Valladolid – Getafe 2:2 (kon.) | Bilbao – Rayo Vallecano 3:2 (kon.) | Sociedad – Eibar 1:1 (kon.)
Girona – Villarreal 0:1 (kon.) | Valencia – Levante 3:1 (kon.)
koniec
Valencia CF
3:1 (1:0)
Levante UD
Nedeľa 14.04.2019, 20:45 • Estadio de Mestalla, Valencia • Španielska LaLiga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:56:12)
     
    Držanie lopty: 53 % : 47 %.
    Strely na bránu: 6:3.
    Strely mimo: 13:3.
    Rohy: 8:3.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 12:19.
     
    Valencia v druhom polčase pokračovala vo výbornom výkone, a aj keď hostia vyrovnali po vlastnom góle Solera, tak dvomi gólmi definitívne spečatila svoje víťazstvo. Tri body dnes získava úplne zaslúžene, hostí totiž domáci nepustili prakticky k ničomu a Levante sa nedostalo ani len k záverečnému tlaku. Valencia vďaka tejto výhre zostáva v hre o Ligu majstrov, zo šiesteho miesta stráca na štvrté Getafe tri body. Levante sa ešte viac potápa do boja o záchranu, šesť kôl pred koncom má pred 18. Valladolidom už len dvojbodový náskok.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci mohli v závere pridať ešte jeden gól. Gameiro prihrávkou z ľavej strany našiel nabiehajúceho Gayu z druhej vlny, ktorého prudkú strelu tečoval jeden z obrancov hostí nad svoju bránu.
     
    90+2
    Levante ešte získalo loptu späť na svoje kopačky a pokračuje v tlaku, domáci ale hostí nepúšťajú vôbec do nebezpečných priestorov. Aktívnym presingom ich navyše postupne vytláčajú čoraz viac dozadu.
     
    90+1
    Snaha hostí je čím ďalej, tým zúfalejšia. Coke hľadal kolmicou za obranu Valencie Mayorala, loptu ale trafil príliš prudko a poslal ju až za bránkovú čiaru.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
    89. Erick Cabaco (LVN)
     
    89
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Minu dostáva Erick Cabaco (Levante UD).
     
    88
    Bardhi sa v ďalšej akcii snažil vysunúť Simona, prihrávku ale zachytili domáci. Rýchly protiútok chcel zakončiť Mina, ktorý neprihral svojim dvom voľným spoluhráčom, hetriku sa však nedočkal. Jeho strelu zablokoval obranca hostí priamo k brankárovi Fernándezovi.
     
    86
    Po zbytočnom útočnom faule Gameira sa však hostia predsa len k lopte dostali. Bardhi chcel prekvapiť brankára Neta strelou zo strednej vzdialenosti, svojim pokusom však minul bránu Valencie asi o dva metre.
     
    85
    Domáci sú nasťahovaní na polovici svojho protivníka. Zjavne nechcú dovoliť hosťom ani len pomyslieť na zdramatizovanie zápasu či nejaký záverečný tlak.
    83. Kangin Lee (VAL)
     
    83
    Žltú kartu za podrazenie Simona pri napádaní rozohrávky Levante dostáva Kangin Lee (Valencia CF).
     
    82
    Mayoral asi chce napraviť žltú kartu a pokúsil sa o individuálny prienik cez obranu Valencie. Dostal sa až k šestnástke domácich, tam ale pokazil finálnu prihrávku na Moralesa a loptu daroval domácim.
     
    81
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Coquelina dostáva Borja Mayoral (Levante UD).
     
    81
    Simon sa presadil na ľavej strane, potiahol si loptu do šestnástky domácich a následne prihral do druhej vlny Mayoralovi. Strela hráča Levante z prvej končí vysoko nad Netovou bránou. Domáci brankár dnes nemusel zatiaľ ani raz predviesť nejaký ťažký zákrok.
     
    80
    Strely: 17:4
     
    79
    Mladý Kórejčan sa hneď zapojil do hry a zaviezol loptu na útočnú polovicu. Na konci krátkej kombinácie domácich potom i sám zakončoval zo strednej vzdialenosti, loptu však poslal výrazne mimo Fernándezovu bránu.
     
    78
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Gonçalo Guedes, prichádza Kangin Lee.
     
    77
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Rubén Rochina, prichádza Enis Bardhi.
     
    77
    Soler nádhernou prihrávkou vysunul do nábehu Guedesa, ktorý si ale loptu potiahol až príliš do strany a z voleja ju poslal nad bránu hostí.
     
