Crystal Palace – QPR 3:1 (kon.) | Arsenal – West Ham 3:0 (kon.) | Leicester – Hull City 0:0 (kon.)
Sunderland – Aston Villa 0:4 (kon.) | West Bromwich – Stoke City 1:0 (kon.) | Burnley – Manchester City 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:0 (1:0)
West Ham United
Sobota 14.03.2015, 16:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy

     
    Napokon si tri body celkom jednoznačným výsledom pripisuje Arsenal, ktorý zmietol West Ham tromi zásahmi. Postarali sa o ne po zmene strán okerm Girouda ešte aj Ramsey a Flamini, Kladivárom po čase potom už došiel dych a v koncovke sa trápili. O všetkom podstatnom teda rozhodol najskôr gol do šatne, pretože outsider sa nezmohol z tohto otrasenia ani na čestný zásah. Tri body teda ostávajú doma a mne neostáva nič, len zaželať vám pekný večer. (17:52:45)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Welbeck ešte prevetral pozornosť Adriana peknou hlavičkou a brankár musel loptu opäť slušným spôsobom vytesniť na roh. Ten sa už však kopať nebude.
     
    90+3
    Arsene Wenger teda môže byť spokojný, jeho tím bude po týchto troch bodov strácať na Chelsea už len poltucet. Tá ale má dva duely k dobru.
     
    90+2
    Ospina sa síce na začiatku druhého polčasu neraz musel mať na pozore, ale napokon zrejme udrží nulu v kolonke inkasovania.
     
    90+1
    Duel sa už len dohráva preto, lebo sa dohrať musí. WHU si už podľa všetkého netrúfa ani na čestný zásah.
     
    90
    Rozhodca Taylor bude ešte nadstavovať 3 minúty.
     
    89
    Kouyaté sa nemohol dívať na to, ako sa jeho tímu nedarí a preto vyvážal loptu až takmer k šestnástke a skúsil zúfalú strelu. Aj preto mierila zúfalo vedľa.
     
    88
    V Londýne teda derby patri Kanonierom, ktorí už len komfortný náskok bez problémov kontrolujú a vychutnávajú si ovácie publika.
     
    87
    WHU teda razom odpadol v boji o dnešné body, hoci dlho to vyzeralo, že sa ešte pokúsi aj o záverečný tlak. Nakoniec je to nezvratná nutnosť skloniť hlavu a prijať tretiu prehru za sebou.
     
    86
    Do úniku ešte mieril aj Welbeck, ale Kouyaté ho v poslednej chvíli odzbrojil odkopom na roh. Z neho Kanonieri tentoraz nevyužili šancu pridať ďalší zásah.
     
    85
    To je ten futbal, ktorý by sme všetci chceli vidieť počas zápasov favoritov a tímov svetových mien. Dvomi zlepenými gólmi si Arsenal už celkom jednoznačne poisťuje dnešné tri body.
    Mathieu FLAMINI - 3:0
     
    84
    Arsenal FC dal gól! Prišiel na ihrisko snáď len pred minútou a už skóruje! Pekná akcia domácich končí ďalším gólom a opäť bol pri tom Giroud a tentoraz aj Santi Cazorla. Po ich skvelej kombinácii naľavo sa pred bránou už len MATHIEU FLAMINI mohol usmievať a poslať do opustenej časti brány tretí zásah.
     
    83
    A strieda aj Wenger, do hry poslal namiesto Özila Francúza Flaminiho.
     
    82
    Na ihrisku už medzitým vidíme Neného, ktorý vymenil Nobleho.
    Aaron RAMSEY - 2:0
     
    81
    Arsenal FC dal gól! Ale len na chvíľu, pretože Kanonieri vzápätí druhýkrát skórujú! Giroud krásne spolupracoval a najprv loptu prepustil, aby ju neskôr kolegovi nabil. AARON RAMSEY preto zblízka prestrelil prudkou ranou Adriana a zvyšuje náskok svojho tímu!
     
