Augsburg – Mainz 0:2 (kon.) | Hoffenheim – Hamburger 3:0 (kon.) | Hertha – Schalke 2:2 (kon.)
Brémy – Bayern 0:4 (kon.) | Frankfurt – Paderborn 4:0 (kon.) | Dortmund – Kolín nad Rýnom 0:0 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:2 (1:1)
FC Schalke 04
Sobota 14.03.2015, 15:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Tak to bol druhý polčas! Spočiatku sa hralo veľmi opatrne a pozorne zozadu. Chyba prišla najprv v obrane hostí, keď si nepokryli v 82. minúte Haraguchiho, ktorý poslal domácich do vedenia a zdalo sa, že tri body ostanú v Berlíne. Schalke sa však nevzdávalo a svoju dôležitosť v boji o popredné priečky v tabuľke potvrdilo vyrovnávajúcim gólom z 90. minúty, keď hlavičkou skóroval Matip.

    Ďakujem Vám za pozornosť pri sledovaní tohto bundesligového prenosu a prajem príjemný zvyšok soboty. (17:20:58)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Nadstavujú sa dve minúty, prebieha už tá druhá. Zápas už s určitou pravdepodobnosťou skončí takýmto výsledkom.
    MATIP - 2:2
     
    90
    Schalke 04 dalo gól!
    Tak napokon Schalke bude z Olympijského štadiónu v Berlíne brať bod! Skvelú akciu, ktorú začal na ľavej strane Fuchs svojím dokonalým centrom do vnútra šestnástky, kde si našiel priestor JOEL MATIP a ten ideálnou hlavičkou ku ľavej žrde vyrovnal!
     
    89
    Za faul na Högera dostáva žltú kartu hráč Berlína Peter Niemeyer, ktorý sklzom nepríjemne dostal futbalistu Gelsenkirchenu k zemi.
     
    88
    Schalke v týchto chvíľach vsádza všetko iba do ofenzívy. Je tam strašná sila: Huntelaar, Boateng, Barnetta a Fuchs, ktorí dokážu obranu Herthy rozobrať na skrutky, ale zatiaľ sa im to podarilo iba raz v tomto zápase.
     
    87
    Fuchs posielal z pravej strany šikovný center do vnútra šestnástky, kde pribehol Leon Goretzka, no jeho následná pätička zo vzduchu smerovala iba na pripravené ruky brankára Krafta.
     
    86
    Futbalisti BSC v tejto chvíli poslali spoza šestnástky dve strely, jedna bola zablokovaná, z ktorej vlastne vyústila ja ďalšia strelecká možnosť pre domácich. Tá už dorazila aj do okolia brány, ale nedostala sa presne do jej priestoru.
     
    84
    Obrovská a neuveriteľná šanca pre Schalke 04! Hostia zahrávali rohový kop, ktorý sa po pár odrazoch lopty vyskytol na kopačke Matipa pred bránkovou čiarou, no úžasný Kraft skvelo rukou vytlačil loptu z bránkovej čiary a následne ani Boatengovi nedovolil dorážať! Naozaj bravúrny moment!
    HARAGUCHI - 2:1
     
    82
    Hertha dala gól!
    Berlínčania strieľajú dôležitý gól, ktorým pravdepodobne aj rozhodujú o osude tohto stretnutia! Spoza šestnástky prišla strela od Kaloua, ktorú ešte Wellenreuther skvelo vyrazil, no iba na pravú stranu, kde prišiel GENKI HARAGUCHI a ten šikovnou dorážkou znovu dostal Herthu do vedenia!
     
    81
    Cigerci sa tlačil do zakončenia po pravej strane šestnástky, následne sa však pred bránkovou čiarou smoliarsky pošmykol, čo znamená odkop od brány pre Schalke.
     
    79
    Tréner hostí Roberto Di Matteo posilňuje útočné rady, keď z ihriska sťahuje Leroya Saného a na jeho post vysiela skúseného Kevina Princa Boatenga, od ktorého očakáva ešte na približne 10 minút dobrý výkon a možno rýchle skórovanie.
     
