Omsk – Novosibirsk 3:2 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Vladivostok 2:3 (kon.) | Jekaterinburg – Chabarovsk 5:1 (kon.)
Barys – Novokuzneck 5:3 (kon.) | Čerepovec – Nižnekamsk 1:0 (kon.) | Jaroslavľ – Ufa 4:2 (kon.)
A. Mytišči – Čeljabinsk 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Lev 0:3 (kon.) | Petrohrad – Metallurg Magnitogorsk 0:2 (kon.)
S.Moskva – Novgorod 1:2 (kon.) | Dinamo Minsk – Viťaz 0:2 (kon.) | Záhreb – Kazaň 6:5 (kon.)
Doneck – D. Moskva 2:3 (kon.)
koniec
Spartak Moskva
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
HC Torpedo Nižnij Novgorod
Streda 11.12.2013, 16:30 • Sokoľniki Arena Moskva • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme tu koniec zápasu!
    Posledná dvadsaťminútovka patrila najmä hosťujúcemu celku, keďže si vytvorili viacero príležitostí, a tak napokon dokázali vsietiť dve minúty pred koncom víťazný gól zásluhou Vadima Krasnoslobodceva, ktorý rozhodol tento zápas. Hostia si po dobre odvedenej práci odnášajú 3 body do tabuľky, zatiaľ čo Spartak Moskva vychádza bodovo naprázdno.

    Dovidenia aj pri ďalších prenosoch Kontinentálnej hokejovej ligy.
    Lúči sa s Vami Lukáš R. Ovšonka.
    Želám pekný zvyšok večera (18:44:40)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    V závere zápasu ešte strieľal z medzikružia Anderson. no jeho strela bola nepresná a trafila bočnú sieť Gelashviliho brány.
     
    59:04
    Brankár Glass korčuľuje na striedačku. Začína sa powerplay domácich.
     
    58:00
    Hráči Spartaku Moskva majú už len 2 minúty na vyrovnanie. Podarí sa im to?
     
    57:29
    Torpédo Novgorod dal gól!

    Novgorod strieľa gól v tomto zápase! Kulemin nahrával od modrej čiary ku pravému kruhu VADIMOVI KRASNOSLOBODCEVOVI, ktorý sa priblížil k bráne a prudkou strelou k pravej tyčke prekonáva brankára Glassa!
    Asistenciu si pripisuje Vjačeslav Kulemin.
     
    55:00
    Obom tímom ostáva už len 5 minút na vsietenie víťazného gólu alebo uvidíme v tomto zápase aj predĺženie?
     
    53:37
    V posledných minútach viacmenej Spartak len horko-ťažko odoláva útokom hostí a oslobodzujú sa len vyhodenými pukmi cez všetky čiary.
     
    52:18
    Grigorjev sa tentokrát ocitol v dobrej príležitosti, ale nedokázal v priestore pred bránou osamotený spracovať prihrávku od Denisova.
     
    50:53
    Bodrov korčuľoval po ľavej strane, no ocitol sa len v postavení mimo hry po nahodení puku do útočného psáma od spoluhráča Junkova.
     
    50:34
    Potapov okamžite po vhadzovaní v útočnom pásme vyslal prudkú strelu na Glassa, no ten si ustrážil svoju bránu a puk zachytil do lapačky.
     
    48:27
    Galuzin mal obrovskú príležitosť, z ktorej mohol poslať svoj tím v 49. minúte do vedenia! Po delovke od Hietanena sa pred bránou Spartaku odohrala riadna trma-vrma a nakoniec prišiel k puku Vladimir Galuzin, ktorý tesne spopred brány nedokázal osamotený rozvlniť sieť a jeho dorážka skončila len na pleksiskle!
     
    47:33
    Salminen pálil z modrej čiary, no strela bola nepresná, a tak sa k puku dostávajú hráči domáceho Spartaku.
     
    46:21
    Prvý útok Spartaku dokázal už viackrát narobiť problémy hosťom, a tak tomu bolo takisto aj pri Špirkovej dorážke Quintovej strely, ale brankár Gelashvili bol tentokrát pozorný.
     
    44:38
    Kozlov mohol poslať svoj tím do vedenia no strela z ľavej strany tesne minula Gelashviliho bránu, a tak sa stav stretnutia nemení.
     
    43:15
    Krasnoslobotcev pálil z vrchola pravého kruhu, no jeho strela trafila pleksisklo a puk sa dostal už na hokejky domácich hráčov.
     
    42:44
    Filip Toluzakov strieľal z medzikružia, ale jeho strelu dokázali zblokovať hosťujúci hráči, a tak nemusel Gelashvili zasahovať.
     
