Chelsea – Everton 2:0 (kon.) | West Bromwich – Stoke City 1:1 (kon.) | Liverpool – Arsenal 4:0 (kon.)
Tottenham – Burnley 1:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
1:1 (0:0)
Burnley FC
Nedeľa 27.08.2017, 17:00 • Wembley Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom prenose zo zápasu 3. kola Premier League. V dnešnom súboji si zmerajú sily Tottenham Hotspur a Burnley FC. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Burnley FC

    The Clarets majú po dvoch kolách na konte tri body, ich skóre je vyrovnané – 3:3. V prvom kole Burnley prekvapivo porazilo úradujúceho majstra z Chelsea na jeho pôde, v druhom kole však doma nestačilo na West Bromwich a podľahlo mu 0:1. Cez týždeň hralo Burnley aj ligový pohár (po novom Carabao Cup), v ňom si Seana Dycha poradili s Blackburnom 2:0.

    Do zápasu hrajúcom sa na Wembley určite nezasiahne útočník Jonathan Walters, ktorý sa zranil práve v súboji s Blackburnom.
     
    Tottenham Hotspur

    Aj domáci Kohúti majú po dvoch stretnutiach tri body, ich skóre je ale lepšie – tri strelené a iba dva inkasované góly. V prvom kole Tottenham zdolal Newcastle 2:0, v druhom kole však Spurs podľahli Chelsea 1:2, o víťazstve hostí rozhodol dvomi presnými zásahmi Marcos Alonso. Tottenham cez týždeň Carabao Cup nehral, tam nastúpia zverenci Mauricia Pochettina až v septembri.

    N'Koudou nie je k dispozícii svojmu trénerovi na zápas s Burnley, otázne je aj vystúpenie Trippiera.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier, Dembélé – Son Heung-min, Alli, Eriksen – Kane.
    Náhradníci: Vorm – D. Sánchez, Walker-Peters, Moussa Sissoko, Winks, V. Janssen, Oakley-Boothe.

    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, Tarkowski, Mee, S. Ward – Gudmundsson, Cork, Defour, Brady – Arfield – Vokes.
    Náhradníci: Pope – Bardsley, K. Long, Taylor, A. Westwood, Barnes, Wood.

    Rozhodca: Lee Mason.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop patril domácim, ktorí hrajú v bielych dresoch, hostia z Burnley v bordových.
     
    1
    Hneď prvá akcia sa skončila zablokovanou strelou Kanea. Lopta sa odrazila k Sonovi, ten ale z hranice šestnástky prestreľuje.
     
    2
    Scott Arfield zabojoval a získal vhadzovanie pre svojich spoluhráčov. Tí ho ale zahrali zle a loptu stratili.
     
    3
    Son rozbehol ďalšiu akciu, počkal si na nábeh Trippiera, ten loptu centroval pod seba. Tam sa už pohyboval Christian Eriksen, Dán sa však k zakončeniu nedostal.
     
    4
    Dele Alli s útočným faulom, Lee Mason bol pozorný a pískal proti hviezde Tottenhamu.
     
    5
    Sam Vokes zostal prekvapený, keď sa k nemu dostala lopta. Vokes bol za obranou Spurs, mierne síce stratil rovnováhu, aj napriek tomu však vystrelil. Strela bola zablokovaná, uvidíme rohový kop.
     
    6
    Najvyššie vyskočil James Tarkowski, jeho hlavička Llorisovi problémy nenarobila. Odkop od domácej brány.
     
    7
    Vyzeralo to spočiatku tak, že Robbie Brady chce odcentrovať na hranicu malého vápna. Vykľula sa z toho ale technická strela, ktorá by bez zákroku Llorisa skončila v bráne. Rohový kop číslo dva pre Burnley.
     
    8
    Hostia zatlačili Tottenham a aj po nevydarenom rohovom kope zostali pri lopte. A čuduj sa svete, prichádza reparát aj do tretice. Tretia štandardka spoza rohovej zástavky.
     
    9
    Táto sa hosťom vydarila azda najviac. Tarkowski a Mee medzi sebou zabojovali o hlavičku, prvý menovaný posiela loptu nad.
     
    10
    Spurs sú mierne nervózni, keď po pressingu Clarets stratili loptu.
     
    10
    Už ale domáci rozbiehajú ofenzívny kolotoč. Odrazená lopta po práci Alliho sa dostala ku Eriksenovi, ktorý ju okamžite posielal na bránu. Zakončenie James Tarkowski zblokoval, roh aj pre Tottenham.
     
