Montpellier – Rennes 2:4 (kon.)
koniec
HSC Montpellier
2:4 (2:2)
Stade Rennes
cz Piatok 25.02.2022, 21:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a přeji pěkný zbytek pátečního večera a noci. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (23:02:43)
     
    Rennes tak vítězí na půdě Montpellier v boji o pohárovou Evropu poměrem 4:2! Fotbalisté z Bretaně hráli po poločase se svým soupeřem vyrovnanou partii, v druhé půli ale šlápli na plynový pedál a byli znatelně nebezpečnějším mužstvem. To potvrdil již v 52. minutě Gaëtan Laborde, jenž gólem z penalty ztrestal faul na Terriera. V 85. minutě pak nádhernou akci předvedl ještě Lovro Majer, jenž podtrhl výhru Rennesu krásnou ranou na zadní tyč a stanovil finální výsledek.

    Rennes tak udělal rázný krok do pohárové Evropy pro příští ročník. Montpellier se naopak účast v těchto bojích hodně vzdálila.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:11.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Rennes ještě kombinuje před vlastním pokutovým územím, kde má balon pod kontrolou Warmed Omari, jenž odehrává mičudu do bezpečí.
     
    90+3
    Elye Wahi pálil z levé strany v šestnáctce Rennesu na zadní tyč, kterou však o půlmetr minul. Již předtím měl ještě větší šanci na druhé straně Sehrou Guirassy, který střílel z hranice velkého vápna, balon mu však při zakončení špatně skočil a skončil jen v náruči gólmana Jonase Omlina.
     
    90+2
    Téji Savanier byl na pravém křídle zastaven na hranici pravidel, on i publikum se pochopitelně na hlavního arbitra zlobí, s jeho rozhodnutím, že se bude hrát dál, však už nic neudělají.
     
    90+2
    Matheus Thuler odkopává balon před napadajícím Sehrouem Guirassym do zámezí. Rennes nic nepodceňuje a i v posledních minutách utkání napadá rozehrávku soupeře již na jeho polovině.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty nad rámec základní hrací doby. Montpellier zatím rozehrává ve středu trávníku, následně je faulován Nicolas Cozza u postranní lajny.
     
    90
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Lovro Majer, přichází Jeremy Doku.
    90. Odvolaný pokutový kop.
     
    90
    Penalta se ruší, sudí Delerue se poradil s VARem, který mu správně poradil, že Junior Sambia dostal míčem jen do stehna, pokutový kop se tak kopat nebude.
     
    89
    Je to druhá penalta pro Rennes, Adrien Truffert napálil ve vápně Juniora Sambiu, jenž hrál podle rozhodčího rukou a sudí Delerue nařizuje penaltu.
     
    88
    Fotbalisté Rennesu se tlačí kupředu po levé lajně, stoper Nájif Akird napálil míč o jednoho ze soupeřů do zámezí, celek z Bretaně bude házet aut.
     
    87
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Joris Chotard, přichází Léo Leroy.
     
    87
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Florent Mollet, přichází Sacha Delaye.
     
    86
    Lovro Majer byl následně faulován Oyongem ve středu hrací plochy a chvilku se nehrálo, pokračovat se bude balonem rozhodčího, jak naznačuje arbitr Delerue. Oyongo vidí zblízka žlutou kartu.
    85. Lovro MAJER - 2:4
     
    85
    Rennes právě vstřelilo branku!
    O výsledku je rozhodnuto, Rennes v závěru zvyšuje na 4:2! LOVRO MAJER předvedl na levé straně hrací plochy krásnou akci, když od rohového praporku obdržel zpětný pas, navedl míč do šestnáctky, narazil si ho do běhu o Benjamina Bourigeauda a pak parádní ranou z rohu malého čtverce k zadní tyči překonal Jonase Omlina! Celek z Bretaně tenhle zápas vyhraje! Asistence: Benjamin Bourigeaud.
     
    84
    Ambroise Oyongo nabíhal na vysoký balon u levé postranní lajny. Míč však byl vyšší, než bylo třeba a je nyní v zámezí. Fotbalisté Rennesu s autem úplně nespěchají.
     
    83
    Junior Sambia spěchá vhodit aut na levé straně. Balon posílá stoperům, kteří si ho vyměňují na středovém kruhu, Matheus Thuler nyní přihrává na pravé křídlo.
     
