Montpellier – Rennes 2:4 (kon.)
koniec
HSC Montpellier
2:4 (2:2)
Stade Rennes
cz Piatok 25.02.2022, 21:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Elye Wahi pálil z levé strany v šestnáctce Rennesu na zadní tyč, kterou však o půlmetr minul. Již předtím měl ještě větší šanci na druhé straně Sehrou Guirassy, který střílel z hranice velkého vápna, balon mu však při zakončení špatně skočil a skončil jen v náruči gólmana Jonase Omlina.
     
    90
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Lovro Majer, přichází Jeremy Doku.
    90. Odvolaný pokutový kop.
     
    90
    Penalta se ruší, sudí Delerue se poradil s VARem, který mu správně poradil, že Junior Sambia dostal míčem jen do stehna, pokutový kop se tak kopat nebude.
     
    89
    Je to druhá penalta pro Rennes, Adrien Truffert napálil ve vápně Juniora Sambiu, jenž hrál podle rozhodčího rukou a sudí Delerue nařizuje penaltu.
     
    87
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Joris Chotard, přichází Léo Leroy.
     
    87
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Florent Mollet, přichází Sacha Delaye.
     
    86
    Lovro Majer byl následně faulován Oyongem ve středu hrací plochy a chvilku se nehrálo, pokračovat se bude balonem rozhodčího, jak naznačuje arbitr Delerue. Oyongo vidí zblízka žlutou kartu.
    85. Lovro MAJER - 2:4
     
    85
    Rennes právě vstřelilo branku!
    O výsledku je rozhodnuto, Rennes v závěru zvyšuje na 4:2! LOVRO MAJER předvedl na levé straně hrací plochy krásnou akci, když od rohového praporku obdržel zpětný pas, navedl míč do šestnáctky, narazil si ho do běhu o Benjamina Bourigeauda a pak parádní ranou z rohu malého čtverce k zadní tyči překonal Jonase Omlina! Celek z Bretaně tenhle zápas vyhraje! Asistence: Benjamin Bourigeaud.
     
    79
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Valère Germain, přichází Junior Sambia.
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Arnaud Souquet, přichází Beni Makouana.
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Adrien Truffert.
     
    75
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Gaëtan Laborde, přichází Sehrou Guirassy.
     
    74
    Valère Germain nyní nakopl ve středu hřiště balon odehrávajícího Warmeda Omariho a vidí za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    73
    Na druhé straně se po levém křídle prohnal kupředu Lovro Majer a jeho přízemní pumelice z hranice velkého vápna mířila k přední tyči, Jonas Omlin však byl v tomto prostoru včas a mičudu chytá.
     
    70
    Warmed Omari podkopl jen kousek před vlastním pokutovým územím Florenta Molleta, jenž se snažil otočit s míčem. Za svůj zákrok vidí žlutou kartu, Montpellier má navíc možnost pro standardku.
     
    68
    Téji Savanier zahrával standardní situaci na levé straně, nacentroval na malé vápno, kde po hlavičce jednoho z beků Rennesu šel míč do břevna svatyně hostí! Následně ještě pálil Arnaud Souquet, jehož ránu vykopl z brankové čáry Birger Meling.
     
    67
    Na druhém konci hrací plochy se ke střele zpoza vápna dostal Baptiste Santamaría, jehož prudký projektil nemířil příliš vysoko nad klec protivníka!
     
    66
    Elye Wahi se nyní hnal do brejku za dlouhým vysokým balonem, dostihl ho a ještě před šestnáctkou pálil do brankáře Alfreda Gomise, jenž vyběhl až před své pokutové území a podle domácích fandů hrál při svém zákroku rukou.
     
    61
    Další zákrok brankáře Jonase Omlina! Tentokrát ho z větší vzdálenosti prověřil Baptiste Santamaría, který se vůbec nebál napálit merunu na klec protivníka z úctyhodné dálky, gólman domácích však opět dokázal střelu vyrazit.
     
    60
    Na levé straně se nyní dobře uvolnil Martin Terrier, jenž už ve vápně vyslal střelu na bránu Montpellier. Ta však byla přízemní a šla do středu klece domácích. Jonas Omlin ji dokázal vyrazit před sebe a o zbytek se postarali jeho beci.
    52. Gaëtan LABORDE - 2:3
     
    52
    Rennes právě vstřelilo branku!
    GAËTAN LABORDE proměňuje pokutový kop a vrací Rennesu těsný náskok, celek z Bretaně nyní vede 3:2! Laborde napálil míč do středu brány Montpellier, Jonas Omlin skočil k pravé tyči a pak už jen bezmocně sledoval, jak balon plachtí do jeho sítě.
    49. Penaltová situace.
     
    49
    Penalta pro Rennes! Sudí Delerue se ani nepůjde podívat na video! Situaci předcházel střet ve středu hřiště, kde zůstali po hlavičkovém souboji ležet dva hráči. Následně ale Martin Terrier vnikl na levé straně do šestnáctky Montpellier a Matheus Thuler ho celkem nešetrně podrazil. Rozhodčí nařizuje pokutový kop pro celek z Bretaně!
     