    40:47
    V prvej minúte tretiny začali tímy opatrne. Junkov sa snažil ísť dopredu, ale nemal vpredu žiadnych spoluhráčov a puk nakoniec vrátil len svojim spoluhráčom do obrannej tretiny.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3980 divákov.
     
    V druhej dvadsaťminútovke sa rozbehol tím hosťujúceho Novgorodu, ktorý dokázal skórovať v 36. minúte zásluhou Sergeja Senťjurina, a tak je stav po dvadsiatich minútach nerozhodný 1:1.
    Podarí sa v záverečnej dvadsaťminútovke streliť jednému z tímov víťazný gól alebo sa bude v tomto zápase predlžovať?
    Tretia tretina začína približne o 18:10.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:52
    Viktor Bobrov skúsil ešte v závere tretiny Gelashviliho pozornosť, keď ľahkou strelou sa snažil o prekvapenie tohto gólmana. no ten si ustrážil svoju svätyňu, a tak už asi v tejto tretine gól neuvidíme.
     
    37:40
    Kozlovova strela z medzikružia smerovala na bránu, no dokázal si s ňou poradiť pozorný gólman hostí Georgy Gelashvili, ktorý puk svojou vyrážačkou poslal do bezpečia.
     
    36:20
    Oba tímy teraz nenechávajú nič na náhodu a nechcú už v tejto tretine inkasovať gól, a tak len posielajú nepresné puky von z tretiny a dávajú si viac záležať na defenzíve.
     
    35:22
    Torpédo Novgorod dal gól!

    A je vyrovnané! Novgorod strieľa v tomto zápase gól. Hietanen sa uvoľnil v strednom pásme, kde ho vzdušnou prihrávkou "vysunul" Maxim Potapov. Náslende Hietanen pokračoval do útočného pásma, kde našiel perfektne postaveného SERGEJA SENŤJURINA, ktorý po prihrávke nezaváhal, strieľal z prvej priamo pod brvno moskovskej brány a vyrovnáva skóre duelu na 1:1.
    Asistencie si pripisujú Juuso Hietanen a Maxim Potapov.
     
    34:26
    Alexej Krutov korčuľoval po pravej strane pokým sa nedostal do útočného pásma. Tam sa snažil kľučkou oklamať novgorodskú defenzívu, no obrancovia Novgorodu sa Krutova nezľakli a puk mu vypichli a následne rozvíjajú svoju akciu.
     
    33:50
    Denis Paršin sa dostal von z obranného pásma, ale v strednom pásme inkasoval tvrdý bodyček od obrancu Spartaka Jevgenija Kulika a len ťažko vstával z ľadu, ale hra nebola nakoniec prerušená!
     
    32:24
    Po strele od Jarka Immonena na Glassovu svätyňu, s ktorou však Glass nemal najmenšie problémy, elbo puk vykryl pohotovo svojou výstrojou, nastáva reklamná prestávka.
     
    31:22
    Spartak sa snaží opäť hru ukľudniť a trochu aj zdržiavať svojimi výmenami puku na svojej polovici.
     
    31:11
    Kulik prihrával z obranného pásma Vjačeslavovi Kozlovovi, no ten bol od puku odstavený na modrej čiare pozorným obrancom hostí Juusom Hietanenom.
     
    29:44
    Pár sekúnd pred koncom presilovky ešte strieľal Oleg Kvaša z medzikružia no jeho strelu vyrazil pohotovým zákrokom brankár Gelashvili. Medzitým hrá Torpedo už v plnom počte.
     
    28:37
    Grišin nabíjal Quintovi na modrej čiare, no jeho strela bola však nepresná, a tak sa Novgorod oslobodzuje a posiela puk von cez všetky čiary.
     
    27:09
    Domáci celok s zahrá hru o jedného muža na ľade viac. Na 2 minúty si za sekanie odchádza sadnúť Fín Sakari Salminen.
     
    27:02
    Junkov korčuľoval po pravej strane klziska, ale jeho kľučku smerom na stred vystihol Pavel Lukin, a tak obrátil útok Spartaku.
     
    25:44
    Po prihrávke Matta Andersona z obrannej tretiny domácich sa k puku dostal Špirko, ktorý pokračoval s pukom k bráne Novgorodu no nedokázal vyslať presnú strelu, a tak strela skončila len na zadnom mantineli.
     
    24:35
    Oba tímy predvádzajú v posledných sekundách veľmi opatrnú hru. Hlavne domáci, ktorí sa snažia nepustiť hráčov Torpeda k puku.
     
    23:17
    Puk je na hokejkách domácich hráčov, ktorí si puk vymieňajú v obrannom pásme a snažia sa niečo vymyslieť, čo by mohlo narobiť problémy defenzíve Nižneho Novgorodu.
     
