat v šestnácté minutě, ale Alois Höller těsně netrefil branku. Wallner pak měl ještě jednu dobrou příležitost, ale neproměnil jí. Naopak Karim Onisiwo po hezké akci rozhodl, že se do poločasu půjde za stavu 1:1, když devět minut před pauzou srovnal stav.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V ní nejprve Onisiwo táhl míč přes tři hráče, ale poslední z nich mu vystavil před vápnem stopku. Na druhé straně si Kuster poradil s centrovaným míčem do vápna.
     
    45
    V prvním poločase bude nastavena minuta nad rámec normální hrací doby.
     
    45
    Karim Onisiwo byl po pasu Mahrera přistižen v ofsajdu, který je mu odmáván a odpískán.
     
    44
    Nedeljko Malić pokryl Romana Wallnera a míč nechal plynule doklouzat na odkop od branky.
     
    43
    Po rohu se k míči dostal Strauss a rychle jej odhlavičkoval pryč od branky.
    43. Šance Vitalijse Maksimenka
     
    43
    Takhle to Vitalijs Makximenko rozhodně nechtěl, jeho úmyslem bylo spíš centrovat míč do vápna. Nakonec se ale míč hodně stočil a směřoval na břevno Schlagera, který jej raději vytlačil na rohový kop.
     
    42
    Alexander Schlager si vyběhl hodně ven z branky, aby skluzem odkopnul přízemní centr do svého vápna.
     
    41
    Centrovaný míč se Perlakovi nevydařil. Dlouhý míč domácích ale také nebyl přesný a navíc jsme viděli přehled ve hře od Aloise Höllera, který dlouhou hlavičkou zády k brance poslal míč do vápna pro Kustera, který jej tak mohl chytit do ruky.
     
    41
    Zbývá nám posledních pět minut první třetiny. Míč mají kousek za půlkou hosté, kteří budou Perlakem navazovat na hru po faulu.
     
    40
    Domácí jsou znovu u míče, jejich průnik po levé straně ale zastavil Alois Höller a byl to Djurić, od kterého nakonec míč šel do zámezí.
     
    38
    Jeden z hostujících beků na půlce namazal hráči soupeře. Robert Strobl zatáhl míč po pravé straně před branku. Už se zdálo, že bude střílet, ale na vápně předal míč pro Romana Wallnera. Ten si jej zpracoval, lehce popotáhl doprava a přízemní střelou těsně minul pravou tyčku branky Kustera.
     
    37
    Vstřelený gól samozřejmě nalil Mattersburgu krev do žil a hosté jsou rázem o poznání aktivnější.
    36. Karim ONISIWO - 1:1
     
    36
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    Hosté drželi míč na pravé straně a kombinovali. Perlak si to namířil k pravému rohu vápna, kde předal míč pro KARIMA ONISIWA. Záložník hostí se i s troškou štěstí dostal kolem tří hráčů do vápna a zřejmě zavřel oči – opřel se do míče a trefil se přesně pod břevno. Asistence: Michael Perlak.
     
    35
    Jano poslal míč do houfu naskakujících hráčů, kde jej odhlavičkovali domácí kousek za vápno.
     
    34
    Po delším čase jsou v útoku také domácí a hned si vybojovali faul. Alois Höller si sice u pravého rohu trošku ukopl míč, ale i tak po něm sáhl Robert Strobl a pomohl mu na zem. To je slibná standardka pro Mattersburg.
     
    33
    Nekompromisní Alois Höller poslal přízemní míč letící do vápna až někam do třinácté řady hlavní tribuny.
     
    32
    Fotbal jako by se nyní vytratil kamsi do neznáma a nahradila ho bojovnost, podávající ruku s nepřesností. Nesledujeme nikterak zajímavou pasáž hry.
     
    30
    Domácí tým kombinuje na polovině hřiště a nezdá se, že by chtěl míč jen tak lehce předat hostům.
     
    29
    Ofsajd hatí snažení bílomodrého týmu. po pasu Thomase Kainze přebral Roman Wallner míč v postavení mimo hru.
     
    28
    Centrovaný míč do vápna si pohlídala obrana Grödigu a hráči SV mohou jít dopředu.
     
    27
    Nakonec tomu tak je, Harald Pichler vidí oprávněně kartonek žluté barvy.
     
    27
    Asistent sudího Steinacher má praporek jasně nahoře a pořádně s ním mává. Tady není co řešit. Pichler hodně tvrdým zákrokem na pravou nohu, a naštěstí ne stojnou, poslal k zemi Karima Onisiwa. Možná bych dal i žlutou, být sudím Schüttengruberem.
     
