Levante – Elche 3:0 (kon.)
koniec
Levante UD
3:0 (1:0)
Elche CF
cz Piatok 25.02.2022, 21:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španielska LaLiga • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Předehrávka 26. kola španělské LaLigy skončila vítězstvím posledního Levante, které zdolalo 3:0 Elche a ukázalo, že ještě zdaleka nevzdalo boj o udržení se v nejvyšší soutěži.

    První poločas přinesl větší aktivitu ze strany Elche, přesto jako jediní skórovali domácí. Ve 37. minutě De Frutos vymyslel parádní nahrávku na Josého Luise Moralese, který vstřelil gól odrazem o břevno. Zbylé dvě trefy přidal poslední celek tabulky ve druhém dějství. Nejprve v 67. minutě doplnil Jorge De Frutos k asistenci i vstřelený gól a v momentě, kdy už Elche hrálo bez vyloučeného Gumbaua, upravil v 90. minutě na konečných 3:0 střídající Gonzalo Melero.

    Svěřenci kouče Lisciho se díky zisku tří bodů přiblížili předposlednímu Deportivu Alavés na rozdíl dvou bodů, na nesestupovou 17. příčku ztrácí bodů šest. Elche zůstává v klidných vodách tabulky na 13. pozici. (23:02:49)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:8.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Ještě si zaútočili i domácí, ale jejich akce neměla dlouhého trvání. Po levé lajně se rozběhl Jorge Miramón, Enzo Roco soka čistě odstavil tělem.
     
    90+7
    Sám proti třem si Guido Carrillo neporadil. Bojoval statečně, ale Coke jej skvěle vystál a nepovolil mu přemýšlet o případném zakončení.
     
    90+6
    V pozitivnějším světle o sobě dal Enis Bardhi vědět na opačné straně. Předběhl Bigase, jenže pak si posunul balón až moc před sebe a vyběhnuvší Badía ve skluzu zažehnal bezprostřední nebezpečí.
     
    90+5
    Johan Mojica dnes patří k nejaktivnějším fotbalistům v dresu Elche. Teď vybojoval faul u levé lajny, když si hodil míč kolem Bardhiho a konkurent mu nešťastně stoupl v průběhu rychlostního souboje na pravou nohu.
     
    90+4
    V ofsajdovém postavení byl přichycen Nikola Vukčević. Od Daniho Gómeze viditelně očekával nahrávku daleko dříve, situaci si s kolegou ještě vyříkává.
     
    90+3
    Josan kličkou k lajně vyřadil ze hry Pepelua a zvládl i odcentrovat. Balón ovšem nevyslal ideální, vyběhnuvší Dani Cárdenas měl poměrně snadnou práci.
     
    90+2
    Elche útočilo alespoň na čestný zásah. Po přetaženém centru jej měl na hlavě Guido Carrillo, z velkého úhlu ovšem nastřelil jen tyč z vnější strany.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby osm minut.
     
    90
    Levante právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen přichází ještě jeden gól do hostující sítě. Mezi dvěma soupeři dostal výbornou nahrávku do vnitra šestnáctky Gómez. Píchl si míč kolem protihráče a stříleným pasem oslovil GONZALA MELERA, jemuž stačilo nastavit nohu a umístit míč do úplně prázdné brány.
     
    89
    Po ztrátě Raúla Gutiho vyrazilo Levante do protiútoku v pěti lidech. Akci zazdil Pepelu, když přihrál Bardhimu za paty. Aut pro Elche.
     
    88
    Sám byl Johan Mojica proti dvojici protihráčů bez šance. Bojoval statečně, ale Óscar Duarte před něj dal tělo a nechal míč doputovat mimo hrací plochu.
     
    86
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Martín Cáceres, přichází Coke.
     
    86
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Roger Martí, přichází Nikola Vukčević.
     
    86
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Mickaël Malsa, přichází Dani Goméz.
     
    85
    Faulovaný Miramón je nespokojený s verdiktem arbitra Gonzáleze, který neudělil Carrillovi žlutou kartu. Toto rozhodnutí si rozhodčí určitě obhájí.
     
    84
    K zemi spadl Jorge Miramón poté, co s hlavou sklopenou narazil do Carrilla. O faul určitě šlo, ale ne nijak zvlášť surový, do akce přesto míří zdravotníci.

    Milan Huppert

    Góly: 37. Morales (De Frutos), 67. De Frutos (Malsa), 90. Melero (Goméz)

    Karty:   69. De Frutos (LVN) – 59. Barragán (ELC), 83. Roco (ELC)   73. Gumbau (ELC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:8.
    Levante UD: Cárdenas – Miramón, Pier, Ó. Duarte, M. Cáceres (86. Coke), Son – De Frutos (76. E. Bardhi), Pepelu, Malsa (86. Goméz), Morales (C) (64. Melero) – Martí (86. N. Vukčević).
    Náhradníci: Aitor Fernández – E. Bardhi, Cantero, C. Clerc, Coke, Franquesa, Goméz, Leal, Melero, Pubill, Soldado, N. Vukčević.

    Tréner: Alessio Lisci

    Elche CF: E. Badía – Barragán (60. Josan), Roco, Bigas, Mojica – Morente (75. Marcone), Mascarell (75. Guti), Gumbau, Milla (75. Fidel) – Boyé (60. Ponce), Carrillo.
    Náhradníci: Casilla, L. Andreu – Fidel, González, Guti, Josan, K. Pérez, Marcone, Olaza, Piatti, Ponce, Verdú.

    Tréner: Francisco Rodríguez

    Rozhodca: González – Rodríguez, Bárcena

    Diváci: 14 237