Švédsko – Fínsko 1:2 (kon.) | Rusko – USA 2:1 (kon.)
koniec
Rusko
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
USA
Pondelok 04.01.2016, 19:05 • Hartwall Arena, Helsinki • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:03 White (USA)
     
    59:03
    Debrincat i Matthews v dobrej pozícii v skrumáži pred bránou, všetko ale rieši pozorný Samsonov!
     
    57:59
    Američania v pásme, MIlano zblízka dorážal k pravej žrdi, Samsonov vyrazil! Nedeljkovic na striedačke, USA v šestici!
     
    57:21
    Werenski nahadzoval na bránu od modrej, puk sa tam viackrát odrazil a White zblízka dorážal, namieril tesne vedľa pravej žrde, to bola obrovská šanca na vyrovnanie!
     
    50:33
    Veľká americká chyba v rozohrávke, obranca spoza brány nahral na modrú, kde bol Fazlejev a okamžite strieľal smerom do ľavého horného rohu, Nedeljkovic vyrazil ramenom!
     
    46:32
    Korškov pekne krížne nabil na strelu Poluninovi, ten strieľal sám na ľavej strane a namieril do protipohybu brankára, Nedeljkovic puk nezasiahol, puk napokon tesne minul jeho ľavú žrď!
     
    44:41
    Werenski si krásne položil na ľad Samsonova, len tak zľahka zamiešal puk a zblízka zakončoval proti rozhodenému ruskému brankárovi, trafil ale do bránkovej konštrukcie, tá Rusom už dnes pomohla tretíkrát!
     
    43:33
    Veľká nepríjemnosť pre Rusko! Hráči zbornej boli na ľade šiesti, ich hráčska lavica teda inkasuje menší trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Nasleduje americká presilovka, druhá v krátkom slede.
    41:02 White (USA)
     
    41:02
    Tak predsa len, veľká príležitosť USA! White dorážal pred bránkoviskom, v neprehľadnej situácii ale neposlal puk cez ruského brankára Samsonova, ktorý si výborne zastal svoju pozíciu!
     
    39:47
    Američanov môže nakopnúť ich prvá dnešná presilová hra! Kirill Kaprizov vyhodil puk z vlastného obranného pásma do hľadiska, inkasuje menší trest za zdržovanie hry.
     
    39:34
    Nedeljkovic mal opäť čo robiť, strelu od modrej vyrazil pred seba, kde chrbtom k bráne zakončoval Kuzmenko, puk netrafil ideálne a bekhendom minul!
    37:56 Jegor KORŠKOV - 2:1 (RUS)
     
    37:56
    Rusko dalo gól!
    Tak to je neuveriteľné, Rusi za niečo vyše dve minúty obracajú priebeh stretnutia vo svoj prospech! Vďačia za to fantastickej individuálnej akcii Korškova. Ruský útočník JEGOR KORŠKOV sa ujal puku ešte na modrej čiare, naznačil strelu, čím zmiatol obrancu a prešiel po pravej strane pásma. Dostal sa až za bránu, odkiaľ sa silovo natlačil k bližšej žrdi a prepasíroval tam puk popri Nedeljkovicovi, ktorý si tento priestor nepokryl a pyká za to gólom vo svojej sieti!
    Bez asistencie.
     
    36:18
    USA si mohli vziať vedenie späť, White bol sám na ľavej strane, skúšal si položiť Samsonova na ľad, ten veľmi dobre zareagoval a vyrazil puk ľavým betónom!
    35:08 Pavel KRASKOVSKIJ - 1:1 (RUS)
     
    35:08
    Rusko dalo gól!
    Ruská aktivita je odmenená vyrovnávajúcim gólom! Rusi zamkli Američanov pred ich bránou a doslova dotlačili puk za čiarou. Korškov spoza obrancov vystrelil z ľavého kruhu, Nedeljkovic vyrazil len pred seba, odkiaľ jeho obrancovia puk neodpratali. Naopak, Korškov si dokorčuľoval na dorážku, ktorú Nedeljkovic opäť vyrazil, ale len pred seba k PAVELOVI KRASKOVSKIJMU, ktorý zblízka dorazil do siete!
    Asistencia: Jegor Korškov
     
    32:29
    Výborná rýchla akcia Rusov, na konci bol Kamenev, ktorý strieľal z ľavého kruhu a Nedeljkovic včas sklepol betóny! Vyrazil pred seba, kde dorážal Lazarev, ani ten zblízka neuspel!
     
    29:07
    Američania už v plnom počte, ich oslabenie ale mohol skrátiť Kaprizov! Sám dorážal pred bránou, puk trafil dobre, Nedeljkovic však reflexívne vyrazil!
     
    28:34
    Opäť podobná akcia v podaní Rusov, Lazarev nabil krížne na pravý kruh, odkiaľ strieľal Provorov a Američanov tentoraz zachránila žŕdka!
    27:47 Nedeljkovic (USA)
     
    27:47
    Parádna kombinácia Ruska, Rykov už na ľavom kruhu v dobrej pozícii ešte krížne vyšperkoval akciu prihrávkou na Korškova, ten zakončoval k pravej žrdi, Nedeljkovic sa presunul a fantasticky vyrazil!
     
    27:03
    Ruskú ofenzívnu aktivitu, ktorá v druhej tretine zatiaľ skôr drieme, môže rozprúdiť presilovka. Sonny Milano v strednom pásme nedovolene zasiahol vysokou hokejkou do tváre Korškova, inkasuje menší trest.
     