    11
    Center smeroval na hlavu Vertonghena, Burnley sa ale ubránilo.
     
    12
    Prehustené veľké vápno, Son Heung-min ani Dele Alli neprepálili množstvo tiel pred Heatonom.
     
    13
    Domácim divákom sa nepáči zákrok Bena Meeho na Eriksena. Hlavný rozhodca ale rozpažuje a hrá sa ďalej bez prerušenia hry.
     
    14
    Son Heung-min vyskúšal odcentrovať do šestnástky. Center narazila na Lowtona, ktorý posiela loptu do autu.
     
    15
    Son na jednej strane spadol v pokutovom území bez súperovho zavinenia, na strane druhej Sam Vokes nedosiahol na center z ľavej strany ihriska.
     
    15
    Dele Alli sa prebíjal cez Stevena Defoura, toto pretláčanie bolo posúdené ako nedovolené.
     
    16
    Domáci priaznivci robia skvelú atmosféru vo Wembley, avšak futbalisti Tottenhamu musia nájsť recept na pozorné defenzívne rady hostí.
     
    17
    Johann Gudmundsson šiel do súboja s Dele Allim príliš neskoro. Štandardka pre Spurs z dobrej vzdialenosti, zahrá ju jeden z dvojice Christian Eriksen – Ben Davies.
     
    18
    Bol to Ben Davies, ktorý poslal loptu do ohňa. Ben Mee si neustrážil Harryho Kanea. Kanonier Tottenhamu sa dostal k hlavičke, ale z dobrej pozície mieri nad!
     
    19
    Dlhá lopta na Vokesa, ktorý je koncovým mužom Burnley. Postranný rozhodca mal pravdu, opakovaný záznam jeho rozhodnutie odobril.
     
    20
    Son Heung-min sa ocitol za obranou Burnley. Hráč z ázijského kontinentu strieľal z uhla, Tom Heaton jeho strelu zneškodnil. Nakoniec sa pískal ofsajd aj tu, opakovaný záznam teraz postranného rozhodcu nepodržal. Malo sa totiž pokračovať hre bez prerušenia, o postavenie mimo hru sa nejednalo.
     
    22
    Kane to skúša zo všetkých pozícii. Ben Mee ho dobre zameral a strelu najlepšieho strelca minulej sezóne zrazil na roh.
     
    23
    A ešte jeden roh po bloku Johanna Gudmundssona.
     
    23
    Eriksenovi vyšiel konečne center. V polovici prvého polčasu sa lopta zniesla na hlavu Erica Diera. Defenzívny univerzál z hranice malého vápna taktiež prestreľuje...
     
    24
    Tvrdé dohratie súboja od Daviesa na Gudmundssona, futbalista hostí je ošetrovaný na trávniku. S jeho pravou nohou to nevyzerá najlepšie.
     
    25
    Po minúte pokračujeme v stretnutí, lopta na kopačkách hostí.
     
    26
    Kieran Trippier sa iba obtrel o loptu, ale aj to stačilo na to, aby bol hosťom prisúdený roh. Center teraz smeroval na zadnú tyč, kde si nabiehal James Tarkowski. Zakončenie stopéra Burnley šlo iba tesne nad.
     
    27
    Aktuálne sa hrá v strede ihriska, domácich zabíja kopec nepresností v prechodnej fáze.
     
    28
    Snaha domácich stále stroskotáva. Ako som už spomínal, buď na nepresnostiach, alebo na pozorných obrancoch a brankárovi Heatonovi.
     
    29
    Ďalší útok Spurs začína až od brány Llorisa, Jan Vertonghen vyvážal loptu na polovicu súpera.
     
    30
    Eriksen hľadal v šestnástke Sona alebo Alliho, druhý menovaný postrčil Bena Meeho, za čo píska proti bráne Tottenhamu.
     
    31
    Polhodina duelu zbehla ako voda, stopercentnú šancu sme ešte nevideli.
     
    32
    Polovysoký center narobil viac problémov, ako sa mohlo na prvý pohľad zdať. James Tarkowski radšej posiela loptu za bránkovú čiaru, Son Heung-min rozohrá rohový kop.
     
    33
    Roh odvrátený, dlhým nákopom neuspeli na druhej strane ani hostia.
     
    33
    Harry Kane a ďalšia strela, aj táto však skončila na tele jedného zo stopérov Burnley. Tá obetavosť je naozaj príkladná, takto sa bojuje o body proti druhému najlepšiemu tímu uplynulého ročníka.
     
