Real Madrid – Granada 1:0 (kon.) | Valencia – Real Betis 0:0 (kon.) | Eibar – Atlético Madrid 0:2 (kon.)
Sociedad – Espanyol 2:3 (kon.)
koniec
SD Eibar
0:2 (0:0)
Atlético Madrid
Sobota 19.09.2015, 20:30 • Estadio Municipal de Ipurua • Španielska LaLiga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Španielska Primera Division pokračuje zápasmi štvrtého kola. V našom online prenose sa budeme venovať zápasu medzi Eibarom a Atléticom Madrid, ktorý začína o 20:30 hod.

    EIBAR

    Futbalisti Eibaru sa v minulom ročníku zachránili v La Lige prakticky v poslednej možnej chvíli. V záverečnom kole zdolali v domácom prostredí Cordobu 3:0, čo znamenalo ich záchranu. Síce Eibar skončil až na 18. mieste, no kvôli vyradeniu Elche si miestenku v najvyššej španielskej súťaži udržal. Do novej sezóny vstúpil Eibar veľmi dobre a v úvodných troch kolách neprehral. V úvodnom kole vyhral v Granade 1:3 a v 2. kole dokonale zaskočil aj favorizované Athletic Bilbao 2:0. Prvú trojicu zápasov v novej sezóne ukončil bezgólovou remízou na pôde Malágy. Vo vlaňajšej sezóne získal Eibar v domácom prostredí v 19 dueloch len podpriemerných 18 bodov. Hlavnou útočnou zbraňou by mal byť Španiel Adrián González, ktorý v prvých troch dueloch dvakrát skóroval.

    ATLÉTICO MADRID

    Atlético Madrid skončilo v minulom ročníku na treťom mieste, čím si zaistilo účasť v Lige majstrov. V milionárskej súťaži odohrali Madridčania už aj svoj prvý duel, keď vyhrali na pôde Galatasarayu Istanbul 0:2. O oba presné zásahy sa postaral Antoine Griezmann a ani v dnešnom zápase by nemal tento Francúz chýbať. V La Lige Atlético v prvých dvoch dueloch nezaváhalo, keď zdolalo Las Palmas i Sevillu. Prvá strata prišla až v treťom zápase, keď zverenci Diega Simeoneho nestačili na Barcelonu. Hoci skóre zápasu otvoril Fernando Torres, góly Neymara a Messiho rozhodli o výhre Kataláncov 1:2. Atlético bude v dnešnom zápase jasným favoritom. V posledných štyroch vzájomných dueloch sa Los Colchoneros zakaždým tešili z víťazstva. Celkovo v nich strelili 9 gólov a sami inkasovali len dva.
     
    Úvodné zostavy:

    SD Eibar: Riesgo – Capa, dos Santos, Ramis, Luna – Dani García (C), Escalante – Keko, Adrián González, Berjón – Enrich.
    Náhradníci: Irureta – Verdi, Pantić, Arruabarrena, Juncà, Bastón, E. Pascual.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, J. Giménez, Godín, Luís – Koke, Tiago, Gabi (C) – Vietto, Jackson Martínez, Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – F. Torres, Ó. Torres, Savić, Á. Correa, Ferreira-Carrasco, Ñíguez.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvá akcia domáceho tímu sa neskončila úspešne. Situáciu si dobre postrážil Diego Godín.
     
    2
    Na druhej strane predviedol svoje technické zručnosti Jackson Martinéz. Kolumbíjčan sa zbavil dvoch hráčov súpera, no Griezmanna nenašiel.
     
    3
    Po prvýkrát bol v permanencií aj brankár Jan Oblak. S centrom z ľavej strany si ale bezpečne poradil.
     
    4
    Opäť výborne Godín. Uruguajský obranca nekompromisne odkopol loptu pred Sergim Enrichom, ktorý si už v šestnástke súpera robil priestor na zakončenie.
     
    5
    Po prvýkrát sa na dlhší čas dostalo k lopte aj Atlético, ktoré je jasným favoritom zápasu. Domáci ale výborne napádajú rozohrávku zverencov Diega Simeoneho.
     
    6
    Futbalisti Atlética sa snažili dostať stredom obrany. Z ich akcie ale nič nebude a vhadzovať bude môcť domáci Gonzalo Escalante.
     