    22:45
    Dvorak naviazal na seba dvoch ruských obrancov za bránou a parádne našiel pred bránou Milana, pred ktorým bol už len Samsonov! Milano spravil rýchlu sťahovačku a zakončoval bekhendom, Samsonov skvele vytlačil puk lapačkou!
     
    20:05
    Neskutočný úvod druhej časti v podaní USA, Werenski vyslal prihrávku do jazdy Tkachukovi, ktorý pálil príklepom z ľavého kruhu a len Samsonov zachránil Rusov od druhého inkasovaného gólu!
     
    19:46
    Američania navyše ešte zaútočili, a neboli ďaleko ku gólu! Milano úžasne z plnej jazdy v rohu klziska prihrávkou pod seba našiel pri pravej žrdi Dvoraka, Samsonov sa proti nemu skvele presunul a vyrazil gólovú strelu!
     
    17:27
    Oslabenie USA skončilo, v rovnakom čase však dostal ideálnu krížnu prihrávku na pravý kruh Korškov a zakončoval úplne sám, krížne trafil tesne vedľa!
    17:12 Kraskovskij (RUS)
     
    17:12
    Puk poskakoval na bránkovej čiare USA, gól to ale nie je! Voronkov pálil z príklepu od modrej čiary, Nedeljkovic vyrazil napravo ku Kraskovskijmu, ktorý zblízka trafil len do žrde, voľný puk potom skrotil v páde Nedeljkovic!
     
    15:32
    Okamžite po buly obrovská šanca Ruska, Kaprizov už zakončoval zblízka sám pred časťou odkrytej bránky, Nedeljkovic vymrštil betón k pravej žrdi a vyrazil z bránkovej čiary!
     
    15:24
    Mimoriadne kuriózny okamih, je tu ruská presilovka 5 na 3! Werenski v obrannom pásme totiž fauloval ruského útočníka, previnil sa sekaním. Američania si ale mysleli, že rozhodca signalizuje vylúčenie Rusa, White vbehol na ľad a Američania hrali šiesti. Mali však hrať piati, preto je druhý menší trest určený pre hráčsku lavicu.
     
    12:17
    Donato vyviezol puk popri ľavom mantineli, obranca ho bránil veľmi nedôrazne a razom z toho bola americká príležitosť! Donato totiž spoza brány nahral Macinnisovi, tomu puk nesadol a zdalo sa, že ho Samsonov pokryje. Puk však ostal v hre, čo videl Debrincat a zblízka napálil do žrde, tá Rusov zachránila druhý raz v krátkom slede!
    11:14 Tkachuk (USA)
    11:14 Hitchcock (USA)
     
    11:14
    Odpoveď Rusov vo veľkom štýle, Korškov strieľal spomedzi kruhov, šikovne namieril do pravého horného rohu, Nedeljkovic preukázal dobrý reflex a zasiahol!
     
    10:56
    Rusi sú po góle poriadne obarení! Tkachuk dostal na pravom kruhu ideálnu prihrávku spoza brány, sám zakončoval pred Samsonovom a puk zastavila až horná žŕdka!
     
    10:28
    Američania v prečíslení dvoch proti jednému! Boeser z pravej strany popri padajúcom obrancovi ideálnu krížne prihral Hitchcockovi, ktorý bekhendom namieril tesne vedľa ľavej žrde, Samsonov sa po puku naťahoval, mal však aj kúsok šťastia!
    09:03 Christian DVORAK - 0:1 (USA)
    09:03 Tkachuk (USA)
     
    09:03
    USA dalo gól!
    Američania z ničoho nič otvárajú skóre! Vhadzovalo sa pred ich bránou, kde získali puk a veľmi rýchlo vyrazili vpred. Do pásma sa dostali všetci traja útočníci z druhej formácie a tí sa s Rusmi doslova pohrali. Milano od ľavého mantinelu vyslal ideálnu prihrávku na stred pred bránkovisko, odkiaľ trafil CHRISTIAN DVORAK nechytateľne popri presúvajúcom sa Samsonovovi!
    Asistencia: Sonny Milano, Zach Werenski
     
    02:53
    Rusi už v pásme, Žuldikov od mantnelu nastreľoval poriadne razantne pred bránkovisko, kde bol úplne osamotený Kraskovskij! Ruský útočník si však puk nedokázal včas spracovať a tak len nedôrazne zakončil vedľa pravej žŕdky.
     
    02:21
    Rusi si svojou aktivitou vypracovali prvú presilovú hru! Obranca Brandon Carlo inkasuje menší trest za podrazenie, keď zastavil ruského útočníka v gólovej príležitosti.

    Góly a asistencie: 36. Kraskovskij (Korškov), 38. Korškov – 10. Dvorak (Milano, Werenski)


    Rusko: Samsonov (Georgijev) – Rykov, Žuldikov, Provorov, Mikulovič, Bojkov, Voronkov, Sergejev, Šaripzjanov – Kraskovskij (A), Polunin, Korškov – Svečnikov, Lazarev, Kamenev (C) – Svetlakov (A), Kaprizov, Kuzmenko – Fazlejev, Lauta, Dergačjov
    USA: Nedeljkovic (Halverson) – Werenski (C), Carlo, Belpedio (A), Borgen, Fortunato, McAvoy, Krys – Tkachuk, White, Matthews (A) – Bjork, Dvorak, Milano – Schmaltz, Hitchcock, Boeser – Eansor, Macinnis, Donato, Debrincat

    Rozhodca: Iverson (Kanada), Wiegand (Švajčiarsko) – Chartrand-Piche (Kanada), Nieminen (Fínsko)