Valladolid – Getafe 2:2 (kon.) | Bilbao – Rayo Vallecano 3:2 (kon.) | Sociedad – Eibar 1:1 (kon.)
Girona – Villarreal 0:1 (kon.) | Valencia – Levante 3:1 (kon.)
koniec
Girona FC
0:1 (0:1)
Villarreal CF
cz Nedeľa 14.04.2019, 18:30 • Estadi Municipal de Montilivi • Španielska LaLiga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská LaLiga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Girona FC a Villarreal CF.
     
    Girona FC

    Fotbalisté Girony letos předvádějí hodně nevyrovnané výkony, které momentálně stačí na čtrnácté místo tabulky. Girona má v tuto chvíli na svém kontě čtyřiatřicet bodů, přičemž náskok na sestupové pásmo činí pouze čtyři body. Domácí celek tohoto utkání se nepotýká s dobrou formou, naposledy totiž bodoval před necelým měsícem, tehdy totiž překvapivě uspěl na hřišti Leganés. Od té doby následuje třizápasová série bez jakéhokoliv bodového zisku, poslední utkání přineslo porážku 1:2 proti Espanyolu. Girona je na svém stadionu vůbec nejhorším mužstvem soutěže, z odehraných šestnácti zápasů zde vyhrála pouze ve dvou případech.
     
    Villarreal CF

    Na druhé straně stojí trápící se Villarreal, který prožívá nejhorší sezónu za posledních několik let. Žlutá ponorka se v tuto chvíli nachází na osmnácté pozici, což by v konečném důsledku znamenalo sestup do nižší soutěže. Villarreal ale na tom není zas tak špatně, neboť manko na patnácté Levante činí pouze tři body. Hostující tým tohoto zápasu naposledy zvítězil také před necelým měsícem, od té doby nasbíral pouze jeden jediný bod. Žlutá ponorka se v rámci tabulky venkovních celků řadí na čtrnáctou pozici, což sice není špatné, avšak posledních pět zápasů přineslo pouze jedno vítězství.
     
    Úvodní sestavy:

    Girona FC: Bunú – Ramalho, Alcalá (C), Juanpe, Carnero García – Roberts, Pons, B. García, Aleix Garcia – Portugués, Stuani.
    Náhradníci: Iraizoz – Doumbia, Lozano, Muniesa, Paik Seung-ho, Porro, Soni.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Álvaro González, Ra. Funes Mori, Quintilla – Iborra – Fuego, Chukweze, Cazorla – Bacca, Toko Ekambi.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Cáseres, G. Moreno, Morlanes, Raba, Pedraza, Trigueros.

    Rozhodčí: Cordero – Escuela, Cerezo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu utkání to po pravém křídle zkoušel hostující Gaspar, který narazil do jednoho z protihráčů. Žlutá ponorka si tak vyzkouší autové vhazování.
     
    4
    Také Girona si poprvé v utkání vyzkoušela autové vhazování, konkrétněji se o něj postaral García. Krátce poté se dobře podařilo zasáhnout Gasparovi.
     
    5
    Roztažení hry našlo na levém křídle aktivního Garcíu, který si na průnik podél autové čáry moc nevěři. Místo toho raději vyprodukoval zpětnou přihrávku.
     
    6
    Villarreal se nyní s míčem usadil na polovině soupeře, načež to hodně drzým průnikem do pokutového území zkoušel Ekambi, jenž trefil pouze protihráče.
     
    7
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Nejprve domácí reklamovali hraní rukou v blízkosti pokutového území, následně Villarreal podnikl rychlý protiútok, který přinesl parádní kolmici na rychlonohého SAMUELA CHUKWUEZEHO, jenž pohodlným způsobem propálil brankář Bunúa.
    7. Samuel CHUKWEZE - 0:1
     
    8
    Hlavní sudí nakonec celou situaci nekonzultoval s hlavním rozhodčím, branka hostujícího celku tedy platí. Girona se ihned po rozehrávce usadil na druhé straně.
     
    9
    Tentokráte se na zemi ocitl Roberts, který si pro zisk pokutového kopu ale nedošel. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře, Mori tak může vyvézt míč.
     
    10
    Záhy se k centrovanému pokusu z levé strany prodral García, který se v pokutovém území pokoušel najít Stuaniho, jenž si pomáhal nedovoleným způsobem.
     
    11
    Asenjo tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž to zkoušel přízemní rozehrávkou. Míč putoval na kopačku Gonzáleze, jenž v poklidu vyvezl balón.
     
    12
    Nenápadná akce po levém křídle nabídla další kolmici, tentokráte v podání Cazorly. Ten za obranou zkoušel najít Ekambiho, jenž se k míči ale nedostal.
     