    76
    Domáci hráči sa snažia teraz trochu upokojiť hru, takže si hrací predmet posúvajú obrancovia pred vlastnou šestnástkou.
     
    75
    Coke ešte reklamuje po zablokovanom centri ruku Coquelina, domácemu obrancovi však lopta spadla na hruď. Hra medzitým pokračovala sólovou akciou Mayorala, tú ale ukončil čistým obranným zákrokom Garay.
     
    74
    Levante získalo rohový kop. Prudký center odvrátila domáca obrana, lopta sa však vrátila k hosťom, ktorí obliehajú svojimi prihrávkami pokutové územie Valencie.
     
    72
    Guedes už odkráčal za autovú čiaru. Rozhodcovi ukázal, že na jeho nohe je i krv, hlavný rozhodca ale na tento fakt nijak nereaguje.
     
    71
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Dani Parejo, prichádza Kévin Gameiro.
     
    71
    Na zemi sa po súboji s Cokem ocitol Guedes. Opakovaný záber ukázal, že ho Coke trafil do členku. Guedes musí byť ošetrený.
     
    70
    Striedajúci Simon sa okamžite zapojil do hry, keď sa uvoľnil na ľavej strane útoku a prízemnou strelou zakončoval. Neto si s jeho pokusom bez problémov poradil.
     
    69
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Antonio Luna, prichádza Moses Simon.
     
    68
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Roger Martí, prichádza Borja Mayoral.
     
    67
    Ten však pokazil kapitán hostí Morales, ktorý namiesto prihrávky na voľných spoluhráčov viedol loptu sám a jeho strelu napokon zablokovali domáci obrancovia.
     
    66
    Ďalší útok Valencie viedol Čeryšev, ktorý bol však zastavený pred šestnástkou hostí. Hráči Levante prechádzajú do okamžitého protiútoku.
    63. Santiago Mina (VAL) - 3:1
     
    63
    Valencia dala gól!
    Domáci odskakujú už do dvojgólového náskoku! Center z ľavej strany ešte poslal Soler do tyče brány hostí, od nej sa však lopta odrazila priamo k SANTIAGOVI MINOVI, ktorý ju bez problémov poslal do prázdnej brány hostí.
     
    62
    Ten rozohral centrom Martí, loptu ale kopol až príliš silno a poslal hrací predmet za bránu Neta.
     
    61
    Hosťom ale pomohol zbytočným faulom Mina. Priamy kop pre Levante.
     
    60
    Levante sa snaží o okamžitú odpoveď, Moralesov center do pokutového územia Valencie ale dokázal odvrátiť kapitán domácich Parejo.
    57. Gonçalo Guedes (VAL) - 2:1
     
    57
    Valencia dala gól!
    Domáci sa dostávajú znovu do vedenia! Soler napravil svoju chybu pri vlastnom góle krásnou prihrávkou za obranu na GONÇALA GUEDESA a Portugalčan už sám pred Fernándezom vedel, čo urobiť. Prudkou strelou trafil presne k vzdialenejšej tyči.
    56. Carlos Soler (LVN) - 1:1
     
    56
    Levante dalo gól!
    Je vyrovnané! Prudký center do bránkoviska z rohového kopu si nešikovne zrazil kolenom do vlastnej brány CARLOS SOLER.
     
    55
    Hostia sa znovu dostali na útočnú polovicu. Ich snahu ukončil Gabriel odohraním lopty na rohový kop.
     
    53
    Na opačnej strane pri nábehu na nákop z vlastnej polovice fauloval vo vzdušnom súboji Martí Gabriela.
     
    52
    Guedes sa po peknej kombinácii prepracoval k prudkému centru do pokutového územia hostí, zablokoval ho však jeden z hráčov Levante.
     
    50
    Domáci vybojovali rohový kop. Center z neho zakončoval prudkou hlavičkou Coquelin, lopta však končí vysoko nad bránou Levante.
     
    48
    Morales pred šestnástkou domácich posunul loptu Rochinovi, ktorý okamžite vystrelil na bránu. Neto jeho pokus do stredu brány zlikvidoval.
     
    47
    Luna posielal do šestnástky domácich strieľaný center, ktorý zablokoval Wass. Lopta sa ale po tomto bloku vrátila naspäť pod kontrolu hostí.
     
    46
    Hostia okamžite obrali domácich o loptu a usadili sa na útočnej polovici.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:49.
     
