Barcelona – Granada 4:0 (kon.) | Sociedad – Vigo 4:3 (kon.) | Almería – Real Madrid 0:5 (kon.)
Atlético Madrid – Getafe 7:0 (kon.)
koniec
FC Barcelona
4:0 (2:0)
Granada CF
Sobota 23.11.2013, 16:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 12:00.
     
    Zrejme nič iné, ako nakladačku si na Nou Camp Granada nepríde pozrieť, veď rozbehnutá Barcelona nedáva nikomu dýchať a doma je tradične suverénna. Z desiatich duelov stratili Katalánci len dva body, po remíze v Pamplone s Osasunou. Nič iné ako tri body si tentoraz pripúšťať nemôžu, veď Granada je trpaslík, ktorý by si mal prísť na štadión Blaugranas prísť po poriadne debakel. Ale pozor, bez Lionela Messiho.
     
    Ten nebude svojim spoluhráčom k dispozícii ešte nejaký čas a to je škrt cez rozpočet, ktorý je inak výrazne bohatý. Napriek skvelej forme má Barca len trojbodový náskok pred Atleticom Madrid a preto nič nemôže nechať na náhodu a bodovať, koľko príde. No na ihrisku nepomôžu ani opory zo zadných radov Jordi Alba, Daniel Alves a brankář Victor Valdes a tiež ani väčšinou náhradníci Jonathan Dos Santos, Ibrahim Afellay a Cristian Tello.
     
    Logicky tak vyvstáva otázka, či to nebude mať Granada predsa len o čosi ľahšie a možno by mohla aj zabodovať. Tréner hostí si však niečo podobné nemyslí: "Je síce veľmi pekné, že si fanúšikovia myslia, že práve teraz je ideálny čas k výhre nad Barcelonou, ale nesmieme sa nechať uniesť. Chceme sa sústrediť predovšetkým na zápas samotný, čo nebude ľahké. Čaká nás veľa práce a budeme pokračovať v našom postupnom zlepšovaní. Výsledok sa možno dostaví už proti Barcelone," dodal predsa len nádejne, ale triezvym pohľadom stratég Lucas Alcaraz.
     
    Jeho zverenci síce strácajú na Barcu priepastných 20 bodov, ale nachádzajú sa napriek tomu na peknom 8. mieste. Vonku je to priam fantázia, veď bilancia 3-2-1 ich vyniesla na 4. miesto, hoci len so skóre 5:5. V každom prípade bude Barca jasný favorit a tri body by mali ostať doma. Duel začína o 16.00.
     
    -18
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: Pinto – Montoya, Adriano, Bartra, Piqué, Busquets, Fabregas, Iniesta (K), Neymar, Pedro, Alexis.
    Náhradníci: Oier – Puyol, Mascherano, Song, Sergi, Traoré, Dongou.

    Granada CF: Roberto – Nyom, Foulquier, Diakhate (K), Jeison Murillo, Iturra, Recio, Fran Rico, Brahimi, El Arabi, Piti.
    Náhradníci: Karnezis – Angulo, Yebda, Buonanotte, Coeff, Ighalo, Riki..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Alexis sa hneď v úvode prezentoval po individuálnej akcii strelou z hranice vápna, ale v strede brány našiel len pozorného Roberta.
     
    3
    Výkop mala Barcelona.
     
    4
    Tá hra tradične v bordovomodrom a hostia celí v bielom.
     
    6
    Neymar prestrčil loptu na Iniestu do vápna, lenže pre dnešok kapitán Barcelony sa ocitol v ofsajde.
     
    7
    Odpískal sa však faul a Katalánci tak budú mať priamy kop z dobrej pozície.
     
    8
    Technický pokus Neymarovi nevyšiel, trafil len obranné rady v múre pred ním. Následne sa nič svetoborné nedialo ani po rohovom kope.
     
    9
    Do útoku sa hrnul aj hosťujúci Brahimi, ale ďaleko sa nedostal. Podobne pochodil pre zmenu aj Pedro na druhej strane.
     
    11
    Iniesta si pekne urobil priestor pre seba a skúsil prekvapiť Roberta, no k žrdi sa brankár stihol včas presunúť a nebezpečenstvo zažehnať.
     
    12
    Roberto musel von z brány po pase na Neymara, zvládol to na jednotku a situáciu Brazílčanovi rozhodne neuľahčil.
     
    13
    Priamy kop Blaugranas zahrával Neymar, našiel voľného Alexisa, ktorý sám pred Robertom hlavičkoval len slabšie, čo brankárovi vyhovovalo a reflexívne vyrazil do bezpečia!
     
    14
    Hostia sa už mohli dostať do nepríjemnej situácie, veď na Nou Campe inkasovať v prvej štvrťhodine nie je nič príjemné.
     