    82
    Fotbalisté z Okcitánie posílají vysoký dlouhý balon po pravé lajně až do šestnáctky Rennesu, kde ale míč suverénně chytá Alfred Gomis, na něhož diváci pískají, protože si dává na čas s rozehrávkou.
     
    81
    Rennes se dostává kupředu vysokým míčem, Benjamin Bourigeaud volí na ose hřiště pas do levého křídla, kam si nabíhá Sehrou Guirassy, nový hráč na hrací ploše.
     
    80
    Na trávníku leží Lovro Majer, kterého nešetrně nakopl z boku do kotníku kapitán Montpellier Téji Savanier a sudí Delerue se musel pořádně rozmýšlet, zda mu už druhou žlutou neukáže. Nakonec tak neučinil.
     
    79
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Valère Germain, přichází Junior Sambia.
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Arnaud Souquet, přichází Beni Makouana.
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Adrien Truffert.
     
    79
    Dlouhý vysoký balon šel nyní z půlící lajny do vápna Rennesu na nabíhajícího Florenta Molleta. Hned trojice hráčů Montpellier však stála v ofsajdu.
     
    78
    Arnaud Souquet se prohnal po pravé lajně kupředu, jeho přetažený centr k zadní tyči stahuje rukavicemi zde vzduchu brankář Alfred Gomis.
     
    78
    Rennes přenáší hru na levé křídlo, kde se o přihrávku do vápna Montpellier pokoušel Birger Meling, jeho pas ale končí jen v zámezí, Jonas Omlin může vykopávat od vlastní svatyně.
     
    77
    Do hry se znovu zapojuje brankář Rennesu Alfred Gomis, jenž stojí na balonu ve vlastní šestnáctce, soupeři jej zatím příliš aktivně nenapadají.
     
    76
    Lovro Majer se provinil faulem na půlící čáře, když sestřelil k zemi Jorise Chotarda, Montpellier odtud bude zahrávat volný přímý kop.
     
    75
    Fotbalisté Montpellier kombinují na vlastní polovině hrací plochy, po pravé straně se vydává kupředu obránce Matheus Thuler.
     
    75
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Gaëtan Laborde, přichází Sehrou Guirassy.
     
    74
    Valère Germain nyní nakopl ve středu hřiště balon odehrávajícího Warmeda Omariho a vidí za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    74
    Alfred Gomis vykopává od vlastní svatyně, následně jde po levém křídle kupředu Martin Terrier, jenž však prováhal ideální čas pro přihrávku a jeho následný pas nebyl dobrý.
     
    73
    Na druhé straně se po levém křídle prohnal kupředu Lovro Majer a jeho přízemní pumelice z hranice velkého vápna mířila k přední tyči, Jonas Omlin však byl v tomto prostoru včas a mičudu chytá.
     
    72
    Téji Savanier pálil ze standardní situace na levé straně před šestnáctku Rennesu. Jeho rána však šla hodně vysoko nad klec celku z Bretaně!
     
    71
    A standardka to bude pekelně nebezpečná, Téji Savanier už je u míče a sudí Delerue ještě kontroluje postavení zdi a umravňuje hráče ve vápně.
     
    70
    Warmed Omari podkopl jen kousek před vlastním pokutovým územím Florenta Molleta, jenž se snažil otočit s míčem. Za svůj zákrok vidí žlutou kartu, Montpellier má navíc možnost pro standardku.
     
    69
    Montpellier nyní mocně tlačí na vyrovnání, dostal se k další šanci v podobě rohového kopu z pravé strany. Centr si ale defenziva Rennesu pohlídala.
     
    68
    Téji Savanier zahrával standardní situaci na levé straně, nacentroval na malé vápno, kde po hlavičce jednoho z beků Rennesu šel míč do břevna svatyně hostí! Následně ještě pálil Arnaud Souquet, jehož ránu vykopl z brankové čáry Birger Meling.
     
    67
    Na druhém konci hrací plochy se ke střele zpoza vápna dostal Baptiste Santamaría, jehož prudký projektil nemířil příliš vysoko nad klec protivníka!
     
    66
    Elye Wahi se nyní hnal do brejku za dlouhým vysokým balonem, dostihl ho a ještě před šestnáctkou pálil do brankáře Alfreda Gomise, jenž vyběhl až před své pokutové území a podle domácích fandů hrál při svém zákroku rukou.
     