    80
    Collins je dnes po Adrianovi snáď druhým najlepším hráčom minimálne svojho tímu a pred Ramseym odokopol nepríjemnú loptu aj tentoraz, čím zabezpečil pohodu.
     
    79
    Pochopiteľne sa otvára obrana hostí na výpady pre favorita z Arsenalu. Jeden mal premyslený Welbeck, ale z uhla mieril len do tiel pred sebou, čo gólom neskončilo.
     
    78
    Sakho videl za faul žltú kartu len ako druhý hráč v stretnutí.
     
    77
    Tvrdých zákrokov dnes na Emirates vidíme naozaj neúrekom a vôbec nie je núdza o časté prerušovanie hry kvôli previneniu sa voči pravidlám.
     
    76
    Stále je to pre favorita len tesný výsledok, v každom prípade tri body by zaistil a to by znamenalo dotiahnutie sa na Citizens len o jediný bod.
     
    75
    Jarvisa nahradil v drese hostí Amalfitano.
     
    74
    Domáci kopú rohové kopy spôsobom, keď lopta letí na zadnú žrď až pridlho. Dovtedy obrana dokáže včas sformovať a situáciu zvládnuť, ako aj teraz.
     
    73
    Kladivári sa však vpredu trápia a potvrdzujú, že sa im v poslednom čase nedarí. Momentálne teda smerujú k tretej prehre za sebou.
     
    72
    Miestami sa zdá, že príchod Welbecka do ofenzívy Arsenalu čosi vylepšil, ale rozhodne nevyriešil. Adrian mal oproti prvému polčau minimum dôležitých zákrokov. Aj to o niečom svedčí.
     
    71
    Na hracej ploche už neuvidíme Walcotta, vymieňa ho Santi Cazorla.
     
    70
    Pokračuje sa v rozháranej fáze stretnutia, ktoré by potrebovalo skôr poriadny náboj v poslednej dvadsaťminútovke.
     
    69
    West Ham tak má naďalej šancu dnes uspieť, zo strany Kanonierov to už miestami vyzerá na podávanie menu k bodom ako na podnose.
     
    68
    Özil v ďalšej akcii pred bránou zbytočne posielal loptu centrom na druhú žrď, keďže skórovať mohol sám. Napokon to skončilo volejom Ramseyho mimo brány.
     
    67
    Hostia sa naďalej snažia vymyslieť niečo, čo by sa mohlo pred Ospinom ujať vo výraznej miere. Na dotiahnutie svojich akcií však potrebujú stále ešte minimálne jeden krok.
     
    66
    Ani šikovný Chilan dnes nebol príliš vo svojej koži, nepremenil dobrú šancu a okrem inkasovania žltej karty už toho potom vpredu neukázal.
     
    65
    Na ihrisko sa dostal Welbeck, keď vymenil Alexisa Sancheza.
     
    64
    Özil mal dokonca šancu po prihrávke Girouda jasnú možnosť na zvýšenie skóre, no napokon sa pískal ofsajd.
     
    63
    Özilovi sa v posledných mesiacoch vôbec nedarí nájsť niekdajšiu formu a akcie ťahané po jeho osi sa často končia fiaskom. Aj aktuálne mohol skôr nahrávať, ako to urobil napokon nedôsledne a šancu teda svojim kolegom neponúkol.
     
    62
    Začína byť teda rušno podobne, ako v prvom polčase. Viac aktivít ale už musí vyvýjať smerom dopredu aj strana West Hamu.

     
    61
    Ďalší výpad hostí sme zaznamenali po osi Songa a Sakha, ale Ospina nemusel riešiť nič zásadné.
     
    60
    Jarvis si po spracovaní lopty a halfvolejom dostával k dobrej palebnej pozícii, no mieril svoju ranu z dobrej pozície vysoko nad!
     
    59
    To sa stáva len naozaj málokedy, aby sa zranil v zápase rozhodca, no už je všetko pripravené na pokračovanie v hre.
     
