Guingamp – Štrasburg 2:0 (kon.) | Angers – Lille 1:1 (kon.) | Monaco – Marseille 6:1 (kon.)
koniec
AS Monaco
6:1 (4:0)
Olympique Marseille
Nedeľa 27.08.2017, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • Ligue 1 Uber Eats • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Hlavný rozhodca nepridával ani jednu minútu navyše, pretože by to bolo zbytočné. Monaco od úvodu vybehlo na svojho súpera a do prestávky si vypracovalo štvorgólový náskok, keď sa presadili Glik, Diakhaby a dvakrát Falcao. V druhom dejstve pridal ďalší presný zásah Sidibé, no hostia rýchlo odpovedali vďaka Cabellovi. To bolo zo strany Marseille všetko, naopak domáci ešte poistili svoj triumf premenou penaltou v podaní Fabinha. (22:53:20)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Aktívny Marcos Rony Lopes prudko odcentroval do pokutového územia, kde vletel Guido Carrillo. Loptu však nedokázal zasiahnuť.
     
    88
    Záver stretnutia je pokojný, pretože už o nič nejde. Domáci dnes jasne prevýšili svojho súpera a teraz pokojne kombinujú na vlastnej polovici.
     
    87
    Monaco a PSG ukazujú, že sú momentálne inde ako ich súperi vo francúzskej najvyššej súťaži. Oba tímy nastrieľali v štyroch dueloch štrnásť gólov.
     
    85
    Marcos Rony Lopes predviedol peknú individuálnu akciu, prešiel cez brániacich hráčov a vystrelil spoza šestnástky. Loptu však poslal mimo brány.
     
    84
    Florian Thauvin mal na ľavom krídle úplne voľného spoluhráča, ale zvolil sebecké zakončenie a ľavačkou netrafil bránu.
     
    83
    Marcos Rony Lopes využil voľný priestor na pravom krídle, prihral na hranicu šestnástky Tielemansovi a ten preveril Mandandu.
     
    82
    Olympique Marseille predviedol v prvých troch ligových zápasoch kvalitnú defenzívu, keď inkasoval jediný gól. Dnes však dostal poriadny výprask.
     
    80
    V posledných minútach je hra rozkúskovaná. Domáci tréner urobil posledné striedanie dnešného duelu. Dohral Djibril Sidibé, na jeho miesto naskočil Almamy Touré.
    79. Fabinho (ASM) - 6:1
     
    79
    Monaco dáva gól! Tentoraz si postavil loptu na biely bod FABINHO, ktorý ukázal dobrú kopaciu techniku a umiestnil loptu presne k žrdi.
    78. Jorge (ASM)
     
    78
    Radamel Falcao môže ľutovať, pretože by dostal šancu na hetrik. Hlavný rozhodca totiž doprial domácim ďalšiu penaltu.
     
    77
    Striedanie vidíme aj na domácej strane. Dvojgólový Radamel Falcao prenechal kapitánsku pásku brankárovi Subašićovi, pretože ho vymenil Guido Carrillo.
     
    77
    Olympique Marseille urobil poslednú zmenu v dnešnom stretnutí. Z ihriska odišiel Morgan Sanson, ktorého nahradil André Anguissa.
     
    76
    Hostia dosiahli aspoň čestný úspech. Pomohla im k tomu aj benevolentná defenzíva Monaca, ktorá v závere zápasu ubrala z dôrazu.
     
    75
    Marseille dal gól! Hostia pôsobili rezignovane, ale z ničoho nič udreli. Florian Thauvin strieľanou prihrávkou našiel na opačnej strane pokutového územia RÉMYHO CABELLU, ktorý poslal loptu do prázdnej brány.
    Rémy Cabella (OMA) - 5:1
     
    71
    Djibril Sidibé sa pohral s Hubočanom, prihral do pokutového územia Falcaovi, ale ten zaváhal v koncovke a nedokázal ohroziť bránu Marseille.
     
    70
    Rozdiel medzi tímami je markantný. Hostia síce v druhom dejstve zvýšili aktivitu, ale na ich hre je cítiť frustráciu a odovzdanosť.
    68. Djibril Sidibé (ASM) - 5:0
     
    68
    Monaco dáva gól! Olympique Marseille inkasoval dnes už štvrtýkrát zo štandardky. Po rohovom kope najskôr hlavičkoval do žrde Kamil Glik, no dorážka DJIBRILA SIDIBÉHO skončila v sieti.
     
