Montpellier – Rennes 2:4 (kon.)
koniec
HSC Montpellier
2:4 (2:2)
Stade Rennes
cz Piatok 25.02.2022, 21:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a přeji pěkný zbytek pátečního večera a noci. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (23:02:43)
     
    Rennes tak vítězí na půdě Montpellier v boji o pohárovou Evropu poměrem 4:2! Fotbalisté z Bretaně hráli po poločase se svým soupeřem vyrovnanou partii, v druhé půli ale šlápli na plynový pedál a byli znatelně nebezpečnějším mužstvem. To potvrdil již v 52. minutě Gaëtan Laborde, jenž gólem z penalty ztrestal faul na Terriera. V 85. minutě pak nádhernou akci předvedl ještě Lovro Majer, jenž podtrhl výhru Rennesu krásnou ranou na zadní tyč a stanovil finální výsledek.

    Rennes tak udělal rázný krok do pohárové Evropy pro příští ročník. Montpellier se naopak účast v těchto bojích hodně vzdálila.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:11.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Rennes ještě kombinuje před vlastním pokutovým územím, kde má balon pod kontrolou Warmed Omari, jenž odehrává mičudu do bezpečí.
     
    90+3
    Elye Wahi pálil z levé strany v šestnáctce Rennesu na zadní tyč, kterou však o půlmetr minul. Již předtím měl ještě větší šanci na druhé straně Sehrou Guirassy, který střílel z hranice velkého vápna, balon mu však při zakončení špatně skočil a skončil jen v náruči gólmana Jonase Omlina.
     
    90+2
    Téji Savanier byl na pravém křídle zastaven na hranici pravidel, on i publikum se pochopitelně na hlavního arbitra zlobí, s jeho rozhodnutím, že se bude hrát dál, však už nic neudělají.
     
    90+2
    Matheus Thuler odkopává balon před napadajícím Sehrouem Guirassym do zámezí. Rennes nic nepodceňuje a i v posledních minutách utkání napadá rozehrávku soupeře již na jeho polovině.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty nad rámec základní hrací doby. Montpellier zatím rozehrává ve středu trávníku, následně je faulován Nicolas Cozza u postranní lajny.
     
    90
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Lovro Majer, přichází Jeremy Doku.
    90. Odvolaný pokutový kop.
     
    90
    Penalta se ruší, sudí Delerue se poradil s VARem, který mu správně poradil, že Junior Sambia dostal míčem jen do stehna, pokutový kop se tak kopat nebude.
     
    89
    Je to druhá penalta pro Rennes, Adrien Truffert napálil ve vápně Juniora Sambiu, jenž hrál podle rozhodčího rukou a sudí Delerue nařizuje penaltu.
     
    88
    Fotbalisté Rennesu se tlačí kupředu po levé lajně, stoper Nájif Akird napálil míč o jednoho ze soupeřů do zámezí, celek z Bretaně bude házet aut.
     
    87
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Joris Chotard, přichází Léo Leroy.
     
    87
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Florent Mollet, přichází Sacha Delaye.
     
    86
    Lovro Majer byl následně faulován Oyongem ve středu hrací plochy a chvilku se nehrálo, pokračovat se bude balonem rozhodčího, jak naznačuje arbitr Delerue. Oyongo vidí zblízka žlutou kartu.
    85. Lovro MAJER - 2:4
     
    85
    Rennes právě vstřelilo branku!
    O výsledku je rozhodnuto, Rennes v závěru zvyšuje na 4:2! LOVRO MAJER předvedl na levé straně hrací plochy krásnou akci, když od rohového praporku obdržel zpětný pas, navedl míč do šestnáctky, narazil si ho do běhu o Benjamina Bourigeauda a pak parádní ranou z rohu malého čtverce k zadní tyči překonal Jonase Omlina! Celek z Bretaně tenhle zápas vyhraje! Asistence: Benjamin Bourigeaud.

    Petr Šatalík

    Góly: 19. Oyongo, 41. Wahi (Chotard) – 8. Terrier (Hamari Traoré), 15. Bourigeaud (Hamari Traoré), 52. Laborde (pen.), 85. Majer (Bourigeaud)

    Karty:   26. Savanier (MON), 74. Germain (MON), 86. Oyongo (MON) – 28. Hamari Traoré (REN), 70. Omari (REN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:11.
    HSC Montpellier: Omlin – Souquet (79. Makouana), Cozza, Thuler, Oyongo – Ferri, Chotard (87. Leroy) – Germain (79. Sambia), Savanier (C), Mollet (87. Delaye) – Wahi.
    Náhradníci: Bertaud – Tchato, Esteve, Sambia, Barès, Leroy, Gioacchini, Delaye, Makouana.

    Tréner: Olivier Dall'Oglio.

    Stade Rennes: A. Gomis – Hamari Traoré (C), Omari, Aguerd, Meling – Bourigeaud, Martin, Santamaría, Majer (90. Doku) – Laborde (75. Guirassy), Terrier (79. Truffert).
    Náhradníci: Alemdar, Damergy – Truffert, Diouf, Belocian, Tchaouna, Tel, Doku, Guirassy.

    Tréner: Bruno Genesio.

    Rozhodca: A. Delerue – A. Viala, B. Courbet.