Švédsko – Fínsko 1:2 (kon.) | Rusko – USA 2:1 (kon.)
koniec
Rusko
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
USA
Pondelok 04.01.2016, 19:05 • Hartwall Arena, Helsinki • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    37:56 Jegor KORŠKOV - 2:1 (RUS)
     
    37:56
    Rusko dalo gól!
    Tak to je neuveriteľné, Rusi za niečo vyše dve minúty obracajú priebeh stretnutia vo svoj prospech! Vďačia za to fantastickej individuálnej akcii Korškova. Ruský útočník JEGOR KORŠKOV sa ujal puku ešte na modrej čiare, naznačil strelu, čím zmiatol obrancu a prešiel po pravej strane pásma. Dostal sa až za bránu, odkiaľ sa silovo natlačil k bližšej žrdi a prepasíroval tam puk popri Nedeljkovicovi, ktorý si tento priestor nepokryl a pyká za to gólom vo svojej sieti!
    Bez asistencie.
    35:08 Pavel KRASKOVSKIJ - 1:1 (RUS)
     
    35:08
    Rusko dalo gól!
    Ruská aktivita je odmenená vyrovnávajúcim gólom! Rusi zamkli Američanov pred ich bránou a doslova dotlačili puk za čiarou. Korškov spoza obrancov vystrelil z ľavého kruhu, Nedeljkovic vyrazil len pred seba, odkiaľ jeho obrancovia puk neodpratali. Naopak, Korškov si dokorčuľoval na dorážku, ktorú Nedeljkovic opäť vyrazil, ale len pred seba k PAVELOVI KRASKOVSKIJMU, ktorý zblízka dorazil do siete!
    Asistencia: Jegor Korškov
    09:03 Christian DVORAK - 0:1 (USA)
    09:03 Tkachuk (USA)
     
    09:03
    USA dalo gól!
    Američania z ničoho nič otvárajú skóre! Vhadzovalo sa pred ich bránou, kde získali puk a veľmi rýchlo vyrazili vpred. Do pásma sa dostali všetci traja útočníci z druhej formácie a tí sa s Rusmi doslova pohrali. Milano od ľavého mantinelu vyslal ideálnu prihrávku na stred pred bránkovisko, odkiaľ trafil CHRISTIAN DVORAK nechytateľne popri presúvajúcom sa Samsonovovi!
    Asistencia: Sonny Milano, Zach Werenski

    Góly a asistencie: 36. Kraskovskij (Korškov), 38. Korškov – 10. Dvorak (Milano, Werenski)


    Rusko: Samsonov (Georgijev) – Rykov, Žuldikov, Provorov, Mikulovič, Bojkov, Voronkov, Sergejev, Šaripzjanov – Kraskovskij (A), Polunin, Korškov – Svečnikov, Lazarev, Kamenev (C) – Svetlakov (A), Kaprizov, Kuzmenko – Fazlejev, Lauta, Dergačjov
    USA: Nedeljkovic (Halverson) – Werenski (C), Carlo, Belpedio (A), Borgen, Fortunato, McAvoy, Krys – Tkachuk, White, Matthews (A) – Bjork, Dvorak, Milano – Schmaltz, Hitchcock, Boeser – Eansor, Macinnis, Donato, Debrincat

    Rozhodca: Iverson (Kanada), Wiegand (Švajčiarsko) – Chartrand-Piche (Kanada), Nieminen (Fínsko)