    13
    Nyní si hodně agresivním způsobem pomáhal napadající Roberts, který zezadu poslal k zemi rozehrávajícího Gonzáleze, jenž má drobné zdravotní problémy.
     
    14
    Nyní se do pokutového území dostal také domácí obránce Juanpe, který se nakonec dostal k hlavičkovému pokusu. Brankář Asenjo nebyl přinucen k zákroku.
     
    15
    K práci s hracím předmětem se dostal také domácí brankář Bunú, který rozehrál konstruktivně do strany na Ramalha. Villarreal se snaží napadat rozehrávku.
     
    16
    Obrannou povinnost si splnil Gaspar, který raději odvracel za cenu autového vhazování. K němu se postavil García, jehož centr nepřinesl nic nebezpečného.
     
    17
    I posléze jsme sledovali centrovanou nabídku, která tentokráte skončila na kopačce hostujícího Gonzáleze. Krátce poté musel zasahovat také brankář Asenjo.
     
    18
    Girona se sice radovala z vyrovnávací branka, avšak ta nakonec neplatí. Jeden z domácích se totiž nacházel v ofsajdu, hosté tak přečkali kritický moment.
    18. Neuznaná branka domácích.
     
    19
    Následně se po levém křídle snažil probít vpřed domácí García, který čistým způsobem vydoloval hrací předmět. Jeho celek se následně přesunul vpravo.
     
    24
    Mori to u svého pokutového území nakonec dokázal zvládnout, navíc přihrával ke středovému kruhu, kde si nedovoleným zákrokem pomohl domácí García.
     
    25
    I posléze jsme sledovali centrovanou nabídku, která tentokráte skončila na kopačce hostujícího Gonzáleze. Krátce poté musel zasahovat také brankář Asenjo.
     
    26
    Ekambi se po levém křídle dokázal protlačit k centru, který přistál na hlavě hned prvního protihráče. Krátce poté jednal na jistotu domácí zadák Alcalá.
     
    27
    Hra se celkem rychle přesunula na polovinu hostů, kde vhazoval aktivní García. Toho u postranní lajny dokázal zastavit Gaspar, jenž navíc vybojoval aut.
     
    28
    García si počkal na náběh Portua, jenž se pokoušel nasadit jesličky jednomu z protihráčů, což se nakonec nepodařilo. Žlutá ponorka spěchá kupředu.
     
    29
    Roberts se po souboji s jedním z protihráčů ocitl na zemi, avšak ani v tomto případě se nejednalo o nedovolený zákrok. Na druhé straně se Chukweze nedostal ke střele.
     
    30
    I o další útočný manévr se staral talentovaný Chukweze, který sice dokráčel k hranici pokutového území, tam ho dokázala zastavit přesila protihráčů.
     
    31
    Naopak to centrovanou z levé strany zkoušel obránce Quintilla, který našel pouze hlavu protihráče. Villarrealu to moc vadit nemusí, bude zahrávat úvodní rohový kop.
     
    32
    K oné rozehrávce se pochopitelně postavil Cazorla, který kroutil balón do malého vápna. Jeden z hostů ještě prodlužoval na Moriho, kterému střela nesedla.
     
    33
    Domácí brankář Bunú tak mohl vykopávat od své branky, přičemž posílal míč k postranní lajně. Hlavní sudí uviděl další faul, je pískáno ve prospěch Girony.
     
    34
    Kousek od pokutového území si Portu chtěl narazit s vedle stojícím Ponsem, který mu posílal příliš nepřesnou přihrávku. Domácí ale zůstávají u míče.
     
    35
    Do nebezpečného protiútoku se dostával Ekambi, který se nakonec nedostal k zakončení. Místo toho ještě spolupracoval s Baccou, jenž raději podržel míč.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo ještě nastavovat.
     
    40
    Nyní došlo k roztažení hry na levou stranu, s čímž počítal pozorný obránce Gaspar, jenž zasáhl velice zodpovědně. Jeho celek se nyní ujal hracího předmětu.
     
    41
    Na opačné straně se do pokutového území chtěl dostat Bacca, který to nakonec zkoušel střelecky z hranice šestnáctky, avšak ránu zablokoval Alcalá.
     
    42
    Villarreal se ještě zdržel s míčem na útočné polovině, kde se k ničemu nebezpečnému nakonec nedostal. Naopak domácí úspěšně přenesli hru vpravo.
     