    58
    Chris Foy bude musieť striedať, náhradník Anthony Taylor bude odteraz hlavným rozhodcom!
     
    57
    Özil si veľmi pekne narazil asi 2x za sebou s Chambersom a obaja unikali do šance. Mali pred bránou kolegov asi troch, no cente Nemca sa tam nedostal a neujal.
     
    56
    Kladivári sa držia v okolí šestnástky súpera ako kliešť a vybojoval aj rohový kop. Ten síce nezužitkovali, ale ich vstup do druhého polčasu je prísľubom na šancu zahroziť aj neskôr.
     
    55
    Na svedomí to má, samozrejme, inkasovaný gól z konca prvého dejstva. Arsenal hrá posledné minúty pod tlakom.
     
    54
    Hostia sa v držaní lopty oproti prvému polčasu zatiaľ zlepšili z 26% na 49%. Je pravda, že viac okupujú šestnástku súpera oni.
     
    53
    Množstvo súbojov v strede poľa nedáva priestor na prívetivé kombinácie, tímy sa po prestávke rozbiehajú len pomalšie.
     
    52
    Mohla prísť po úniku Sakha, ležne pískal sa ofsajd. Inak by mohol ísť Senegalčan na Ospinu úplne sám.
     
    51
    Druhé dejstvo zatiaľ teda nemastné, neslané. A aj rozpačité z oboch strán. Chcelo by to výraznejšiu šancu smerom dopredu.
     
    50
    Sakho sa zrazil s Ospinom nepríjemným spôsobom, čo pripomínalo stret Petra Čecha s Huntom z roku 2006. Kolumbijčan ale je v poriadku a zákrok do hornej časti tela zrejme predýcha.
     
    49
    Arsenal teda do druhého polčasu uričte vstúpi so zvýšeným sebavedomím, gól do šatne tím vyhrávajúceho vždy stmelí a vzpruží.
     
    48
    Tréneri sa zatiaľ nerozhodli po žiadnej zmene v radoch jedenástky na jednej či druhej strane, takže sa hrá v pôvodných silách.
     
    47
    Pokračuje sa v londýnskom derby, výkop mali tentoraz hráči West Hamu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Rušný prvý polčas na Emirates je za nami, vo veľmi dobrom svetle sa ukázal brankár hostí Adrian. Zneškodnil nejednu príležitosť Kanonierov, ktorí sa môžu sami seba pýtať, prečo nevyhrávali skôr. Dobrú šancu mal Özil v závere, pred ním aj Alexis či Walcott. Na druhej strane Ospina zachránil pred volejom Nolana. Lenže prišla skvelá strela Girouda v úplnom závere polčasu, ktorá s pomocou žrde znamenala otvorenie skóre. Pokračovať budeme približne o 15 minút.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
    Olivier GIROUD - 1:0
     
    45+1
    Arsenal FC dal gól! Predsa len ešte v prvom polčase prichádza úder do siete West Hamu! Z ničoho nič sa do lopty oprel v šestnástke OLIVIER GIROUD a nádhernou ranou ľavačkou s pomocou žrde otvára skóre!
     
    45
    Rozhodca ešte bude nadstavovať 1 minútu.
     
    44
    Stále sa prvý polčas hrá a ponúka ďalšie možnosti najmä pre domácich. Teraz mohli ísť do vedenia, vo vnútri vápna mieril Özil sľubnú strelu a Adrian vyrazil len pred seba. Nechal odkrytú bránu, ležne Walcott v páde mieril nad!
     
    43
    Ofsajd Walcotta znemožnil pokračovať vo výpade smerom dopredu, WHU si teda teraz mohol vydýchnuť.
     
    42
    Rozhodca musel prerušiť hru kvôli menšiemu otraseniu Girouda, ale Francúz bude v poriadku a opäť prišiel pokyn porkačovať.
     
    41
    Rušno bolo pre zmenu na druhej strane po výpade Arsenalu. Veľa hráčov sa dotklo lopty zblokovaním predtým, ako mierila do priestoru brány a Adrian teda nemal dôvod zasahovať.
     