    22:27
    Obrovská šanca hostí! Paršin nabral rýchlosť na ľavej strane a dokázal sa uvoľniť smerom na stred a vyslal prudkú strelu na brankára Glassa, ktorý puk vyrazil, ale následne dokorčuľovali na dorážku hráči Torpeda, ktorí sa snažili puk poslať za bránkovu čiaru, no Glass puk priľahol na bránkovej čiare, a tak si môžu domáci vydýchnuť!
     
    20:41
    V úvode prvej tretiny sa blysol strelou Vladimir Galuzin z pravej strany, no jeho dobre mierená strela však skončila na Glassovych betónoch, ktoré dokázali túto strelu vyraziť do rohu klziska.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej tretine dokázal v šiestej minúte poslať do vedenia Mikhail Junkov. Hostia mali možnosť presilovej hry, ale nedokázali vyrovnať nepriaznivý stav. Hokej v prvej dvadsaťminútovke sa hral zväčša zo strany na stranu, a tak si tímy dokázali vytvoriť aj výborné šance akú mal Špirko v 13. a Quint takisto v 13. minúte.

    Druhá tretina začína približne o 17:22.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:44
    Sergej Bernatsky vyskúšal v závere tretiny pozornosť moskovského brankára, keď sa ho snažil prekvapiť ihneď po buly no Glass bol pozorný a strelu vyrazil svojimi betónmi.
     
    19:08
    Pavel Valentenko pálil od modrej čiary, no strela bola nepresná, a preto nedokázala ohroziť Glassovu bránu.
     
    18:33
    Vjačelsav Kuľjomin strieľal z hranice ľavého kruhu, a jeho delovka smerovala pod rameno Jeffa Glassa, ktorý mal chvíľu s pukom problémy, ale nakoniec puk prikryl a bude sa vhadzovať.
     
    17:50
    Medzitým hrá už Spartak v plnom počte.
     
    16:47
    Denis Bodrov vyslal strelu z otočky, no brankár Gelashvili puk pohotovo zachytil do svojej lapačky, a tak vhadzuje po jeho pravici.
     
    15:22
    Valentenko sa snažil delovkou ohroziť brankára Ivanova, no jeho projektil trafil len hráčov Spartaku, ktorí boli dobre postavení a puk tak putoval do rohu klziska.
     
    13:58
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za podrazenie si odcháza sadnúť Vladimir Pešekonov.
     
    13:24
    Maxim Potapov vyslal strelu z ľavej strany, ale jeho strela bola nepresná – trafila len zadný mantinel.
     
    12:51
    Deron Quint mohol takisto zvýšiť, keď vyslal strelu po ľade z medzikružia a trafil žrdku Gelashviliho brány!
     
    12:15
    Špirko mohol poslať svoj tím do dvojgólového vedenia! Jeho prudká strela z veľkého uhla dokázala narobiť problémy brankárovi Gelashvilimu, ale tento brankár nakoniec puk zachytil do svojej výstroje a hra pokračuje ďalej.
     
    11:29
    Jevgenij Kulikov manévroval s pukom po modrej čiary a nakoniec sam u podarilo vystreliť, ale jeho delovku od modrej čiary zblokovali hráči Novgorodu, a tak sa stav nemení.
     
    10:48
    Wojtek Wolski tentokrát strieľal od modrej, ale brankár Glass nemusel zasahovať, pretože tento útočník trafil len pleksisklo.
     
    09:33
    Salminen pálil od modrej čiary, ale nedokázal prekvapiť pozorného Ivanova, ktorý dokázal puk vyraziť do bezpečia.
     
    06:28
    Kvaša korčuľoval po pravej strane a nahadzoval puk do útočného pásma, kde však nemal žiadnych spoluhráčov a moci sa tak zmocnili hráči Novgorodu, ktorú sa snažia o vyrovanie nepriaznivého stavu.
     
    05:43
    Spartak Moskva dal gól!

    Vjačeslav Kozlov korčuľoval po pravej strane a peknou prihrávkou vyslal do koncovky MIKHAILA JUNKOVA, ktorému už nič nebránilo k skórovaniu gólu.
    Asistencie si pripisujú Vjačeslav Kozlov a Denis Bodrov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci dnes budú hrať v tradičných červených dresoch a viesť ich bude ruský tréner Fjodor Kanarejkin.

    Hostia budú mať oblečené biele dresy a koučovať ich bude lotyšský tréner Peteris Skudra.
     
