Espanyol – Atlético Madrid 0:0 (kon.) | Eibar – Barcelona 0:2 (kon.) | Rayo Vallecano – Granada 3:1 (kon.)
Vigo – Bilbao 1:2 (kon.)
koniec
SD Eibar
0:2 (0:1)
FC Barcelona
Sobota 14.03.2015, 18:00 • Estadio Municipal de Ipurua • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Je koniec, Barcelona si tri body dnes v Eibare postrážila dvomi zásahmi Lionela Messiho. Ten sa dostal na priebežnú prvú priečku tabuľky strelcov s 32 presnými zásahmi. Najprv uspel z pokutového kopu, aby po prestávke pridal krásnu hlavičku. Jeho spoluhráči potom už len priebeh duelu kontrolovali a neriskovali ani zranenia ani zbytočné komplikácie. V závere však mohla inkasovať po strele Piovaccariho, no ten trafil v dobrej pozícii napokon len brvno. Aj preto je konečný stav priaznivý pre hostí, ktorý vezú domov povinné tri body. To je už posledné konštatovanie tohto duelu, prajem ešte pekný zvyšok večera aj v spoločnosti onlajnov. (19:51:37)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Rozhodca ešte nadstavil 3 minúty.
     
    90+1
    Obrovskú šancu na zníženie mal Piovaccari, ale zblízka po odrazenej lopte mieril koníčkom len do brvna brány Brava!
     
    90
    Pedro sa na ľavej strane pekne uvoľnil a mohol ešte nahrávať, no skúsil to sám. Tvrdú strelu mu Jaime vyrazil.
     
    89
    Bravo sa ešte musel mať napozore po kombinácii domácich hráčov, ale obrana mu opäť okamžite pomohla a nenechala ho v problémoch.
     
    88
    Domáci fanúšikovia svojich miláčikov napriek všetkému musia pochváliť, pretože v skromných podmienkach klub nestratil odvahu a proti Barcelona bol takmer hodinu dôstojným partnerom.
     
    87
    Ešte prd minulým kolom mali hráči Barcelony manko na Real madrid v podobe dvoch bodov a dnešnou výhrou si, naopak, poisťujú vedenie a ujnikajú na štvorbodový rozdiel. Biely balet má ale meranie síl s Levantem k dobru.
     
    86
    Napriek tomu to dvomi presnými zásahmi Messiho stačilo na výhru a preto sa z pôdy nováčika bude tešiť práve tím, ktorý je považovaný za adepta na titul.
     
    85
    Favorit šetrí sily a nechce zbytočne urobiť chybu, či riskovať zranenie. Rozhodne nehral na plný plyn, čo ukázali aj mená v zostave.

     
    84
    Je to už jasný signál na to, že sa hnať do ofenzívy už hráči trénera Luisa Enriqueho nepotrebujú. Duel sa naozaj už len dohráva.
     
    83
    Ak je Barcelona pri lopte, tak sa jej nehodlá vzdať a súpera ničí uspávacou rozohrávkou. K nej dochádza často bez toho, aby sa tím ešte pokúsil čosi vymyslieť aj vpredu.
     
    82
    Na druhej starne iste na hattrick číha Messi, pretože formu dnes rozhodne pre zmenu nepreukazuje Suárez. Zrejme sa podvedome šetrí na duel so Citizens a potom aj na El Clássico.
     
    81
    Na strane hráčov SD bude úspechom, ak dosiahnu aspoň čestný gól, hoci už majú na to len minimum času. Podarí sa im ešte uspieť?
     
    80
    Opäť sa pred Bravom ocitla lopta v nebezpečnej pozícii, ale Bartra včas hlavičkou všetko zažehnal.
     
    79
    To by mohlo priniesť šance pred bránou Jaimeho, ktorý si na loptu dnes siahol len párkrát. Na jeho smolu dvakrát po tom, čo ju vyťahoval zo siete.
     
    78
    Domáci teda budú dohrávať systémom 4-3-3, čo je oproti začiatku duelu oveľa odvážnejší spôsob.

    Filip Kubaliak

    Góly: 32. Messi (pen.), 55. Messi

    Karty:   33. Ekiza (EIB)


    SD Eibar: Jaime – Eneko, Dídac Vilà (77. D. Boateng), Lillo, Raúl Navas, Ekiza, Borja Fernández, Jon Errasti (K) (60. Capa Rodriguez), Saúl, Javi Lara, Manu Del Moral (71. Piovaccari).
    Náhradníci: Irureta – Añibarro, Capa Rodríguez, Arruabarrena, Lekić, D. Boateng, Piovaccari.

    FC Barcelona: Bravo – Montoya, Adriano, Piqué, Bartra, Sergi Roberto, Rakitič (64. Xavi), Rafinha, Suárez, Messi, Neymar (72. Pedro).
    Náhradníci: ter Stegen – Xavi, Pedro, Iniesta, Mascherano, Douglas, Mathieu.

    Rozhodca: C. Del Cerro – J. Yuste, A. Álvarez