    7
    Zatiaľ hre chýba potrebné tempo. Najmä výkon Los Colchoneros zatiaľ nespĺňa ich kvalitu.
     
    8
    Registrujeme aj prvý strelecký pokus v dnešnom zápase. Spoza šestnástky vystrelil Luciano Vietto, no jeho prízemná strela smerovala len do stredu brány, kde bol pripravený Asier Riesgo.
     
    9
    Domáci brankár sa musel činiť aj v predošlej situácii. Po priamom kope smeroval center do jeho pokutového územia, no španielsky gólman sa lopty na dvakrát predsa len zmocnil.
     
    10
    Luciano Vietto poslal do súperovej šestnástky dobrý center, no domáca obrana si dokázala poradiť.
     
    11
    Na druhej strane sa črtala šanca pre Adriána Gonzáleza. Pri jeho snahe o center ale Španiel spadol a tak ho o loptu poľahky obral José Gimenéz.
     
    12
    Snáď po prvýkrát sme pri lopte videli aj Griezmanna, no francúzsky kanonier sa nepresadil v súboji proti Ivánovi Ramisovi.
     
    14
    Prvý rohový kop zápasu. Po aktivite Filipeho Luísa ho bude zahrávať Atlético Madrid, konkrétne Antoine Griezmann.
     
    15
    Po rohovom kope sa dostal k hlavičke José Gimenéz, no jeho strela neprešla až k domácemu brankárovi. Bola zblokovaná a následne uprataná do bezpečia.
     
    16
    Po centri Saúla Berjóna na Keka, reklamovali domáci priaznivci ruku Felipeho Luísa vo vlastnej šestnástke. Penalta z toho ale nebude.
     
    17
    Jakson Martinéz je zatiaľ v zápase stratený. Aj tentokrát si ho dobre ustrážili domáci stopéri a lopta tak končí len v rukách Asiera Riesga.
     
    18
    Je jasné vidieť, že futbalisti Eibaru sa svojho súpera vôbec nezľakli. Naopak sú to oni, ktorí sa viacej tlačia dopredu. Tentokrát si ale pomohol faulom Adrián González.
     
    19
    Prvá šanca Atlética Madrid. Jackson Martinéz si pekne narazil loptu so svojim spoluhráčom v pokutovom území súpera a hneď z prvej vypálil. Jeho prízemnú strelu ale reflexívne vyrazil domáci brankár.
     
    20
    Máme za sebou úvodnú dvadsaťminútovku. Veľa vzruchu sme zatiaľ nevideli až na šancu Martinéza spred niekoľkých sekúnd.
     
    21
    Center z ľavej strany bez problémov chytá do svojich rukavíc slovinsky brankár v službách Atlética Jan Oblak.
     
    22
    Tentokrát už ale Oblak musel predviesť svoje kvality pri strele Adriána Gonzáleza. Stav ale ostáva nezmenený.
     
    23
    Druhá šanca hosťujúceho tímu. Po centri do šestnástky zakončoval Martinéz. Strela mu ale nesadla a tak mohol dorážať Luciano Vietto. Argentínčan ale tiesnený obrancom netrafil bránu.
    23. Luciano Vietto (ATM)
     
    25
    Center Juanfrana z pravej strany smeroval na Jacksona Martinéza, no posila z portugalského Porta sa zatiaľ nepresadila.
     
    26
    A ďalší center, tento raz od Kokeho. V obrane domáceho tímu ale dobre zapracoval Antonio Luna.
     
    27
    Na druhej strane pohrozil Keko so Sergim Enrichom. Prvý menovaný posielal center na hlavu Enricha, no pred domácim útočník odkopol loptu preč José Gimenéz.
     
    28
    Krásne a elegantne našiel Antoine Griezmann prvým dotykom s loptou za obranou nabiehajúceho Jacksona Martíneza. Kolumbíjčan sa ale trápi a z dobrej pozície zakončil veľmi nepresne.
     
    29
    V súboji dvoch kapitánov zložil Dani García na zem Gabiho. Hlavný rozhodca to nenechal len tak a Garcíovi udeľuje žltú kartu.
     