    67
    Rémy Cabella a Tomáš Hubočan si nerozumeli a pustili do rýchleho prieniku Ronyho Lopesa, ktorý napokon vybojoval pre Monaco rohový kop.
     
    66
    Domáci futbalisti poľahky prenikli do obrany súpera. Marcos Rony Lopes však namiesto strely zvolil center do náručia Mandandu.
     
    65
    Florian Thauvin teraz podčiarkol mizériu hostí. Francúzsky záložník sa dalo chystal na rozohrávku priameho kopu, ale napokon loptu napálil z tridsiatich metrov vysoko nad bránu.
    63. Florian Thauvin (OMA)
     
    63
    Danijel Subašić vybehol z brány, ale neodhadol ideálne let lopty. Zrazu pred ním stál Florian Thauvin, ktorý zblízka neprekonal Chorváta.
     
    62
    Domáci kouč urobil prvú zmenu v dnešnom stretnutí. Z ihriska odišiel Adama Diakhaby, ktorého vymenil Youri Tielemans.
     
    61
    Luiz Gustavo si dlho pripravoval loptu na strelu, napokon sa rozhodol vypáliť z diaľky, ale bránu minul asi o dva metre.
     
    60
    Po hodine hry stále platí konštatovanie, že Monaco je lepším tímom. V druhom polčase však domáci trochu zvoľnili a nechávajú hrať aj súpera.
    58. Morgan Sanson (OMA)
     
    58
    Veľká šanca pre hostí. Tomáš Hubočan mal úplne voľný priestor na ľavej strane a poslal loptu do šestnástky na Valéra Germaina. Ten ešte našiel Morgana Sansona, ktorý trafil iba pripraveného Subašića.
     
    57
    Hostia nevyužili ponúknutú štandardku. Center z pravej strany len preletel pokutovým územím súpera.
     
    56
    Hlavný rozhodca vytiahol žltú kartu. Fabinho (Monaco) sa zbytočne skrýval medzi spoluhráčmi, pretože fauloval.
     
    55
    Zápasu teraz chýba náboj. Jednoznačný výsledok nenúti ani jeden z tímov k maximálnemu výkonu.
     
    54
    Domáci vyleteli do rýchleho brejku štyroch proti trom. Djibril Sidibé bol na poslednú chvíľu zastavený Rolandom.
     
    53
    Danijel Subašić mal jednoduchú úlohu. Zblokovaný center z ľavej strany pohodlne stiahol do rukavíc.
     
    51
    Florian Thauvin je zatiaľ najaktívnejším hráčom v modrom drese. Francúzsky stredopoliar kvalitne vystrelil spoza šestnástky, no Danijel Subašić nemusel zasahovať.
     
    50
    Marcos Rony Lopes ukázal rýchle a šikovné nohy. Tomáš Hubočan sa povozil na kolotoči, ale mal šťastie, že ho zastúpili spoluhráči.
     
    49
    Olympique Marseille je v náročnej situácii, pretože po prvom polčase je prakticky rozhodnuté. Hostia by potrebovali nový impulz, ktorý ich nakopne.
     
    48
    Morgan Sanson je dnes absolútne nevýrazný. Viacero jeho centrov bolo nepresných a teraz sa vôbec nedokázal presadiť v šestnástke.
     
    47
    Danijel Subašić a Kamil Glik si nerozumeli v defenzívnej činnosti. Poľský stopér prebral loptu chorvátskemu brankárovi, no pre domácich všetko dobre dopadlo.
     