    Domáca Valencia úplne ovládla prvý polčas a svojho súpera herne roztrhala na kúsky. Do vedenia sa dostala už v druhej minúte po presnej hlavičke Minu a aj keď mala v ďalšom priebehu prvého dejstva obrovské množstvo príležitostí, tak už svoj náskok navýšiť nedokázala. Hostia budú musieť predviesť v druhom polčase úplne iný výkon, tento polčas sa im totiž vôbec nevydaril a pokiaľ by tento výkon zopakovali, tak im reálne hrozí v dnešnom zápase debakel.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Guedes zachytil rozohrávku hostí a opäť z toho bol okamžitý protiútok domácich. Čeryšev posielal strieľanú prihrávku do bránkoviska, ktorú ale dokázal chytiť pripravený brankár Aitor Fernández.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
    45+1. Santiago Mina (VAL)
     
    45
    Čeryšev centrom na pravú stranu našiel hlavu Minu, ktorého pokus skvelým zákrokom vyrazil brankár Fernández.
     
    44
    Hostia sa po veľmi dlhej dobe objavili na útočnej polovici, znovu ich ale domáci bez väčších problémov pripravili o loptu a okamžite otáčajú hru na druhú stranu.
     
    43
    Center z priameho kopu bez problémov odvrátila obrana Levante a následná strela Guedesa zo strednej vzdialenosti skončila výrazne mimo brány hostí.
     
    42
    Wass preniesol loptu na ľavú stranu, kde si ju prebral Čeryšev a toho musel podraziť Coke. Priamy kop pre Levante.
     
    40
    Čeryšev si narazil loptu s Guedesom a z ľavej strany centroval pred bránu Levante. Tentokrát sa mu nákop vôbec nevydaril a poslal ho vysoko nad Fernándezovu svätyňu.
     
    39
    Strely: 8:2
     
    38
    Hostia sú teraz v hlbokej obrane. Po faule Cokeho na Coquelina navyše získavajú priamy kop.
    37. Denis Čeryšev (VAL)
     
    37
    Domáci teraz doslova rozobrali obranu Levante na kúsky! Krásnu akciu zakončili domáci centrom na ľavú stranu, ktorý ešte pred bránou usmernil Čeryšev. Hlavičku Rusa vykopol z bránkovej čiary Luna.
     
    36
    Martí trafil kolenom do nohy Pareja. Kapitán Valencie si na chvíľu poležal na zemi, už je ale naspäť v hre.
     
    35
    Postupný útok domácich je výrazne úspešnejší. Valencia sa s ľahkosťou usadila na polovici súpera a snaží sa prekombinovať sa k šestnástke hostí.
     
    33
    Žltú kartu za podrazenie Lunu tvrdým sklzom zboku dostáva Carlos Soler (Valencia CF).
     
    33
    Hostia majú loptu pod kontrolou, domáci ich aktívnym napádaním držia na ich polovici a nedovoľujú im posunúť sa na ich polovicu.
     
    32
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Cristiano Piccini, prichádza Francis Coquelin.
     
    30
    Hra sa v posledných minútach poriadne pritvrdila a začína sa kúskovať. Luna znovu fauloval protihráča, ktorým bol tentoraz Wass a začína si vážne koledovať o kartu.
     
    29
    Za potlesku domácich tribún bol Piccini odnesený na nosidlách. Hra pokračuje ďalším faulom Lunu, ktorý zasiahol rukou do tváre Guedesa.
     
    28
    Piccini nebude môcť pokračovať, na ihrisku sa totiž objavujú nosidlá...
     
    27
    Piccini po predošlom zákroku zostáva ležať na zemi a potrebuje lekárske ošetrenie.
     
    26
    Po odraze od Gayu sa lopta dotkla ruky Robera, Hostia sa navyše previnili faulom pri napádaní, keď Luna trafil Picciniho do chrbta.
     
    25
    Domáci si neporozumeli pri rozohrávke a znovu darovali loptu hosťom. Tí majú prevahu v držaní lopty, domáci sú ale omnoho priamočiarejší a nebezpečnejší.
     
    24
    Držanie lopty: 40 % : 60 %
     
    23
    Asi preto chcel Luna zrýchliť hru nákopom za obranu na Moralesa, pas sa mu ale vôbec nevydaril a poslal ho ďaleko za bránkovú čiaru.
     
    22
    Hostia chcú odpovedať rovnakou mincou, ich kombinácia však zatiaľ prebieha len v úctivej vzdialenosti od brány Valencie.
     
    21
    Domáci majú loptu a usadili sa pred pokutovým územím hostí. Guedesov prienik nebol úspešný, lopta sa ale dostala k Wassovi, ktorého strela zo strednej vzdialenosti skončila vysoko nad Fernándezovou bránou.
     
