Turín – Cagliari 1:1 (kon.) | Fiorentina – Bologna 0:0 (kon.) | Sampdoria – CFC Janov 2:0 (kon.)
Sassuolo – Parma 0:0 (kon.) | Chievo – Neapol 1:3 (kon.) | Frosinone – Inter 1:3 (kon.)
koniec
Sampdoria Janov
2:0 (1:0)
CFC Janov
cz Nedeľa 14.04.2019, 15:00 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • Talianska Seria A • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to v tuto chvíli z Janova vše, sportovní program na Onlajnech však dnes ještě rozhodně nekončí a můžete se tak volně přesunout například na šlágr anglické Premier League mezi Chelsea a Liverpoolem či společně s námi shlédnout pražské derby Slavie se Spartou!

    Zase někdy na počtenou se těší Tomáš Pauček! (17:03:04)
     
    Česká stopa v utkání:

    Český reprezentant Jakub Jankto (Sampdoria) odehrál po střídání 36 minut, připsal si dva vyhrané osobní souboje a 14 přesných přihrávek.
     
    Městské derby v Janově je u konce a mnohem spokojenější jsou po něm hráči domácí Sampdorie! Ti sice nebyli v prvním poločase lepším týmem, dokázali se však dostat do brzkého vedení zásluhou Gregoire Defrela, které ve druhém poločase zvýraznil po proměněné penaltě svým dvaadvacátým gólem sezony Fabio Quagliarella. Zmíněný pokutový kop poznamenal celý další vývoj, neboť při něm dostal červenou kartu hostující Biraschi a CFC už v deseti vzdorovalo jen ztěžka. Sampdoria tak nakonec zaslouženě zvítězila 2:0 a oživila tak své sny o pohárové Evropě.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Quagliarella se v samotném závěru dostal do samostatného úniku, jeho pokus k levé tyči nicméně famózním zákrokem dokázal na roh vytáhnout pozorný Radu!
     
    90+3
    Na Lazovičův volně padající centr naskakovali hned tři hráči Janova plus brankář Aduero, který byl nakonec při zákroku faulován. Míč pro Sampdorii.
     
    90+1
    Gabbiadini až příliš zdržoval rozehrávku svého přímého kopu a je taktéž žlutě napomenut. Je to už sedmá žlutá karta v utkání.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    90
    Nejlepší střelec italské ligy se nakonec zvedá i v nepřerušené hře, svým protivníkům ale věnuje pohled, který vypovídá mnohé.
     
    89
    Po souboji s Criscitem zůstává na zemi dlouho ležet Quagliarella, hosté však pokračují ve hře a i přes mohutný pískot evidentně nehodlají míč zakopnout do autu.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Lukas Lerager (Janov CFC).
     
    87
    Sampdoria se stále nemůže dostat do nějaké větší pohody, všechny získané balony víceméně jen odkopává pryč. Až teď jí snad osvobodil faul Leragera, jenž argumentoval na postranního sudího tak vehementně, až inkasoval další žlutou kartu.
     
    85
    Janov přesto dokázal zůstat na balonu a i v oslabení vyvíjí na domácí obranu nepříjemný tlak.
     
    84
    Jenže Sanabriovi se střelecký pokus vůbec nepovedl, míč minul bránu o takový kus, že se Aduero jeho trajektorií ani nevzrušoval a zůstal stát na místě.
     
    83
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Jacopo Sala, přichází Bartosz Bereszyński.
     
    82
    Panděv se dočkal – Andersen do něj nalétl kolenem a Janov tak bude mít jednu z posledních příležitostí s výsledkem něco udělat – volný přímý kop z nějakých 22 metrů. Tady by Lionel Messi rozhodně nepohrdl.
     
    81
    Krásný Lazovičův balon se snesl přímo na hlavu Sanabrii, jemuž nezbývalo nic jiného, než zády k bráně zkusit přehodit Aduera. Ten podobný scénář očekával a míč tak dokázal zachytit.
     
    80
    Jankto tentokrát v roli napadajícího hráče dokázal připravit o balon Crisicta, ten ale napodruhé dokázal dostat merunu do bezpečí.
     
    79
    Další zbytečná žlutá karta pro hosty, Veloso dojel Praeta po odehrání balonu a inkasuje první varování.

    Tomáš Pauček

    Góly: 3. Defrel (Quagliarella), 53. Quagliarella (pen.)

    Karty:   30. Linetty (SMD), 90+1. Gabbiadini (SMD) – 8. Criscito (JAN), 58. Panděv (JAN), 66. Romero (JAN), 79. Veloso (JAN), 88. Lerager (JAN)   51. Biraschi (JAN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 15:23.
    Sampdoria Janov: Audero – Sala (83. Bereszyński), J. Andersen, Colley, Murru – Praet, Ekdal, Linetty (58. Jankto) – G. Ramírez – Defrel (71. Gabbiadini), Quagliarella (C).
    Náhradníci: Belec, Rafael Cabral – Bereszyński, A. Ferrari, Gabbiadini, Jankto, Saponara, Sau, J. Tavares, Tonelli, Vieira.

    CFC Janov: Radu – Biraschi, Romero, Criscito (C) – P. Pereira, Rolón (56. Lerager), Veloso, Bessa (77. Favilli), Lazović – Panděv, Kouamé (72. A. Sanabria).
    Náhradníci: Marchetti, Jandrei – Favilli, Günter, Lapadula, Lerager, L. Mazzitelli, Radovanović, A. Sanabria, Gi. Pezzella, E. Zukanović.

    Rozhodca: Giampolo Calvarese