    15
    Gól nedá ani Neymar, ktormu na ľavej strane utiekla lopta po individuálnej akcii, takže z tohto mráčka nezaprší.
     
    16
    Barca hrá svižne hneď od začiatku, no miestami nechajú otvorené aj okienko vzadu. Zbrklá rozohrávka však hostí do šance po chybe obrany zatiaľ neposunula ani raz.
     
    17
    Všetko hasil vzadu Fabregas, pre zmenu v útoku pravidelne odskakuje lopta Neymarovi. Piti pálil z diaľky následne vysoko nad.
     
    18
    Pinto môže byť nerozchytaný, veď do duelov nenaskakuje pravidelne a vinou absencie Valdesa je možno Barca dnes iste zraniteľnejšia.
     
    19
    Takisto k tomu musíme zarátať absenciu Alvesa či Xaviho v strede, no a najväčšiu stratu musia domáci oželieť v útoku, kde chýba Messi. Ako veľmi, to sa dozvieme po záverečnom hvizde rozhodcu.
     
    20
    Bola nariadená penalta pre Barcelonu!
     
    20
    Po faule Diakhatého spadol vo vápne Fabregas, kapitán hostí dostal aj žltú kartu.
     
    21
    Barcelona dala gól! Loptu si na biely bod postavil ANDRÉS INIESTA a presnou prízemnou strelou k pravej žrdi bezpečne otvára skóre. Roberto sa hodil len ledabolo a nemal šancu zasiahnuť.
     
    23
    Najprv vyzeral faul na Fabregasa rozpačito, ale opakovaný záber potvrdil, že Diakhaté bez lopty zložil Fabregasa a rozhodca nemal inú možnosť, ako fúknuť do píšťalky.
     
    24
    Piti druhýkrát pálil z diaľky a Pinto mal šťastie, že lopta smerovala po krásnom projektile iba do brvna!
     
    25
    Pokojne mohlo byť vyrovnané, hostia tak strelami z diaľky pokúšajú šťastie oprávnene, chýbal k vyrovnaniu skutočne len kúsok.
     
    26
    Po faule na Neymara si žltú kartu vypýtal Iturra.
     
    26
    Outsider zápasi si musí pomáhať faulami a to je výsledok aj ďalšej karty pre El Arabiho.
     
    28
    Neymar na hranici vápna váhal so strelou, napokon neprišlo ani k nahrávke. Keď sa o to napokon pokúšal o niečo neskôr Iniesta, vyslal Adriana iba do ofsajdu.
     
    29
    Hra sa kúskuje ako faulami, tak aj nepresnosťami. Žltú kartu po faule dostáva aj Neymar.
     
    30
    Pri lopte vďaka priamemu kopu bol Piti, dobrá strela k žrdi však našla iba pripraveného Pinta. Svoj tím tak podržal príkladne.
     
    32
    Opäť ho skúsený hráč hostí vyskúšal ďalekonosnou strelou a neboli by sme vôbec prekvapení, keby sa tak nestalo dnes poslednýkrát.
     
    33
    Rozhodne nemožno povedať, žeby boli hostia bez šance, ale potrebujú, kým je ešte stav "priaznivý", zabrať v koncovke a v rozohrávke.
     
    34
    Neymar dostal do útoku nepresnú prihrávku, následne sa neujal ani center Pedra pred bránu. Tam číhal nízky Alexis iste na nie tak vysokú loptu.
     
    35
    Fabregasa pre zmenu odstavil od lopty Nyom a odkopol do bezpečia črtajúcu sa šancu bývalého hráča Arsenalu Londýn.
     
    37
    Barca točí kolotoč pred a vo vápne súpera, no tentoraz sa pískala ruka kapitána Iniestu.
     
    38
    Alexis na hranici bieleho bodu tancoval okolo lopty a obrancov, skvelú nahrávku Fabregasa napokon nedokázal premeniť na gól, pod nohy sa mu vrhol ako Foulquier, tak aj brankár Roberto.
     
    39
    Granada vôbec nehrá ustráchane, má síce proti lídrovi tabuľky iste rešpekt, ale najavo ho vôbec nedáva. Stále drží nádejný stav, pri troche šťastie by mohla mať na dohľad nejaký ten bod.
     
    40
    Možno teraz k tomu zavelí rohový kop, keď sa po boji o loptu s Bartrom k nemu dostanú hostia zásluhou El Arabiho.
     
    41
    Ale Pinto center do vápna bezpečne odvrátil a nebezpečie nedovolil.
     
    42
    Bola nariadená druhá penalta pre Barcelonu!
     
    42
    Voľný Iniesta si na hranici vápna prebral loptu od Alexisa, ale jasne ho fauloval Rico a rozhodca opäť musel pískať.
     
    42
    Barcelona dala gól! Tentoraz mieril z bieleho bodu kamsi do vinkľa FRANCESC FABREGAS a rozhodne sa nemýlil. Prudkou bombou zvyšuje náskok svojho tímu o dva góly.
     