    34
    Vyskúšal to aj Moussa Dembélé, ale na blokované strely sú hostia naozaj odborníci.
     
    35
    Eric Dier neprepasíroval loptu cez Corka. Ten ju získal, ale jeho cesta končí na treťom hráčovi.
     
    36
    A nepresnosť ukončila na pár sekúnd asi trojminútový tlak Spurs. V druhej polovici 36. minúty Son sklepol nákop pre Alliho, jeho delovka spoza pokutového územia bola zablokovaná – roh.
     
    37
    Jedna zblokovaná strela za druhou. Určite to vyznie tak, že sa opakujem, ale Ben Mee, James Tarkowski či Matthew Lowton sú hrdinami obrany Burnley.
     
    38
    Konečne kombinácia, ktorá rozobrala obranu hostí! Alli posunul na Daviesa, ktorý prízemným centrom hľadal Kanea. Ten sa k lopte aj dostal, ale cez troch hráčov v bordovom nedokázal presne zakončiť. James Tarkowski – zblokovaná strela – roh.
    38. Harry Kane (TOT)
     
    39
    Alli sa dočkal hlavičkového zakončenie, to však minulo bránu. O pár sekúnd neskôr sa ten istý hráč dostal do kontaktu s Lowtonom. Lee Mason píska faul hosťujúceho hráča, bavíme sa o šľapáku.
     
    40
    Bol to kontroverzne Lowton, kto musel byť ošetrovaný. Minútu sa nehralo. Sean Dyche využil túto pauzu na to, aby dal na záverečné minúty prvého polčasu pokyny svojim zverencom.
     
    41
    Son Heung-min si na seba vzal veľké sústo. Na pravom krídle neuspel proti presile protihráčov, navyše pri spätnom zisku lopty fauloval Warda.
     
    42
    Johann Gudmundsson toho veľa na strane nevymyslel, lopta sa vrátila k Heatonovi.
     
    43
    Chvíľkové pochybenie stopérskej dvojice domácich, Jan Vertonghen stratil prehľad o hre, čo využil Scott Arfield. Arfield dostal možnosť zakončiť, jeho beztak slabú ranu zblokoval na roh práve Vertonghen.
     
    44
    Rýchly brejk domácich nevyužitý, hráči Tottenhamu navyše signalizovali ruku, Defoura. Nastrelenie ruky bolo z minimálne vzdialenosti, takéto niečo sa nepíska.
     
    45
    Hostia získali loptu po dobrom krytí lopty telom a teraz môžu dohrať polčas na polovici hráčov v bielych dresoch.
     
    45
    Skvelé prenesenie hry na Johanna Gudmundssona. Ten si loptu z postrannej čiary preniesol až na os ihriska a z približne z 25 metrov vypálil. Hugo Lloris zasahovať nemusel.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45+1
    V záverečnej minúte ešte Ben Davies zneškodnil brejk Defoura.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci mali jasnú prevahu, tú však nedokázali zúžitkovať. V druhom polčase preto musia prísť zmeny, Burnley sa bráni ukážkovo.

    Druhý polčas sa začne približne v 18:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Do druhého polčasu sme vstúpili bezo zmien, Mauricio Pochettino určite mal čo povedať svojim hráčom.
     
    48
    Alli sa motal s loptou v šestnástke hostí, nič však nevymyslel. Ja len verím, že čoskoro padne nejaký gól, ktorý by rozhýbal viac aj hráčov Burnley.
     
    49
    Kieran Trippier sa chytá za hlavu, keď prenesenie hry využil iba na nastrelenie Warda. Uvidíme aspoň roh.
     
    49
    Tottenham dal gól! Akoby som to privolal. Dobrá lopta pred malé vápno. Ben Mee neodkopol loptu, nespravil tak ani Matthew Lowton či iní. DELE ALLI využil túto hrúbku a z minimálnej vzdialenosti skóruje!
    49. Dele Alli (TOT) - 1:0
     
    50
    Hneď po rozohrávke zaútočili aj hostia, lopta však skončila za bránkovou čiarou, Hugo Lloris vykopáva od brány.
     
    51
    Harry Kane v netradičnej pozícii, keď centrom hľadal Sona. Ten iba predĺžil pätičkou na Alliho, Angličan o loptu ale prišiel.
     
    52
    V nasledujúcom priebehu budeme svedkami častejších centrov na telo Vokesa. Čaká nás ešte zaujímavý zvyšok stretnutia.
     
