Augsburg – Mainz 0:2 (kon.) | Hoffenheim – Hamburger 3:0 (kon.) | Hertha – Schalke 2:2 (kon.)
Brémy – Bayern 0:4 (kon.) | Frankfurt – Paderborn 4:0 (kon.) | Dortmund – Kolín nad Rýnom 0:0 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:2 (1:1)
FC Schalke 04
Sobota 14.03.2015, 15:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Tak to bol druhý polčas! Spočiatku sa hralo veľmi opatrne a pozorne zozadu. Chyba prišla najprv v obrane hostí, keď si nepokryli v 82. minúte Haraguchiho, ktorý poslal domácich do vedenia a zdalo sa, že tri body ostanú v Berlíne. Schalke sa však nevzdávalo a svoju dôležitosť v boji o popredné priečky v tabuľke potvrdilo vyrovnávajúcim gólom z 90. minúty, keď hlavičkou skóroval Matip.

    Ďakujem Vám za pozornosť pri sledovaní tohto bundesligového prenosu a prajem príjemný zvyšok soboty. (17:20:58)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Nadstavujú sa dve minúty, prebieha už tá druhá. Zápas už s určitou pravdepodobnosťou skončí takýmto výsledkom.
    MATIP - 2:2
     
    90
    Schalke 04 dalo gól!
    Tak napokon Schalke bude z Olympijského štadiónu v Berlíne brať bod! Skvelú akciu, ktorú začal na ľavej strane Fuchs svojím dokonalým centrom do vnútra šestnástky, kde si našiel priestor JOEL MATIP a ten ideálnou hlavičkou ku ľavej žrde vyrovnal!
     
    89
    Za faul na Högera dostáva žltú kartu hráč Berlína Peter Niemeyer, ktorý sklzom nepríjemne dostal futbalistu Gelsenkirchenu k zemi.
     
    88
    Schalke v týchto chvíľach vsádza všetko iba do ofenzívy. Je tam strašná sila: Huntelaar, Boateng, Barnetta a Fuchs, ktorí dokážu obranu Herthy rozobrať na skrutky, ale zatiaľ sa im to podarilo iba raz v tomto zápase.
     
    87
    Fuchs posielal z pravej strany šikovný center do vnútra šestnástky, kde pribehol Leon Goretzka, no jeho následná pätička zo vzduchu smerovala iba na pripravené ruky brankára Krafta.
     
    86
    Futbalisti BSC v tejto chvíli poslali spoza šestnástky dve strely, jedna bola zablokovaná, z ktorej vlastne vyústila ja ďalšia strelecká možnosť pre domácich. Tá už dorazila aj do okolia brány, ale nedostala sa presne do jej priestoru.
     
    84
    Obrovská a neuveriteľná šanca pre Schalke 04! Hostia zahrávali rohový kop, ktorý sa po pár odrazoch lopty vyskytol na kopačke Matipa pred bránkovou čiarou, no úžasný Kraft skvelo rukou vytlačil loptu z bránkovej čiary a následne ani Boatengovi nedovolil dorážať! Naozaj bravúrny moment!
    HARAGUCHI - 2:1
     
    82
    Hertha dala gól!
    Berlínčania strieľajú dôležitý gól, ktorým pravdepodobne aj rozhodujú o osude tohto stretnutia! Spoza šestnástky prišla strela od Kaloua, ktorú ešte Wellenreuther skvelo vyrazil, no iba na pravú stranu, kde prišiel GENKI HARAGUCHI a ten šikovnou dorážkou znovu dostal Herthu do vedenia!
     
    81
    Cigerci sa tlačil do zakončenia po pravej strane šestnástky, následne sa však pred bránkovou čiarou smoliarsky pošmykol, čo znamená odkop od brány pre Schalke.
     
    79
    Tréner hostí Roberto Di Matteo posilňuje útočné rady, keď z ihriska sťahuje Leroya Saného a na jeho post vysiela skúseného Kevina Princa Boatenga, od ktorého očakáva ešte na približne 10 minút dobrý výkon a možno rýchle skórovanie.
     
    78
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Per Ciljan Skjelbred, prichádza Peter Niemeyer.
     
    76
    Domáci sa dostali do veľmi rýchleho útoku, Skjelbred prihrával do vnútra šestnástky Stockerovi, ktorý však lopte tesne nestihol. Následne je ešte nórsky záložník ošetrovaný lekármi pre pravdepodobné kŕče v nohe.
     
    75
    Pekný pohyb s loptou ukázal aj japonský futbalista Haraguchi, ktorý sa dostal ku šestnástke a spoza hranice vypálil. Lopta letela veľmi pekným oblúkom, ale Wellenreuther ju dokázal zachytiť.
     
    74
    Šikovný pohyb s loptou predvádzal na útočnej polovici Cigerci, nakoniec sa to však veľmi úspešne nezakončilo.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 21. Ben-Hatira, 82. Haraguchi – 40. Sané, 90. Matip

    Karty:   22. Ben-Hatira (HER), 56. Skjelbred (HER), 89. Niemeyer (HER) – 50. Fuchs (SCH)


    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Lustenberger ("C"), Skjelbred – Beerens, Stocker, Ben-Hatira – Kalou
    Náhradníci: Burchert – Cigerci, Haraguchi, Hegeler, N'Djeng, Niemeyer, Wagner

    FC Schalke 04: Wellenreuther – Höwedes ("C"), Matip, Nastasić – Neustädter – Barnetta, Höger, Meyer, Fuchs – Sané, Huntelaar
    Náhradníci: Wetklo – Ayhan, K. Boateng, Goretzka, Sobottka, Učida

    Rozhodca: Weiner – Grudzinski, Henschel