    66
    Téji Savanier podklouzl, když se snažil připravit soupeře o balon a Rennes tak má k dispozici další autové vhazování na levé straně.
     
    65
    O kulatý nesmysl se teď svedlo několik hlavičkových soubojů ve středu hrací plochy. Gaëtan Laborde se sice následně na levé lajně dostal k meruně, tu mu ale soupeři téměř okamžitě ukopli do zámezí.
     
    64
    No že by někdo bral sudího na hrací ploše příliš vážně, se říct nedá. Hned vzápětí byl u krajní lajny nabrán na vidle Gaëtan Laborde, jenž se poměrně těžce zvedá z trávníku.
     
    63
    Na hřišti planou velké emoce, sudí Delerue si volá kapitány, Téjiho Savaniera a Hamari Traorého, aby oba celky zklidnily svůj přístup ke hře, jinak budou padat karty.
     
    62
    Nájif Akird se nyní dobře zorientoval před vlastní šestnáctkou a o dobíhajícího Elye Wahiho poslal míč do zámezí. Hosté budou u vlastní šestnáctky vhazovat.
     
    61
    Další zákrok brankáře Jonase Omlina! Tentokrát ho z větší vzdálenosti prověřil Baptiste Santamaría, který se vůbec nebál napálit merunu na klec protivníka z úctyhodné dálky, gólman domácích však opět dokázal střelu vyrazit.
     
    60
    Na levé straně se nyní dobře uvolnil Martin Terrier, jenž už ve vápně vyslal střelu na bránu Montpellier. Ta však byla přízemní a šla do středu klece domácích. Jonas Omlin ji dokázal vyrazit před sebe a o zbytek se postarali jeho beci.
     
    60
    Tentokrát si zase jednou zahraje brankář Jonas Omlin, který musí vypomoci svým bekům s rozehrávkou, která však ideálně nevyšla, zastavuje ji Baptiste Santamaría.
     
    59
    Po pravém křídle spěchal kupředu kapitán Montpellier Téji Savanier, pod jehož nohy se skluzem svezl Nájif Akird, který ukopl míč svému soupeři do zámezí.
     
    59
    Gaëtan Laborde se na levém křídle pěkně prokličkoval skrz obranu soupeře a následně přihrál před šestnáctku soupeře na Hamari Traorého, jehož ale zradilo zpracování.
     
    58
    Další tvrdý střet u krajní čáry, v osobním souboji nyní zahrál Jordan Ferri ramenem, jako by se hrál hokej, Baptiste Santamaría následně plachtil až za postranní lajnu. Sudí Delerue píská faul.
     
    57
    Nájif Akird nyní dobře zapracoval v defenzivě celku z Bretaně a vyváží balon k postranní čáře, odkud ho nákopem posílá kupředu.
     
    56
    Na zemi leží další fotbalista, tentokrát je to Benjamin Bourigeaud, jenž byl faulován ve středu hrací plochy. Rennes bude zahrávat volný přímý kop.
     
    55
    Jonas Omlin rozehrává od vlastní svatyně, fotbalisté z Bretaně napadají vysoko, hráči Montpellier si nakonec přece jen musí pomoci odkopem přes půli trávníku.
     
    54
    Rennes se tlačí kupředu po pravé krajní čáře, kde kombinuje Hamari Traoré a Lovro Majer. Druhý jmenovaný se kácí k zemi po souboji s Ambroisem Oyongem, jenž se ale jeho nohy ani nedotkl.
     
    53
    Fotbalisté Montpellier odpovídají na inkasovanou branku vlastním náporem. Nakonec budou zahrávat rohový kop. Téji Savanier z něj napálil míč do tyče svatyně Rennesu, jenže sudí zároveň signalizují ofsajd domácích.
    52. Gaëtan LABORDE - 2:3
     
    52
    Rennes právě vstřelilo branku!
    GAËTAN LABORDE proměňuje pokutový kop a vrací Rennesu těsný náskok, celek z Bretaně nyní vede 3:2! Laborde napálil míč do středu brány Montpellier, Jonas Omlin skočil k pravé tyči a pak už jen bezmocně sledoval, jak balon plachtí do jeho sítě.
     