    78
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Per Ciljan Skjelbred, prichádza Peter Niemeyer.
     
    76
    Domáci sa dostali do veľmi rýchleho útoku, Skjelbred prihrával do vnútra šestnástky Stockerovi, ktorý však lopte tesne nestihol. Následne je ešte nórsky záložník ošetrovaný lekármi pre pravdepodobné kŕče v nohe.
     
    75
    Pekný pohyb s loptou ukázal aj japonský futbalista Haraguchi, ktorý sa dostal ku šestnástke a spoza hranice vypálil. Lopta letela veľmi pekným oblúkom, ale Wellenreuther ju dokázal zachytiť.
     
    74
    Šikovný pohyb s loptou predvádzal na útočnej polovici Cigerci, nakoniec sa to však veľmi úspešne nezakončilo.
     
    72
    Hostia predviedli šikovnú kombináciu na pár krátkych dotykov s loptou. Na konci tejto pozoruhodnej akcie bol Huntelaar, chcel už zakončovať, ale bol mu odpískaný ofsajd.
     
    69
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Fabian Lustenberger, prichádza Genki Haraguchi.
     
    68
    V tejto chvíli mala domáca Hertha BSC k dispozícii dva rohové kopy hneď po sebe, hlavičkovalo sa v oboch prípadoch, ale všetko šlo iba nad bránu.
     
    66
    Salomon Kalou vyšprintoval po strede ihriska, následne z hranice šestnástky posúval na ľavú stranu Tolgovi Cigercimu, ten však trafil iba protihráča.
     
    65
    Höger posielal spoza šestnástky nebezpečnú prízemnú loptu do medzery medzi hráčmi vo vápne, nebol tam však nikto vhodne postavený na to, aby loptu dokázal tečovať na bránu.
     
    64
    Hra je stále v nízkom tempe, obe mužstvá pravdepodobne šetria sily na záver, ktorý by bol pekným dramatickým vyústením tohto stretnutia.
     
    59
    Barnetta ešte posunul loptu do šestnástky na Saného, následne však Plattenhardtovi nejako zvláštne vyletela noha do vzduchu a takmer ňou zasiahol práve Barnettu po jeho prihrávke zo sklzu.
     
    58
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Max Meyer, prichádza Leon Goretzka.
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Anis Ben-Hatira, prichádza Tolga Cigerci.
     
    56
    Per Ciljan Skjelbred dostáva žltú kartu za faul zozadu na hosťujúceho Klaasa Jana Huntelaara.
     
    55
    Obrovská šance pre Herthu! Salomon Kalou si teraz nabehol do veľmi dobrej pozície v šestnástke, prihral mu tam ešte lepšie Langkamp, no následne Wellenreuther vytiahol neuveriteľný zákrok!
     
    54
    Peter Pekarík posielal z pravej strany šikovný center do vnútra šestnástky, kde si ho pohybom vypýtal Salomon Kalou, ale tento hráč nedokázal hlavičkou už zakončovať na bránu.
     
    52
    Barnetta dával z pravej strany šikovne do šance v šestnástke až cez troch hráčov. V medzere sa ocitol Christian Fuchs, ale zakončil iba do skvelého brankára Krafta!
     
    51
    Pekarík tentokrát centroval z pravej strany, niekde v okolí rohovej zástavky, ale jeho pokus bezpečne zblokoval Nastasić.
     
    50
    Christian Fuchs sa dostal do súboja so slovenským futbalistom Petrom Pekaríkom, ktorého zasiahol nepríjemne nohou, za čo dostáva za takýchto okolností žltú kartu.
     
    49
    Kalou vyslal do behu po ľavej strane Ben-Hatiru, ktorý bojoval v bežeckom súboji proti rýchlemu Nastasićovi. Napokon sa mu tohto srbského obrancu nepodarilo prekabátiť.
     