    43
    Následně si až příliš agresivně počínal domácí útočník Stuani, který ve vzduchu doslova zboural Iborru. Hlavní sudí pochopitelně odpískal jednoznačný faul.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem nezáživnou podívanou. Sledovali jsme celkem vyrovnanou partii, přičemž jsme se nakonec dočkali jediné branky, o kterou se postaral hostující Chukwueze. Girona se rovněž radovala z přesné trefy, té však předcházel ofsajd, proto hlavní sudí nakonec změnil názor. Koncovka prvního poločasu přinášela celou řadu nepřesností, doufejme, že ve druhém dějství budeme sledovat atraktivnější podívanou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v samotném úvodu druhého poločasu si Girona vybojovala standardní situaci z pravé strany. K míči přispěchal García, jenž bude zřejmě centrovat.
     
    49
    Bylo tomu skutečně tak, přičemž míč za sebe prodlužoval hostující González. Vzápětí jsme sledovali rohový kop, který nepřinesl žádné zakončení.
     
    50
    Asenjo si tak na míč sáhl až v tomto případě, neboť vykopával od své svatyně. Jeho nákop směřoval na pravou stranu, kde přišel faul do Stuaniho.
     
    51
    Ekambi si dokázal zpracovat těžkou přihrávku, načež se k pohotovému zakončení dostal tentýž hráč, který tentokráte mířil pouze doprostřed branky.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Pablo Fornals (Villarreal CF).
     
    52
    Dalekonosné přenesení hry našlo na pravém křídle Robertse, který ještě spolupracoval s Ramalhem. Druhý jmenovaný ale nedokázal odcentrovat přes Moriho.
     
    53
    Quintilla to nyní udělal velice dobrým způsobem, neboť se mu podařilo načasovat skluz pod protihráče. Byl z toho čistý zákrok, následovat bude roh.
     
    54
    Do vzduchu se dostávala hned dvojice domácích hráčů, avšak ani jeden z nich se nedostal k padajícímu míči. Asenjo tak bude moci opět vykopávat.
     
    55
    González jednal na jistotu nekompromisním odkopem na druhou stranu hrací plochy, kde se mu podařilo najít Ekambiho, jenž ale akci naprosto zabrzdil.
     
    56
    Nakonec to z velké vzdálenosti vyzkoušel hostující Chukweze, jehož projektil vystoupal vysoko nad břevno. Bunú se za míčem stačil pouze ohlédnout.
     
    57
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Karl Toko Ekambi, přichází Santiago Cáseres.
     
    58
    Roberts se ještě pokoušel zastavit míč na hrací ploše, což se mu nakonec podařilo. Vzápětí ho otřel o nohu napadajícího Moriho, na řadu přijde rohový kop.
     
    59
    Ten už bylo o něco nebezpečnější, avšak ani přesto jsme se nedočkali žádného kloudného zakončení. Vzápětí na zemi skončil Mori, jenž má zdravotní problémy.
     
    60
    Quintilla měl možnost vhazovat od levé postranní čáry, přičemž si ve středu hrací plochy vybral volného Fornalse, jehož okamžitá rána nebyla vůbec přesná.
     
    61
    U středového kruhu pracoval s míčem García, který Ramalhovi nadělal velice slušné problémy. Nakonec se k hracímu předmětu dostal aktivní Fornals.
     
    62
    Cazorla byl tak dlouho zpracováván Alcalou, až nakonec hlavní rozhodčí pískl do píšťalky. Jednalo se o taktický zákrok, hosté opět rozehráli po zemi nakrátko.
     
    63
    Fornals si počkal na náběh Quintilly, který se mu vzápětí pokoušel vrátit míč na kopačku. To pozorně přečetl číhající Pons, jenž zablokoval přihrávku do zámezí.
     
    64
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Patrick Roberts, přichází Seydou Doumbia.
     
    68
    Před malým momentem to šikovným způsobem provedl Fornals, který si hodil míč na pravou nohu, načež pravou nohou nakonec pálil metr vedle branky.
     
    69
    Hlavní sudí ještě pozastavil hru, za pomoci videorozhodčího ještě projednával situaci v hostující šestnáctce. Jeden z obránců nakonec rukou nezahrál.
     
    70
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Jonás Ramalho, přichází Pedro Porro.
     
    71
    Mori vyprodukoval přesnou přihrávku na Fornalse, který nedokázal prohodit míč na vedle stojícího Quintillu. Krátce poté nebezpečně zakončoval Bacca.
     
    72
    Máme za sebou něco málo přes sedmdesát minut hry, Villarreal stále vede o jednu branku. V úvodu druhého dějství byli aktivnější domácí, nyní jsou o něco aktivnější hosté.
     
    73
    Z pravé strany se pokoušel o centrovanou nabídku domácí Porro, který našel pouze hlavu prvního z protihráčů. Girona bude zahrávat další rohový kop.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Juanpe (Girona FC).
     