    51
    K penaltě se postaví Gaëtan Laborde, jenž si dává s exekucí i po signálu sudího Deleruea na čas a ještě cuká s nervy Omlina.
     
    50
    Ještě před exekucí penalty musí dojít k ošetření zraněného Benjamina Bourigeauda, jenž se na polovině trávníku jen pomalu sbíral ze země.
    49. Penaltová situace.
     
    49
    Penalta pro Rennes! Sudí Delerue se ani nepůjde podívat na video! Situaci předcházel střet ve středu hřiště, kde zůstali po hlavičkovém souboji ležet dva hráči. Následně ale Martin Terrier vnikl na levé straně do šestnáctky Montpellier a Matheus Thuler ho celkem nešetrně podrazil. Rozhodčí nařizuje pokutový kop pro celek z Bretaně!
     
    49
    O mičudu se nyní bojuje ve středu hrací plochy, nakonec ji získal Nicolas Cozza, jenž přihrávkou dozadu zapojí do hry gólmana Jonase Omlina.
     
    48
    Martin Terrier je zpět na nohou. Hráči Montpellier sportovně vrátili balon fotbalistům Rennesu. Alfred Gomis může opět vykopávat od své svatyně.
     
    47
    Hráči z Bretaně posílají balon do zámezí, na trávníku se po souboji s Arnaudem Souquetem ocitl Martin Terrier, jenž dal jasně najevo, že není připraven pokračovat.
     
    46
    Začal druhý poločas utkání. Výkop měli fotbalisté Rennesu, kteří brzy vrátili mičudu až do vlastního pokutového území, kde bude rozehrávat Alfred Gomis.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:02.
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 42 % : 58 %
    Střely na bránu: 2:3
    Střely mimo: 1:1
    Rohové kopy: 5:1
    Fauly: 4:4
     
    Interesantní první půle souboje Motnpellier s Rennesem je za námi. Fotbalisté z Bretaně opanovali úvod utkání, když se dvěma rychlými góly v rozmezí 8. a 15. minuty dostali do dvoubrankového vedení, o které se svými trefami postarali Martin Terrier a Benjamin Bourigeaud. Jenže hned o čtyři minuty později probral mužstvo z Okcitánie z letargie nádhernou střelou k zadní tyči Ambroise Oyongo, jenž snížil na 1:2 a v závěru úvodního poločasu pak srovnal parádními nůžkami Elye Wahi. Do druhé pětačtyřicítky tak vstoupíme opět za vyrovnaného stavu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Arnaud Souquet zvládl ještě před vlastním pokutovým územím vyrobit minelu při odkopu, kdy nezasáhl míč! Ten se tak dostal na kopačku Gaëtana Labordeho, jenž pálil ostrou ranou zpoza vápna. Jenže přímo do středu brány domácích, kde byl pozorný brankář Jonas Omlin.
     
    45+2
    Hráči Montpellier se snaží dostat balon dál od své svatyně. Nakonec poslali mičudu alespoň do zámezí. Fotbalisté Rennesu stihnou ještě jednou vhodit míč zpět do hry.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty nad rámec základní hrací doby v první půli. V té první gólman Alfred Gomis vykopává balon od své klece a o chvíli později ho na hranici vlastní šestnáctky opět chytá do rukavic.
     
    45
    Téji Savanier byl v hlavičkovém souboji faulován na polovině hrací plochy, což uznává i hlavní arbitr utkání Delerue, který dává domácím volný přímý kop.
     
    44
    Ambroise Oyongo vhodí na levé straně trávníku balon zpět do hry. Nyní ale fotbalisté Montpellier nikam nespěchají, dobře vědí, že v první půli už takhle dokázali téměř nemožné.
     
    43
    Od své branky rozehraje gólman Jonas Omlin, který vykopl mičudu až za půlící čáru. Skákající balon nakonec uklízí beci Rennesu do náruče Alfreda Gomise.
     
    42
    Fotbalisté Rennesu přišli o dvoubrankový náskok, který by si samozřejmě rádi vzali zpět. Hamari Traoré ale tentokrát hlavičkuje z pravého křídla jen za klec Montpellier.
    41. Elye WAHI - 2:2
     
    41
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Je srovnáno na 2:2! Nádherný fotbalový moment! Arnaud Souquet se uvolnil na pravém křídle a přihrál na Jorise Chotarda, jenž poslal centr na malé vápno, kde se v osobním souboji s Omarim prosadil ELYE WAHI, jenž předvedl výstavní nůžky, kterými uklidil balon k zadní tyči a pořádně rozčílil brankáře Alfreda Gomise, který se na své obránce hodně zlobí! Asistence: Joris Chotard.
     