    46
    Hosťujúci tréner podľa očakávania pripravil cez prestávku striedania. Po prvom polčase skončili Matheus Dória a Jordan Amavi, nahradili ich Rémy Cabella a Maxime López.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Olympique Marseille odohral na ihrisku Monaca katastrofálny úvodný polčas. Hostia od začiatku len sledovali parádne hrajúceho majstra a inkasovali až štyri góly. Najskôr sa po štandardke presadil Kamil Glik, potom pridal dva presné zásahy Radamel Falcao, pričom sa raz presadil z penalty, a naposledy upravil skóre Adama Diakhaby.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    45. Adama Diakhaby (ASM) - 4:0
     
    45
    Monaco dáva gól! Domáci rozhodli zápas ešte do polčasu. Marcos Rony Lopes obišiel troch obrancov hostí, poslal loptu pred prázdnu bránu ADAMOVI DIAKHABYMU a ten bez problémov napol sieť.
    45. Kamil Glik (ASM)
     
    44
    Hostia zase ukázali, že bránenie štandardných situácii im vôbec nejde. Center našiel voľného Poliaka Kamila Glika, ktorý zblízka mieril hlavou tesne nad bránu.
     
    43
    Morgan Sanson katastrofálne odcentroval z pravého krídla a paradoxne ponúkol brejk súperovi. Protiútok Monaca musel zastaviť Tomáš Hubočan (Marseille), ktorý dostal žltú kartu.
     
    42
    Florian Thauvin si urobil pozíciu na streľbu spoza šestnástky. Skúsil vypáliť spoza hráča a poriadne natiahol brankára Subašića, ktorý napokon nemusel zasahovať.
     
    41
    Olympique Marseille dnes už trikrát inkasoval, ale na ľavej strane obrany sa dobre ukazuje Tomáš Hubočan, ktorý často podporuje útok a cez neho skoro vôbec nechodia akcie domácich.
     
    40
    Thomas Lemar ukázal rýchle nohy na ľavej strane, dobre odcentroval do pokutového územia, ale Mandanda bol správne postavený.
     
    39
    V hosťujúcom tábore už vidíme viacerých hráčov, ktorí sa rozcvičujú. Môžeme očakávať zmeny hneď v úvode druhého dejstva.
     
    37
    Momentálne je to hra na jednu bránu. Domáci majú loptu na kopačkách väčšinu času a pohodlne kombinujú.
     
    36
    Olympique Marseille pôsobí bezradným dojmom. Hostia dnes tretíkrát inkasovali zo štandardnej situácie, čo určite neteší trénera Rudiho Garciu.
    34. Radamel Falcao (ASM) - 3:0
     
    34
    Monaco dáva gól! RADAMEL FALCAO dnes druhýkrát skóroval a pripísal si už siedmy presný zásah vo štvrtom ligovom zápase. Kolumbijčan ukázal dobrú orientáciu v šestnástke, keď si našiel odrazenú loptu a dopravil ju hlavou do siete.
     
    34
    Luiz Gustavo (Marseille) zaslúžene dostal žltú kartu. Zozadu nepríjemne atakoval Fabinha, ktorý si mohol privodiť zranenie.
     
    33
    Thomas Lemar vysunul do šestnástky Ronyho Lopesa, ale ten nedokázal presnejšie zakončiť. Steve Mandanda mal jednoduchú prácu.
     
    32
    Monaco nevyužilo štandardnú situáciu z ľavej strany. Lemarov center bol príliš nízky a smeroval iba na hráčov v modrom.
     
    31
    Na lavičke domácich vidíme aj Kyliana Mbappého. Francúzsky supertalent je stále pod drobnohľadom médií a čaká sa na jeho prestup do konkurenčného PSG.
     
    30
    Prvá polhodina zápasu bola jasne pod kontrolou domáceho tímu. Monačania strelili rýchly gól, následne im pomohol presný zásah z penalty a odvtedy sú hostia bezmocní.
     
    28
    Hlavný rozhodca vytiahol druhú žltú kartu v dnešnom zápase. Videl ju Kamil Glik (Monaco), ktorý zastavil protiútok súpera.
     
    28
    Valère Germain prenikol po pravej strane a prudko odcentroval pred bránu. V šestnástke však nemal pripraveného spoluhráča.
     
    27
    Hosťujúci kapitán Rolando nepôsobil vôbec isto v pozícii posledného hráča. Takmer stratil loptu a poslal do brejku Diakhabyho.
     
    25
    Adama Diakhaby zostáva ležať na hracej ploche a drží sa za ľavú nohu. Domáci útočník absolvoval čistý súboj s Grégorym Serticom.
     
