Tomsk – Kazaň 0:1 (kon.) | Perm – Kubaň Krasnodar 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – S. Moskva 1:0 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
1:0 (1:0)
Spartak Moskva
cz Sobota 23.11.2013, 14:00Ruská Premier Liga
     
    Je dobojováno. V aktivním utkání byla k vidění pouze jedna branka, kterou vsítil hned v úvodu klání Seydou Doumbia. Navzdory značnému ofenzivnímu snažení se Spartaku nepodařilo vyrovnat. Pochvalu si zaslouží zejména Igor Akinfejev, který předvedl několik vynikajících zákroků. Stejně tak jeho protějšek Rebrov. CSKA tak porazilo v atraktivním derby Spartak Moskva 1:0. Děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (15:59:24)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    CSKA využívá i poslední střídání, ze hřiště odchází Tošič, nahradí jej Zuber.
     
    90+1
    Jurado posílal míč z pravé strany, ale nikoho ze spoluhráčů nenalezl. Odkopávat bude domácí družina.
     
    90
    K základní hrací době se budou nastavovat tři minuty. Spartak má poslední příležitost s výsledkem něco udělat.
     
    89
    Špatný centr hostí končí v zámezí. Vhazovat bude CSKA, které míří za hubeným vítězstvím. Podaří se mu to, nebo se dočkáme překvapení?
     
    88
    Sparta si nyní nerozumněl a poslal míč přímo do náručí Akinfejeva. Ruský talent s rozehrávkou pochopitelně vůbec nespěchá. Pobízet se hlavním arbitrem ale nenechává.
     
    87
    Barrios se dral k nacentrovanému balonu, avšak rychleji u něj byla domácí obrana, která jej poslala zhruba na polovinu hrací plochy.
     
    86
    Další střídání CSKA. Hřiště opouští Fernandes, nahradí jej Nababkin.
     
    85
    Volný kop Spartaku domácí v pohodě odvracejí a ujímají se míče, s nímž uhánějí do protiofenzivy. Brzy ale byli zastaveni.
     
    83
    Skóre mohlo být navýšeno. Honda se postavil k balonu a excelentní levačkou jej načechral přímo k pravé tyči. Rebrov musel vytáhnout neméně kvalitní robinzonádu, čémž prakticky udržel své mužstvo nad vodou.
     
    81
    Hostující Carlos (SPM) je potrestán za poněkud něšťastný šlapák, jehož se dopustil. Horší je však pozice, ze které budou domácí zahrávat přímý kop. Zhruba 25 metrů představuje velké nebezpečí.
     
    80
    Šennikov se pokoušel obhodit si domácího obránce, avšak to se mu nepovedlo. Po odskočení míče do zámezí budou vhazovat fotbalisté armádního CSKA.
     
    78
    Hlavička Ignaševiče končí v rukavicích Rebrova, který si vědom nepříliš velkého množství času, rychle vyhazuje. Hosté ale o balon ihned přišli.
     
    76
    Střídat bude poprvé také domácí CSKA. Hrací plochu opuští velmi aktivní Doumbia, který mohl dát jistě více než jednu branku. I tak si ale zaslouží za svůj výkon potlesk. Na hrotu jej nahradí Musa.
     
    75
    Sotva jsem tento fakt zmínil, mohlo být vyrovnáno! Jurado se po bleskové kombinaci ocitl sám před Akinfejevem, jehož ale střelou k levé tyči nepřekonal.
     
    74
    Hosté se snaží jakkoliv překvapit CSKA, ale konsolidovaná obrana domácích přílišné komplikace nepřipouští.
     
    73
    Jurado se málem dostal k mizerné "malé domů," kterou domácí obrana předvedla. Akinfejev byl nakonec rychlejší a tyto nepřijemnosti uhasil pohotovým zásahem.
     
    71
    Doumbia měl na hlavě již několikátou branku a opět neuspěl. V ideální pozici poslal míč zhruba dva metry od pravé tyče, z čehož je evidentně smutný. Zlobit se ale může pouze sám na sebe.
     
    70
    Tošič operoval u pravé lajny, přičemž donutil hostujícího obránce provést nedovolený zákrok. Následný volný kop zahrávaný Hondou defenziva v bílých dresech bez sebemenších potíží odvrátila.

    Libor Kucza

    Góly: 8. Doumbia

    Karty:   26. Wernbloom (CSK), 47. Movsisjan (CSK) – 39. Kombarov (SPM), 58. Carioca (SPM), 81. Carlos (SPM)


    CSKA Moskva: Akinfejev – Šennikov, Ignaševič, Berezutskij, Fernandes (86. Nababkin) – Elm, Wernbloom – Milanov, Honda, Tošič (90+2 Zuber) – Doumbia (76. Musa)
    Náhradníci: Bazeljuk, Gonzalez, Chepchugov, Musa, Nababkin, Rahimič, Vasin, Vitinho, Zuber

    Spartak Moskva: Rebrov – Kombarov, Carlos, Makejev, Parsivljuk – Glušakov – Carioca, Jurado – Jakovljev (59. Barrios), Movsisjan (59. Özbiliz), McGeady
    Náhradníci: Barrios, Biljaletdionv, Insaurralde, Källström, Kombarov, Özbiliz, Pesjakov, Suchý