    41
    Alfred Gomis vyběhl až před vlastní pokutové území, odkud před dotírajícím Elyem Wahim odkopl mičudu na tribunu.
     
    40
    Benjamin Bourigeaud si postavil míč k pravému rohovému praporku a s exekucí trochu otálel, nakonec ale přece jen poslal centr na malé vápno, kde hlavičkoval Nájif Akird, jehož pokus nemířil příliš vysoko nad klec Montpellier!
     
    39
    Rennes postupuje kupředu po pravém křídle, Martin Terrier vybojoval v tomto prostoru rohový kop pro Rennes. Ten zahraje Benjamin Bourigeaud.
     
    38
    Florent Mollet nyní centroval od levého rohového praporku přímo do malého čtverce hostí, tam však balon stáhl ze vzduchu bezpečně do rukavic brankář Alfred Gomis.
     
    38
    Přesto zahrával právě Téji Savanier rohový kop z pravé strany. Balon z jeho kopačky šel na zadní tyč, kde však Florent Mollet nohou promáchl letící balon.
     
    37
    Hráči z Okcitánie poslali kupředu dlouhý nákop Téji Savanier nyní reklamuje, že bránící Nájif Akird zahrál ve vápně rukou. Pravdou však je, že šlo spíš o rameno a kapitán domácích tomu hodně pomohl, když svého protivníka strčil.
     
    37
    Hosté kombinují na půlící čáře a následně vrací balon až na hranici vlastního pokutového území, odkud bude vykopávat gólman Alfred Gomis.
     
    36
    Ještě jednou zvládli fotbalisté Montpellier navést mičudu z levého křídla do šestnáctky soupeře, centr před bránu Rennesu však šel jen na hráče celku z Bretaně.
     
    35
    Arnaud Souquet svou aktivitou na pravém křídle získal rohový kop pro fotbalisty z Okcitánie. Ti však z následné standardky nevytěžili vůbec nic.
     
    35
    Birger Meling nyní na levé straně neměl komu hodit míč, tak otálel a otálel, až se sudí Delerue rozhodl zapískat do píšťalky a věnoval balon hráčům Montpellier.
     
    34
    Téji Savanier si postavil balon na pravé straně před šestnáctkou Rennesu, jeho pas však zastavil jeden z prvních bránících hráčů.
     
    34
    Valère Germain se nyní šikovně uvolnil na pravém křídle a trefil svým pasem Jonase Martina do ruky. Montpellier má k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    33
    Benjamin Bourigeaud nyní dostal dobrou přihrávku na pravou stranu šestnáctky soupeře a okamžitě pálil na zadní tyč svatyně Montpellier. Minul ji však o dobrý půlmetr.
     
    32
    Arnaud Souquet se dokázal uvolnit na pravém křídle, ze kterého zvládl odcentrovat. Jeho přízemní pas však v pohodě sbírá Alfred Gomis.
     
    31
    Fotbalisté z Bretaně šli na ose hřiště kupředu, tam však jejich akci zastavil důrazný Joris Chotard a Montpellier obrací hru na druhou stranu.
     
    31
    Florent Mollet je na levém křídle pod tlakem bránících hráčů Rennesu, takže musí hrát dozadu ke svým bekům, kteří využijí k rozehrávce také brankáře Omlina.
     
    30
    Arnaud Souquet přistrčil u krajní čáry v hlavičkovém souboji Gaëtana Labordeho, jenž se svalil na trávník a hlasitě si řekl o odpískání faulu, který sudí Delerue také potvrdil.
     
    29
    V posledních momentech se na trávníku hodně přitvrdilo, faulovaným je teď Birger Meling. Po zákroku na něj může Alfred Gomis vykopávat od vlastního pokutového území.
     
    28
    Žlutou kartu vidí také kapitán hostí Hamari Traoré, jenž nyní nešetrně zezadu došlápl na achilovku Florenta Molleta, který se na půlící čáře snažil rozehrát.
     
    27
    Téji Savanier se znovu dopustil prohřešku proti pravidlům a sudí Delerue si ho už volá k sobě na kobereček, aby mu připomněl, že jednu žlutou už má.
     
