NY Islanders – Dallas 6:5 (kon.) | Florida – Minnesota 2:1 (kon.) | Chicago – Ottawa 3:0 (kon.)
Anaheim – Winnipeg 4:1 (kon.)
koniec
Anaheim Ducks
4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Winnipeg Jets
cz Pondelok 04.01.2016, 03:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    38:41 Ryan KESLER - 4:1
     
    38:41
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Nejdříve se objevil jeden z domácích hráčů sám před brankou a proti Michaelu Hutchinsonovi se ve veliké šanci nedokázal prosadit. Ale Ducks se nevzdali a ještě zkusili udržet puk na hokejkách. Rozhozená obrana Winnipegu pak nestačila reagovat ani napodruhé, to už zůstal před zařízením Jets volný RYAN KESLER, který nezazmatkoval a s rozvahou dokázal zavěsit kus černé gumy do sítě. Je tu využitá přesilovka Anaheim Ducks a domácí Kačeři mají svůj náskok o tři branky před koncem druhé periody zpátky. Asistence: Chris Stewart, Kevin Bieksa.
    26:56 Tyler MYERS - 3:1
     
    26:56
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Ale pozor, máme tu docela rychlou odpověď od hostujících Jets. A podobně jako v případě branky Perryho, také nyní se jednalo o překvapení pro jednoho z gólmanů, tentokráte pro Johna Gibsona. Zdálo se totiž, že brankář Anaheim Ducks se zakončením TYLERA MYERSE moc nepočítal. Zmíněný hostující muž krásně nabral puk a zavěsil jej do horní poloviny zařízení Kačerů, možná ještě s pomocí teče jednoho z domácích hráčů. Winnipeg se tak dostává zpátky do zápasu a je možné, že tato branka by mu mohla hodně pomoci, uvidíme. Asistence: Blake Wheeler, Bryan Little.
    25:01 Corey PERRY - 3:0
     
    25:01
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tohle už budou daleko větší trable pro Winnipeg Jets. Od začátku druhé třetiny mají Anaheim Ducks jasnou herní převahu, tvořili si více šancí a navíc trávili mnoho času v útočném pásmu. Teď se ale jednalo o rychlý přechod modré čáry a překvapení pro bránící hráče v hostujícím trikotu. Najednou se v šanci zjevil COREY PERRY, který vůbec na nic nečekal, prostě nabral puk na hokejku a tvrdě jej napálil směrem na branku. A pak už se mohla hala radovat, Michael Hutchinson totiž potřetí v zápase kapituloval. Je tu tedy náskok Kačerů o tři branky. Asistence: Rickard Rakell, John Gibson.
    09:04 Kevin BIEKSA - 2:0
     
    09:04
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Původně tahle přesilovka nevypadala pro domácí barvy vůbec dobře, ale v jejím závěru se podařilo Ducks udeřit, čímž zvýšili své vedení už na dvě branky. Stačilo jenom málo a využitá početní výhoda byla na světě. Přesnou ránu od modré čáry se před brankářem Hutchinsonem snažil ještě tečovat Ryan Kesler, ale už puk nezasáhl a touš prošel do sítě Winnipeg Jets i bez jeho pomoci. Za střelce tedy označen KEVIN BIEKSA, jehož trefu teď mohou domácí fanoušci oslavovat. Jak budou Jets reagovat? Asistence: Sami Vatanen, Mike Santorelli.
    05:51 Rickard RAKELL - 1:0
     
    05:51
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ale ještě v první polovině první třetiny se dočkáme první branky zápasu, Anaheim Ducks si postupně dokázali vypracovat zdánlivě méně nebezpečné šance, jedna z nich ovšem rozvlnila síťku hostujícího Winnipegu, který teď bude muset dotahovat náskok kalifornského klubu. Důležitá byla v tomto případě pohotovost, protože autor zásahu RICKARD RAKELL jako první zareagoval na situaci před brankovištěm, odkud stačil hodně neposedný a skákající kotouč zasáhnout a poslat jej do svatyně. Anaheim se tedy ujímá jako první vedení. Bez asistence.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 6. Rakell, 10. Bieksa (Vatanen, Santorelli), 26. Perry (Rakell, Gibson), 39. Kesler (Kesler, Bieksa) – 27. Myers (Wheeler, Little)


    Anaheim Ducks: Gibson (Andersen) – Lindholm, Manson, Vatanen, Bieksa, Holzer, Theodore – Rakell, Getzlaf, Perry – Hagelin, Kesler, Silfverberg – Stewart, Horcoff, Santorelli – Maroon, Thompson, Cogliano
    Winnipeg Jets: Hutchinson (Hellebuyck) – Trouba, Byfuglien, Enström, Myers, Stuart, Chiarot – Stafford, Little, Wheeler – Ladd, Lowry, Burmistrov – Thorburn, Perreault, Ehlers – Armia, Copp, Halischuk

    Rozhodca: Hanson, Jackson – Wheler, Nansen

    Diváci: 17 174