Genk – Brugge 3:1 (kon.) | Charleroi – Westerlo 2:0 (kon.)
koniec
Sporting Charleroi
2:0 (0:0)
KVC Westerlo
cz Nedeľa 14.04.2019, 20:00 • Stade du Pays de Charleroi, Charleroi • Belgická Jupiler Pro League • O Evropskou ligu
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z belgické ligy. Společně se podíváme na souboj skupiny o Evropskou ligu mezi Sportingem Charleroi a KVC Westerlo. Výkop je stanoven na 20 hodin.
     
    Dnes budeme společně sledovat souboj dvou týmů, které bojují o účast v předkole Evropské ligy. Charleroi zatím odehrálo tři zápasy a vybojovalo jen tři body za vítězství nad Eupenem. Westerlo je na tom o něco lépe. Dosud si totiž připsalo remízy s Beerschotem, St. Truindenem a vítězství 3:0 na hřišti Eupenu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Nákop na pravé křídlo si však pohlídala obrana Westerlo.
     
    2
    Gilles Dewaele na pravém křídle dojel jednoho z domácích hráčů a vyfasoval žlutou kartu.
     
    4
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    5
    Tady je podle všeho hotovo! Domácí hráč je z trávníku odnášen na nosítkách. Lodivod Charleroi tak musí chystat první střídání.
     
    6
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Gaëtan Hendrickx, přichází Martos.
     
    7
    Gjoko Zajkov se po pravém křídle prohnal kolem hostujícího obránce, jenže z těžké pozice už nedokázal odcentrovat. Sporting však vstoupil do zápasu aktivněji.
     
    8
    Stephen Buyl si naběhl na povedenou přihrávku na levé křídlo a odcentroval do pokutového území. Nicolas Penneteau jeho zpackaný centr ukryl do rukavic.
     
    9
    Christophe Diandy si naběhl na prudkou přihrávku na polovinu hřiště, jenže jeho pokus o přenesení hry na levou stranu byl čitelný a hosté vybojovali míč.
     
    10
    Dewaele dostal prostor na pravém kraji hrací plochy. Hostující hráč následně přihrál Buylovi, který měl problém se zpracováním a nezakončil.
     
    11
    Lukas Van Eenoo si v souboji na hranici pokutového území pomohl nedovoleným zákrokem a zhatil útočnou snahu Westerlo. Domácí budou rozehrávat.
     
    12
    Victor Osimhen poslal nákop na hranici pokutového území soupeře. Do souboje se pustil domácí Adama Niane, ale ten balón prodloužil k zadákům Westerlo.
     
    13
    Do rozehrávky Westerlo se musel zapojit také brankář Koen Van Langendonck. Hostující gólman nakopl míč na levou stranu a odevzdal míč domácím.
     
    14
    Stergos Marinos si skvěle pokryl míč tělem a Maxime Biset jej ostrým skluzem poslal k zemi. Hostující hráč může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu.
     
    15
    Sporting zahrával přímý kop takřka z hranice pokutového území. Jeho exekuce se chopil Steeven Willems, který trefil čtyřčlennou zeď.
     
    16
    Adama Niane se v pokutovém území dostal k odraženému míči a pohotově se jej snažil uklidit mezi tři tyče. Jeho pokus ale prolétl vysoko nad břevnem.
     
    18
    Westerlo se usadilo na polovině domácího mužstva a hledá si cestičku do zakončení. Nikdo v modrožlutém si na střelu netroufl.
     
    19
    Hostující stopeři nyní uklidňují hru postupnou kombinací na polovině hrací plochy. Nikdo v černobílém dresu Sportingu rozehrávku Westerlo neatakuje.
     
    20
    Ambroise Gboho odcentroval mezi značku pokutového kopu a hranici velkého vápna. Nikdo ve žlutomodrém dresu na jeho pobídku nedoskočil.
     
    21
    Stephen Buyl přišlápl domácímu Martosovi kopačku a za svůj zákrok dostává žlutou kartu.
     
    22
    Domácí záložník Martos zůstává po předchozím zákroku ležet s bolestivou grimasou v obličeji na trávníku. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    23
    Steeven Willems se uvolnil na pravém křídle, přehodil si míč na svou levačku, jenže jeho následný centr do šestnáctky byl příliš krátký.
     
    24
    Gilles Dewaele si na vlastní polovině musel pomoci malou domů. Fotbalisté Sportingu Charleroi v posledních minutách skvěle napadají rozehrávku Westerlo.
     
    25
    Koen Van Langendonck vyrazil ven z branky a před sprintujícím Adamou Nianem odhlavičkoval míč do zámezí. Vhazovat tak bude domácí celek.
     
