NY Islanders – Dallas 6:5 (kon.) | Florida – Minnesota 2:1 (kon.) | Chicago – Ottawa 3:0 (kon.)
Anaheim – Winnipeg 4:1 (kon.)
koniec
Anaheim Ducks
4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Winnipeg Jets
cz Pondelok 04.01.2016, 03:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:22
    Tak se přeci ještě bude vylučovat, a to na obou stranách. Z domácích řad musí už spíše jen symbolicky na trestnou lavici Korbinian Holzer (ANA) za nesportovní chován, Dustin Byfuglien (WPG) zase musí jít pykat za hrubost.
     
    52:20
    Obrovská příležitost také na druhé straně hrací plochy, ale Kesler trefil z nečekané pozice pouze tyčku Hutchisonovy klece.
     
    51:56
    John Gibson musel být hodně hbitý, protože se proti němu řítil jeden z útočníků soupeře úplně sám. Ale také teď si gólman Ducks věděl rady a podržel svůj celek nad vodou.
     
    48:20
    Přesilovka Jets se blíží ke konci, jeden z útočníků Ducks se ale před chvíli zjevil sám před brankářem Winnipegu, div že netrefil prostor mezi betony. Veliká možnost pro domácí.
     
    46:21
    Před komerční přestávkou se bude vylučovat, je z toho nepříjemnost pro domácí celek. Na dvě minuty je do boxu trestoměřičů odeslán Andrew Cogliano (ANA), který dle soudu hlavního rozhodčího zápasu sekal soupeře.
    38:41 Ryan KESLER - 4:1
     
    38:41
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Nejdříve se objevil jeden z domácích hráčů sám před brankou a proti Michaelu Hutchinsonovi se ve veliké šanci nedokázal prosadit. Ale Ducks se nevzdali a ještě zkusili udržet puk na hokejkách. Rozhozená obrana Winnipegu pak nestačila reagovat ani napodruhé, to už zůstal před zařízením Jets volný RYAN KESLER, který nezazmatkoval a s rozvahou dokázal zavěsit kus černé gumy do sítě. Je tu využitá přesilovka Anaheim Ducks a domácí Kačeři mají svůj náskok o tři branky před koncem druhé periody zpátky. Asistence: Chris Stewart, Kevin Bieksa.
     
    36:56
    Šance přesilové hry pro Anaheim Ducks, za podražení je nucen za katr odejít hostující muž Toby Enström (WPG). Před koncem druhé třetiny tedy ještě jedna šance pro kalifornský klub.
     
    33:43
    Pořádný šrumec před brankou Winnipegu, kde se ve slibné možnosti na dorážku ocitl Corey Perry. Ale ani on teď nedokázal procpat kus černé gumy za čáru.
     
    27:07
    Bude se vylučovat z domácích řad, dvě minuty za vysokou hokejku totiž dostává Patrick Maroon (ANA), je tu tedy další dobrá šance pro Jets na skórování.
    26:56 Tyler MYERS - 3:1
     
    26:56
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Ale pozor, máme tu docela rychlou odpověď od hostujících Jets. A podobně jako v případě branky Perryho, také nyní se jednalo o překvapení pro jednoho z gólmanů, tentokráte pro Johna Gibsona. Zdálo se totiž, že brankář Anaheim Ducks se zakončením TYLERA MYERSE moc nepočítal. Zmíněný hostující muž krásně nabral puk a zavěsil jej do horní poloviny zařízení Kačerů, možná ještě s pomocí teče jednoho z domácích hráčů. Winnipeg se tak dostává zpátky do zápasu a je možné, že tato branka by mu mohla hodně pomoci, uvidíme. Asistence: Blake Wheeler, Bryan Little.
    25:01 Corey PERRY - 3:0
     
    25:01
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tohle už budou daleko větší trable pro Winnipeg Jets. Od začátku druhé třetiny mají Anaheim Ducks jasnou herní převahu, tvořili si více šancí a navíc trávili mnoho času v útočném pásmu. Teď se ale jednalo o rychlý přechod modré čáry a překvapení pro bránící hráče v hostujícím trikotu. Najednou se v šanci zjevil COREY PERRY, který vůbec na nic nečekal, prostě nabral puk na hokejku a tvrdě jej napálil směrem na branku. A pak už se mohla hala radovat, Michael Hutchinson totiž potřetí v zápase kapituloval. Je tu tedy náskok Kačerů o tři branky. Asistence: Rickard Rakell, John Gibson.
     