    53
    Harry Kane sa v tejto sezóne stále nepresadil a nie je tomu tak ani teraz! Rýchla výmena lopty, ktorá skončila až u Kanea. Ten z ľavej strany veľkého vápna pozemnou strelou chcel prekonať Heatona, zakončenie šlo tak meter vedľa žrde.
     
    55
    Chystá sa dvojitá zmena na strane hostí, Sam Vokes prichytený v ofsajde.
     
    56
    Son Heung-min skúšal oklamať obrancov na pravom krídle, tí mu ale na lep neskočili.
     
    57
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Johann Gudmundsson, prichádza Chris Wood.
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Sam Vokes, prichádza Ashley Barnes.
     
    58
    Nakoniec Vokes končí v dnešnom zápase spolu s Gudmundssonom, o vyrovnanie sa budú snažiť útočníci Wood a Barnes.
     
    59
    Stephen Ward nastrelil loptu do Sona, rohový kop pre Burnley.
     
    59
    A Stephen Ward sa dostal aj k zakončeniu. Jeho rana zvnútra šestnástky šla vysoko nad.
     
    60
    Hodina hry za nami, na koni sú domáci. Chce to ale ešte aspoň jeden poisťovací gól, inak budú hostia hrýzť až do samého konca.
     
    62
    Harry Kane ťahal rýchly protiútok po pravej strane. Asi 50-metrový šprint sa skončil centrom pred Heatona, Stephen Ward ale výborne bránil domáceho útočníka a center zablokoval. Tom Heaton mal prácu výrazne uľahčenú.
     
    63
    Ashley Barnes vo vzduchu fauloval Jana Vertonghena, ten škaredo dopadol na trávnik. Lee Mason už Barnesovi dohovára.
     
    64
    Spurs teraz držia loptu na súperovej polovici a chystajú postupný útok.
     
    65
    Harry Kane si loptu nedokázal spracovať, Tom Heaton rozohral rýchlu akciu. Eric Dier posiela loptu na autové vhadzovanie.
     
    66
    Dlhý aut domáci odvrátili, Chris Wood sa nedostal k lopte po dlhom nákope.
     
    67
    Chris Wood sa ocitol jasne za posledným obrancom Tottenhamu, píska sa ofsajd.
     
    68
    Čakáme na prvé striedanie domácich. Ukázať sa môže nová posila Spurs. Davinson Sánchez prišiel toto leto z Ajaxu Amsterdam, Sánchez je stopérom.
     
    69
    Chris Wood opäť nachytaný v ofsajde, prvé striedanie Pochettina naozaj prichádza, Sánchez to ale nie je.
     
    70
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Son Heung-min, prichádza Moussa Sissoko.
     
    71
    Hugo Lloris s prvým vážnejším zákrokom v dnešnom zápase! Scott Arfield si počkal na nábeh Bradyho. Robbie Brady vypálil štipľavú delovku z pravého rohu pokutového územia, Lloris vyrazil na roh.
    71. Robbie Brady (BLY)
     
    72
    Rohový kop sa skončil nepresnou hlavičkou jedného z hosťujúcich hráčov.
     
    73
    S dôležitým zákrokom aj Tom Heaton, keď sa po prízemnom centri Daviesa z ľavého krídla do strely oprel Harry Kane. Strela k tyči vyrazená na roh!
     
    74
    Christian Eriksen zostal zabudnutý na pravej strane, ale z nájazdu na Heatona zostal iba neskutočný zákrok Heatona!
     
    76
    Harry Kane zahadzuje tutovku za tutovkou! To nie je nemožné, dnes mal šancí aj na tri zápasy. V tej poslednej šiel na Heatona z mierneho uhla, Heaton vyráža aj toto zakončenie.
    76. Harry Kane (TOT)
     
    77
    Tlak Tottenhamu pokračuje, pri lopte Kieran Trippier.
     
    78
    Tom Heaton drží svoj tím nad vodou, keď chytil half-volej Alliho po prihrávke Eriksena. Neskutočný zápas v podaní gólmana Burnley!
     
    79
    Čo dodať, Spurs sú jednoznačne lepším tímom, svedčí o tom aj štatistika držania lopty. Napriek tomu dosiahli domáci jediný gól, hostia si môžu z Wembley stále odniesť aspoň bod.
     
    80
    Tottenham sa zahráva s ohňom. Krásna kombinácia domácich na jeden dotyk, Kane efektnou pätičkou posúval na Alliho. Ten mohol vystreliť, respektíve prihrať na voľného Trippiera, namiesto toho si loptu nechal a o päť sekúnd neskôr sa píska faul na jeho osobu. Priamy kop pre domácich.
     