    26
    Christophe Diandy hlavou prodloužil míč na polovinu hostujícího Westerlo. Ani domácí celek se však v první půli ne a ne dostat do šancí.
     
    27
    Adama Niane dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, nicméně jeho následná patička na Martose byla příliš krátká. Hosté mohou přejít do brejku.
     
    28
    Hráči v modrožlutém se sice dostali až na hranici velkého vápna, jenže tam se nepovedla přihrávka na levou stranu, která putovala do dvoumetrového ofsajdu.
     
    29
    Stergos Marinos dostal přihrávku na pravou stranu, kde naznačil centr do pokutového území, zasekl si míč, ale neuspěl ani se svým individuálním průnikem.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně bojovný duel. Ani jeden z týmů si zatím nedokázal vytvořit šanci.
     
    31
    Domácí brankář přečetl přihrávku hostujícího celku do pokutového území, vyběhl ven z brankové čáry a ukryl balón do svých rukavic.
     
    32
    Fotbalisté Sportingu Charleroi nyní hodně aktivně protestovali u hlavního arbitra. Fotbalistů v černobílém se zdálo, že hostující brankář zahrál rukou mimo šestnáctku.
     
    33
    Stergos Marinos se krásně otočil kolem soupeře, ale předkopl si míč daleko před sebe a daroval hostující obraně snadný zákrok.
     
    34
    Stephen Buyl si řekl o přihrávku na levé křídlo, jenže spoluhráč mu poslal příliš prudkou přihrávku, kterou už Buyl nemohl dohnat na hrací ploše.
     
    35
    Martos se dostal k další nepřesné přihrávce Westerlo. Domácí obranná řadě se zatím skvěle pohybuje a nenechává soupeřům prostor k přechodu do útoku.
     
    36
    Stergos Marinos poslal prudký centr do pokutového území. Za jeho pobídkou se hnal Niane, před kterým zasáhl hostující stoper Nader Ghandri.
     
    37
    Steeven Willems napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území. Jeden z obránců do jeho rány vložil svou nohu a srazil pokus na rohový kop.
     
    38
    Ani po rohovém kopu nedokázalo Charleroi ohrozit branku svého soupeře. V pokutovém území sice vyšplhal nejvýše ze všech Christophe Diandy, ale jeho pokus prolétl kolem branky.
     
    39
    Fabien Antunes odkopl míč z hranice pokutového území na polovinu soupeře. Nikdo ve žlutém dresu se k jeho odkopu nedostal.
     
    40
    Kurt Abrahams poslal povedený centr do pokutového území. Gboho se do jeho zakončení položil, jenže v krkolomné pozici netrefil míč ideálně.
     
    41
    Martos prošel s míčem u nohy až na hranici pokutového území, jenže vnějším nártem nedokázal odcentrovat na někoho ze spoluhráčů.
     
    42
    Stephen Buyl nasimuloval pád v pokutovém území a po druhé žluté kartě pro něj dnešní duel končí!
    42. Červená karta po 2. žluté
     
    43
    Sporting se proti oslabenému celku okamžitě vydal do útočení. Domácí fotbalisté se usadili v blízkosti pokutového území a hledají si cestičku do zakončení.
     
    44
    Gjoko Zajkov se vrátil na vlastní polovinu a před rozběhnutým soupeřem zahrál hlavou malou domů do rukavic domácího brankáře.
     
    45
    Martos operoval s míčem u nohy na pravém křídle. Domácí záložník si však netroufl na odcentrování a raději přenesl hru na levé křídlo.
     
    45+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    45+2
    Domácí se dožadovali odpískání pokutového kopu. Sudí měl souboj ve vápně přímo před očima a naopak odpískal faul domácího fotbalisty.
     
    45+3
    Westerlo se po vyloučenní Buyla nemůže dostat na polovinu svého soupeře. Fotbalisté Sportingu Charleroi naopak hrají hodně rychle a tlačí se do šestnáctky.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme se úvodní branky dnešního souboje nedočkali. O něco aktivnější byl domácí Sporting Charleroi, ale obrana Westerlo zatím působí pevným dojmem. Hostům navíc zkomplikoval situaci Buyl, který se po dvou zbytečných žlutých kartách nechal vyloučit. Do kabin se odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Gjoko Zajkov, přichází David Henen.
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Ambroise Gboho, přichází Yentl Van Genechten.
     
    47
    Sporting se opět usadil na polovině svého soupeře a pokračuje ve snaze o nalezení skulinky v obraně hostujícího mužstva.
     
