Genk – Brugge 3:1 (kon.) | Charleroi – Westerlo 2:0 (kon.)
koniec
Sporting Charleroi
2:0 (0:0)
KVC Westerlo
cz Nedeľa 14.04.2019, 20:00 • Stade du Pays de Charleroi, Charleroi • Belgická Jupiler Pro League • O Evropskou ligu
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (21:55:39)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:2.
     
    Je konec! Sporting Charleroi zvládl dnešní duel s Westerlo a vítězí 2:0. V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme se úvodní branky dnešního souboje nedočkali. O něco aktivnější byl domácí Sporting Charleroi, ale obrana Westerlo zatím působí pevným dojmem. Hostům navíc zkomplikoval situaci Buyl, který se po dvou zbytečných žlutých kartách nechal vyloučit. Sporting po návratu ze šaten svou přesilovku využil! V 68. minutě se prosadil Adama Niane! Domácí si své vedení následně hlídali a v nastavení přidal pojistku Victor Osimhen!
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+1. Victor OSIMHEN - 2:0
     
    90+1
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    Domácí celek přidává i druhou branku! Tohle je pro Westerlo hodně kruté! VICTOR OSIMHEN napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti a od nohy obránce se jeho míč svezl za záda brankáře!
     
    90
    Jérémy Perbet mohl definitivně rozhodnout! Střídající hráč pálil osamocený z hranice velkého vápna, jenže jeho projektil skončil nad břevnem!
     
    89
    Kurt Abrahams kouzlil na pravé straně pokutového území. Martos proti němu bez váhání vystoupil a srazil soupeřův centr na rohový kop.
     
    88
    Adama Niane postupoval s míčem u nohy do otevřeného prostoru, vyslal prudký centr na malé vápno, ale Henen v krkolomné pozici netrefil branku.
     
    87
    Gilles Dewaele dostal přihrávku na pravou stranu, odkud odcentroval do pokutového území. Jeho pobídka však přiletěla jen do míst, kde kraloval obránce.
     
    86
    Lukas Van Eenoo se ujal rozehrávky přímého kopu Westerlo. Jeho centr se snesl na značku pokutového kopu, kde hlavou zasáhl pozorný obránce.
     
    85
    Hráči ve žlutých dresech už jsou hodně vyčerpaní. Nikdo z hráčů Westerlo už ani neatakuje rozehrávku domácích stoperů. Byl to vážně fyzicky náročný duel.
     
    84
    Na stadionu panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci si užívají vedení svého oblíbeného celku a ženou své oblíbence hlasitým skandováním.
     
    83
    David Henen bojoval o odražený míč na levé straně hrací plochy. Domácí fotbalista s vypětím všech sil balón na trávníku neudržel.
     
    82
    Lukas Van Eenoo si nechtěl komplikovat život riskantní rozehrávkou. Raději si přehodil míč na levou nohu, ale jeho následná přihrávka byla krátká.
     
    81
    Domácí Sporting už v závěrečných minutách dnešního utkání nikam nespěchá. Hráči v černobílém dresu jsou spokojení s tím, že drží míč na kopačkách.
     
    80
    Nicolas Penneteau musel znovu zasahovat. Domácí brankář si tentokrát poradil se střelou ze střední vzdálenosti, která mířila do jeho rukavic.
     
    79
    Domácí brankář Nicolas Penneteau přečetl rozehrávku Westerlo, vyrazil ven z branky a došel si pro odražený balón. Domácí mohou rozjet další akci.
     
    78
    Málem jsem to zakřikl! Do zakončení se totiž dostal Christian Brüls, který mířil na zadní tyč, ale domácí brankář Penneteau jeho pokus vykopl špičkou kopačky!

    Tomáš Kubečka

    Góly: 68. Niane, 90+1. Osimhen

    Karty:   2. G. Dewaele (WES), 21. Buyl (WES)   42. Buyl (WES)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:2.
    Sporting Charleroi: Penneteau – Marinos, Zajkov (46. Henen), Angella, Dessoleil, Willems – Hendrickx (6. Martos), Diandy (66. Perbet), Bruno – Osimhen, Niane.
    Náhradníci: Riou – Delfi, Martos, Henen, Perbet, Rodes.

    KVC Westerlo: Van Langendonck – G. Dewaele, Ghandri, Biset, Antunes – Gboho (46. Van Genechten), Van Eenoo, Abrahams, Janssens (73. Naessens), Brüls – Buyl.
    Náhradníci: van Hout – De Schryver, Naessens, Ofori Appiah, Rommens, Soumah, Van Genechten.