Barcelona – Granada 4:0 (kon.) | Sociedad – Vigo 4:3 (kon.) | Almería – Real Madrid 0:5 (kon.)
Atlético Madrid – Getafe 7:0 (kon.)
koniec
FC Barcelona
4:0 (2:0)
Granada CF
Sobota 23.11.2013, 16:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Barca si víťazstvo pozorne strážila a nechcel dopustiť žiadne komplikácie. Napriek tomu občas nechala hostí hrať a ohroziť Pinta, skúšal to napríklad aktívne Piti. Ale keďže sa mu to nepodarilo, skóre sa menilo už iba na domácej strane. A to po Neymarovej akcii, keď do šance vyslal Alexisa. Ten loptu pred Robertom zblízka jemne podkopol a mohol sa radovať z výsledku 3:0. Barca tak získala povinné body aj vďaka štvrtému gólu, ktorý po brejku vsietil ešte Pedro. Domácim tak stačilo hrať na pol plynu. Do karát jej zahrali dve penalty v prospech a neskôr aj vylúčenie Iturru. Odo mňa je to nateraz všetko, ale od 20.00 sa ešte stretneme pri zápase Realu Madrid v Almerii. (17:49:10)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Rozhodca ešte nadstavuje 2 minúty.
     
    89
    Barcelona dala gól! Granada predsa len inkasuje ďalší zásah, doplatili na odvážnu kombináciu v strede poľa. Prišlo prečíslenie 3 na 2 a to Barca vie využiť. Fabregas na ľavej strane ešte našiel v lepšej pozícii PEDRA RODRIGUEZA, ktorý v sklze trafil odkrytú bránu pohodlne a upravil stav.
     
    88
    Práve o to sa snažil Traoré, ktorý sa predral cez dvoch hráčov do vápna. Tam mieril strelu bez prípravy na bránu, no Roberto skočil k žrdi a nemal problém nepríjemný pokus hasiť.
     
    87
    Prípadný ďalší gól by už v sieti Roberta znamenal veľkú ranu a už by to bolo pre hostí kruté.
     
    86
    Duel sa už len z povinnosti dohráva, pekný priebeh stretnutia je jasne ovenčený tromi bodmi pre domácich, no dojem hostia zanechali určite sympatický.
     
    84
    Do hry sa v domácom drese ešte dostane Traoré, ktorý vymení Neymara.
     
    83
    Barca drží loptu len v 53% prípade, čo je celkom nevídaná štatistika. Aj to svedčí o tom, že sympatická hra hostí vôbec nereprezentuje aktuálny stav.
     
    82
    Striedanie Pitiho je vcelku prekvapujúce, pretože Piti bol najlepším hráčom hostí, ale keďže z ihriska odišiel aj El Arabi, tréner ich za rozhodnutého výsledku už zrejme len chce šetriť.
     
    80
    A Pitiho vymenil ešte Ighalo.
     
    79
    Granada opäť mení hráčov, tentoraz do hry prišiel namiesto Brahimiho Buonanotte.
     
    78
    Veľmi peknú strelu opäť predviedol Piti, dnes by si iste vďaka nemu Granada gól zaslúžila. Pekný projektil k žrdi Pinto vyškriabol len s námahou!
     
    77
    Je teda definitívne rozhodnuté, teraz už bude iba záležať na tom, ako sa k závere stretnutia postaví oslabená Granada a či ešte dovolí čosi pred svojou bránou. Domáci by to iste nemali problém využiť vo svoj prospech.
     
    75
    Odchádza aj Alexis, vymenil ho Sergi Roberto.
     
    74
    Strieda aj Barcelona, do hry prišiel namiesto Busquetsa Song.
     
    73
    El Arabiho medzitým nahradil Riki.
     
    72
    Konečne sme tak v prípade domácich videli aj gól z hry a mohol prísť ďalší. Pred Neymarom však hneď po rozohrávke včas zasiahol Diahkaté.

    Góly: 21. Iniesta (pen.), 42. Fabregas (pen.), 71. Alexis, 89. Pedro

    Karty:   29. Neymar (FCB), 44. Busquets (FCB) – 20. Diakhaté (GRA), 26. Iturra (GRA), 26. El Arabi (GRA)   65. Iturra (GRA)


    FC Barcelona: Pinto – Montoya, Adriano, Bartra, Piqué, Busquets, Fabregas, Iniesta (K), Neymar, Pedro, Alexis.
    Náhradníci: Oier – Puyol, Mascherano, Song, Sergi, Traoré, Dongou.

    Granada CF: Roberto – Nyom, Foulquier, Diakhate (K), Jeison Murillo, Iturra, Recio, Fran Rico, Brahimi, El Arabi, Piti.
    Náhradníci: Karnezis – Angulo, Yebda, Buonanotte, Coeff, Ighalo, Riki.