    30
    O niekoľko sekúnd si po jasnom faule Jacksona Martinéza pýtali žltú kartu aj domáci fanúšikovia, no ich prianie nebolo vyslyšané.
     
    32
    Po ľavej strane sa Juanfrán snažil naraziť si loptu s Lucianom Viettom. Ich spolupráca sa ale končí iba odkopom od brány Asiera Riesga.
     
    33
    Eibar sa po dlhšom čase dostal k lopte a kombinuje na polovici ihriska. Určite vítaný moment najmä pre domácich obrancov.
     
    34
    Jackson Martínez strieda jeden osobný súboj za druhým a svojou robustnou postavou sa snaží vybojovať loptu pre svoj tím.
     
    35
    Na druhej strane nevyšiel domácim rýchly prechod do útoku a tak ďalšiu akciu rozohráva Jan Oblak.
     
    36
    Luciano Vietto sa šikovne pretlačil v súboji s Gonzalom Escalantem a vypýtal si faul približne 22 metrov od brány.
     
    37
    Rozohrávky priameho kopu sa ujal Koke, no jeho center našiel iba pripraveného domáceho brankára.
     
    38
    Los Colchoneros sa teraz poriadne hnevajú na hlavného arbitra. Ten síce posúdil zákrok Garcíu na Martíneza ako nedovolený, no hostia volali po druhej žltej karte pre domáceho kapitána, čo by znamenalo vylúčenie – nestalo sa.
     
    39
    Futbalisti Eibaru sa snažia útočiť s veľkým počtom hráčov, no potom chýbajú vzadu. Rýchlu kontu hostia zakončili centrom Juanfrana a hlavičkou Griezmanna, ktorá mierila do stredu brány.
     
    41
    Aj na tvári Diega Simeoneho je vidieť, že nie je spokojný s výsledkom i hrou svojho tímu. Teraz sledujeme rozháraný úsek hry, kde obe mužstvá rýchlo strácajú loptu.
     
    42
    Pri lopte ostanú Los Colchoneros, pretože na zemi sa po nedovolenom zákroku ocitol brazílsky futbalista Filipe Luís.
     
    43
    Eibar svoje útoky nevie dotiahnuť do zakončenia, čo je rozhodne škoda. V tomto prípade volil Adrián namiesto centru zbytočnú prihrávku na obsadeného spoluhráča. Navyše prihrávka ani nebola presná.
     
    44
    Jackson Martínez dobre napádal rozohrávku domácich a Ander Capa pod tlakom loptu poslal iba za postrannú čiaru.
     
    45
    V závere polčasu sa ešte Griezmann pekne zbavil dvoch brániacich hráčov Eibaru, loptu si prehodil na ľavačku, no minul bránu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol veľkú nudu. Za zmienku stojí iba šanca Luciana Vietta, ktorý po náhodnej strieľanej prihrávke od Martíneza minul bránu. Eibar zatiaľ výborne bráni a má dobré nakročené k tomu, aby si po 4 kolách udržal neporaziteľnosť. Druhý polčas začne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hneď v úvode druhého dejstva registrujeme prvé striedania. Na ihrisko prišiel Fernando Torres, ktorý vymenil Jacksona Martíneza. Takisto prichádza aj Oliver Torres a v zápase končí Luciano Vietto.
     
    47
    Po rohovom kope pohrozil Diego Godín, no jeho zakončenie neprinieslo zmenu v skóre.
     
    48
    Fantastická obrana hostí. Adrián González sa už dostával do slušnej pozície, no zozadu ho čisto zastavil, ak sa nemýlim, José Gimenéz.
     
    49
    Vynikajúci zákrok Asiera Riesga. Filipe Luís vystrelil z hranice 20 metrov, no jeho strelu nepríjemne tečoval Mauro Dos Santos. Napriek tomu, že lopta úplne zmenili svoj smer dokázal domáci gólman včas reagovať a loptu vyráža na roh.
    49. Filipe Luís (ATM)
     
    50
    O niekoľko sekúnd neskôr sa ale nedovoleným zákrokom prezentuje aj brazílsky obranca Filipe Luís.
     
    51
    Dlhé vhadzovanie poslal takmer do šestnástky súpera Antonio Luna, no žiadne nebezpečenstvo jeho snaha neznamenala.
     
