Crystal Palace – QPR 3:1 (kon.) | Arsenal – West Ham 3:0 (kon.) | Leicester – Hull City 0:0 (kon.)
Sunderland – Aston Villa 0:4 (kon.) | West Bromwich – Stoke City 1:0 (kon.) | Burnley – Manchester City 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:0 (1:0)
West Ham United
Sobota 14.03.2015, 16:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Welbeck ešte prevetral pozornosť Adriana peknou hlavičkou a brankár musel loptu opäť slušným spôsobom vytesniť na roh. Ten sa už však kopať nebude.
    Mathieu FLAMINI - 3:0
     
    84
    Arsenal FC dal gól! Prišiel na ihrisko snáď len pred minútou a už skóruje! Pekná akcia domácich končí ďalším gólom a opäť bol pri tom Giroud a tentoraz aj Santi Cazorla. Po ich skvelej kombinácii naľavo sa pred bránou už len MATHIEU FLAMINI mohol usmievať a poslať do opustenej časti brány tretí zásah.
     
    83
    A strieda aj Wenger, do hry poslal namiesto Özila Francúza Flaminiho.
     
    82
    Na ihrisku už medzitým vidíme Neného, ktorý vymenil Nobleho.
    Aaron RAMSEY - 2:0
     
    81
    Arsenal FC dal gól! Ale len na chvíľu, pretože Kanonieri vzápätí druhýkrát skórujú! Giroud krásne spolupracoval a najprv loptu prepustil, aby ju neskôr kolegovi nabil. AARON RAMSEY preto zblízka prestrelil prudkou ranou Adriana a zvyšuje náskok svojho tímu!
     
    79
    Pochopiteľne sa otvára obrana hostí na výpady pre favorita z Arsenalu. Jeden mal premyslený Welbeck, ale z uhla mieril len do tiel pred sebou, čo gólom neskončilo.
     
    78
    Sakho videl za faul žltú kartu len ako druhý hráč v stretnutí.
     
    75
    Jarvisa nahradil v drese hostí Amalfitano.
     
    71
    Na hracej ploche už neuvidíme Walcotta, vymieňa ho Santi Cazorla.
     
    68
    Özil v ďalšej akcii pred bránou zbytočne posielal loptu centrom na druhú žrď, keďže skórovať mohol sám. Napokon to skončilo volejom Ramseyho mimo brány.
     
    65
    Na ihrisko sa dostal Welbeck, keď vymenil Alexisa Sancheza.
     
    60
    Jarvis si po spracovaní lopty a halfvolejom dostával k dobrej palebnej pozícii, no mieril svoju ranu z dobrej pozície vysoko nad!
     
    58
    Chris Foy bude musieť striedať, náhradník Anthony Taylor bude odteraz hlavným rozhodcom!
    Olivier GIROUD - 1:0
     
    45+1
    Arsenal FC dal gól! Predsa len ešte v prvom polčase prichádza úder do siete West Hamu! Z ničoho nič sa do lopty oprel v šestnástke OLIVIER GIROUD a nádhernou ranou ľavačkou s pomocou žrde otvára skóre!
     
    44
    Stále sa prvý polčas hrá a ponúka ďalšie možnosti najmä pre domácich. Teraz mohli ísť do vedenia, vo vnútri vápna mieril Özil sľubnú strelu a Adrian vyrazil len pred seba. Nechal odkrytú bránu, ležne Walcott v páde mieril nad!
     
    38
    Alexis Sanchez teda videl za hru rukou počas tejto akcie žltú kartu.
     
    36
    A ďalší skvelý zákrok Adriana! Tentoraz ho prevetral halfvolejom po spracovaní hruďou Sanchez a mieril k bližšej žrdi. Gólman však tento pokus vystihol a vyrazil na roh.
     
    34
    Rýchlik Walcott si nabehol do šance a vo vnútri šestnástky skúsil nenápadne vystreliť. Skvelý Adrian však opäť bola na tom pravom mieste, odkiaľ zabránil otvoreniu skóre aj tentoraz!
     
    27
    Arsenal zahrával tretí roh po tom, čo skvelým zákrokom Adrian vytesnil zakončenie zblízka od Ramseyho! Ten volejom mieril padáčik poza chrbát brankára, no neuspel.
     
    21
    Veľká šanca hostí na otvorenie skóre! Už sa mohli Kladivári dostať do vedenia, Nolan sa dostal k strele volejom po pase na hranicu šestnástky. Trafil to však presne tam, kde Ospina číhal a ten gól nedovolil!
     
    15
    Adrián musel vytiahnuť pekný zákrok, jednou rukou vytesnil sľubnú hlavičku Sancheza mimo brány!
     
    5
    Walcott dostal pred bránu veľmi dobrú loptu a veľmi dlho váhal so strelou. Už bol pred Adriánom, no podľa rozhodcu ho čisto odzbrojil Collins.
     
    3
    Adrián musel prvýkrát von z brány, rútil sa k nemu totiž Walcott a vyzerala tá akcia nebezpečne. Brankár to odkopom zvládol.

    Filip Kubaliak

    Góly: 45+1. Giroud, 81. Ramsey, 84. Flamini

    Karty:   38. Alexis Sanchez (ARS) – 78. Sakho (WHU)


    Arsenal FC: Ospina – Chambers, Monreal, Mertesacker (K), Koscielny, Coquelin, Ramsey, Özil (83. Flamini), Walcott (71. Santi Cazorla), Giroud, Alexis Sánchez (65. Welbeck).
    Náhradníci: Szczęsny – Gibbs, Bellerín, Flamini, Cazorla, Akpom, Welbeck.

    West Ham United: Adrián – Cresswell, Kouyaté, Collins, O'Brien, Song, Downing, Noble (82. Nené), Nolan (K), Jarvis (75. Amalfitano), Sakho.
    Náhradníci: Jääskeläinen – Demel, Poyet, Amalfitano, Nenê, Onariase, Cullen.

    Rozhodca: Ch. Foy (58. A. Taylor) – A. Garratt, D. Bryan