    26
    Grödig ztratil balon a do rychlého útoku se pustili hosté. Michael Perlak u pravého rohu velkého vápna vyškolil dva hráče a postupoval do vápna, kde ještě hledal nabíhajícího spoluhráče, ale nebyl se svojí přihrávkou přesný.
     
    25
    Z rohového kopu se nic nestalo, míč mají na noze domácí.
     
    24
    Rohový kop pro Grödig po tom, co Venuto vybojoval míč a ve skluzu jej poslal do ohně, kde zasáhl Malić a odkopává míč do zámezí. Nicméně jsem si poměrně jist, že Venuto míč zasáhl už těsně za čárou.
    22. Wallnerův přímý volný kop
     
    22
    Střelec prvního gólu dnešního zápasu je při chuti. Rozběhl se na znamení tvrdé rány, zeď se rozestoupila a Kuster měl štěstí, že střela mířila jen doprostřed branky, takže jí stihl vyboxovat.
     
    21
    Nyní už budou domácí zahrávat přímý volný kop, a to zhruba ze třiceti metrů z pozice uprostřed. Djurić byl faulován Spranglerem a k přímému volnému kopu se staví Roman Wallner.
     
    20
    Před napadajícím Wallnerem na poslední chvíli ve spolupráci s gólmanem pohlídal míč Vitalijs Maksimenko.
     
    19
    Thorsten Mahrer měl na levé straně poblíž půlky míč a trošku volného prostoru. Když však viděl, že mu žádný ze spoluhráčů nenabíhá, jen bezmocně rozhodil rukama a poté ztratil kotouč.
     
    19
    Centrovaný míč Djuriće směřoval přesně do míst, kde byl připravený brankář Mattersburgu.
     
    18
    Hraje se opět před branou Kustera. Grödig zatím předvádí výbornou hru. Dopředu se vydává pouze ze zajištěné obrany a když už, tak jsou jeho útoky velmi nebezpečné.
     
    16
    Velká šance hostí. Po centru do vápna se dostal odražený míč na nohy Aloise Höllera, který vystřelil z první a jen těsně minul pravou tyčku branky Grödigu.
     
    15
    Perfektní pozornost rozhodčích. Při pasu podél pravé strany posílal Farkas míč z první na Perlaka, který byl v počátku akce stažen na zem Sandrem Djurićem, jenž vidí žlutou kartu.
     
    15
    Janův centr do vápna nebyl přesný. Rychle dopředu mohl jít Strobl, ale ukopl si míč do autu.
     
    14
    Pokračuje se dále, Venuto nakonec musel být ošetřován za čárou. Mattersburg podnikl rychlý protiútok po levé straně a Karim Onisiwo vybojoval rohový kop.
     
    13
    Venuto leží na zemi a bude ošetřován.
    12. Čistý zákrok Maksimenka na Venuta
     
    12
    Diváci na DAS.GOLDBERG stadionu se trošku zlobili, když Maksimenko v souboji ve vápně poslal na zem Lucase Venuta, ale skluz beka Mattersburgu byl naprosto čistý.
     
    12
    Další dlouhý balon putoval k vápnu Grödigu, ale pozorní beci hostí zatím veškeré situace před svojí šestnáctkou likvidují.
     
    10
    Markus Pink se provinil faulem proti Haraldu Pichlerovi a domácí tak budou u míče.
     
    9
    Útok hostí vede po levé straně Maksimenko, který posílá dlouhý míč na opačnou stranu. Avšak hodně nepřesný, takže míč končí v autu.
     
    8
    Hosty v zeleném vedoucí gól soupeře hodně zaskočil a nejsou si schopni vytvořit kloudnější tlak či akci.
     
    7
    Hra je přerušena po tom, co je Venutovi pískán faul na Maliće. Domácí hráč se ohnal po soupeři rukou a může být rád, že nedostává kartu.
    5. Roman WALLNER - 1:0
     
    5
    Grödig právě vstřelil branku!
    Chyba hostí, po níž Grödig kopal rohový kop, přichází Mattersburg hodně draho. Rohový kop na zadní tyč vrátil Fabio Strauss do ohně. ROMAN WALLNER sice netrefil míč ideálně, ale posílá jej mezi nohy gólmana Kustera. Asistence: Fabio Strauss.
     