    24
    Olympique Marseille je zatiaľ bez gólovej šance. Hostia rýchlo inkasovali zo štandardky a teraz dostali druhý gól z penalty. Preto momentálne ťažko hľadajú motiváciu.
     
    22
    Druhý gól opäť nakopol domácich hráčov. Naopak, futbalisti Marseille majú teraz hlavy dole a ťažko sa spamätávajú z ďalšieho úderu.
     
    21
    Radamel Falcao ukazuje, že je vo výbornej forme, pretože strelil už šiesty gól vo štvrtom ligovom vystúpení. Najviac sa mu darilo proti Dijonu, ktorému strelil hetrik.
    20. Radamel Falcao (ASM) - 2:0
     
    20
    Monaco dáva gól! Kolumbijčan RADAMEL FALCAO potvrdil povesť kanoniera. Brankára poslal na opačnú stranu a z jedenástich metrov napálil loptu do siete.
    19. Fabinho (ASM)
     
    19
    Monaco má veľkú šancu na zvýšenie náskoku. Fabinho vnikol do pokutového územia a Jordan Amavi ho stiahol na trávnik, takže hlavný rozhodca ukázal na biely bod.
     
    19
    Domácim sa otváral priestor na rýchly brejk, ale Adama Diakhaby akciu spomalil a čakal na podporu spoluhráčov.
     
    18
    Tomáš Hubočan dobre podporil ofenzívu na ľavej strane, uvoľnil sa k centru, ale Kamil Glik loptu upratal do bezpečia.
     
    17
    Thomas Lemar predviedol rýchly prienik stredom ihriska, ale jeho individuálna akcia stroskotala na presile protihráčov.
     
    16
    Monaco po úvodnej aktivite trochu zvoľnilo a nikam sa netlačí. Rýchly gól priniesol domácim prílišné uspokojenie.
     
    15
    Domáci futbalisti kontrolujú loptu a dlho kombinujú. Hostia preto musia vyčkávať na vlastnej polovici a pozorne brániť.
     
    13
    Valère Germain si obhodil Jemersona, ale ten ho dobre odstavil telom, takže bývalý útočník Monaca sa nedostal do zakončenia.
     
    12
    Olympique Marseille rozohral zaujímavú štandardku z pravého krídla. Florian Thauvin našiel centrom voľného Dóriu, no jeho hlavičku zachytil Danijel Subašić.
     
    11
    Morgan Sanson prenikal po pravej strane a pýtal si autové vhadzovanie. Rozhodca mu však nevyhovel a doprial loptu Monacu.
     
    10
    Úvodných desať minút prinieslo zaujímavý futbal. Videli sme jeden gól a jednu veľkú šancu domácich, ktorí sú zatiaľ lepší.
     
    9
    Akcia hostí bola zastavená. Luiz Gustavo síce našiel rozbehnutého Valéra Germaina, ale Francúz stál mimo hry.
     
    8
    Kamil Glik si opäť nabiehal do pokutového územia, ale tentoraz ho lopta nenašla. K zakončeniu sa však dostal obranca Jemerson, ktorý nemieril presne.
     
    7
    Jorge prevetral obranu hostí a vypýtal si faul na ľavom krídle. Domáci rozohrajú štandardku z pozície, z ktorej už skórovali.
     
    6
    Monaco je v úvode zápasu aktívnejšie a zostáva verné svojmu ofenzívnemu prejavu z minulej sezóny. Hráči sa síce obmenili, ale filozofia zostala rovnaká.
     
    4
    Morgan Sanson (Marseille) dostal prvú žltú kartu už vo štvrtej minúte, keď zasiahol spodkom kopačky nohu Thomasa Lemara.
    3. Adama Diakhaby (ASM)
     
    3
    Obrovská šanca domáceho tímu. Thomas Lemar unikol obrane Marseille, išiel sám na brankára Mandandu, ale ten loptu končekmi prstov vytlačil na žrď.
     
    3
    Hostia chceli rýchlo odpovedať. Florian Thauvin prenikol po pravom krídle, ale jeho dobrú prihrávku nevyužil Valére Germain.
    2. Kamil Glik (ASM) - 1:0
     
    2
    Monaco dáva gól! Domáci futbalisti bleskovo otvorili skóre. Lemar rozohral štandardku z ľavej strany, jeho center našiel úplne voľného KAMILA GLIKA a Poliak z prvej napálil loptu do siete.
     
