Sevilla – Córdoba 3:0 (kon.) | Real Madrid – La Coruña 2:0 (kon.) | Granada – Bilbao 0:0 (kon.)
Malaga – Espanyol 0:2 (kon.)
koniec
Granada CF
0:0 (0:0)
Athletic Club Bilbao
Sobota 14.02.2015, 20:00 • Nuevo Estadio de Los Cármenes, Granada, Španielsko • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu 23.kola Primery División medzi Granadou CF a Athletic Club Bilbao. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
    __________________________________________

    Granada CF
    Zverenci Abela Resina to túto sezónu nemajú dobre rozohrané a sú na tom najhoršie, ako sa len dá. Po 22 kolách sa nachádzajú na poslednom dvadsiatom mieste, keď získali 18 bodov za tri víťazstvá, deväť remíz a desať prehier. Naposledy sa predstavili na trávniku Villarrealu, kde to bolo trochu lepšie. Síce boli žltej ponorke viac, ako vyrovnaným súperom, no žiaľ výsledkovo to nestačilo. Skóre zápasu otvoril v 30.minúte Musacchio, ktorý poslal domácich do vedenia. Hostia k záveru stretnutia už otvorili hru a verili, že strelia vyrovnávajúci gól. No nestalo sa tak a ešte aj inkasovali. O tento presný zásah sa v 92.minúte postaral Moreno, ktorý definitívne rozhodol o tom, že Granada pôjde domov bez bodu.

    Posledné zápasy
    07.02.2015 Villarreal – Granada 2:0
    31.01.2015 Granada – Elche 1:0
    25.01.2015 Deportivo – Granada 2:2
    18.01.2015 Atlético Madrid – Granada 2:0
    14.01.2015 Sevilla – Granada 4:0 (Pohár)
    __________________________________________

    Athletic Club Bilbao
    Tímu okolo Ernesta Valverdeho to v tomto ročníku najvyššej španielskej súťaže nejde úplne podľa predstáv. Po 22 odohraných zápasoch okupuje trinástu priečku, keď má na svojom konte 23 bodov za šesť výhier, päť remíz a jedenásť prehier. V poslednom ligovom zápase sa predstavil na domácom trávniku, kde privítal slávnejšiu Barcelonu. Hostia vstúpili do stretnutia omnoho lepšie, pretože už po 26 minútach viedli o dva góly zásluhou Messiho a Suareza. Síce krátko po zmene strán znížil domáci Rico, no o tri minúty neskôr si jeho spoluhráč de Marcos strelil vlastný gól a znovu to bolo o dva góly. V 64.minúte zvýšil vedenie hostí Neymar, ale rýchlo odpovedal domáci Aduriz, ktorý ešte chcel zdramatizovať toto stretnutie. Lenže červenú kartu dostal Etxeita, a tak bolo po šanciach na bodový zisk. V 86.minúte sa presadil Pedro, ktorý uzavrel na konečných 2:5.
    Atléti sa cez týždeň predstavili v Copa del Rey. S Espanyolom na domácej pôde uhrali nerozhodný výsledok 1:1.

    Posledné zápasy
    11.02.2015 Athletic Bilbao – Espanyol 1:1 (Pohár)
    08.02.2015 Athletic Bilbao – Barcelona 2:5
    01.01.2015 Levante – Athletic Bilbao 0:2
    29.01.2015 Athletic Bilbao – Málaga 1:0 (Pohár)
    25.01.2015 Athletic Bilbao – Málaga 1:1
    __________________________________________

    Vzájomné zápasy
    20.09.2014 Athletic Bilbao – Granada 0:1
    28.02.2014 Athletic Bilbao – Granada 4:0
    30.09.2013 Granada – Athletic Bilbao 2:0
    01.04.2013 Athletic Bilbao – Granada 1:0
    04.11.2012 Granada – Athletic Bilbao 1:2

