Crystal Palace – QPR 3:1 (kon.) | Arsenal – West Ham 3:0 (kon.) | Leicester – Hull City 0:0 (kon.)
Sunderland – Aston Villa 0:4 (kon.) | West Bromwich – Stoke City 1:0 (kon.) | Burnley – Manchester City 1:0 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
3:1 (3:0)
Queens Park Rangers
Sobota 14.03.2015, 13:45 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme videli len jeden gól, no ten stál bez akýchkoľvek pochýb za to. V 84. minúte napriahol takmer z polovice ihriska Matt Phillips a lopta na prekvapenie všetkých zapadla do brány. Po tomto fenomenálnom zásahu sa Queens Park ešte pokúšal v záverečných minútach o vyrovnanie, avšak neúspešne. Domáci si už vyvrcholenie stretnutia postrážili a do tabuľky tak zapíšu tri body, zatiaľ čo Queens Park Rangers sa dnešnou prehrou opäť viac priblíži k zostupu do nižšej súťaže.

    Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok soboty. (15:43:06)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Defenzíva Crystalu Palace sa dokázala úspešne ubrániť. Druhý gól už v tomto stretnutí hostia nepridajú a budú sa musieť zmieriť s ďalšou prehrou.
     
    90+4
    Hostia ešte budú zahrávať jeden roh.
     
    90+3
    Krajnčar bol na hranici pokutového územia zastavený. K lopte sa dostal Yaya Sanogo, ktorý urobil presne to, čo sa od neho za podobnej situácie očakávalo – vypýtal si faul.
     
    90+2
    Po znížení na 1:3 futbalisti Queens Park Rangers neuveriteľné pookriali. Na trávniku ako by sme razom videli úplne iné mužstvo. Londýnčania však zapli zrejme príliš neskoro.
     
    90+1
    Nadstavuje sa ešte päť minút. Práve prebieha prvá z nich.
     
    90
    V záverečných sekundách riadneho hracieho času zápasu to skúšal i striedajúci Niko Kranjčar. Loptu však vôbec netrafil a tá skončila len na tribúne.
     
    88
    Záver teda mohol byť ešte poriadne vybičovaný! Matt Phillips sa spoza pokutového územia znova oprel do lopty a opäť to trafil vynikajúco. S jeho štipľavým pokusom si však Speroni poradil fantastickou robinzonádou!
     
    86
    Striedanie v tíme Queens Park Rangers: z ihriska odchádza Sandro, prichádza Niko Kranjčar.
     
    86
    Striedanie v tíme Queens Park Rangers: z ihriska odchádza Shaun Wright-Phillips, prichádza Reece Grego Cox.
     
    86
    Hostia sú razom opäť viac späť v hre o body z dnešného zápasu. Dva góly sa ešte rozhodne streliť dajú.
    Matt PHILLIPS - 3:1
     
    84
    Queens Park Rangers dali gól! Už som chcel písať, že hostia zápas vyložene len dohrávajú a ani nemajú síl nazvyš, aby sa pokúsili aspoň skórovať, no prišiel moment, ktorý domácim tribúnam doslova vyrazil dych. Tesne za stredovým oblúkom napriahol k strele MATT PHILLIPS, ktorý to hádam ani nemohol lepšia trafiť. Jeho neskutočne famózne zakončenia zo vzdialenosti približne 45 metrov zapadlo presne do pravého vinkľa domácej svätyne, pričom sa ešte otrelo aj o brvno. Speroni ostal totálne šokovaný, na tento pokus však nemal nárok! Dámy a páni, videli sme gól, o ktorom sa ešte bude dlho hovoriť a ktorý môže kandidovať o najkrajší zásah sezóny.
     
    81
    Kelly už mal v hlave zrejme myšlienku, ako bude rozvíjať po ľavom krídle brejk svojho tímu, a tak sa príliš nesústredil na spracovanie prihrávky, po ktorej mu lopta utiekla za postrannú čiaru.
     
    80
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Glenn Murray, prichádza Yaya Sanogo.
     
    79
    Henry mal v strede poľa pred sebou viac voľného priestoru, a tak sa vyskúšal do lopty oprieť. Jeho strela však rozhodne nebola vydarené a defenzíva Crystalu Palace ju zablokovala veľmi jednoducho.
     
    77
    Rozohrávky priameho kopu z veľmi nebezpečného miesta sa ujal sám faulovaný. Ten síce loptu cez múr prepasírovať dokázal, no jeho strela nebola natoľko kvalitná, aby narobila Greenovi výraznejšie problémy. Brankár Queens Park ju poľahky schoval do pripraveného koša.
     
    76
    Nedum Onuoha si v súboji s Gaylem na hranici pokutového územia počínal nedovolene. Aspoň tak znel verdikt hlavného rozhodcu, ktorý hosťujúcemu obrancovi navyše udelil žltú kartu.

    Michal Bakoš

    Góly: 21. Wilfired Zaha, 40. Glenn Murray, 42. Joel Ward – 84. Matt Phillips

    Karty:   59. Glenn Murray (CRP) – 30. Karl Henry (QPR), 54. Sandro (QPR), 76. Nedum Onuoha (QPR)


    Crystal Palace FC: Speroni – Ward, Dann, Delaney (C), Kelly – McArthur, Ledley – Zaha, Puncheon, Bolasie – Murray.
    Náhradníci: Hennessey – Mariappa, Hangeland, Souaré, Sanogo, Gayle, Sh. Ameobi.

    Queens Park Rangers: Green – Furlong, Caulker (C), Onuoha, Jun Sok-jong – Wright-Phillips, Henry, Sandro, Phillips – Taarabt – Austin.
    Náhradníci: McCarthy – Hill, Kranjčar, Hoilett, Grego-Cox, Vargas, Zamora.

    Rozhodca: Mason – Collin, Halliday.