Crystal Palace – QPR 3:1 (kon.) | Arsenal – West Ham 3:0 (kon.) | Leicester – Hull City 0:0 (kon.)
Sunderland – Aston Villa 0:4 (kon.) | West Bromwich – Stoke City 1:0 (kon.) | Burnley – Manchester City 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:0 (1:0)
West Ham United
Sobota 14.03.2015, 16:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy

     
    Napokon si tri body celkom jednoznačným výsledom pripisuje Arsenal, ktorý zmietol West Ham tromi zásahmi. Postarali sa o ne po zmene strán okerm Girouda ešte aj Ramsey a Flamini, Kladivárom po čase potom už došiel dych a v koncovke sa trápili. O všetkom podstatnom teda rozhodol najskôr gol do šatne, pretože outsider sa nezmohol z tohto otrasenia ani na čestný zásah. Tri body teda ostávajú doma a mne neostáva nič, len zaželať vám pekný večer. (17:52:45)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Welbeck ešte prevetral pozornosť Adriana peknou hlavičkou a brankár musel loptu opäť slušným spôsobom vytesniť na roh. Ten sa už však kopať nebude.
     
    90+3
    Arsene Wenger teda môže byť spokojný, jeho tím bude po týchto troch bodov strácať na Chelsea už len poltucet. Tá ale má dva duely k dobru.
     
    90+2
    Ospina sa síce na začiatku druhého polčasu neraz musel mať na pozore, ale napokon zrejme udrží nulu v kolonke inkasovania.
     
    90+1
    Duel sa už len dohráva preto, lebo sa dohrať musí. WHU si už podľa všetkého netrúfa ani na čestný zásah.
     
    90
    Rozhodca Taylor bude ešte nadstavovať 3 minúty.
     
    89
    Kouyaté sa nemohol dívať na to, ako sa jeho tímu nedarí a preto vyvážal loptu až takmer k šestnástke a skúsil zúfalú strelu. Aj preto mierila zúfalo vedľa.
     
    88
    V Londýne teda derby patri Kanonierom, ktorí už len komfortný náskok bez problémov kontrolujú a vychutnávajú si ovácie publika.
     
    87
    WHU teda razom odpadol v boji o dnešné body, hoci dlho to vyzeralo, že sa ešte pokúsi aj o záverečný tlak. Nakoniec je to nezvratná nutnosť skloniť hlavu a prijať tretiu prehru za sebou.
     
    86
    Do úniku ešte mieril aj Welbeck, ale Kouyaté ho v poslednej chvíli odzbrojil odkopom na roh. Z neho Kanonieri tentoraz nevyužili šancu pridať ďalší zásah.
     
    85
    To je ten futbal, ktorý by sme všetci chceli vidieť počas zápasov favoritov a tímov svetových mien. Dvomi zlepenými gólmi si Arsenal už celkom jednoznačne poisťuje dnešné tri body.
    Mathieu FLAMINI - 3:0
     
    84
    Arsenal FC dal gól! Prišiel na ihrisko snáď len pred minútou a už skóruje! Pekná akcia domácich končí ďalším gólom a opäť bol pri tom Giroud a tentoraz aj Santi Cazorla. Po ich skvelej kombinácii naľavo sa pred bránou už len MATHIEU FLAMINI mohol usmievať a poslať do opustenej časti brány tretí zásah.
     
    83
    A strieda aj Wenger, do hry poslal namiesto Özila Francúza Flaminiho.
     
    82
    Na ihrisku už medzitým vidíme Neného, ktorý vymenil Nobleho.
    Aaron RAMSEY - 2:0
     
    81
    Arsenal FC dal gól! Ale len na chvíľu, pretože Kanonieri vzápätí druhýkrát skórujú! Giroud krásne spolupracoval a najprv loptu prepustil, aby ju neskôr kolegovi nabil. AARON RAMSEY preto zblízka prestrelil prudkou ranou Adriana a zvyšuje náskok svojho tímu!

    Filip Kubaliak

    Góly: 45+1. Giroud, 81. Ramsey, 84. Flamini

    Karty:   38. Alexis Sanchez (ARS) – 78. Sakho (WHU)


    Arsenal FC: Ospina – Chambers, Monreal, Mertesacker (K), Koscielny, Coquelin, Ramsey, Özil (83. Flamini), Walcott (71. Santi Cazorla), Giroud, Alexis Sánchez (65. Welbeck).
    Náhradníci: Szczęsny – Gibbs, Bellerín, Flamini, Cazorla, Akpom, Welbeck.

    West Ham United: Adrián – Cresswell, Kouyaté, Collins, O'Brien, Song, Downing, Noble (82. Nené), Nolan (K), Jarvis (75. Amalfitano), Sakho.
    Náhradníci: Jääskeläinen – Demel, Poyet, Amalfitano, Nenê, Onariase, Cullen.

    Rozhodca: Ch. Foy (58. A. Taylor) – A. Garratt, D. Bryan