    43
    Granada určite nehrá zle, má sympatické výbehy do útokoch, ale v obrane nezvládla dva momenty, z čoho rezultovali pokutové kopy.
     
    44
    Domáci sa nemajú kam ponáhľať, príliš sa na dvojgólové vedenie nenarobili a to hrajú bez Messiho. Reči na rozhodcu mal medzitým Busquets, čo preňho znamenalo kartu.
     
    45
    Rozhodca nenadstavuje ani 1 minútu.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Drvivý tlak si Barcelona od začiatku nevypracovala, skúšala to postupne a nebojácnu Granadu si postupne oťukávala. Pohrozil Alexis či na druhej strane Piti, ktorý trafil krásnym projektilom brvno. Lenže skóre sa menilo po premenenej penalte Iniestu, pretože Fabregasa fauloval Diahkate. Neskôr fauloval Iniestu zase Rico a domáci kopali druhú jedenástku. Tú premenil Fabregas a aj preto je stav po prvom polčas 2:0. Ten druhý začne približne od 17:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Granada mala výkop po zmene strán práve teraz.
     
    48
    Ani jeden tréner nestriedal, takže hrá sa bezo zmien.
     
    49
    Pekný center do vápna na El Arabiho Pinta nezamestnal, pretože hlavička Maročana šla vinou záklonu nad bránu.
     
    50
    Pedro mal na kopačke jasný gól! Roberto len vyrazil prudký center, ktorý práve Pedro z druhej vlny mohol doraziť do siete, ale aj keď mal dosť času, mieril prudkou strelou vysoko nad!
     
    52
    Rozhodnuté teda nie je, ale čoskoro pri podobnej obrannej hre hostí môže byť. Tentoraz sa po útoku favorita zápasu vôbec hostia nevyznamenali.
     
    53
    Barca cíti, žeby sa duel ešte mohol nepríjemne zvrhnúť na drámu, preto zbiera každú cennú sekundu a nikam sa neponáhľa. Duel má pod kontrolou, ale okrem vybojovaných penált dnes toho vpredu veľa nevymyslela.
     
    55
    Zakladá ďalší útok smerom dopredu, Neymar brilantne spolupracuje s Iniestom a spol. Rozhodca pozorne sleduje každý menší zákrok na domácich a hru často kúskuje.
     
    56
    Neymar spoza šestnástky vystrelil napriek tomu, že mal pred sebou spleť tiel. Získal z toho roh, ktorý ale Roberto stiahol bez problémov.
     
    57
    Iniesta sa nádherne uvoľnil a ešte krajšie posielal loptu pre Neymara, ktorý sa však nevyhol ofsajdu. Napokon ale aj tak nedal, Roberto ho skvele vychytal.
     
    60
    Nepríjemné strety hráčov zapríčinili menšie bolenia hlavy či iných častí tela, často sa hra prerušuje.
     
    61
    Pinto musel hasiť nepríjemný center z rohového kopu, zvládol to. Následne nemusel čeliť strele z druhej vlny, pretože ju zblokovala obrana.
     
    62
    Napriek tomu sa hráči El Graná naďalej snažia čosi s výsledkom urobiť a v prípade Barcelony musíme konštatovať, že napriek dominantnej hre nepredvádza typicky víťazný spôsob hry, ktorý by divákov nadchol.
     
    63
    Zrejme by boli domáci bez Iniestu maximálne stratený, veď mal prsty prakticky v oboch góloch a neustále svojich posiela do šancí. Ak je niekto, kto v dnešnom zápase nahradil Xaviho či Messiho, je to práve kapitán tímu.
     
    64
    Hostia pekne kombinujú, skúšajú makať smerom dopredu, ale proti skonsolidovanej obrane to ide ťažko. Nedarí sa ani El Arabimu.
     
    65
    Iturra si nedal povedať a po druhej žltej karte ide predčasne pod sprchy.
     
    66
    Nevynechal žiaden súboj, pričom jednu žltú už mal a to je posledný klinec do rakvy pre dnes sympaticky hrajúcich hráčov Granady.
     
    67
    Priamy kop domácich po spomínanom faule Roberto vyrazil do bezpečia a následne obrana odkopla kamsi na polovicu Barcy.
     
    69
    Hosťom však viditeľne odchádzajú sily a to je voda na mlyn pre skúsených domácich hráčov.
     
    70
    Ďalší vydarený brejk by už dal definitívnu bodku za výsledkom, hoci o jedného menej by už Granada mala hrýzť len veľmi ojedinele.
     