    48
    Od začiatku polčasu sa hrá veľmi opatrne, prevažne v strede poľa. Lopta sa pohybuje od kopačky ku kopačke.
     
    46
    Ani tréner Dárdai a ani kouč Di Matteo cez prestávku nestiahli nikoho z ihriska. Druhý polčas teda štartuje v nezmenených zostavách.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase bolo Schalke jednoznačne lepším mužstvom. Bodaj by nie, vyhrať v prestížnej Lige majstrov nad Realom Madrid ešte na štadióne Santiága Bernabeua, ako to bolo tento utorok, je ozaj prvotriedne. Gól však Schalke v prvom polčase strelilo iba jeden. V 40. minúte skóroval Sané, no a za domácich sa podarilo presadiť Ben-Hatirovi.
    Druhé dejstvo začína približne o 16:31.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Center od Barnettu tu však nemal také parametre, ako si vyžadovali jeho spoluhráči. Preto obrancovia Herthy Berlín bezpečne vyčistili priestor v pokutovom území.
     
    44
    Max Meyer sa tlačil do útoku po ľavej strane, jeho krátky center následne domáci odkopli, čo znamená, že do prestávky ešte uvidíme rohový kop.
     
    43
    Dovolím si konštatovať, prvé dejstvo sa už ukončí za takéhoto stavu. Niktorý z tímov sa už nebude pokúšať zbytočne vysilovať v útoku, vsadí radšej na prihrávky a defenzívu.
    SANÉ - 1:1
     
    40
    Schalke 04 dalo gól!
    Schalke vyrovnáva päť minút do konca prvého polčasu! Hostia predviedli ukážkovú a rýchlu kombináciu na útočnej polovici, keď Huntelaar pätičkou posunul do behu LEROYOVI SANÉMU, ktorý sa priblížil ku bráne a strelou k bližšej žrdi prekonal Krafta!
     
    39
    Fuchs zahrával štandardku spoza šestnástky, na center si s hlavičkou naskočil Choupo-Moting, ale jeho zakončenie bolo už ofsajdové.
     
    38
    Schalke má momentálne veľkú prevahu na lopte. Ich držanie sa pohybuje okolo 65%, zatiaľ čo domáci majú loptu na kopačkách iba 35% z celej hry.
     
    36
    Lustenberger tentokrát nepríjemne po odohraní lopty zrazil k zemi Benedikta Höwedesa, ktorý z trávnika vstával veľmi ťažko, ale napokon je už v poriadku a v hre pokračuje.
     
    34
    Sané si vytvoril malé miesto v šestnástke a pálil zo svojej ľavačky, hráči Herthy ho však dokázali bezpečne ubrániť a nedovoliť mu vystreliť.
     
    32
    Domáci sa vydali do sľubného útoku v trojici, Kalou prihrával na pravú stranu Beerensovi, ktorý spadol, ale bol podporený Petrom Pekaríkom. Slovenský reprezentant následne ale do vápna nevrátil výhodnú loptu.
     
    30
    Höger si teraz pýtal loptu na pravú stranu, bezpečne ho však ubránil domáci Plattenhardt, za čo si vyslúžil potlesk od domáceho publika.
     
    29
    Hostia sú od času, kedy inkasovali gól, oveľa aktívnejší a častejšie sa prebíjajú ku Kraftovej bráne. Skúšajú to loptami na hrot alebo do šestnástky. Tadiaľ prejsť je však zatiaľ nemožné.
     
    27
    Zverenci trénera Roberta Di Mattea získali rohový kop, ktorý však odohrali nie veľmi účinne. Do zakončenia sa nedostali.
     
    26
    Šanca pre Schalke! Na pravej strane v šestnástke sa lopty zmocnil Barnetta, ktorý sa snažil ešte dávať do lepšej pozície Choupo-Motingovi. Ten však bol bezpečne pokrytý a nedokázal na loptu dosiahnuť.
     
    25
    Max Meyer sa ocitol s loptou v šestnástke, odtiaľ nevedel kade ísť respektíve komu nahrať, volil streľbu, projektil, ktorý vypálil však bol zablokovaný.
     