    26
    Panečku, to byl zákrok! Téji Savanier dojel u krajní lajny Birgera Melinga jako by se hrál hokej, oběma nohama podkopl svému soupeři tu jedinou, na kterou v daný moment stál. Následně se bek Rennesu nešetrně rozplácl na trávníku. Kapitán Montpellier může být za žlutou kartu rád.
     
    26
    Nicolas Cozza se dostal pod velký tlak Lovra Majera, jenž donutil domácí k chybné rozehrávce, kterou ale Rennes nedokázal nijak využít.
     
    25
    Jordan Ferri hraje raději na jistotu ve středu hrací plochy a vrací balon svým obráncům. O rozehrávku se pokusí na levé straně Nicolas Cozza.
     
    25
    Martin Terrier se v bolestech svíjí ve středovém kruhu, Joris Chotard ho vytahuje na nohy. Vypadá to, že útočník Rennesu bude schopen pokračovat ve hře.
     
    24
    Fotbalisté z Bretaně drží míč na svých kopačkách, u nohy ho má Birger Meling, jenž vrací balon do vlastní šestnáctky brankáři Alfredu Gomisovi.
     
    23
    Arnaud Souquet se snaží napravit, co se mu před chvílí úplně nepovedlo, nyní navedl balon z křídla do šestnáctky Rennesu, tam už ale nezvládl přesně přihrát.
     
    22
    Šance na srovnání se naskytla! Arnaud Souquet však na pravé straně šestnáctky Rennesu prováhal ideální moment k ráně, kterou na poslední chvíli skluzem zblokoval snad Birger Meling.
     
    21
    Montpellier ucítilo šanci a žene se za vyrovnáním, po dalším závaru před klecí Rennesu bude mít k dispozici rohový kop.
     
    20
    Nyní se na pravé straně tlačil do další šance Valère Germain, jenž v době přihrávky stál v ofsajdu, který krajní sudí správně odmával.
    19. Ambroise OYONGO - 1:2
     
    19
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Montpellier koriguje na 1:2! Téji Savanier nacentroval z pravé strany do šestnáctky Rennesu, Warmed Omari nepředvedl jistý odkop, balon se na levé straně pokutového území dostal k AMBROISI OYONGOVI, jenž ho tvrdou pumelicí napálil ze vzduchu ke vzdálenější tyči a brankář Alfred Gomis plachtil za střelou marně! Celek z Okcitánie dělí náskok soupeře dvěma!
     
    18
    Alfred Gomis chytá do koše balon z velké dálky, když na prudký pas kupředu nedokázal naběhnout nikdo z fotbalistů Montpellier.
     
    17
    Benjamin Bourigeaud se nyní na pravé straně vysunul až příliš a po přihrávce mu je pískán ofsajd, rozehrávat budou fotbalisté Montpellier.
     
    16
    A další balon letěl z kopačky Hamari Traorého do vápna Montpellier. Brankář Jonas Omlin si nakonec po spolupráci s obránci poradil, ale situaci pod kontrolou rozhodně neměl.
    15. Benjamin BOURIGEAUD - 0:2
     
    15
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Parádní vstup Rennesu do utkání, celek z Bretaně nyní vede už 2:0! Hamari Traoré to udělal na pravé straně podruhé v tomto utkání parádně, obešel bránícího hráče a poslal přihrávku pod sebe do druhé vlny přibližně na penaltu, kde se do míče vší silou opřel BENJAMIN BOURIGEAUD, jenž přízemní střelou umístil mičudu ke vzdálenější tyči! Hosté zdvojnásobují své vedení. Asistence: Hamari Traoré.
     
    15
    Arnaud Souquet nyní udržel na zádech napadajícího Birgera Melinga a vrátil mičudu brankáři Jonasi Omlinovi, jenž posílá výkop přes půlící čáru.
     
    14
    Hráči z Bretaně se znovu drží s balonem na půlící čáře, stoper Warmed Omari byl navíc faulován, takže hosté budou moci rozehrávat v poklidu.
     
    13
    Hamari Traoré zachytává přihrávku soupeře kupředu a nyní už na pravé straně trávníku vymýšlí další akci svého celku. Tu dobrým obranným zákrokem přerušil Valère Germain, jenž ještě reklamuje ruku Martina Terriera. Sudí ale nechá balon Rennesu.
     