    Úvodné zostavy:

    Spartak Moskva: Ivanov (Glass) – Quint, Grišin, Bodrov, Kulik, Mamkin, Želdakov, Sorokin, Nekolenko – Špirko, Anderson, Wandell, Kozlov, Junkov, Krutov, Nikulin, Kvaša, Toluzakov, Bobrov, Volkov, Pešekonov

    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Gelashvili (Maškovtsev) – Hietanen, Bernatsky, Valentenko, Lukin, Grigorjev, Denisov, Belochvostikov – Galuzin, Krasnoslobotcev, Kuľjomin, Paršin, Salminen, Immonen, Wolski, Baďjukov, Kulakov, Žarkov, Potapov, Senťjurin, Tverdochlebov

    Rozhodca: Alexej Vasiľjev, Jevgenij Romasko – Andrej Putilin, Dmijtrij Sivov.
     
    Srdečne Vás vítam pri sledovaní Kontinentálnej hokejovej ligy! Dnes je na programe 84. hrací deň a zaujímavý súboj medzi Spartakom Moskva a Torpedom Nižnij Novgorod. Začneme krátkym predstavením oboch kádrov.

    Spartak Moskva : Domáci sa nachádzajú v tabuľke Západnej konferencie na 9. priečke so ziskom 50 bodov a má 2 body náskok na deviaty Atlant Mytišči. Nad Spartakom sa na poslednom postupovom mieste nachádza Lokomotiv Jaroslavľ. Moskovčania dokázali v 34 zápasoch zvíťaziť 18- krát, a to: 11-krát v riadnom hracom čase, 4-krát v predĺžení a 3-krát po samostatných nájazdoch. Skóre domácich je možno menej priaznivé, keďže majú na konte 75 strelených a 78 inkasovaných gólov. V posledných piatich zápasoch Spartak zvíťazil 2-krát, a to vo Vladivostoku 1:2, a takisto rovnakým výsledkom sa skončil aj súboj v Novosibirsku. Tri prehry sa odohrali doma proti Ufe 2:3, v Chabarovsku 4:3 po samostatných nájazdoch a v Novokuznecku 2:1 po predĺžení. Táto bilancia svedčí o tom, že Spartak dokázal bodovať takmer v každom zápase. Najproduktívnejším hráčom domáceho Spartaku je Američan Deron Quint s 23 bodmi na konte (11+12).

    Torpedo Nižnij Novgorod : Hosťujúci celok je na tom tabuľkovo lepšie, keď v tabuľke Východnej konferencie obsadzuje 5. miesto so ziskom 55 bodov, na ktorom si delí body so šiestym Sibirom Novosibirsk. Novgorod stráca na štvrtý Magnitogorsk 12 bodov. Torpedo nastrieľalo 85 gólov a inkasovalo 66, čiže rozdiel gólov je 19 a môžme konštatovať, že obrana Torpeda je o niečo lepšia než defenzíva domáceho celku. Hostia v posledných piatich zápasoch zvíťazili 3-krát na domácom ľade proti Novosibirsku 3:1 a Vladivostoku 2:1 a vonku v Podolsku 2:3. Dve prehry sa odohrali doma proti Dynamu Moskva 1:3 a v Kazani 2:1. 18 vyhratých zápasov ( 16 v riadnom hracom čase a po jednom v samostatných nájazdoch a predĺžení ) z 33 nie sú zlou vizitkou pred týmto duelom. Najproduktívnejším korčuliarom Nižneho Novgorodu je Fín Sakari Salminen s 31 bodmi na konte (11+20).

    Tieto kluby sa už raz v tejto sezóne stretli, konkrétne 19.10.2013, kde vyhral Spartak Moskva na ľade Novgorodu 3:4. Tento zápas však môže mať aj iný scenár. V tomto súboji sa nedá jasne určiť favorit, ale z hľadiska tabuľkového postavenia je favorizovaný Novgorod, ktorý má síce len o 5 bodov viac, ale dá sa považovať za menšieho favorita.

    Ako však tento zápas dopadne a kto v ňom zvíťazí budete môcť vedieť prostredníctvom nášho prenosu, ktorý začína o 16:30 SEČ.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 6. Junkov (Kozlov, Bodrov) – 36. Senťjurin (Hietanen, Potapov), 58. Krasnoslobodcev (Kulemin)


    Spartak Moskva: Ivanov (Glass) – Quint, Grišin, Bodrov, Kulik, Mamkin, Želdakov, Sorokin, Nekolenko – Špirko, Anderson, Wandell, Kozlov, Junkov, Krutov, Nikulin, Kvaša, Toluzakov, Bobrov, Volkov, Pešekonov
    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Gelashvili (Maškovtsev) – Hietanen, Bernatsky, Valentenko, Lukin, Grigorjev, Denisov, Belochvostikov – Galuzin, Krasnoslobotcev, Kuľjomin, Paršin, Salminen, Immonen, Wolski, Baďjukov, Kulakov, Žarkov, Potapov, Senťjurin, Tverdochlebov

    Rozhodca: Alexej Vasiľjev, Jevgenij Romasko – Andrej Putilin, Dmijtrij Sivov

    Diváci: 3980