    81
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Steven Defour, prichádza Ashley Westwood.
     
    82
    Harry Kane nastrelil z priameho kopu iba múr, pokračujeme ďalej za stavu 1:0.
     
    83
    Chris Wood už bol za Dierom, to ale netušil, čo predvedie Hugo Lloris. Francúzsky kapitán sklzom na hranici šestnástky obral Wooda o loptu. Za takýto zákrok by sa nehanbil nejeden stopér. Ak by to ale nevyšlo, Wood by zakončoval do prázdnej brány.
    83. Hugo Lloris (TOT)
     
    84
    Na druhej strane neuspel Eriksen, minúty plynú pre hostí veľmi rýchlo.
     
    85
    Ben Mee pred Kaneom posiela loptu do autu, domáci lodivod má k dobru ešte dve striedania.
     
    86
    Scott Arfield z ľavého krídla hľadal prízemným centrom jedného z dvojice Barnes-Wood, loptu ale odkopáva jeden zo stopérov.
     
    87
    Jan Vertonghen doslova ukradol gólovú hlavičku Barnesovi, akcia ale pokračovala ďalej. Šancu na vyrovnanie dostal aj Chris Wood, ten z ťažkej pozície mieri iba nepresne.
     
    88
    Stephen Ward s presným centrom na Wooda. Ten to mal na volej z miesta bieleho bodu, avšak loptu netrafil ideálne. Veľká škoda.
     
    88
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Christian Eriksen, prichádza Harry Winks.
     
    89
    Útočníci Burnley sa čoraz častejšie dostávajú k zakončeniu. Po dlhom vhazovaní sa lopta dostala k Barnesovi, ten bol tiesnený a z otočky to namieril iba do rukavíc Llorisa.
     
    90
    Kontroverzné rozhodnutie postranného rozhodcu, keď zapískal hosťom ofsajd. V ňom síce Wood bol, ale bol to Ashley Barnes, kto dobehol loptu.
     
    90+1
    Nadstavujú sa štyri minúty.
     
    90+1
    Dele Alli stratil loptu a Stephen Ward sa posúva s loptou na pravú stranu ihriska.
     
    90+2
    Burnley FC dáva gól! Famózny nábeh CHRISA WOODA poza Kierana Trippiera. Robbie Brady s parádnou gólovou asistenciou, ktorá Woodovi umožnila zoči-voči Llorisovi vyrovnať! Ako som spomínal už okolo 70. minúty, Tottenham môžu nepremenené príležitosti mrzieť.
    Asistencia: Robbie Brady.
    90+2. Chris Wood (BLY) - 1:1
     
    90+3
    Domáci rýchlo rozohrali, ešte je tu čas na jednu-dve rýchle nákopy.
     
    90+4
    Dlhý center Llorisa bez úspechu, obrana Burnley posiela loptu späť ku kapitánovi Spurs.
     
    90+5
    James Tarkowski to tam výborne čistil, Jack Cork podržal loptu a je po zápase.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 10:7. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 9:9.
     
    Držanie lopty vám zápas nevyhraje. Dnes sa o tom presvedčili futbalisti Tottenhamu Hotspur, ktorým tri body utiekli v posledných troch minútach duelu. Výborný Tom Heaton inkasoval iba raz po rohovom kope, keď precízny Dele Alli upratal loptu do jeho siete. V záverečnej štvrťhodine duelu už boli hostia azda aj lepším celkom, čo sa im vyplatilo. V druhej nadstavenej minúte Chris Wood prekonal prakticky nerozchytaného Llorisa, vďaka čomu si Burnley odnesie z Wembley cenný bod.
    Tottenham tak po prehre z minulého kola prišiel o ďalšie body do tabuľky.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok víkendu. (18:59:15)

    Viktor Kalinács

    Góly: 49. Alli – 90+2. Wood


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 10:7. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 9:9.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier, Dembélé – Son Heung-min (70. Moussa Sissoko), Alli, Eriksen (88. Winks) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – D. Sánchez, Walker-Peters, Moussa Sissoko, Winks, V. Janssen, Oakley-Boothe.

    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, Tarkowski, Mee, S. Ward – Gudmundsson (57. Wood), Cork, Defour (81. A. Westwood), Brady – Arfield – Vokes (57. Barnes).
    Náhradníci: Pope – Bardsley, K. Long, Taylor, A. Westwood, Barnes, Wood.

    Rozhodca: Lee Mason