    12
    Fotbalisté Rennesu se po úvodní trefě uklidnili, je to znát na jejich rozehrávce, která je nyní trpělivější. I brankář Alfred Gomis si dává poměrně na čas.
     
    11
    Kapitán celku z Okcitánie bude v pořádku. Nyní se už pokračuje ve hře, Jonas Omlin odkopává balon od vlastní svatyně až za půlící čáru.
     
    10
    Montpellier nemůže vyjet od vlastní svatyně, na zemi navíc zůstává ležet pravděpodobně Téji Savanier, jenž se v osobním souboji srazil s Baptistem Santamaríou.
     
    9
    Akce Montpellieru byla na hraně pravidel zastavena hned v zárodku, na druhou stranu už po levém křídle pádí Birger Meling, jenž ale nestihl míč zastavit na hrací ploše.
    8. Martin TERRIER - 0:1
     
    8
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Rennes jde v úvodu utkání rychle do vedení! Celek z Bretaně se dostal kupředu a Hamari Traoré nacentroval z pravé krajní čáry až na malé vápno, kde si na míč skvěle vyskočil MARTIN TERRIER, jenž ho efektivní hlavičkou uklidil k zadní tyči, Jonas Omlin se natahoval marně! Hosté vedou 1:0! Asistence: Hamari Traoré.
     
    7
    Nájif Akird rozehrává z půlící čáry, kde má mičudu pod kontrolou, fotbalisté Montpellier napadají zatím poměrně vlažně. Přesto hráči Rennesu raději vrátili merunu až na Alfreda Gomise.
     
    7
    Rennes se drží na balonu, Baptiste Santamaría se ho snažil procpat na levé křídlo, když se to nepovedlo, zvolil pas doprava na Hamari Traorého.
     
    6
    Několik hlavičkových soubojů ve středu hřiště vyznělo lépe pro celek z Bretaně, Hamari Traoré si to pádí po pravém křídle směrem kupředu.
     
    6
    Hráči z Okcitánie nyní čekali, že sudí přeruší, jenže se tak nestalo a Martin Terrier toho na levém křídle využil k tomu, aby poslal přízemní centr do šestnáctky Montpellier. Domácí obrana však balon dokázala odvrátit.
     
    5
    Ani hráči Montpellieru si nechtějí komplikovat život před vlastní šestnáctkou, Joris Chotard volí zpětný pas do vlastního pokutového území.
     
    4
    Fotbalisté z Bretaně drží mičudu na vlastní polovině trávníku a nikam nespěchají, balon posílají před vlastní šestnáctku, kde si zahraje i brankář Alfred Gomis.
     
    3
    Téji Savanier kroutil míč od levého rohového praporku na přední tyč, tam však byla důrazná obrana Rennesu, která odvrátila balon do bezpečí.
     
    2
    Fotbalisté z Okcitánie začínají utkání náporem, po kombinaci na levém křídle se dostávají k rohovému kopu, ten zahraje Téji Savanier.
     
    1
    Utkání bylo zahájeno, Nicolas Cozza zpracovává vysokou přihrávku na levou stranu trávníku a vysouvá po levé lajně kupředu Ambroise Oyonga.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Utkání začne za malou chvilku, oba celky se už blíží k hrací ploše, zápas by měl odstartovat během tří minutek.
     
    Ještě jednou přeji příjemný dobrý podvečer všem příznivcům francouzské kopané. Za malý okamžik začne souboj Montpellier s Rennesem.

    Montpellier volí pro dnešní duel rozestavení 4-2-3-1. Na hrotu útoku by měl operovat Elye Wahi.

    Rennes nastupuje v tradiční formaci 4-4-2. O branky celku z Bretaně by se měli starat především Martin Terrier a Gaëtan Laborde.
     
    Úvodní sestavy:

    Montpellier HSC: Omlin – Souquet, Cozza, Thuler, Oyongo – Ferri, Chotard – Germain, Savanier (C), Mollet – Wahi.
    Náhradníci: Bertaud – Tchato, Esteve, Sambia, Barès, Leroy, Gioacchini, Delaye, Makouana.
    Trenér: Olivier Dall'Oglio.