    48
    Martos si zpracoval nepovedený odkop hostujícího celku a bez problémů přenesl těžiště hry na pravé křídlo. Hráči Sportingu pokračují v obléhání.
     
    49
    David Henen se dostal k odraženému míči, navedl si jej na pravačku, ale technickou střelou vůbec netrefil branku Westerlo.
     
    50
    David Henen diriguje rozehrávku Sportingu Charleroi na polovině Westerlo. Nikdo v černobílém dresu se však nedostal do pozice, odkud by mohl zakončit.
     
    51
    Zadáci Westerlo dnes hrají parádní utkání a nenechávají domácím fotbalistům mnoho prostoru ke kombinaci s míčem na kopačkách.
     
    52
    Christian Brüls se po pravém křídle vydal vpřed. Hostující rychlonožka dokázala obejít hned dva fotbalisty v černobílém, jenže Niane se stačil vrátit.
     
    53
    Adama Niane byl ostře faulován na polovině hrací plochy. Sudí měl souboj přímo před očima a tentokrát nevytáhl žlutou kartu.
     
    54
    Stergos Marinos si na hranici pokutového území naběhl na zpětnou přihrávku z levé strany, ale jeho pokus placírkou dokázal brankář vyrazit!
     
    55
    David Henen sprintoval za přihrávkou do pokutového území, jenže obránce ve žlutém dresu před ním včasným skluzem zakopl balón do autu.
     
    56
    Maxime Biset se stačil vrátit se sprintujícím Nianem a odkopl před ním balón do zámezí. Sporting Charleroi však může pokračovat v útočení.
     
    57
    Stergos Marinos vyslal zakončení zpoza hranice pokutového území. Do jeho rány se obětavě položil obránce ve žlutém, který srazil míč do bezpečí.
     
    58
    David Henen se z levého křídla snažil prosmýknout do pokutového území, nicméně dobře hrající Gilles Dewaele se mu položil pod nohy a dobrým skluzem zakopl míč do autu.
     
    59
    Gilles Dewaele poslal nákop na polovinu Sportingu, kde se hosté mohou alespoň na chvíli usadit a odpočinout si od tlaku černobílých.
     
    60
    David Henen si po hodině hry navedl míč na hranici pokutového území, odkud zakončil pravačkou, ale obránce jeho pokus přizvedl vysoko nad branku.
     
    61
    Westerlo se opět vydalo do útoku. Christian Brüls dostal prostor na pravé straně, jenže jeho centr odehrál ve skluzu domácí zadák.
     
    62
    Stergos Marinos spěchal za přihrávkou na levou stranu, jenže pobídka byla příliš prudká a míč skončil v zámezí. Rozehrávat budou hosté.
     
    63
    Adama Niane napřáhl ke střele z dobrých pětadvaceti metrů. Jeho dělovka skončila na noze prvního obránce ve žlutém dresu.
     
    64
    Massimo Bruno neustál souboj u postranní čáry a hostující Fabien Antunes jej obral o míč. Druhý jmenovaný následně nevyslal přesný centr.
     
    65
    Adama Niane dostal další dobrou přihrávku na hranici velkého vápna, odkud svým centrem našel Martose, jehož hlavička prolétla kolem pravé tyče.
     
    66
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Christophe Diandy, přichází Jérémy Perbet.
     
    67
    David Henen postupoval středem hřiště do pokutového území, jenže obránci ve žlutém se mu postavili do cesty a nenechali jej zakončit.
     
    68
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    Sporting se nakonec dostává do vedení! Domácí celek dokázal využít oslabení svého soupeře! Na přihrávku z pravé strany si naběhl ADAMA NIANE, který pohotovou střelou rozvlnil síť!
    68. Adama NIANE - 1:0
     
    70
    Westerlo se ihned po obdržení úvodní branky vydalo na polovinu svého soupeře, jenže nikdo ve žlutém tentokrát nedokázal přesně odcentrovat.
     
    71
    Christian Brüls poslal z pravé strany střílenou přihrávku na značku pokutového kopu. V tomto prostoru se však nepohyboval nikdo ve žlutém dresu.
     
    72
    Sporting zahrával další přímý kop v blízkosti pokutového území hostujícího mužstva. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, kde na něj nedosáhl nikdo z domácích.
     
    73
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Christophe Janssens, přichází Jens Naessens.
     
    74
    Massimo Bruno zahrával rohový kop domácího celku. Domácí fotbalista odcentroval na malé vápno, kde hlídkoval pozorný stoper Gilles Dewaele.
     