    4
    Ten končí prvním rohovým kopem, Malić nakonec napravil svojí chybu.
     
    3
    Thorsten Mahrer posílá míč na Nedeljko Maliće, který nepřesnou rozehrávkou ztratil merunu. Je tu rychlý kontr domácích.
     
    3
    Dlouhý míč do vápna hostujícího kanonýra Markuse Pinka nenašel, Alexander Schlager má míč bezpečně ve svých rukavicích.
     
    2
    Hosté jsou ze začátku aktivnější, nepouští soupeře téměř vůbec na svojí polovinu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Domácí sestava také graficky

    In knapp 40 Minuten geht's los und Peter Schöttel hat sich heute für folgende Formation entschieden:

    Posted by SV Grödig on 19. září 2015
     
    Úvodní sestavy:

    SV Grödig: Schlager – Strobl, Pichler, Strauss, Kainz – Rasner, Brauer – Denner, Djurić, Venuto – Wallner. Trenér: Peter Schöttel
    Náhradníci: Swete – Itter, Schütz, Derflinger, Völkl, Sulimani, Kerschbaum

    SV Mattersburg: Kuster – Höller, Malic, Mahrer, Farkas – Sprangler, Jano – Maksimenko, Perlak, Onisiwo – Pink. Trenér: Ivica Vastić
    Náhradníci: Borenitsch – Templ, Erhardt, Rath, Grgić, Lechner

    Rozhodčí: Schüttengruber – Winkler, Steinacher – Kijas.
     
    SV Mattersburg
    Kdo by to byl čekal, že po osmi kolech bude Mattersburg na čtvrtém místě tabulky a až za jeho zády bude bohatý Salzburg. Nicméně je tomu tak, dnešní hosté zažívají dobrou sezonu. Aktuálně se klub z Burgenlandu drží na čtvrté pozici za trojicí vídeňských klubů – Admirou, Rapidem a Austrií. Mattersburg nasbíral v osmi zápasech přesně 15 bodů a na vedoucí Admiru Wacker Mödling ztrácí pouhé dva bodíky.

    Poslední zápasy Mattersburgu:
    Mattersburg – Sturm Graz 2:0.
    Rapid Vídeň – Mattersburg 2:4.
    Mattersburg – Wolfsberger 1:0.
    Austria – Mattersburg 5:1.
    Altach – Mattersburg 3:1.
     
    SV Grödig
    Domácím hráčům se v dosavadním průběhu soutěže zatím příliš nedaří. Osmé místo z deseti toho je jasným důkazem a zejména pak čtyři prohry z posledních pěti duelů. Z osmi zápasů si připsali hráči Grödigu stejný počet bodů a hůře na tom v tabulce je už pouze Ried a Wolfsberger. Střelecky to hráčům vyznávajícím bílomodré dresy poměrně jde, 15 gólů v osmi zápasech je slušný počin, jenže 18 obdržených branek je druhý největší počet inkasovaných gólů v celé Bundeslize vůbec.

    Poslední zápasy Grödigu:
    Salzburg – Grödig 4:2.
    Grödig – Ried 4:1.
    Rapid – Grödig 3:0.
    Wolfsberger – Grödig 3:2.
    Grödig – Admira 2:3.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u již devátého kola rakouské tipico Bundesligy, ve kterém se proti sobě postaví osmý tým tabulky SV Grödig a aktuálně jeden z nejlepších týmů rakouské prvé ligy SV Mattersburg. Utkání hrané na DAS.GOLDBERG stadionu začne přesně v 18:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Lysý

    Góly: 5. Wallner – 36. Onisiwo

    Karty:   15. Djurić (GRD), 27. Pichler (GRD) – 89. Mahrer (MTT), 90+2. Maksimenko (MTT)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 9:7. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:13.
    SV Grodig: Schlager – Strobl, Pichler, Strauss, Kainz – Rasner, Brauer – Denner, Djurić, Venuto – Wallner. Trenér: Peter Schöttel
    Náhradníci: Swete – Itter, Schütz, Derflinger, Völkl, Sulimani, Kerschbaum

    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Jano, Malić, Höller, Maksimenko – Sprangler, Mahrer – Farkas, Perlak, Onisiwo – Pink. Trenér: Ivica Vastić
    Náhradníci: Borenitsch – Templ, Erhardt, Rath, Grgić, Lechner

    Rozhodca: Schüttengruber – Winkler, Steinacher – Kijas