    24
    V tejto chvíli si dovolím tvrdiť, že gól prišiel v dobrý čas, pretože za stavu 0:0 by to ďalej bola iba futbalová nuda. Teraz sú aspoň hostia mierne pod tlakom a budú sa snažiť čo najrýchlejšie odpovedať.
     
    22
    Anis Ben-Hatira okamžite po strelení gólu oslavoval gól spôsobom takým, že si na striedačke prevzal masku spidermana a potom si ju založil na hlavu. Hlavný rozhodca mu za tento čin nadelil žltú kartu.
    BEN-HATIRA - 1:0
     
    21
    Hertha dala gól!
    Berlínsky celok alebo Hertha BSC sa dostáva do vedenia v tomto zápase! Na pravej strane mal loptu Stocker, ktorý sa dokázal šikovne uvoľniť na stred a z ľavačky páliť. Wellenreuther vyrazil strelu pred seba, kde bol osamotený ANIS BEN-HATIRA, ktorý rýchlou dorážkou posiela Herthu do vedenia!
     
    20
    Oba tímy sa nikde veľmi neponáhľajú. Zo začiatku je herný prejav oboch tímov veľmi sterilný.
     
    18
    Hra sa v tejto chvíli premáva zo strany na stranu, je však všimnuteľné, že Schalke hrá viac do útoku, zatiaľ čo Berlínčania loptu strážia na vlastnej polovici.
     
    16
    Holandský útočník Klaas Jan Huntelaar si pripravil loptu na svoju ľavačku za šestnástkou, napriahol ju a poslal prízemný projektil na bránu, ktorý Kraft len tak-tak vytlačil mimo pravej žrde!
     
    15
    Futbalisti Schalke 04 tentokrát predviedli zaujímavú akciu, ktorú pred vápnom vymyslel Höwedes a na konci ktorej vlastne tiež bol tento nemecký obranca, no defenzíva Herthy sa stihla rýchlo rozostaviť a možnosť eliminovať.
     
    14
    Stocker vybehol po ľavej strane ihriska smerom do pokutového územia, ale hosťujúci hráči ho bezpečne o loptu obrali.
     
    12
    Domáci futbalisti sa ocitli s loptou na útočnej polovici, Skjelbred hľadal v medzere pred šestnástkou Salomona Kaloua, ktorý vybehol do zakončenia, ale napokon mu všetky plány prekazil odpískaný ofsajd.
     
    10
    Hostia tentokrát mierne pokazili rozohrávku, keď Matip hlavičkou dával iba nepríjemne na Wellenreuthera, ktorý už pre istotu loptu pred Stockerom odkopol do autu.
     
    8
    Beerens bežal s loptou po ľavej strane ihriska, následne vyslal na hranicu šestnástky center, ktorý bol zachytený Ben-Hatirom. Tento hráč však potom vystreliť už nedokázal.
     
    7
    Domáci vhadzovali aut na vlastnej polovici, Beerens ho hodil na kopačky brankára Krafta, ktorý následne prenášal hru na pravú stranu.
     
    6
    Lopta sa v tejto chvíli dostala ku hosťujúcemu brankárovi Wellenreutherovi, ktorý sa s rozohrávkou nikam neponáhľal, ľahkým poklusom vybehol až za šestnástku a potom prihrával.
     
    5
    Rakúsky záložník Christian Fuchs si pripravil loptu za vápnom a svojou ľavačkou vypálil celkom peknú strelu. Tento prízemný pokus však pre Krafta nebol veľkým problémom.
     
    4
    Christian Fuchs zahrával štandardku z väčšej diaľky, volil center do vnútra pokutového územia, lenže nikto nedokázal nájsť dobré miesto na hlavičku.
     
    3
    Hostia začínajú hrať mierne defenzívny futbal, teraz napríklad iba bezhlavo poslali pokusy o útok Herthy priamo výkopom až ku brankárovi Kraftovi. Gelsenkirchen sa teda nikam neponáhľa.
     
    2
    Následne sa hosťujúci futbalisti zmocnili rohového kopu. Lopta letela prízemným spôsobom do vnútra šestnástky, ale nenašla potrebného a výhodného adresáta.
     