    45+3
    Arnaud Souquet zvládl ještě před vlastním pokutovým územím vyrobit minelu při odkopu, kdy nezasáhl míč! Ten se tak dostal na kopačku Gaëtana Labordeho, jenž pálil ostrou ranou zpoza vápna. Jenže přímo do středu brány domácích, kde byl pozorný brankář Jonas Omlin.
    41. Elye WAHI - 2:2
     
    41
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Je srovnáno na 2:2! Nádherný fotbalový moment! Arnaud Souquet se uvolnil na pravém křídle a přihrál na Jorise Chotarda, jenž poslal centr na malé vápno, kde se v osobním souboji s Omarim prosadil ELYE WAHI, jenž předvedl výstavní nůžky, kterými uklidil balon k zadní tyči a pořádně rozčílil brankáře Alfreda Gomise, který se na své obránce hodně zlobí! Asistence: Joris Chotard.
     
    40
    Benjamin Bourigeaud si postavil míč k pravému rohovému praporku a s exekucí trochu otálel, nakonec ale přece jen poslal centr na malé vápno, kde hlavičkoval Nájif Akird, jehož pokus nemířil příliš vysoko nad klec Montpellier!
     
    33
    Benjamin Bourigeaud nyní dostal dobrou přihrávku na pravou stranu šestnáctky soupeře a okamžitě pálil na zadní tyč svatyně Montpellier. Minul ji však o dobrý půlmetr.
     
    28
    Žlutou kartu vidí také kapitán hostí Hamari Traoré, jenž nyní nešetrně zezadu došlápl na achilovku Florenta Molleta, který se na půlící čáře snažil rozehrát.
     
    26
    Panečku, to byl zákrok! Téji Savanier dojel u krajní lajny Birgera Melinga jako by se hrál hokej, oběma nohama podkopl svému soupeři tu jedinou, na kterou v daný moment stál. Následně se bek Rennesu nešetrně rozplácl na trávníku. Kapitán Montpellier může být za žlutou kartu rád.
     
    22
    Šance na srovnání se naskytla! Arnaud Souquet však na pravé straně šestnáctky Rennesu prováhal ideální moment k ráně, kterou na poslední chvíli skluzem zblokoval snad Birger Meling.
    19. Ambroise OYONGO - 1:2
     
    19
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Montpellier koriguje na 1:2! Téji Savanier nacentroval z pravé strany do šestnáctky Rennesu, Warmed Omari nepředvedl jistý odkop, balon se na levé straně pokutového území dostal k AMBROISI OYONGOVI, jenž ho tvrdou pumelicí napálil ze vzduchu ke vzdálenější tyči a brankář Alfred Gomis plachtil za střelou marně! Celek z Okcitánie dělí náskok soupeře dvěma!
    15. Benjamin BOURIGEAUD - 0:2
     
    15
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Parádní vstup Rennesu do utkání, celek z Bretaně nyní vede už 2:0! Hamari Traoré to udělal na pravé straně podruhé v tomto utkání parádně, obešel bránícího hráče a poslal přihrávku pod sebe do druhé vlny přibližně na penaltu, kde se do míče vší silou opřel BENJAMIN BOURIGEAUD, jenž přízemní střelou umístil mičudu ke vzdálenější tyči! Hosté zdvojnásobují své vedení. Asistence: Hamari Traoré.
    8. Martin TERRIER - 0:1
     
    8
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Rennes jde v úvodu utkání rychle do vedení! Celek z Bretaně se dostal kupředu a Hamari Traoré nacentroval z pravé krajní čáry až na malé vápno, kde si na míč skvěle vyskočil MARTIN TERRIER, jenž ho efektivní hlavičkou uklidil k zadní tyči, Jonas Omlin se natahoval marně! Hosté vedou 1:0! Asistence: Hamari Traoré.

    Petr Šatalík

    Góly: 19. Oyongo, 41. Wahi (Chotard) – 8. Terrier (Hamari Traoré), 15. Bourigeaud (Hamari Traoré), 52. Laborde (pen.), 85. Majer (Bourigeaud)

    Karty:   26. Savanier (MON), 74. Germain (MON), 86. Oyongo (MON) – 28. Hamari Traoré (REN), 70. Omari (REN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:11.
    HSC Montpellier: Omlin – Souquet (79. Makouana), Cozza, Thuler, Oyongo – Ferri, Chotard (87. Leroy) – Germain (79. Sambia), Savanier (C), Mollet (87. Delaye) – Wahi.
    Náhradníci: Bertaud – Tchato, Esteve, Sambia, Barès, Leroy, Gioacchini, Delaye, Makouana.

    Tréner: Olivier Dall'Oglio.

    Stade Rennes: A. Gomis – Hamari Traoré (C), Omari, Aguerd, Meling – Bourigeaud, Martin, Santamaría, Majer (90. Doku) – Laborde (75. Guirassy), Terrier (79. Truffert).
    Náhradníci: Alemdar, Damergy – Truffert, Diouf, Belocian, Tchaouna, Tel, Doku, Guirassy.

    Tréner: Bruno Genesio.

    Rozhodca: A. Delerue – A. Viala, B. Courbet.