    19
    Domáci hrajú zatiaľ výborný zápas. Čeryšev získal loptu na vlastnej polovici, potiahol ju k šestnástke Levante a poslal nebezpečný strieľaný center do bránkoviska hostí. Aitor Fernández loptu radšej pre istotu chytil.
    18. Denis Čeryšev (VAL)
     
    18
    Parejo rozohral rohový kop signálom. Prihral na Guedesa na hranicu šestnástky a ten loptu len jemne podkopol smerom na zadnú tyč, kde stál Čeryšev, ktorý loptu usmernil hlavou tesne nad bránu hostí.
     
    17
    Piccini obišiel na ľavom krídle Lunu a nacentroval do šestnástky, jeho center však bol zablokovaný na roh Valencie. Na rohy vedú domáci v tejto chvíli 5:1.
     
    16
    Hostia však získali hrací predmet rýchlo späť a pokračujú prakticky tam, kde skončili. Domáci teraz behajú za hráčmi Levante, ktorí si loptu posúvajú zo strany na stranu.
     
    15
    Levante mohlo prejsť po zisku lopty do rýchlej protiakcie, obrana domácich sa ale sformovala veľmi rýchlo, a tak hostia prešli do postupného útoku. Ten končí po tom, čo si neporozumeli pri narážačke na ľavej strane Rober a Luna.
    14. Roger Martí (LVN)
     
    14
    Z ničoho nič prišla i prvá nádejná šanca hostí! Martí si dobre nabehol na prihrávku za Gabriela a z voleja v šestnástke Valencie zakončoval. Neto jeho pokus vyrazil.
     
    13
    Po rohovom kope hlavičkoval zo záklonu Gabriel a Čeryšev sa ešte snažil loptu usmerniť na bránu. Hlavička ruského krídelníka končí tesne mimo bránu hostí.
     
    12
    Domáci rýchlym gólom zjavne zaskočili hostí a dostali sa do útočného tempa. Čeryševova prihrávka do behu Guedesovi bola zablokovaná na rohový kop.
     
    10
    Čeryšev si spracoval prihrávku medzi obrancov a snažil sa ešte prihrať pred bránkovisko nabiehajúcemu Minovi. Tesne pred ním loptu odkopol brankár Aitor Fernández.
     
    9
    Hrá sa zatiaľ vo vysokom tempe zo strany na stranu. Center z pravej strany útočnej polovice Levante radšej zrazil na rohový kop Piccini. Následný Campañov center z rohu preletel celou šestnástkou domáceho tímu bez toho, aby ho niekto zasiahol.
     
    8
    Center z rohu sa niekoľkokrát nebezpečne odrazil od hráčov v pokutovom území, útok domácich ale končí po faule Garaya na Campañu.
    7. Denis Čeryšev (VAL)
     
    7
    Hostia znovu prišli o loptu na útočnej polovici a mohli za to znovu pykať. Guedes prihrávkou z ľavej strany vyslal pred bránu do nábehu Čeryševa, ktorého strelu z prvej zblízka vyrazil brankár hostí Aitor Fernández.
     
    6
    Podobnú akciu predviedol pred šestnástkou Valencie i Rochina, jeho strela ale bola výrazne nepresnejšia.
     
    5
    Rýchly protiútok domácich viedol po ľavej strane Guedes. Pri pokutovom území Levante si zasekol obrancu a strelou k vzdialenejšej tyči namieril tesne nad bránu hostí.
     
    4
    Jason sa snažil o okamžitú odpoveď. Jeho individuálna akcia skončila čistým obranným zákrokom Gabriela pred vlastnou šestnástkou.
    2. Santiago Mina (VAL) - 1:0
     
    2
    Valencia dala gól!
    Domáci bleskovo otvárajú skóre! Rohový kop rozohrali domáci na krátko na Guedesa, ktorý nacentroval do stredu šestnástky Levante a tam sa dostal k hlavičke SANTIAGO MINA. Útočník domácich poslal hlavou loptu k zemi k ľavej tyči Fernándezovej brány.
     
    2
    Domáci zachytili prihrávku Cokeho a okamžite prešli do protiútoku. Čeryšev si potiahol loptu po ľavej strane a pokúsil sa o center, ten však bol zablokovaný na rohový kop.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia. Tí prešli do prvej postupnej kombinácie na útočnej polovici.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci budú hrať v bielych dresoch, hostia v modročervených.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, derby sa tak o chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Neto – Piccini, Garay, Gabriel, Gayá – Soler, Wass, Parejo (C), Čeryšev – S. Mina, Guedes.
    Náhradníci: Rivero – Coquelin, Diakhaby, Gameiro, Lee, Latorre, Sobrino.