    52
    Hostia chybovali v rozohrávke a dopredu tak okamžite vyrazil Adrián. Ten následne posunul loptu na Kekoa. Prvú strelu domáceho útočníka z pravej strany zblokoval Gimenéz, lopta sa ale odrazila naspäť k nemu a jeho druhý projektil už musel vyraziť na roh Oblak.
     
    54
    Ďalšia pekná akcia domácich. Sergi Enrich hľadal takou polo-strelou či polo-prihrávkou svojich spoluhráčov v pokutovom území hostí, no z domácich tam nebol nikto.
     
    55
    A ďalšia strata Atlética na polovici ihriska znamenala rýchly brejk. K strele sa už dostával Sergi Enrich, no pred ním ho o loptu pripravil vracajúci sa José Giménez.
     
    56
    Atlético sa teraz snaží trocha upokojiť hru, pretože v v priebehu niekoľkých sekúnd si dvakrát poriadne zavarilo.
     
    57
    V súboji dvoch hráčov s číslom 5 si počínal nedovolene Thiago Mendes. Ten fauloval Gonzala Escalanteho, a tak musela byť hra prerušená.
     
    58
    Antoine Griezmann sa dostal do brejku, no nie príliš šťastným spracovaním útočný výpad Atlética zbrzdil. Hostia ale naďalej ostávajú na dostrel domácej šestnástky.
     
    59
    Z ľavej strany centroval do pokutového územia Filipe Luís, no jeho pas našiel iba pripraveného Maura Dos Santosa.
     
    60
    Domáci po odkope Escalanteho reklamovali ruku Gabiho, no v hre sa pokračovalo ďalej. Následný center Kokeho ale nenašiel nikoho v červenom drese.
     
    61
    Posledné striedanie Atlética v zápase. Na trávnik prichádza Angel Correa, ktorý nahradzuje nevýrazného Kokeho.
     
    62
    Atlético dalo gól! Tak to je striedanie ako hrom. Po necelej minúte pobytu na trávniku sa po prihrávke Fernanda Torresa presadzuje peknou strelou z vnútra šestnástky ÁNGEL CORREA. Brankár Asier Riesgo si síce na loptu siahol, no gólu už nedokázal zabrániť.
    62. Ángel CORREA - 0:1
     
    64
    Po strelenom góle je jasné vidieť, že Atlético hrá oveľa uvoľnenejšie. Z pravej strany centroval Griezmann a veľa nechýbalo k tomu, aby sa do zakončenia dostal Torres.
     
    65
    Z hranice šestnástky sa dostal do zakončenia Oliver Torres, no jeho pokus mieril vedľa brány.
     
    66
    Po faule na Tiaga Mendesa vidí žltú kartu aj Gonzalo Escalante. Následne dostáva za nešportové správanie kartu aj Angel Correa.
     
    67
    Na druhej strane sa dostal k strele Sergi Enrich, no jeho pokus zo 16 metrov likviduje Jan Oblak.
     
    69
    Eibar sa po inkasovanom góle dostal z krízy a snaží sa s dnešným zápasom ešte niečo vymyslieť. Aj bod by mal určite cenu zlata.
     
    70
    Máme pred sebou posledných 20 minút a na moje prekvapenie sa už teraz hostia akoby o niečo viac stiahli na vlastnú polovicu ihriska.
     
    71
    Prvýkrát strieda aj Eibar. Domáci tréner prichystal hneď dvojnásobnú zmenu. Simone Verdi nahradil na ihrisku Saúla Berjóna a Adriána Gonzáleza vymenil Borja Bastón.
     
    72
    Územnú prevahu má v týchto chvíľach jasne domáci Eibar. Zatiaľ ale kombinuje príliš ďaleko od brány Jana Oblaka.
     
    73
    Výborne zapracoval v obrane Diego Godín a v hlavičkovom súboji si poradil so Sergim Enrichom.
     
    74
    Eibar dobýva hosťujúcu bránu ako len môže. Z veľkej diaľky to skúsil aj kapitán Dani García, no jeho strela nebola presná.
     
