Švédsko – Fínsko 1:2 (kon.) | Rusko – USA 2:1 (kon.)
koniec
Rusko
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
USA
Pondelok 04.01.2016, 19:05 • Hartwall Arena, Helsinki • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Rusko zvíťazilo nad USA v semifinále MS do 20 rokov 2:1 a postúpilo do finále, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (21:24:26)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 33:27
    Vylúčenia (na 2 min.): 2:4
    Presilové hry: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 96,30 % – 93,94 %
     
    RUSKO postupuje do finále MS v hokeji do 20 rokov! Hráči zbornej si dnešnú výhru zrejme zaslúžili, predviedli veľmi bojovný výkon a vďaka dvom gólom zo záveru druhej tretiny víťazia 2:1. Hráči USA prispeli k peknému hokejovému večeru, napokon si ale zahrajú len o tretie miesto.

    Skóre otváral v úvodnej časti Dvorak, keď zužitkoval nezištnú prihrávku Milana a zblízka poslal USA do vedenia. Ruský nápor v druhej časti vyústil vo vyrovnanie Kraskovskijho, ktorý dorazil strelu Korškova. O dve minúty už boli Rusi vo vedení, Korškov sa presadil po individuálnej akcii a ako sa neskôr ukázalo, jeho gól bol víťazný.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Rusi sa oslobodili a vyhodili do stredného pásma, toto môžu byť kľúčové okamihy, Američania už majú veľmi málo času!
     
    59:28
    Tkachuk si rovnal hokejku na zakončenie spomedzi kruhov, puk mu však preskočil a tak vystreliť nedokázal!
     
    59:23
    Američania si vzali time-out, po ňom sa bude vhadzovať pred ruskou bránou, Nedeljkovic samozrejme ostáva na striedačke a USA v šestici.
    59:03 White (USA)
     
    59:03
    Debrincat i Matthews v dobrej pozícii v skrumáži pred bránou, všetko ale rieši pozorný Samsonov!
     
    58:47
    Američania už v pásme v šestici, Werenski strieľal od modrej, opäť ale nepresne.
     
    58:22
    Bjork vystrelil od modrej čiary, namieril ale vedľa brány, puk navyše popri mantineli opustil útočné pásmo a hráči USA musia začínať zo strednej tretiny.
     
    57:59
    Američania v pásme, MIlano zblízka dorážal k pravej žrdi, Samsonov vyrazil! Nedeljkovic na striedačke, USA v šestici!
     
    57:43
    Rusi poslali puk cez všetky čiary, tentoraz bez zakázaného uvoľnenia. Nedeljkovic stále v bráne.
     
    57:36
    Rusi si vzali oddychový čas, vyťažení brániaci hráči si tak môžu oddýchnuť. USA si zrejme chystajú schému na hru bez brankára v šestici.
     
    57:21
    Werenski nahadzoval na bránu od modrej, puk sa tam viackrát odrazil a White zblízka dorážal, namieril tesne vedľa pravej žrde, to bola obrovská šanca na vyrovnanie!
     
    57:17
    Rusi síce získali puk, trochu zbytočne ale vyhodili puk cez všetky čiary a je to tak zakázané uvoľnenie, zborná nemôže striedať a vhadzuje sa pred Samsonovom.
     
    57:01
    Ďalšie vhadzovanie pred ruskou bránou, Nedeljkovic už niečo signalizuje smerom k striedačke, čoskoro zrejme uvidíme americkú hru v šestici.
     
    56:53
    Iniciatíva Hitchcocka, prepracoval sa do pásma a posielal puk na bránu, Samsonov opäť istý a podržal puk vo výstroji, nasleduje buly.
     
    56:42
    Po vyhranom buly prihrával z bránkovej čiary pred bránkovisko Schmaltz, myslel to dobre, všetci jeho spoluhráči ale boli pokrytí a ku koncovke sa nedostali.

    Góly a asistencie: 36. Kraskovskij (Korškov), 38. Korškov – 10. Dvorak (Milano, Werenski)


    Rusko: Samsonov (Georgijev) – Rykov, Žuldikov, Provorov, Mikulovič, Bojkov, Voronkov, Sergejev, Šaripzjanov – Kraskovskij (A), Polunin, Korškov – Svečnikov, Lazarev, Kamenev (C) – Svetlakov (A), Kaprizov, Kuzmenko – Fazlejev, Lauta, Dergačjov
    USA: Nedeljkovic (Halverson) – Werenski (C), Carlo, Belpedio (A), Borgen, Fortunato, McAvoy, Krys – Tkachuk, White, Matthews (A) – Bjork, Dvorak, Milano – Schmaltz, Hitchcock, Boeser – Eansor, Macinnis, Donato, Debrincat

    Rozhodca: Iverson (Kanada), Wiegand (Švajčiarsko) – Chartrand-Piche (Kanada), Nieminen (Fínsko)