    Postavenie v tabuľke
    13. Athletic Bilbao 6-5-11 20:31 23
    20. Granada 3-9-10 14:35 18

    Zhodnotenie
    V dnešnom zápase sú miernymi favoritmi Atléti, no nebudú to mať jednoduché. Zápasy medzi týmito dvoma mužstvami bývajú zväčša vyrovnané. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 0:1.
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    Granada CF: Olazabal – Nyom, Babin, Mainz, Insua – Perez, Rico – Candeias, Piti, Bangoura – Colugna
    Náhradníci: Cordoba, Fernandez, Foulquier, Ibanez, Iturra, Marquez, Cala
    Tréner: Abel Resino

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – de Marcos, Gurpegi, Laporte, Balenziaga – San Jose, Rico – Susaeta, Etxebarria, Muniain – Aduriz
    Náhradníci: Aketxe, Aurtenetxe, Bustinza, Herrerin, Iraola, Lopez, Williams
    Tréner: Ernesto Valverde

    Rozhodca: Carlos Clos Gómez – Javier Aguilar Rodríguez, Luis Fernando Marco Martínez.
     
    -5
    Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Domáci sa predstavia v bielo-červenej kombinácii dresov, hostia v zelených farbách.
     
    -1
    O výkop sa postarajú domáci. Prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Od úvodu majú loptu v moci domáci. Tí si ju aktuálne prihrávajú v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.
     
    3
    Lenže prichádza chyba v rozohrávke El Graná. Lopty sa zmocňujú hostia, no útočnú akciu si chcú poriadne pripraviť.
     
    4
    Nebezpečný center domáceho Bangouru na spoluhráča Colugna, ktorý skákal na túto prihrávku v pokutovom území. K hlavičke mu chýbalo pár centimetrov, a tak sme sa zakončenia nedočkali. Lopta prešla za postrannú čiaru na druhej strane, vhadzovanie pre Bilbao.
     
    5
    Zatiaľ je to len také oťukávanie. Viac z hry majú domáci, ktorých motivácia je obrovská. Ňou je zachránenie sa v najvyššej španielskej súťaži.
     
    6
    Baskovia to skúšajú dlhými nakopávanými loptami, no zlyhávajú pri hľadaní príjemcu. Domáca obrana je do týchto chvíľ bez vážnejšej práce.
     
    7
    Hosťujúci Muniain bol nedovolene poslaný k zemi na polovici ihriska. Voľný kop pre hostí.
     
    8
    Domáci Bangoura vybojoval rohový kop. Ten už bol aj rozohraný, ale signál nebol vôbec vykonaný dobre. Granada však ostane pri lopte.
     
    9
    Bilbao sa rútilo do rýchleho protiútoku, lenže Etxebarria urobil chybu, a tak je po šanci. Lopty sa zmocňujú domáci, ktorí už idú dopredu.
     
    10
    Susaeta bol výborne nájdený na pravom krídle. Potiahol si loptu, následne chcel odcentrovať pred bránu, lenže jeho prihrávka bola zblokovaná na rohový kop.
     
    11
    Exekútor bol Etxebarria a v pokutovom území Granady horelo! Brankár Olazabal vybehol, no lopta, ktorú chytil, mu vypadla. Obrovská trma-vrma, no nakoniec stopér Babin ju odkopol do bezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány. Baskovia mohli ísť skoro do vedenia.
     
    12
    Hosťujúci Aduriz chcel využiť chybu domácich v rozohrávke, no loptu si hodil ďaleko od nôh, čo využil gólman domácich Olazabal, ktorý vybehol a chytil ju.
     
    13
    Tak po dlhšom čase sa k lopte dostali aj hostia. Tí úspešne kombinujú na útočnej polovici ihriska. Čaká sa na finálnu prihrávku, tá však zatiaľ neprichádza.
     
