Montpellier – Toulouse 2:1 (kon.) | Rennes – Nice 0:0 (kon.) | Saint-Étienne – Bordeaux 3:0 (kon.)
Lille – Paríž 5:1 (kon.)
koniec
AS Saint-Étienne
3:0 (0:0)
Girondins Bordeaux
cz Nedeľa 14.04.2019, 17:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Já vám děkuji za pozornost a zase někdy u Ligue 1 na počtěnou! (19:06:49)
     
    Utkání 32. kola francouzské Ligue 1 je u konce. AS Saint-Étienne potvrdilo roli favorita a na domácí hřišti po spolehlivém a bezchybném výkonu poráží Bordeaux 3:0.

    Skóre otevřel před hodinou hry Vahbí Chazrí, který nepohrdl nabídkou penalty. V závěru utkání poté přidal další dvě trefy obránce Mathieu Debuchy, který se tak stal mužem utkání. Přecijen není obvyklé, aby vstřelil obránce dvě branky v jednom duelu. Saint-Étienne se tak posouvá na čtvrtý flek!

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:11.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě jednou a možná naposledy se k míči dostal brankář Benoît Costil, jenž toho dneska moc jinak udělat nemohl. Obrana mu nepomohla a házet branky na něj by byla ostuda.
     
    90+2
    Již se hraje druhá nastavená minuta z celkových čtyř. Saint-Étienne si přihrává v obraně a publikum skanduje, zelenobílí se totiž dostanou na čtvrtý flek a aktuálně si zahrají Evropskou ligu.
    90. Mathieu DEBUCHY - 3:0
     
    90
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Tak ještě jedna branka a podruhé v utkání se prosazuje obránce MATHIEU DEBUCHY! Pierre-Yves Polomat centroval na levé straně na první tyčku, kde se nacházel Debuchy. Ten v souboji přetlačil obránce a zakončením na první tyčku navyšuje vedení svého celku. Asistence: Pierre-Yves Polomat.
     
    89
    Už je to na hřišti jen taková nudná dohrávaná. Hraje se spíše ve středu hřiště a nic zajímavého k vidění není. Uvidíme, kolik sudí ještě nastaví nad rámec utkání.
     
    87
    Po delší době vidíme kombinační hru hostujícího celku. Ten kombinuje na pravé straně a párkrát pošle míč také do středu hřiště. Ale nic nebezpečného tam nejspíše neuvidíme.
     
    86
    Poslední minutky utkání probíhají a je dosti jasné, že tři body zůstanou v Saint-Étienne. Domácí jsou v posledních chvilkách u všeho dříve a tohle utkání je jejich.
    84. Rémy Cabella (SET)
     
    84
    To byla chyba v obraně a málem to bylo 3:0! Jules Koundé velice špatně přihrával do obrany a domácí zachytili míč. Rémy Cabella pak dostal přihrávku před branku, ale jeho zakončení skončilo jen těsně vedle!
     
    83
    Už se to jen dohrává. Girondins Bordeaux dnešním výkonem lehce zklamalo, nevytvořilo si totiž vůbec nic. Domácí celek si to už jen hlídá a nikam se moc nežene.
     
    82
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Vahbí Chazrí, přichází Loïs Diony.
     
    80
    François Kamano dobíhal míč na levou stranu, ale William Saliba předvedl geniální obranný zákrok. Nejdříve hostujícího hráče předběhl, následně se jej kličkou zbavil a poté rozjel protiakci ASSE.
     
    79
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Till Cissokho, přichází Josh Maja.
     
    78
    Domácí již klidní hru a nikam, ale nikam se vůbec neženou. Hrají v klidu na vlastní i útočné polovině a utkání budou chtít dohrát v poklidném tempu.
     
    76
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Arnaud Nordin, přichází Pierre-Yves Polomat.

    David Panuška

    Góly: 56. Chazrí (pen.), 74. Debuchy (Chazrí), 90. Debuchy (Polomat)

    Karty:   3. Kolodziejczak (SET), 46. Cabella (SET)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:11.
    AS Saint-Étienne: Ruffier – Debuchy, Saliba, Perrin, Kolodziejczak – M'Vila, Hamouma – Nordin (76. Polomat), Chazrí (82. Diony), Cabella – Berić (75. Aït Bennasser).
    Náhradníci: Moulin – Abi, Ghezali, Diony, Polomat, Aït Bennasser, Rocha Santos.

    Girondins Bordeaux: Costil – Cissokho (79. Maja), Lauray, Koundé – Sabaly, Bašić (75. Plašil), Otávio, Palencia – Kamano, Youssouf (66. Briand) – Karamoh.
    Náhradníci: Poussin – Lottin, Maja, Plašil, Briand, Adli, Benrahou.

    Rozhodca: Buquet – Debart, Pacelli