    Stade Rennes FC: A. Gomis – Hamari Traoré (C), Omari, Akird, Meling – Bourigeaud, Martin, Santamaría, Majer – Laborde, Terrier.
    Náhradníci: Alemdar, Damergy – Truffert, Diouf, Belocian, Tchaouna, Tel, Doku, Guirassy.
    Trenér: Bruno Genesio.

    Rozhodčí: A. Delerue – A. Viala, B. Courbet.
     
    Poslední vzájemný duel

    Oba týmy se už potkaly v podzimní fázi soutěže. Hrálo se na půdě celku z Bretaně, který domácího prostředí využil k vítězství 2:0. Za Rennes skórovali Martin Terrier a Lovro Majer, kteří se trefili již v první půli. Druhý poločas již žádnou další branku nepřinesl.
     
    Stade Rennes FC

    Hráčům z Bretaně patří v současné chvíli klíčová 5. příčka Ligue 1, když doposud nastřádali celkem čtyřicet bodů. Drží tak ve svých rukách poslední vstupenku do pohárové Evropy. Na dostřel je však hned pětice soupeřů, krom dnešního úhlavního z Montpellier jsou to i Monako, Nantes, Lyon a Lens. Ti všichni ztrácí na Rennes pouhé tři body či méně. Svěřenci trenéra Genesia tak nutně potřebují vyhrát, pokud si chtějí postupovou pozici do Evropy ponechat pro sebe.

    Forma celku z Bretaně je v poslední době také nevyrovnaná. V domácím prostředí vyhrává, mimo svůj stadion prohrává. Poslední čtyři duely jsou toho důkazem. Rennes nejprve padl na půdě Clermontu 1:2, následně však před svými fandy porazil Brest 2:0. Poté ale zase podlehl PSG v Parku Princů 0:1. V neděli však před vlastními tribunami rozceptal na kusy Troyes poměrem 4:1.
     
    Montpellier HSC

    Fotbalisté z Okcitánie se aktuálně nachází na 9. místě tabulky se ziskem sedmatřiceti bodů. Dnes je tedy čeká bytostně důležité utkání, protože právě Rennesu patří 5. příčka zajišťující postup do evropských pohárů. Hráči Montpellier na ni ztrácí pouhé tři bodíky, takže by se dnes mohli na svého soupeře dotáhnout a boj o Evropu pořádně zamíchat.

    Forma celku z Okcitánie je nestabilní, jeho hráči vyhráli dva z posledních čtyř duelů. Nejprve zvítězili před svými fandy nad Monakem 3:2, následně však padli v St. Etienne 1:3. Další porážku si pak připsali v domácím prostředí, když podlehli 0:1 Lille. Na vítěznou vlnu se vrátili minulou neděli, když na půdě Lorientu vyválčili hubenou výhru 1:0.
     
    Krásný dobrý večer přeji všem příznivcům kvalitního francouzského fotbalu. Ligue 1 má dnes na programu jediný zápas, v rámci 26. kola nás čeká souboj Montpellier HSC se Stade Rennes FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Petr Šatalík

    Góly: 19. Oyongo, 41. Wahi (Chotard) – 8. Terrier (Hamari Traoré), 15. Bourigeaud (Hamari Traoré), 52. Laborde (pen.), 85. Majer (Bourigeaud)

    Karty:   26. Savanier (MON), 74. Germain (MON), 86. Oyongo (MON) – 28. Hamari Traoré (REN), 70. Omari (REN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:11.
    HSC Montpellier: Omlin – Souquet (79. Makouana), Cozza, Thuler, Oyongo – Ferri, Chotard (87. Leroy) – Germain (79. Sambia), Savanier (C), Mollet (87. Delaye) – Wahi.
    Náhradníci: Bertaud – Tchato, Esteve, Sambia, Barès, Leroy, Gioacchini, Delaye, Makouana.

    Tréner: Olivier Dall'Oglio.

    Stade Rennes: A. Gomis – Hamari Traoré (C), Omari, Aguerd, Meling – Bourigeaud, Martin, Santamaría, Majer (90. Doku) – Laborde (75. Guirassy), Terrier (79. Truffert).
    Náhradníci: Alemdar, Damergy – Truffert, Diouf, Belocian, Tchaouna, Tel, Doku, Guirassy.

    Tréner: Bruno Genesio.

    Rozhodca: A. Delerue – A. Viala, B. Courbet.