    1
    Úvodný výkop bol v réžii domáceho tímu. Monačania nastúpili v červeno-bielej kombinácii, Marseille zvolilo na dnešný duel modré dresy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    V základnej zostave hostí sa dnes objaví slovenský obranca Tomáš Hubočan, pre ktorého je to prvý štart v aktuálnom ligovom ročníku. Táto správa určite poteší aj reprezentačného kouča Jána Kozáka, pretože pred kvalifikačným duelom má problémy práve v defenzíve.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Monaco FC: Subašić – Fabinho, Jemerson, Jorge, Sidibé – Glik, Moutinho, Lemar, Falcao (C) – Diakhaby, Rony Lopes.
    Náhradníci: Benaglio – Raggi, A. Touré, Tielemans, R. Ghezzal, Mbappé, Carrillo.

    Olympique Marseille: Mandanda – Sakaj, M. Dória, Rolando (C), Hubočan – Amavi, M. Sanson, Gustavo, Sertic – Thauvin, Germain.
    Náhradníci: Pelé – Evra, Maxime López, Cabella, B. Sarr, Anguissa, Sari.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu štvrtého kola francúzskej Ligue 1. Majstrovské Monaco hostí na vlastnom trávniku Olympique Marseille.

    AS Monaco obhajuje francúzsky titul, ale bude sa musieť vyrovnať s viacerými stratami. Kniežatá počas leta nedokázali udržať Benjamina Mendyho, Bernarda Silvu, Tiemouého Bakayoka, Valéra Germaina a prídu aj o Kyliana Mbappého, ktorý zamieri do konkurenčného Paríža St. Germain. Práve klub z hlavného mesta bude najväčším súperom Monačanov v prebiehajúcom ročníku. Aktuálny šampión však ukazuje, že aj napriek odchodom kľúčových hráčov stále nestratil svoju kvalitu. Potvrdzujú to prvé tri ligové kolá, v ktorých nestratil ani bod. Monaco zdolalo Toulouse 3:2, Dijon 4:1 a Méty 1:0, pričom dvakrát nastúpilo vonku.

    Olympique Marseille stále patrí medzi francúzsku špičku, čo potvrdil piatym miestom v minulej sezóne. Klub z Azúrového pobrežia v posledných mesiacoch získal Adila Ramiho, Floriana Thauvina alebo Luiza Gustava, čím deklaroval, že by si chcel v tabuľke ešte polepšiť. Po troch kolách sa však opäť drží na piatej pozícii so ziskom siedmich bodov a priaznivým skóre 5:1. V úvodnom súboji nového ročníka Marseille porazilo Dijon 3:0 a následne si poradilo s Nantes 1:0. Minulý týždeň ale Olympique zbytočne zakopol doma s Angers, keď neudržal tesné vedenie a remizoval 1:1.

    Vzájomné zápasy z minulej sezóny hovoria v prospech majstra. Monaco vyhralo doma jasne 4:0 a vonku sa tešilo po výsledku 4:1. Navyše uspelo aj vo Francúzskom pohári, keď triumfovalo 4:3 po predĺžení.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 2. Glik, 20. Falcao (pen.), 34. Falcao, 45. Diakhaby, 68. Sidibé, 79. Fabinho (pen.) – 75. Cabella

    Karty:   28. Glik (ASM) – 4. M. Sanson (OMA), 34. Gustavo (OMA), 43. Hubočan (OMA)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:14.
    AS Monaco: Subašić – Sidibé (80. A. Touré), Glik, Jemerson, Jorge – Rony Lopes, Moutinho, Fabinho, Lemar – Diakhaby (62. Tielemans), Falcao (C) (77. Carrillo).
    Náhradníci: Benaglio – Raggi, A. Touré, Tielemans, R. Ghezzal, Mbappé, Carrillo.

    Olympique Marseille: Mandanda – Sakaj, Hubočan, Rolando (C), M. Dória (46. Maxime López), Amavi (46. Cabella) – Sertic, M. Sanson (77. Anguissa), Gustavo – Thauvin, Germain.
    Náhradníci: Pelé – Evra, Maxime López, Cabella, B. Sarr, Anguissa, Sari.