    1
    Na úvodný výkop sa postavil Choupo-Moting s Huntelaarom, hostia chceli začať okamžite výkopom do ofenzívy, ale Herthe sa podarilo prvý pokus odstrániť.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sa práve pozdravujú, Hertha odohrá dnešný zápas v bielo-modrých dresoch, hostia zo Schalke budú vystupovať v zelených. O pár sekúnd je tu úvodný výkop!
     
    Úvodné zostavy:

    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Lustenberger ("C"), Skjelbred – Beerens, Stocker, Ben-Hatira – Kalou
    Náhradníci: Burchert – Cigerci, Haraguchi, Hegeler, N'Djeng, Niemeyer, Wagner

    FC Schalke 04: Vellenreuthe – Höwedes ("C"), Matip, Nastasić – Neustädter – Barnetta, Höger, Meyer, Fuchs – Choupo-Moting, Huntelaar
    Náhradníci: Wetklo – Ayhan, K. Boateng, Goretzka, Sané, Sobottka, Učida

    Rozhodca: Weiner – Grudzinski, Henschel.
     
    Nemecká Bundesliga pokračuje cez víkend 25. kolom. V sobotu je na programe šestica zápasov. Spoločne sa v tomto live prenose bližšie pozrieme na súboj medzi Herthou a Schalke 04.

    Na olympijskom štadióne v Berlíne sa od 15:30 bude odohrávať súboj dvoch tímov, ktoré sa nachádzajú v odlišnej situácii a i v tabuľke sú od seba poriadne vzdialené.

    Zatiaľ čo Hertha, v ktorej plní rolu asistenta kapitána slovenský obranca Peter Pekarík, si musí dávať pozor na svoje výsledky, pretože má len minimálny náskok pred pásmom znamenajúcim zostup do nižšej súťaže, tak Schalke naopak atakuje priečky, ktoré by jej pre budúcu sezónu zaručili účasť aspoň v predkole prestížnej Ligy majstrov.

    Domácim patrí so ziskom 25 bodov trinásta pozícia ligovej tabuľky. Zverenci Roberta Di Mattea v doterajšom priebehu Bundesligy získali 38 bodov, ktoré ich radia na piatu priečku nemeckého klubového pelotónu.

    V minulom kole Hertha vydolovala na pôde Stuttgartu bod za remízu 0:0, s čím môže byť spokojná len sčasti, pretože v závere celého zápasu mala obrovskú príležitosť strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no gól sa jej z nej vyťažiť nepodarilo.

    Schalke doma zdolalo Hoffenheim a cez týždeň sa jej podarilo získať skalp jedného z najlepších tímov sveta. Klub z Gelsenkirchenu zdolal v Španielsku Real Madrid v divokom zápase 4:3, pričom držal hviezdy bieleho baletu dlho v neistote. Obhajca ušatej trofeje sa do posledných sekúnd triasol o postup, ktorý nakoniec dokázal s odretými ušami uhájiť. Schalke si však za svoj nebojácny a útočný výkon zaslúži veľké absolutórium.

    Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti je favorit stretnutia jasný. Prvé tohto sezónne vzájomné meranie síl sa skončilo víťazstvom Schalke v pomere 2:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 21. Ben-Hatira, 82. Haraguchi – 40. Sané, 90. Matip

    Karty:   22. Ben-Hatira (HER), 56. Skjelbred (HER), 89. Niemeyer (HER) – 50. Fuchs (SCH)


    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Lustenberger ("C"), Skjelbred – Beerens, Stocker, Ben-Hatira – Kalou
    Náhradníci: Burchert – Cigerci, Haraguchi, Hegeler, N'Djeng, Niemeyer, Wagner

    FC Schalke 04: Wellenreuther – Höwedes ("C"), Matip, Nastasić – Neustädter – Barnetta, Höger, Meyer, Fuchs – Sané, Huntelaar
    Náhradníci: Wetklo – Ayhan, K. Boateng, Goretzka, Sobottka, Učida

    Rozhodca: Weiner – Grudzinski, Henschel