    71
    Barcelona dala gól! Nyom sa z ničoho dostal po pravej strane až do vápna, niekoľko sekúnd pri ňom nikto nebol a z uhla rozmýšľal, čo s loptou. Napokon vypálil, ale Pinto svoj tím podržal. Následne hostia nezvládli brániť, čo využil Neymar. Postupoval dopredu aj s ALEXISOM SÁNCHEZOM, napokon mu napravo aj posunul loptu a Čilan jemne Roberta prehodil.
     
    72
    Konečne sme tak v prípade domácich videli aj gól z hry a mohol prísť ďalší. Pred Neymarom však hneď po rozohrávke včas zasiahol Diahkaté.
     
    73
    El Arabiho medzitým nahradil Riki.
     
    74
    Strieda aj Barcelona, do hry prišiel namiesto Busquetsa Song.
     
    75
    Odchádza aj Alexis, vymenil ho Sergi Roberto.
     
    77
    Je teda definitívne rozhodnuté, teraz už bude iba záležať na tom, ako sa k závere stretnutia postaví oslabená Granada a či ešte dovolí čosi pred svojou bránou. Domáci by to iste nemali problém využiť vo svoj prospech.
     
    78
    Veľmi peknú strelu opäť predviedol Piti, dnes by si iste vďaka nemu Granada gól zaslúžila. Pekný projektil k žrdi Pinto vyškriabol len s námahou!
     
    79
    Granada opäť mení hráčov, tentoraz do hry prišiel namiesto Brahimiho Buonanotte.
     
    80
    A Pitiho vymenil ešte Ighalo.
     
    82
    Striedanie Pitiho je vcelku prekvapujúce, pretože Piti bol najlepším hráčom hostí, ale keďže z ihriska odišiel aj El Arabi, tréner ich za rozhodnutého výsledku už zrejme len chce šetriť.
     
    83
    Barca drží loptu len v 53% prípade, čo je celkom nevídaná štatistika. Aj to svedčí o tom, že sympatická hra hostí vôbec nereprezentuje aktuálny stav.
     
    84
    Do hry sa v domácom drese ešte dostane Traoré, ktorý vymení Neymara.
     
    86
    Duel sa už len z povinnosti dohráva, pekný priebeh stretnutia je jasne ovenčený tromi bodmi pre domácich, no dojem hostia zanechali určite sympatický.
     
    87
    Prípadný ďalší gól by už v sieti Roberta znamenal veľkú ranu a už by to bolo pre hostí kruté.
     
    88
    Práve o to sa snažil Traoré, ktorý sa predral cez dvoch hráčov do vápna. Tam mieril strelu bez prípravy na bránu, no Roberto skočil k žrdi a nemal problém nepríjemný pokus hasiť.
     
    89
    Barcelona dala gól! Granada predsa len inkasuje ďalší zásah, doplatili na odvážnu kombináciu v strede poľa. Prišlo prečíslenie 3 na 2 a to Barca vie využiť. Fabregas na ľavej strane ešte našiel v lepšej pozícii PEDRA RODRIGUEZA, ktorý v sklze trafil odkrytú bránu pohodlne a upravil stav.
     
    90
    Rozhodca ešte nadstavuje 2 minúty.
     
    Koniec zápasu.
     
    Barca si víťazstvo pozorne strážila a nechcel dopustiť žiadne komplikácie. Napriek tomu občas nechala hostí hrať a ohroziť Pinta, skúšal to napríklad aktívne Piti. Ale keďže sa mu to nepodarilo, skóre sa menilo už iba na domácej strane. A to po Neymarovej akcii, keď do šance vyslal Alexisa. Ten loptu pred Robertom zblízka jemne podkopol a mohol sa radovať z výsledku 3:0. Barca tak získala povinné body aj vďaka štvrtému gólu, ktorý po brejku vsietil ešte Pedro. Domácim tak stačilo hrať na pol plynu. Do karát jej zahrali dve penalty v prospech a neskôr aj vylúčenie Iturru. Odo mňa je to nateraz všetko, ale od 20.00 sa ešte stretneme pri zápase Realu Madrid v Almerii. (17:49:10)

    Góly: 21. Iniesta (pen.), 42. Fabregas (pen.), 71. Alexis, 89. Pedro

    Karty:   29. Neymar (FCB), 44. Busquets (FCB) – 20. Diakhaté (GRA), 26. Iturra (GRA), 26. El Arabi (GRA)   65. Iturra (GRA)


    FC Barcelona: Pinto – Montoya, Adriano, Bartra, Piqué, Busquets, Fabregas, Iniesta (K), Neymar, Pedro, Alexis.
    Náhradníci: Oier – Puyol, Mascherano, Song, Sergi, Traoré, Dongou.

    Granada CF: Roberto – Nyom, Foulquier, Diakhate (K), Jeison Murillo, Iturra, Recio, Fran Rico, Brahimi, El Arabi, Piti.
    Náhradníci: Karnezis – Angulo, Yebda, Buonanotte, Coeff, Ighalo, Riki.