    14
    Domáci Bangoura zobral loptu na vlastnej polovici ihriska, potiahol si ju dopredu, ale nenašiel spoluhráča Colugna. Hostia vyrážajú do rýchleho protiútoku.
     
    15
    Muniain dostal dobrú prihrávku na ľavé krídlo. Dostal sa do pokutového územia, potom poslal prihrávku na spoluhráča Aduriza, lenže tomu chýbali dobré dva kroky k zakončeniu.
     
    17
    Držanie lopty: 55% – 45%
    Mierna územná prevaha domácich vyjadrená v číslach.
     
    18
    Obaja brankári zatiaľ nečelili žiadnej priamej strele na ich bránu. Zatiaľ je to bez vážnejšej šance.
     
    19
    Domáci Colunga sa dostal do dobrej streleckej pozície spoza pokutového územia, jeho technická strela však nebola presná. Nasledovať bude kop od Iraizozovej svätyne.
     
    20
    Po 20 minútach sa nám skóre zápasu stále nemenilo. Mierne navrch majú domáci, no ešte neohrozili brankára hostí. Hrá sa prevažne medzišestnástkový futbal.
     
    21
    Prvá strela Granady! Bola tam odrazená lopta po centri do ohňa. K nej sa dostal Piti a následne z voleja vystrelil. Jeho pokus síce nemal dostatočnú razanciu, no mal dobrý smer a brankár Iraizoz loptu chytil!
     
    22
    Hosťujúci Susaeta padol na zem, po takom ne-faule. Bilbao bude zahrávať priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    23
    Obrovská šanca Bilbaa! Etxebarria rozohral priamy kop veľmi umne. Poslal točený center do vápna, kde našiel spoluhráča Rica. Ten loptu len jemne tečoval, následne sam tam lopta odrazila od domácich hráčov a nakoniec skončila na pravej tyči domácej brány! Brankár Olazabal letel vzduchom zbytočne. Baskovia sa mohli dostať do vedenia, šťastie však stálo pri domácich.
     
    24
    Granada kombinuje na vlastnej polovici ihriska a hostia vysoko napádajú. Domáci sa nemajú ako dostať dopredu, čo hostia využívajú a teraz už aj loptu získavajú.
     
    25
    Bangoura (Granada) videl za nedovolený zákrok na polovici ihriska kartu žltej farby.
     
    26
    Hostia to opäť zahrali celkom dobre. Laporte našiel dlhým centrom dobre nabiehajúceho spoluhráča de Marcosa. Ten vystrelil z prvej, lenže pri zakončení sa pošmykol a jeho pokus tak bol nepresný. Kop od brány.
     
    27
    Veľká šanca hostí! Susaeta dostal loptu na pravej strane. Poslal nebezpečný center do pokutového územia, kde našiel spoluhráča Aduriza. Ten hlavičkoval a jeho pokus skončil tesne vedľa pravej tyče domácej brány.
     
    28
    Domáci Piti sa ocitol v ofsajde, lopta pre hostí.
     
    29
    Muniain (Bilbao) videl za nedovolenú hru rukou žltú kartu.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry. Síce majú domáci územnú prevahu, no hostia sú oveľa nebezpečnejší. Zatiaľ si vyprodukovali viacero šancí, lenže žiadna z nich sa neskončila presným zásahom.
     
    32
    Hosťujúci Susaeta padol po súboji s Insuom, hlavný rozhodca Gómez odpískal faul. Lopta pre hostí.
     
    33
    Domáci Bangoura nedovolene poslal k zemi Aduriza. Hostia budú zahrávať priamy kop zo zaujímavej pozície
     
    34
    Strely celkom: 2-4
    Strely na bránu: 1-0
    Streleckým pokusom chýba presnosť.
     
    35
    Hosťujúci Rico hľadal nabiehajúceho spoluhráča Aduriza, lenže títo dvaja hráči sa nepochopili a výsledkom bola nepresná prihrávka. Granada sa zmocnila lopty a už sa rúti dopredu.
     
