Norimberk – Wolfsburg 1:1 (kon.) | Augsburg – Hoffenheim 2:0 (kon.) | Braunschweig – Freiburg 0:1 (kon.)
Frankfurt – Schalke 3:3 (kon.) | Hertha – Leverkusen 0:1 (kon.) | Dortmund – Bayern 0:3 (kon.)
koniec
1. FC Norimberk
1:1 (0:1)
VfL Wolfsburg
Sobota 23.11.2013, 15:30 • Grundig-Stadion • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90
    Hostia striedajú po tretí raz v zápase, z ihriska odchádza strelec gólu Arnold, toho na trávniku vymení Polák.
     
    86
    Rozhodnúť mohol Mak, ktorý si loptu potiahol po pravej strane, v šestnástke si výborne zasekol Rodrigueza a následne vystrelil, no gólman Benaglio bol proti.
     
    77
    Ide o dvojité striedanie, takže zápas končí aj pre Perišića, opačnou stranou vybieha Caligiuri.
     
    77
    V 77. minúte strieda aj tím hostí, odchádza Olić, toho na ihrisku nahradí Dost.
     
    72
    Norimberg dal gól! A je vyrovnané! Krásnu individuálnu akciu nám predviedol striedajúci DANIEL GINZEK, ktorý dokázal sám prejsť až cez päticu hráčov Wolfsburgu, zakončiť a aj s trochou šťastia prekonať Benaglia. 1:1!
     
    64
    Na ten si ale budeme musieť počkať, pretože prichádza druhé srtiedanie Norimbergu, na ihrisko vybieha Ginczek, naopak, na lavičku mieri Kiyotake.
     
    63
    Na opačnej strane dopredu vyštartoval Drmic, ktorý za sebou nechal troch obrancov súpera, nakoniec zakončoval síce z uhla, no presne, brankár hostí iba vyrazil na roh.
     
    55
    Prvé striedanie v zápase znamená, že zápas končí pre Frantza, do hry zasiahne aj náš reprezentant Mak.
     
    54
    Po krásnej kombinácii na jeden dotyk sa k strele z hranice pokutového územia dostal Diego, ktorého perfektným zákrokom vychytal Schäfer.
     
    51
    Ďalším pekným ďalekonosným pokusom sa tentoraz prezentoval Luiz Gustavo, no jeho pokus len tesne míňa pravú žrď domácej brány.
     
    41
    A mohlo byť 1:1! Hasebe si prebral loptu a z dvadsiatich metrov vypálil nepríjemne rotujúcu strelu, po ktorej gólman Wolfsburgu zostal bezmocne stáť na mieste, no Hasebe triafa iba ľavú tyč brány hostí.
     
    39
    VfL Wolfsburg dal gól! Wolfsburg sa okamžite pustil do útoku, lopta sa dostala až k MAXIMILIANOVI ARNOLDOVI, ktorý vypálil z dobrých dvadsiatich metrov. Schäfer síce na loptu dočiahol, no nešťastne si ju v podstate sám zrazil do vlastnej brány.
     
    35
    Rodriguez napodobnil svojho spoluhráča Oliča spred pár minút a dokázal sa preštrikovať cez trojicu obrancov a z ľavej strany sa snažil o zakončenie. Tentoraz sa však Schäfer nenechal oklamať a zobral súperovi loptu spod nôh.
     
    31
    Hlavný rozhodca sa prestáva s hráčmi na ihrisku maznať, po rohovom kope sa do kontry dostával Kiyotake, no nedovolene ho zastavil Diego, ktorý uvidí prvú žltú kartu pre tím hostí.
     
    30
    Ďalšia sľubná príležitosť pre Oliča. Z pravej strany mu prihrával Ochs. Chorvátsky útočník nakoniec len nastrelil Chandlera a uvidíme druhý rohový kop Wolfsburgu.
     
    29
    Frantz tentoraz nepekne k zemi poslal Arnolda, za čo uvidí prvú žltú kartu v zápase.
     
    27
    Centimetre, ak nie milimetre rozhodovali aj na opačnej strane! Olič sa dokázal dostať cez obranu, na zem si položil aj brankára Schäfera, zakončil síce z uhla, no lopta minula ľavú tyč snáď o vlas.
     
    26
    Do útoku naopak vyštartoval Feulner, ktorý perfektným centrom pred bránou Wolfsburgu hľadal Kiyotakeho. Ten v páde síce štrajchol loptu, no potreboval by o centimeter dlhšiu nohu. Rozohrávať bude brankár hostí.
     
    14
    Veľká šanca, tentoraz na strane hostí! A opäť sa vyznamenal brankár! Schäfer tentoraz perfektne reflexne vyrazil hlavičku Arnolda, ktorý zakončoval z cca 2 metrov. Hostia získavajú rohový kop.
     
    8
    Prekrásnu strelu nám následne predviedol práve Drmic, ktorý vypálil z cca 20 metrov a brankár hostí musel vytiahnuť naozaj parádny zákrok, aby loptu letiacu pod brvno vyrazil na roh.

    Andrej Marienka

    Góly: 72. Ginczek – 39. Arnold

    Karty:   29. Frantz (NRM) – 31. Diego (WOL)


    1. FC Norimberk: Schäfer – Plattenhardt, Pogatetz, Nilsson, Chandler – Hasebe, Frantz – Hloušek, Kiyotake, Feulner – Drmic
    Náhradníci: Rakovsky – Pekhart, Ginczek, Mak, Stark, Pinola, Esswein

    VfL Wolfsburg: Benaglio – Rodriguez, Knoche, Naldo, Ochs – Medojević, Luiz Gustavo – Perišić, Arnold, Diego – Olić
    Náhradníci: Grün – Schäfer, Klose, Caligiuri, Dost, Polák, Evseev,

    Rozhodca: Welz – Foltyn, Thomsen