    75
    Hosté zahrávali přímý kop v blízkosti pokutového území Sportingu. Exekuce standardní situace se zhostil Lukas Van Eenoo, který trefil zeď.
     
    76
    Lukas Van Eenoo dostal přihrávku na hranici pokutového území, jenže nedokázal zakončit z krkolomné pozice.
     
    77
    Hosté se v posledních minutách tlačí aktivně do útoku a snaží se najít cestičku za vyrovnáním. Domácí obrana však působí pevným dojmem.
     
    78
    Málem jsem to zakřikl! Do zakončení se totiž dostal Christian Brüls, který mířil na zadní tyč, ale domácí brankář Penneteau jeho pokus vykopl špičkou kopačky!
     
    79
    Domácí brankář Nicolas Penneteau přečetl rozehrávku Westerlo, vyrazil ven z branky a došel si pro odražený balón. Domácí mohou rozjet další akci.
     
    80
    Nicolas Penneteau musel znovu zasahovat. Domácí brankář si tentokrát poradil se střelou ze střední vzdálenosti, která mířila do jeho rukavic.
     
    81
    Domácí Sporting už v závěrečných minutách dnešního utkání nikam nespěchá. Hráči v černobílém dresu jsou spokojení s tím, že drží míč na kopačkách.
     
    82
    Lukas Van Eenoo si nechtěl komplikovat život riskantní rozehrávkou. Raději si přehodil míč na levou nohu, ale jeho následná přihrávka byla krátká.
     
    83
    David Henen bojoval o odražený míč na levé straně hrací plochy. Domácí fotbalista s vypětím všech sil balón na trávníku neudržel.
     
    84
    Na stadionu panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci si užívají vedení svého oblíbeného celku a ženou své oblíbence hlasitým skandováním.
     
    85
    Hráči ve žlutých dresech už jsou hodně vyčerpaní. Nikdo z hráčů Westerlo už ani neatakuje rozehrávku domácích stoperů. Byl to vážně fyzicky náročný duel.
     
    86
    Lukas Van Eenoo se ujal rozehrávky přímého kopu Westerlo. Jeho centr se snesl na značku pokutového kopu, kde hlavou zasáhl pozorný obránce.
     
    87
    Gilles Dewaele dostal přihrávku na pravou stranu, odkud odcentroval do pokutového území. Jeho pobídka však přiletěla jen do míst, kde kraloval obránce.
     
    88
    Adama Niane postupoval s míčem u nohy do otevřeného prostoru, vyslal prudký centr na malé vápno, ale Henen v krkolomné pozici netrefil branku.
     
    89
    Kurt Abrahams kouzlil na pravé straně pokutového území. Martos proti němu bez váhání vystoupil a srazil soupeřův centr na rohový kop.
     
    90
    Jérémy Perbet mohl definitivně rozhodnout! Střídající hráč pálil osamocený z hranice velkého vápna, jenže jeho projektil skončil nad břevnem!
     
    90+1
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    Domácí celek přidává i druhou branku! Tohle je pro Westerlo hodně kruté! VICTOR OSIMHEN napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti a od nohy obránce se jeho míč svezl za záda brankáře!
    90+1. Victor OSIMHEN - 2:0
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Sporting Charleroi zvládl dnešní duel s Westerlo a vítězí 2:0. V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme se úvodní branky dnešního souboje nedočkali. O něco aktivnější byl domácí Sporting Charleroi, ale obrana Westerlo zatím působí pevným dojmem. Hostům navíc zkomplikoval situaci Buyl, který se po dvou zbytečných žlutých kartách nechal vyloučit. Sporting po návratu ze šaten svou přesilovku využil! V 68. minutě se prosadil Adama Niane! Domácí si své vedení následně hlídali a v nastavení přidal pojistku Victor Osimhen!
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:2.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (21:55:39)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 68. Niane, 90+1. Osimhen

    Karty:   2. G. Dewaele (WES), 21. Buyl (WES)   42. Buyl (WES)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:2.
    Sporting Charleroi: Penneteau – Marinos, Zajkov (46. Henen), Angella, Dessoleil, Willems – Hendrickx (6. Martos), Diandy (66. Perbet), Bruno – Osimhen, Niane.
    Náhradníci: Riou – Delfi, Martos, Henen, Perbet, Rodes.

    KVC Westerlo: Van Langendonck – G. Dewaele, Ghandri, Biset, Antunes – Gboho (46. Van Genechten), Van Eenoo, Abrahams, Janssens (73. Naessens), Brüls – Buyl.
    Náhradníci: van Hout – De Schryver, Naessens, Ofori Appiah, Rommens, Soumah, Van Genechten.