    40
    Kladivári ho vo svoj prospech nevyužili napriek tomu, že sa Ospina s kolegami nedohovorili, kto po lopte pôjde.
     
    39
    Sakho sa do šance a stíhala ho dvojica obrancov. Lenže potom spomalil a mieril kvôli teču mimo, no vybojoval aspoň roh.
     
    38
    Alexis Sanchez teda videl za hru rukou počas tejto akcie žltú kartu.
     
    37
    Adrian tentoraz mal nutnosť vybehnúť von kvôli nabiehaniu Sancheza. Takmer sa s ním zrazil, ale pískalo sa kvôli útočnému previneniu sa voči pravidlám.
     
    36
    A ďalší skvelý zákrok Adriana! Tentoraz ho prevetral halfvolejom po spracovaní hruďou Sanchez a mieril k bližšej žrdi. Gólman však tento pokus vystihol a vyrazil na roh.
     
    35
    Opäť si teda domáci vylámali zuby na skvelom gólmanovi Kladivárov, momentálne to je skôr boj favorita len s brankárom ako s celým tímom.
     
    34
    Rýchlik Walcott si nabehol do šance a vo vnútri šestnástky skúsil nenápadne vystreliť. Skvelý Adrian však opäť bola na tom pravom mieste, odkiaľ zabránil otvoreniu skóre aj tentoraz!
     
    33
    Recept na to, ako preklenúť obranu Arsenalu ponúkol nedávno celok z Monaca v Lige majstrov. Ak by sa niečo podobné zopakovalo aj dnes, bola by to obrovská facka.
     
    32
    Najlepším hráčom hostí zatiaľ suverénne Adrián, ktorý predviedol nejeden úspešný zákrok. Ak to takto pôjde ďalej, WHU by dnes mohol uhrať dobrý výsledok.
     
    31
    Svoj tlak sa mu však ešte k spokojnosti nepodarilo premeniť, bude to ešte iste chcieť poriadnu trpezlivosť. WHU bráni zatiaľ obstojne a bez výrazných komplikácií.
     
    30
    V aktuálnej sezóne 39-ročný veterán zaknihoval v hre len 28 minút. Medzitým sme prekročili polhodinu hracieho času, Arsenal naďalej lepším tímom.
     
    29
    Kamery si na štadióne vybrali tvár náhradného brankára hostí Jääskeläinena, ktorý sa počas formy Adriana už do brány asi len tak ľahko nedostane.
     
    28
    Na gólovky teda jemne vedie Arsenal, ale ani Kladivári sa svojimi rýchlymi výpadmi nenechali zahanbiť. Sľubný útočný priebeh duelu si želáme aj do ďalších minút.
     
    27
    Arsenal zahrával tretí roh po tom, čo skvelým zákrokom Adrian vytesnil zakončenie zblízka od Ramseyho! Ten volejom mieril padáčik poza chrbát brankára, no neuspel.
     
    26
    Dostať sa do vedenia ešte v prvom polčase by bol ideálny scenár, naďalej sa teda zo všetkých strán pred Adrianom rodia zaujímavé lopty.
     
    25
    Tempo hry sa medzičasom trochu upokojilo, ale Arsenal ukazuje, že to z jeho strany ešte nebolo posledné slovo ani do polhodiny hry.
     
    24
    Giroud skúsil z otočky vypáliť, hoci bol v uhle, no mieril iba do bočnej siete.
     
    23
    Prím v ofenzíve pritom doposiaľ hrajú Kanonieri, ale pekná akcia volejom Nolana skončila takmer vedúcim gólom. Ospina mal šťastie, že prudká lopta letela presne na neho.
     
    22
    Veľmi pekný futbalový moment teda ostal nevyužitý, ale videli sme snáď najväčšiu šancu zápasu. Paradoxne, boli to hostia, kto sa mohol dostať do vedenia.
     