    75
    Už se poměrně dlouhou dobu nehraje. Na zeleném pažitu se totiž ocitl hostující zadák González, který si pochopitelně vyžádal lékařské ošetření.
     
    76
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Samuel Chukweze, přichází Alfonso Pedraza.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Samuel Chukweze (Villarreal CF).
     
    77
    Rohový kop domcácíh přinesl akrobatické zakončení, které směřovalo přímo doprostřed branky. Asenjo neměl sebemenší problém, naopak zasáhl přesvědčivě.
     
    78
    Na pořadu dne byla standardní situace, která nabídla velice nebezpečné zakončení. Do vzduchu se dostával Iborra, jenž se ale i přesto nacházel v ofsajdu.
     
    79
    Je tu další žlutá karta, tentokráte jí za nedovolený zákrok obdržel Pons.
     
    79
    Poté dokázal v hlavičkovém souboji uspět Porro, který posléze prodlužoval do moci protihráčů. Žlutá ponorka se rozhodla uklidnit hru, nyní kombinuje v bezpečné vzdálenosti.
     
    84
    Po jednom ze soubojů zůstal na zemi ležet hostující brankář Asenjo, ke kterému nakonec přispěchal lékařský personál. Na nic vážného to ale nevypadá.
     
    85
    Iborra se dostal nejvýše do vzduchu, načež na jistotu odklízel hrací předmět za postranní čáru. Porro se postaral o provedení autového vhazování zprava.
     
    86
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Raúl García, přichází Kévin Soni.
     
    87
    Girona si nakonec vybojovala další rohový kop, který z levé strany rozehrával Portu. Míč směřoval do malého vápna, kde zasahoval obránce Mori.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Mario Gaspar (Villarreal CF).
     
    88
    Následně García roztáhl hru na vedle stojícího Ponse, jehož nadýchaná nabídka sice nebyla vůbec špatná, avšak v šestnáctce dokázal zasáhnout Gaspar.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, do konce zápasu už nezbývá moc času. Ještě můžeme počítat s nastavením.
     
    89
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Carlos Bacca, přichází Gerard Moreno.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o sedm minut.
     
    90+2
    U postranní čáry se podařilo zasáhnout hostujícímu Gasparovi, který si navíc pomáhal v rámci pravidel. Žlutá ponorka bude posléze vhazovat.
     
    90+3
    Nyní se o centrovanou nabídku pokusil domácí Portu, kterému se nakonec podařilo najít Doumbiu, jehož hlavičku dokázal Asenjo reflexivně pokrýt.
     
    90+4
    Jeden z hostů se dokázal natlačit až před brankáře, avšak branku překvapivě úplně minul. Navíc po jednom ze souboji skončil na zemi Gaspar.
     
    90+5
    Tak ještě jedna žlutá karta. Cáseres totiž sáhl k taktickému faulu.
     
    90+6
    Do konce zápasu nezbývá už moc času, hra je v posledních vteřinách hodně kouskována.
     
    90+6
    Aby toho nebylo málo, tak protestoval hostující zadák Mori, který rovněž vyfasoval žlutý kartónek.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nakonec nabídlo pouze jednu branku, o kterou se už v prvním poločasu postaral Villarreal. I ve druhém dějství jsem sledovali celkem vyrovnanou podívanou, přičemž si oba celky vytvořily několik nadějných šancí, avšak ke druhé brance zkrátka nedošlo. Girona to většinu času zkoušela přes křídelní prostor, následné centry ale dokázala odvracet obrana soupeře. Žlutá ponorka tak předvedla velice zodpovědný výkon, který stačil na vítězství. Villarreal se tak alespoň na malý moment dostal ze sestupového pásma.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:11. (20:24:35)

    David Suchý

    Góly: 7. Chukweze (Fornals)

    Karty:   74. Juanpe (GIR), 79. Pons (GIR) – 51. Fornals (VLR), 76. Chukweze (VLR), 87. M. Gaspar (VLR), 90+5. Cáseres (VLR), 90+6. Ra. Funes Mori (VLR)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:11.
    Girona FC: Bunú – Ramalho (70. Porro), Alcalá (C), Juanpe, Carnero García (86. Soni) – Roberts (64. Doumbia), Pons, B. García, Aleix Garcia – Portugués, Stuani.
    Náhradníci: Iraizoz – Doumbia, Lozano, Muniesa, Paik Seung-ho, Porro, Soni.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Álvaro González, Ra. Funes Mori, Quintilla – Iborra – Fornals, Chukweze (76. Pedraza), Cazorla – Bacca (89. G. Moreno), Toko Ekambi (57. Cáseres).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Cáseres, G. Moreno, Morlanes, Raba, Pedraza, Trigueros.

    Rozhodca: Cordero – Escuela, Cerezo