    Levante UD: Aitor Fernández – Cabaco, Vezo, Coke – Jason, Rochina, Rober, Campaña, Luna – Martí, Morales (C).
    Náhradníci: Olazábal – Dwamena, Pedro López, E. Bardhi, Simon, B. Mayoral, N. Vukčević.

    Rozhodca: Mallenco – Caballero, López.
     
    Vzájomné zápasy

    V posledných sezónach sú vo vzájomných zápasoch výrazne úspešnejšie domáce tímy. V ligovom zápase naposledy vyhrali hostia v novembri 2011, keď Valencia CF vyhrala na pôde Levante 2:0. Z posledných desiatich zápasov vyhrala Valencia CF štyri, trikrát sa zrodila remíza a trikrát vyhralo Levante. Posledná výhra Levante sa však zrodila ešte v marci 2016, čo znamená, že Levante nevyhralo nad svojim rivalom trikrát za sebou. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne sa skončil na štadióne Levante nerozhodne 2:2.
     
    Levante UD

    Hostia sú až po uši namočení v boji o záchranu a každý bod môže byť pre nich kľúčový. Pred 18. Villarrealom mali pred týmto kolom trojbodový náskok, takže rozhodne ešte zachránení nie sú. Ich forma je ale jedným slovom katastrofálna. Levante vyhralo naposledy ešte v polovici februára nad Celtou Vigo 4:1 a za celý rok 2019 vyhralo v lige len dvakrát. Aktuálne to znamená sériu siedmich zápasov bez výhry, v ktorých získalo Levante len tri body za tri remízy. Hostia navyše doplácajú na svoj ofenzívny štýl hry, keď viac gólov, ako oni, strelila len pätica tímov, avšak naopak, majú najhoršiu obranu ligy (56 inkasovaných gólov). Vonku patrí Levante medzi priemer španielskej LaLigy, pretože polovicu zápasov na cudzích ihriskách prehralo.

    Posledných 5 zápasov:
    Levante – Villarreal 0:2
    Real Sociedad – Levante 1:1
    Levante – Eibar 2:2
    Athletic Bilbao – Levante 3:2
    Levante – Huesca 2:2
     
    Valencia CF

    Domáci tím bojuje o Ligu majstrov a z priebežného šiesteho miesta strácal na štvrtú Sevillu, v porovnaní s ktorou má tento zápas k dobru, šesť bodov. Dnes tak potrebuje nutne zvíťaziť. Valencia je jasným remízovým kráľom súťaže, keď až 16 z 31 odohraných zápasov v sezóne remizovala a menej prehier ako ona (5), má len prvá Barcelona. Navyše má po Atléticu Madrid druhú najlepšiu obranu ligy (26 inkasovaných gólov). Domáci v minulom kole prehrali na pôde Vallecana 0:2 a táto prehra bola prvou po sérii dvanástich ligových zápasov bez prehry. Okrem toho minulý týždeň Valencia vyhrala vo štvrťfinále Európskej ligy na pôde Villarrealu 3:1 a vykročila za postupom do semifinále. Doma sa Valencii veľmi nedarí, keď zo 16 domácich zápasov vyhrala len 5.

    Posledných 5 zápasov:
    Girona – Valencia 2:3
    Valencia – Getafe 0:0
    Sevilla – Valencia 0:1
    Valencia – Real Madrid 2:1
    Vallecano – Valencia 2:0
     
    Vitajte pri on-line prenose z valencijského derby medzi Valenciu CF a Levante UD, ktoré sa odohrá v 32. kole španielskej LaLigy. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Michal Sadlek

    Góly: 2. S. Mina, 57. Guedes, 63. S. Mina – 56. Soler (vla.)

    Karty:   33. Soler (VAL), 83. Lee (VAL) – 81. B. Mayoral (LVN), 89. Cabaco (LVN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 13:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:19.
    Valencia CF: Neto – Piccini (32. Coquelin), Garay, Gabriel, Gayá – Soler, Wass, Parejo (C) (71. Gameiro), Čeryšev – S. Mina, Guedes (78. Lee).
    Náhradníci: Rivero – Coquelin, Diakhaby, Gameiro, Lee, Latorre, Sobrino.

    Levante UD: Aitor Fernández – Cabaco, Vezo, Coke – Jason, Rochina (77. E. Bardhi), Rober, Campaña, Luna (69. Simon) – Martí (68. B. Mayoral), Morales (C).
    Náhradníci: Olazábal – Dwamena, Pedro López, E. Bardhi, Simon, B. Mayoral, N. Vukčević.

    Rozhodca: Mallenco – Caballero, López

    Diváci: 41 120