    21
    Veľká šanca hostí na otvorenie skóre! Už sa mohli Kladivári dostať do vedenia, Nolan sa dostal k strele volejom po pase na hranicu šestnástky. Trafil to však presne tam, kde Ospina číhal a ten gól nedovolil!
     
    20
    Priamy kop zapískal Foy pre Arsenal, z neho si však domáci tím šancu nevypracoval. Vysoký center obrana na čele s Adrianom v bráne opanovala.
     
    19
    Nepresný a slabý center po sľubnom brejku po pravej strane sa neujal, Kanonieri tak majú často dostatok času na založenie útočnej akcie vo svoj prospech.
     
    18
    Vzadu to má Arsenal pekne pokryté a nemusel riešiť nebezpečné výpady súpera. WHU ale určite ešte neodpisujme.
     
    17
    Pred Ligou majstrov sa potrebuje čo najlepšie naladiť, veď tam má šance na postup naozaj minimálne. Na pôde Monaca musia Kanonieri vsietiť minimálne 3 góly a žiaden neinkasovať.
     
    16
    Boli sme teda svedkami pekného futbalového momentu, Arsenal čím ďalej, tým viac ukazuje, že je na ihrisku pánom.
     
    15
    Adrián musel vytiahnuť pekný zákrok, jednou rukou vytesnil sľubnú hlavičku Sancheza mimo brány!
     
    14
    Walcott posielal do fachu dobrú loptu, ale neujala sa medzi hráčmi The Gunners. Obrana súpera si rýchlo poradila.
     
    13
    Pred pokutovým územím hostí sa to permanentne hemží nejednou zajímavosťou, Kouyaté teraz musel hasiť hlavičkou na roh.
     
    12
    Aj držanie lopty je jasne v prospech Kanonierov, ktorí naďalej obliehajú pokutové územie súpera. Potrebovali by duel načať vo svoj prospech čo najskôr.
     
    11
    Chýba doposiaľ pokoj v zakončení, no čo nie je ešte môže byť. Kladivári večne pod tlakom raz chybovať môžu a potom príde trest.
     
    10
    Prvé minúty teda odhalili, že sa viac dopredu pozreli hráči Arsenalu. Súpera zatiaľ len vystrašili nebezpečne vyzerajúcimi akciami.
     
    9
    Arsenal sa vydával do šance rýchlym brejkom, Sanchez však bol križovaný a ani na bránu nevystrelil. Pritom číhal v sľubnej pozícii.
     
    8
    V úvode sa rozmnožili štandardné situácie na oboch stranách po nedovolených zákrokoch, na prvú väčšiu šancu zo strany WHU čakáme.
     
    7
    V tom prípade by ale Collins musel ísť aj predčasne pod sprchy, čo rozhodca Foy zrejme nechcel riskovať. Pokračujeme teda bez ujmy jedného či druhého tímu.
     
    6
    Bola to pritom vyložená šanca na otvorenie skóre a domáci si pýtali pokutový kop. Je pravda, že Collins súpera zrazil na zem tvrdo a pískať sa mohlo.
     
    5
    Walcott dostal pred bránu veľmi dobrú loptu a veľmi dlho váhal so strelou. Už bol pred Adriánom, no podľa rozhodcu ho čisto odzbrojil Collins.
     
    4
    Hlavným rozhodcom zápasu je dnes Chris Foy.
     
    3
    Adrián musel prvýkrát von z brány, rútil sa k nemu totiž Walcott a vyzerala tá akcia nebezpečne. Brankár to odkopom zvládol.
     
    2
    Tí hrajú typicky v červenobielom, West Ham má bledomodré dresy a tmavomodré trenírky.
     
    1
    V Londýne sa duel rozbehol výkopom hráčov Arsenalu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -52
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Ospina – Chambers, Monreal, Mertesacker (K), Koscielny, Coquelin, Ramsey, Özil, Walcott, Giroud, Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Szczęsny – Gibbs, Bellerín, Flamini, Cazorla, Akpom, Welbeck.

