NY Islanders – Dallas 6:5 (kon.) | Florida – Minnesota 2:1 (kon.) | Chicago – Ottawa 3:0 (kon.)
Anaheim – Winnipeg 4:1 (kon.)
koniec
Anaheim Ducks
4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Winnipeg Jets
cz Pondelok 04.01.2016, 03:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Rickard Rakell (ANA) (1 + 1)
    John Gibson (ANA) (20 zásahů)
    Kevin Bieksa (ANA) (1 + 1) (05:45:36)
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 174 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nenastoupil žádný z českých a slovenských hokejistů.
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 35

    Winnipeg Jets: 20
     
    Máme za sebou utkání, ve kterém proti sobě v odvetě jarního prvního kola play-off nastoupili Anaheim Ducks a Winnipeg Jets. Nutno konstatovat, že domácí Kačeři měli celý zápas pod kontrolou, svého soka téměř k ničemu nepustili a vesměs diktovali tempo hry. Domácí hráči o svém úspěchu rozhodli v průběhu prvních dvou period, v té třetí už se skóre nikterak nepohnulo ani na jednu stranu. Velice dobrý výkon potom převedl domácí gólman John Gibson, jenž svůj celek v důležitých momentech dokázal podržet. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek nového týdne.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Nahození domácích obránců o zadní mantinel, puk končí na hokejkách Winnipegu. Víc už se toho asi nestane, Anaheim si dojde pro vítězství v základní hrací době.
     
    59:22
    Tak se přeci ještě bude vylučovat, a to na obou stranách. Z domácích řad musí už spíše jen symbolicky na trestnou lavici Korbinian Holzer (ANA) za nesportovní chován, Dustin Byfuglien (WPG) zase musí jít pykat za hrubost.
     
    59:02
    Poslední minuta základní hrací doby a zdá se, že víc už se toho dnes nestane, co se týče zvratu ve skóre. Anaheim se ale ještě vrací k brance Hutchinsona.
     
    58:25
    Anaheim Ducks zvládli další vhazování v útočné třetině, Winnipeg přesto stačil vyhodit, Wheeler se ujal celé situace a ještě zkusil zahrozit. Ale na lepší zakončení už nestačil.
     
    58:03
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, Anaheim Ducks začínají z vlastního pásma a zatím si vedou dobře v přechodu přes modrou čáru. Následně ovšem Jets vyhazují touš na zakázané uvolnění a bude se vhazovat před jejich gólmanem.
     
    57:49
    Ještě jedna komerční přestávka po hostujícím ofsajdu a po delší době přerušená hra. Za chvíli pokračujeme ve zbytku třetí periody.
     
    57:18
    Také obrana Winnipeg Jets dostřídala, ale teď už bude mít hodně těžké přecházet do pásma soupeře, protože Anaheim se dobře staví do obranných pozic na modré čáře.
     
    56:39
    Ještě stále se nepřerušila hra, Byfuglien na modré čáře na hranici ofsajdu, avšak hra pokračuje. Pak už s klidem na duši rozehrál puk ze svého pásma Ryan Getzlaf.
     
    56:08
    Lindholm si dělal naděje na slibnou šanci na pravém kruhu, ale když už se chystal pálit, protihráč mu zablokoval hokejku.
     
    55:38
    Čas do konce základní hrací doby začíná Stíhačkám hodně rychle ubíhat a hostující ztráta činí stále tři branky. Zdá se, že Ducks mají zápas ve třetí části pod kontrolou.
     
    54:58
    Obě strany barikády už stačily vystřídat a druhá útočná formace Wiinipegu se hnala do útoku. Ale pozorné také obranné řady Ducks, které si se vším radí dobře.
     
    54:28
    Stále ještě píšťalka rozhodčího nerozezvučela halu, takže se pokračuje ve vysokém tempu a hraje se nyní ze strany na stranu. Avšak nesledujeme příliš střel na branku a pokusů o zakončení.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 6. Rakell, 10. Bieksa (Vatanen, Santorelli), 26. Perry (Rakell, Gibson), 39. Kesler (Kesler, Bieksa) – 27. Myers (Wheeler, Little)


    Anaheim Ducks: Gibson (Andersen) – Lindholm, Manson, Vatanen, Bieksa, Holzer, Theodore – Rakell, Getzlaf, Perry – Hagelin, Kesler, Silfverberg – Stewart, Horcoff, Santorelli – Maroon, Thompson, Cogliano
    Winnipeg Jets: Hutchinson (Hellebuyck) – Trouba, Byfuglien, Enström, Myers, Stuart, Chiarot – Stafford, Little, Wheeler – Ladd, Lowry, Burmistrov – Thorburn, Perreault, Ehlers – Armia, Copp, Halischuk

    Rozhodca: Hanson, Jackson – Wheler, Nansen

    Diváci: 17 174