    75
    Na druhej strane sa črtala šanca pre Griezmanna, no vyzerá to tak, že si Francúz pomohol pri spracovaní rukou.
     
    76
    A opäť súbojoch dvoch hráčov s číslom 14. Tentokrát sa voči pravidlám previnil domáci García, ktorý poslal k zemi Gabiho.
     
    77
    Atlético dalo gól! Zrejme je rozhodnuté. FERNANDO TORRES dostal od Tiaga Mendesa peknú loptu za obranu a pri lopte bol skôr ako domáci brankár Asier Riesgo. Technickou strelou ponad padajúceho gólmana si zaspomínal ME 2008, kde podobným gólom rozhodol o titule majstra Európy pre Španielsko.
    77. Fernando TORRES - 0:2
     
    78
    Eibar to bude mať už vo zvyšných minútach veľmi ťažké. Prvýkrát v sezóne inkasuje dva góly a zrejme hrozbu prvej prehry už neodvráti.
     
    79
    Zmeniť to ešte chce Keko, no jeho center našiel iba hlavu Diega Godína.
     
    81
    V tvrdom súboji si počínal nedovolene Angel Correa a môže byť rád, že nevidel druhú žltú kartu.
     
    82
    Posledné striedanie v podaní domácich. Odišiel Gonzalo Escalante, ktorého nahradí Mikel Arruabarrena
     
    83
    Fernando Torres sa síce na pravej strane nepresadil, no aspoň vybojoval pre Atlético rohový kop.
     
    84
    Los Colchoneros zahrali zaujímavý signál. Center z hranice šestnástky poslal do vápna Tiago, no do zakončenia sa Filipe Luís nakoniec nedostal.
     
    85
    Eibar už nemá čo stratiť. V obrane riskuje, otvára hru, čo je voda na mlyn pre hostí. Nebyť nepresnej prihrávky, Fernando Torres by sa ocitol zoči-voči domácemu brankárovi.
     
    86
    Zdravotné problémy má Antonio Luna a hlavný rozhodca už volá aj nosidlá.
     
    88
    Atlético Madrid si dalo takmer vlastný gól. Myslím, že to bol Diego Godín, ktorý sa nedohodol s Oblakom a hlavičkou mu adresoval prihrávku. Nakoniec musel práve Godín odkopávať loptu tesne pred bránkovou čiarou.
     
    89
    Na trávniku ostáva ležať jeden z hráčov hostí. Nedovoleným zákrokom sa previnil Ander Capa.
     
    90
    V dnešnom zápase sa budú nadstavovať ešte tri minúty.
     
    90+1
    Atlético Madrid kontroluje priebeh hry a do tabuľky si pripíše cenné tri body.
     
    90+2
    Hostia mohli aj zvýšiť svoje vedenie. Fernando Torres ale ešte chcel akciu vyšperkovať prihrávkou na Angela Correu, čo sa ukázalo byť ako zlé riešenie.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Hlavný rozhodca ukončil dnešné stretnutie. Favorit zápasu uspel po výsledku 0:2, keď sa presadili striedajúci hráči. Diego Simeone mal šťastnú ruku pri nasadení Anglea Correu i Fernanda Torresa, ktorí sa postarali o zisk troch bobov pre Los Colchoneros. Atlético Madrid sa tak dostalo pred Eibar a celkovo mu patrí druhé miesto za Barcelonou. Naopak domáci tím klesol na šiestu priečku. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (22:29:38)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 62. Á. Correa, 77. F. Torres

    Karty:   29. Dani García (EIB), 66. Escalante (EIB) – 66. Á. Correa (ATM)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:7.
    SD Eibar: Riesgo – Capa, dos Santos, Ramis, Luna – Dani García (C), Escalante (82. Arruabarrena) – Keko, Adrián González (71. Bastón), Berjón (71. Verdi) – Enrich.
    Náhradníci: Irureta – Verdi, Pantić, Arruabarrena, Juncà, Bastón, E. Pascual.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, J. Giménez, Godín, Luís – Koke (61. Á. Correa), Tiago, Gabi (C) – Vietto (46. Ó. Torres), Jackson Martínez (46. F. Torres), Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – F. Torres, Ó. Torres, Savić, Á. Correa, Ferreira-Carrasco, Ñíguez.

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, Naranjo