Crystal Palace – QPR 3:1 (kon.) | Arsenal – West Ham 3:0 (kon.) | Leicester – Hull City 0:0 (kon.)
Sunderland – Aston Villa 0:4 (kon.) | West Bromwich – Stoke City 1:0 (kon.) | Burnley – Manchester City 1:0 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
3:1 (3:0)
Queens Park Rangers
Sobota 14.03.2015, 13:45 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Nadstavuje sa ešte päť minút. Práve prebieha prvá z nich.
     
    88
    Záver teda mohol byť ešte poriadne vybičovaný! Matt Phillips sa spoza pokutového územia znova oprel do lopty a opäť to trafil vynikajúco. S jeho štipľavým pokusom si však Speroni poradil fantastickou robinzonádou!
     
    86
    Striedanie v tíme Queens Park Rangers: z ihriska odchádza Sandro, prichádza Niko Kranjčar.
     
    86
    Striedanie v tíme Queens Park Rangers: z ihriska odchádza Shaun Wright-Phillips, prichádza Reece Grego Cox.
    Matt PHILLIPS - 3:1
     
    84
    Queens Park Rangers dali gól! Už som chcel písať, že hostia zápas vyložene len dohrávajú a ani nemajú síl nazvyš, aby sa pokúsili aspoň skórovať, no prišiel moment, ktorý domácim tribúnam doslova vyrazil dych. Tesne za stredovým oblúkom napriahol k strele MATT PHILLIPS, ktorý to hádam ani nemohol lepšia trafiť. Jeho neskutočne famózne zakončenia zo vzdialenosti približne 45 metrov zapadlo presne do pravého vinkľa domácej svätyne, pričom sa ešte otrelo aj o brvno. Speroni ostal totálne šokovaný, na tento pokus však nemal nárok! Dámy a páni, videli sme gól, o ktorom sa ešte bude dlho hovoriť a ktorý môže kandidovať o najkrajší zásah sezóny.
     
    80
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Glenn Murray, prichádza Yaya Sanogo.
     
    76
    Nedum Onuoha si v súboji s Gaylem na hranici pokutového územia počínal nedovolene. Aspoň tak znel verdikt hlavného rozhodcu, ktorý hosťujúcemu obrancovi navyše udelil žltú kartu.
     
    75
    Belasie tentoraz presunutý na pravej strane opäť vytiahol z talóna podarený center, ktorým naservíroval loptu do šestnástky Murraymu. Ten si ju spracoval a pripravil na zakončenie, ktoré však bolo veľmi dobre zablokované. Green tak ani nemusel zakončovať!
     
    59
    Žltú kartu dostáva Glenn Murray (Crystal Palace FC).
     
    57
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Wilfried Zaha, prichádza Adrian Mariappa.
     
    56
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Jason Pucheon, prichádza Dwight Gayle.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Sandro (Queens Park Rangers).
     
    46
    Striedanie v tíme Queens Park Rangers: z ihriska odchádza Darnell Furlong, prichádza Clint Hill.
    Joel WARD - 3:0
     
    42
    Crystal Palace dal gól! Domáci priaznivci majú obrovský dôvod na jasanie. Ich miláčikovia totiž vedú už rozdielom triedy! S hosťujúcimi hráčmi to vyzerá zle-nedobre. Keby to bolo vo futbale možné, zrejme by hodili na znak rezignácie uterák. Gólová akcia domácich číslo tri započala na pravom krídle, kde sa s trojicou protihráčov pohral Zaha. Ten následne loptu predložil do šestnástky JOELOVI WARDOVI, ktorého strelecký pokus preletel cez brániacich hráčov a zapadol za chrbát frustrovaného Greena!
    James MCARTHUR - 2:0
     
    40
    Crystal Palace dal gól! V záverečnej fáze prvého dejstva sa Crystalu Palace podarilo navýšiť svoje vedenia akciou, ktorá nápadne pripomínala tú z 21. minúty, kedy skóre otvoril Zaha. Opäť mal vo všetkom hlavné slovo agilný Yannick Belasie. 25-ročný francúzsky rodák naservíroval loptu do vápna, kde si s ňou nedokázal poradiť Green, a tak ju JAMES McARTHUR bez problémov poslal v sklze do siete!
     
    30
    Zaha utekol Karlovi Henrymu, ktorý ho dokázal zastaviť len za cenu žltej karty. Hosťujúci záložník sa tak stal prvým kartovým hriešnikom dnešného zápasu.
     
    28
    Bolasie zatiaľ hrá v obrovskej pohode a je jasne najlepším mužom na trávniku. Z jeho prihrávky mohol tentoraz ťažiť Delaney, no zakončenie kapitána domácich letelo len tesne vedľa pravej tyče brány Queens Park Rangers!
    Wilfired ZAHA - 1:0
     
    21
    Crystal Palace dal gól! V momente, kedy domáci začali preberať nad dianím na trávniku kontrolu, sa im podarilo ujať vedenia! Yannick Bolasie dostal na ľavé krídlo výbornú prihrávku do behu. Ľavý krídelník Crystalu Palce rozkmital svoje rýchle nohy, utiekol všetkým prenasledovateľom a predložil loptu na opačnú tyč, kde do nej sklzom vletel WILFRIED ZAHA! Ten aj s ohrozením svojho zdravia otvoril skóre, keď následne tvrdo narazil do ľavej žrde Greenovej svätyne!
     
    19
    Bolasie najprv pohybom na ľavom krídle oklamal protihráčov, potiahol loptu viac k hranici šestnástky, do ktorej poslal ideálnu prihrávku McArthurovi. Ten sa už hotovil na zakončenie, no v kľúčovom momente mu fantasticky padol pod nohy Sandro, ktorý odvrátil loptu na rohový kop.

    Michal Bakoš

    Góly: 21. Wilfired Zaha, 40. Glenn Murray, 42. Joel Ward – 84. Matt Phillips

    Karty:   59. Glenn Murray (CRP) – 30. Karl Henry (QPR), 54. Sandro (QPR), 76. Nedum Onuoha (QPR)


    Crystal Palace FC: Speroni – Ward, Dann, Delaney (C), Kelly – McArthur, Ledley – Zaha, Puncheon, Bolasie – Murray.
    Náhradníci: Hennessey – Mariappa, Hangeland, Souaré, Sanogo, Gayle, Sh. Ameobi.

    Queens Park Rangers: Green – Furlong, Caulker (C), Onuoha, Jun Sok-jong – Wright-Phillips, Henry, Sandro, Phillips – Taarabt – Austin.
    Náhradníci: McCarthy – Hill, Kranjčar, Hoilett, Grego-Cox, Vargas, Zamora.

    Rozhodca: Mason – Collin, Halliday.