Augsburg – Mainz 0:2 (kon.) | Hoffenheim – Hamburger 3:0 (kon.) | Hertha – Schalke 2:2 (kon.)
Brémy – Bayern 0:4 (kon.) | Frankfurt – Paderborn 4:0 (kon.) | Dortmund – Kolín nad Rýnom 0:0 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:2 (1:1)
FC Schalke 04
Sobota 14.03.2015, 15:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
    MATIP - 2:2
     
    90
    Schalke 04 dalo gól!
    Tak napokon Schalke bude z Olympijského štadiónu v Berlíne brať bod! Skvelú akciu, ktorú začal na ľavej strane Fuchs svojím dokonalým centrom do vnútra šestnástky, kde si našiel priestor JOEL MATIP a ten ideálnou hlavičkou ku ľavej žrde vyrovnal!
     
    89
    Za faul na Högera dostáva žltú kartu hráč Berlína Peter Niemeyer, ktorý sklzom nepríjemne dostal futbalistu Gelsenkirchenu k zemi.
     
    84
    Obrovská a neuveriteľná šanca pre Schalke 04! Hostia zahrávali rohový kop, ktorý sa po pár odrazoch lopty vyskytol na kopačke Matipa pred bránkovou čiarou, no úžasný Kraft skvelo rukou vytlačil loptu z bránkovej čiary a následne ani Boatengovi nedovolil dorážať! Naozaj bravúrny moment!
    HARAGUCHI - 2:1
     
    82
    Hertha dala gól!
    Berlínčania strieľajú dôležitý gól, ktorým pravdepodobne aj rozhodujú o osude tohto stretnutia! Spoza šestnástky prišla strela od Kaloua, ktorú ešte Wellenreuther skvelo vyrazil, no iba na pravú stranu, kde prišiel GENKI HARAGUCHI a ten šikovnou dorážkou znovu dostal Herthu do vedenia!
     
    79
    Tréner hostí Roberto Di Matteo posilňuje útočné rady, keď z ihriska sťahuje Leroya Saného a na jeho post vysiela skúseného Kevina Princa Boatenga, od ktorého očakáva ešte na približne 10 minút dobrý výkon a možno rýchle skórovanie.
     
    78
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Per Ciljan Skjelbred, prichádza Peter Niemeyer.
     
    75
    Pekný pohyb s loptou ukázal aj japonský futbalista Haraguchi, ktorý sa dostal ku šestnástke a spoza hranice vypálil. Lopta letela veľmi pekným oblúkom, ale Wellenreuther ju dokázal zachytiť.
     
    69
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Fabian Lustenberger, prichádza Genki Haraguchi.
     
    58
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Max Meyer, prichádza Leon Goretzka.
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Anis Ben-Hatira, prichádza Tolga Cigerci.
     
    56
    Per Ciljan Skjelbred dostáva žltú kartu za faul zozadu na hosťujúceho Klaasa Jana Huntelaara.
     
    55
    Obrovská šance pre Herthu! Salomon Kalou si teraz nabehol do veľmi dobrej pozície v šestnástke, prihral mu tam ešte lepšie Langkamp, no následne Wellenreuther vytiahol neuveriteľný zákrok!
     
    52
    Barnetta dával z pravej strany šikovne do šance v šestnástke až cez troch hráčov. V medzere sa ocitol Christian Fuchs, ale zakončil iba do skvelého brankára Krafta!
     
    50
    Christian Fuchs sa dostal do súboja so slovenským futbalistom Petrom Pekaríkom, ktorého zasiahol nepríjemne nohou, za čo dostáva za takýchto okolností žltú kartu.
    SANÉ - 1:1
     
    40
    Schalke 04 dalo gól!
    Schalke vyrovnáva päť minút do konca prvého polčasu! Hostia predviedli ukážkovú a rýchlu kombináciu na útočnej polovici, keď Huntelaar pätičkou posunul do behu LEROYOVI SANÉMU, ktorý sa priblížil ku bráne a strelou k bližšej žrdi prekonal Krafta!
     
    26
    Šanca pre Schalke! Na pravej strane v šestnástke sa lopty zmocnil Barnetta, ktorý sa snažil ešte dávať do lepšej pozície Choupo-Motingovi. Ten však bol bezpečne pokrytý a nedokázal na loptu dosiahnuť.
     
    22
    Anis Ben-Hatira okamžite po strelení gólu oslavoval gól spôsobom takým, že si na striedačke prevzal masku spidermana a potom si ju založil na hlavu. Hlavný rozhodca mu za tento čin nadelil žltú kartu.
    BEN-HATIRA - 1:0
     
    21
    Hertha dala gól!
    Berlínsky celok alebo Hertha BSC sa dostáva do vedenia v tomto zápase! Na pravej strane mal loptu Stocker, ktorý sa dokázal šikovne uvoľniť na stred a z ľavačky páliť. Wellenreuther vyrazil strelu pred seba, kde bol osamotený ANIS BEN-HATIRA, ktorý rýchlou dorážkou posiela Herthu do vedenia!
     
    16
    Holandský útočník Klaas Jan Huntelaar si pripravil loptu na svoju ľavačku za šestnástkou, napriahol ju a poslal prízemný projektil na bránu, ktorý Kraft len tak-tak vytlačil mimo pravej žrde!
     
    12
    Domáci futbalisti sa ocitli s loptou na útočnej polovici, Skjelbred hľadal v medzere pred šestnástkou Salomona Kaloua, ktorý vybehol do zakončenia, ale napokon mu všetky plány prekazil odpískaný ofsajd.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 21. Ben-Hatira, 82. Haraguchi – 40. Sané, 90. Matip

    Karty:   22. Ben-Hatira (HER), 56. Skjelbred (HER), 89. Niemeyer (HER) – 50. Fuchs (SCH)


    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Lustenberger ("C"), Skjelbred – Beerens, Stocker, Ben-Hatira – Kalou
    Náhradníci: Burchert – Cigerci, Haraguchi, Hegeler, N'Djeng, Niemeyer, Wagner

    FC Schalke 04: Wellenreuther – Höwedes ("C"), Matip, Nastasić – Neustädter – Barnetta, Höger, Meyer, Fuchs – Sané, Huntelaar
    Náhradníci: Wetklo – Ayhan, K. Boateng, Goretzka, Sobottka, Učida

    Rozhodca: Weiner – Grudzinski, Henschel