    23:54
    Hodně nebezpečná teč Carla Hagelina těsně před Hutchinsonem, gólman Winnipegu měl co dělat, aby neposedný kotouč zkrotil. Ale zvládl to.
     
    18:17
    Jenže dlouho si Anaheim v plném počtu nezahrál, odsouzen je nyní autor první branky zápasu Rickard Rakell (ANA), který také dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Před koncem úvodní periody tedy ještě jedna šance pro Jets.
     
    16:00
    Úvodní početní výhoda zápasu pro Winnipeg Jets. Corey Perry (ANA) musí na trestnou lavici za nedovolené bránění a doufá, že jeho tým neinkasuje.
     
    13:58
    Veliká šance Ryana Keslera na druhé straně hrací plochy, když se domácí šikula proháčkoval až do zakončení a obrana Jets měla co dělat.
    09:04 Kevin BIEKSA - 2:0
     
    09:04
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Původně tahle přesilovka nevypadala pro domácí barvy vůbec dobře, ale v jejím závěru se podařilo Ducks udeřit, čímž zvýšili své vedení už na dvě branky. Stačilo jenom málo a využitá početní výhoda byla na světě. Přesnou ránu od modré čáry se před brankářem Hutchinsonem snažil ještě tečovat Ryan Kesler, ale už puk nezasáhl a touš prošel do sítě Winnipeg Jets i bez jeho pomoci. Za střelce tedy označen KEVIN BIEKSA, jehož trefu teď mohou domácí fanoušci oslavovat. Jak budou Jets reagovat? Asistence: Sami Vatanen, Mike Santorelli.
     
    07:08
    První přesilovou hru utkání si zahrají domácí hokejisté, na trestnou lavici je totiž odeslán Jacob Trouba (WPG), který se dle soudu rozhodčího provinil nedovoleným bráněním.
     
    05:53
    A hned jsme tu měli také pořádně dlouhou bitku mezi dvěma kohouty z obou stran. Za hosty se rval Chris Thorburn (WPG), za domácí Kačery pak Chris Stewart (ANA). Oba pochopitelně dostávají tresty za rvačku.
    05:51 Rickard RAKELL - 1:0
     
    05:51
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ale ještě v první polovině první třetiny se dočkáme první branky zápasu, Anaheim Ducks si postupně dokázali vypracovat zdánlivě méně nebezpečné šance, jedna z nich ovšem rozvlnila síťku hostujícího Winnipegu, který teď bude muset dotahovat náskok kalifornského klubu. Důležitá byla v tomto případě pohotovost, protože autor zásahu RICKARD RAKELL jako první zareagoval na situaci před brankovištěm, odkud stačil hodně neposedný a skákající kotouč zasáhnout a poslat jej do svatyně. Anaheim se tedy ujímá jako první vedení. Bez asistence.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 6. Rakell, 10. Bieksa (Vatanen, Santorelli), 26. Perry (Rakell, Gibson), 39. Kesler (Kesler, Bieksa) – 27. Myers (Wheeler, Little)


    Anaheim Ducks: Gibson (Andersen) – Lindholm, Manson, Vatanen, Bieksa, Holzer, Theodore – Rakell, Getzlaf, Perry – Hagelin, Kesler, Silfverberg – Stewart, Horcoff, Santorelli – Maroon, Thompson, Cogliano
    Winnipeg Jets: Hutchinson (Hellebuyck) – Trouba, Byfuglien, Enström, Myers, Stuart, Chiarot – Stafford, Little, Wheeler – Ladd, Lowry, Burmistrov – Thorburn, Perreault, Ehlers – Armia, Copp, Halischuk

    Rozhodca: Hanson, Jackson – Wheler, Nansen

    Diváci: 17 174