    West Ham United: Adrián – Cresswell, Kouyaté, Collins, O'Brien, Song, Downing, Noble, Nolan (K), Jarvis, Sakho.
    Náhradníci: Jääskeläinen – Demel, Poyet, Amalfitano, Nenê, Onariase, Cullen.

    Rozhodca: Ch. Foy – A. Garratt, D. Bryan (A. Taylor).
     
    Až 9 posledných duelov za sebou v lige či FA Cupe Arsenal nad WHU vyhral. Favoritom bude jednoznačne aj tentoraz, veď naposledy stratil body s týmto súperom 25.10.2009. Duel začína o 16.00.
     
    Jedným dychom ale je potrebné dodať, že v štyroch dueloch v rade vsietil West Ham len tri góly. To ho do role favorita rozhodne neradí. Ak na Emirates získa aspoň bod, bude to obrovské prekvapenie. Mimo hry by mal byť kvôli kartám James Collins, zranený je Carroll a otázny štart visí nad Carltonom Coleom.
     
    Vonku pritom Kladivári nastrieľali už úctyhodných 18 presných zásahov. To vôbec nie je zlá bilancia, veď lepšiu ofenzívu v tomto smere majú už len hráči Tottenhamu, Arsenalu, Chelsea a Manchestru City. Kanonieri by sa tak mali mať na pozore, ich obrana predsa len môže byť vskutku nepríjemným spôsobom prevetrávaná.
     
    To West Hamu viditeľne došiel dych. V lige sa očividne trápi už niekoľko týždňov a z desiatich pokusov v tejto súťaži uspel iba jediný raz. Aj to doma proti slabučkému Hullu (3:0). Celok pritom vyzeral na to, že bude bojovať o pohárové priečky. Je polovica marca a tímu sa už dávno nedarí podľa predstáv.
     
    Doma fanúšikov potešili už tridsiatimi gólmi a za kratší koniec ťahali len raz. Lepsie je na tom v tomto smere už len Manchester United a prvá Chelsea. Viac ako 30 zásahov doma však v lige nedal nikto. Mimo hry ale budú nateraz Alex Oxlade-Chamberlain a tiež aj Jack Wilshere. K dispozícii nebude pre zranenie ani Gabriel Paulista.
     
    The Gunners to v poslednom čase ide ako po masle. Nebyť prehry na White Hart Lane s Tottenhamom, majú sedem duelov v rade zapísaných ako výhry. Arsenal v marci zatiaľ odohral tri zápasy a takisto všetko vyhral. Dvakrát sa tak stalo v lige a počas aktuálneho týždňa z FA Cupu vyradili pre zmenu aj Manchester United.
     
    Honba v anglickej lige za titulom, alebo čo najlepšie umiestnenia pokračuje. Sobotný duel Arsenalu s West Hamom bude derby hlavného mesta krajiny, v ktorom je favorit daný v podobe Kanonierov. Tí majú na dosah už druhé miesto v tabuľke, pritom sa od začiatku sezóy rozbiehali len veľmi pomaly.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Filip Kubaliak

    Góly: 45+1. Giroud, 81. Ramsey, 84. Flamini

    Karty:   38. Alexis Sanchez (ARS) – 78. Sakho (WHU)


    Arsenal FC: Ospina – Chambers, Monreal, Mertesacker (K), Koscielny, Coquelin, Ramsey, Özil (83. Flamini), Walcott (71. Santi Cazorla), Giroud, Alexis Sánchez (65. Welbeck).
    Náhradníci: Szczęsny – Gibbs, Bellerín, Flamini, Cazorla, Akpom, Welbeck.

    West Ham United: Adrián – Cresswell, Kouyaté, Collins, O'Brien, Song, Downing, Noble (82. Nené), Nolan (K), Jarvis (75. Amalfitano), Sakho.
    Náhradníci: Jääskeläinen – Demel, Poyet, Amalfitano, Nenê, Onariase, Cullen.

    Rozhodca: Ch. Foy (58. A. Taylor) – A. Garratt, D. Bryan