    36
    Veľká šanca Granady! Domáci rozohrali priamy kop centrom do pokutového územia, k hlavičke sa dostal Babin. Jeho pokus mal veľmi dobrý smer a brankár Iraizoz výborný zákrokom loptu vyrazil na rohový kop!
     
    37
    El Graná úspešne kombinuje na útočnej polovici ihriska. Hostia vytvorili hustý obranný blok pred vlastným pokutovým územím a domáci sa nevedia dostať k strele.
     
    38
    Mimo hry bol domáci útočník Colunga, ktorý sa nestihol vrátiť po predchádzajúcej akcii svojho tímu. Lopta pre hostí.
     
    39
    Hosťujúci Etxebarria sa odhodlal k strele z veľkej vzdialenosti, jeho pokus bol však veľmi nepresný. Kop od brány.
     
    40
    Pravý obranca hostí de Marcos sa predral do pokutového územia, následne poslal niečo medzi strelou a prihrávkou pred bránu. Lopta skončila mimo brány za bránkovou čiarou a nasledovať bude kop od brány.
     
    41
    Obom mužstvám chýba prechodová fáza. Hrá sa prevažne zozadu a ani jeden tím nechce urobiť chybu. Snáď sa to časom zlepší.
     
    42
    Domáci Candeias neustal súboj s Gurpegim (Bilbao), ktorý videl žltú kartu.
     
    44
    Prvý polčas sa už iba dohráva. Som zvedavý koľko minút, a či vôbec nadstaví hlavný rozhodca.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Tak máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli hráči Granady, ktorí mali územnú prevahu, lenže gól sa im nepodarilo dať. Naopak hostia nemali príliš často loptu na svojich kopačkách, no napriek tomu sú oveľa nebezpečnejší. Ich streleckým pokusom chýba potrebná presnosť, a preto sa stav v prvom polčase nemenil. Podarí sa niektorému z tímov streliť gól alebo sa dočkáme bezgólovej remízy? Na túto otázku nám odpovie druhé dejstvo.

    2.polčas sa začne približne o 21:01.
     
    ŠTATISTIKY PRVÉHO POLČASU

    Držanie lopty: 55% – 45%
    Strely (celkom): 3-6
    Strely (na bránu): 2-0
    Rohové kopy: 2-1
    Fauly: 7-4
    Žlté karty: 1-2
    Červené karty: 0-0
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Domáci Candeias chcel poslať center pred bránu Iraizoza, lenže nevyšlo mu to tak, ako by si predstavoval a lopta skončila za bránou.
     
    48
    Hosťujúci Etxebarria po súboji s Babinom vybojoval pre svoje mužstvo rohový kop.
     
    49
    Roh bol rozohraný na prednú tyč, lenže nakoniec sa lopta stočila k bránkovej čiare a skončila iba na bočnej sieti. Nasledovať bude kop od Olazabalovej svätyne.
     
    50
    Agilný Etxebarria hľadal centrom v pokutovom území spoluhráča Aduriza, lenže jeho prihrávka nebola vôbec presná.
     
    51
    Stále je to len také oťukávanie bez nejakých dych berúcich akcií. Stretnutiu by určite pomohol nejaký náhodný gól, ktorý by rozpumpoval obe mužstvá.
     
    52
    Aktuálne sa hrá prevažne v strede poľa. Loptu na kopačkách majú hosťujúci hráči, ktorý sa prezentujú krátkymi prihrávkami a pomaly sa posúvajú dopredu.
     
    53
    Nedovolený zákrok na hosťujúceho Muniaina. Baskovia budú mať výhodu priameho kopu z veľmi dobrej pozície. Toto je určite šanca na otvorenie skóre tohto stretnutia.
     
    54
    Nakoniec však z toho bol nepochopiteľný center Etxebarria na nabiehajúcich spoluhráčov. Tí sa k lopte nedostali, a tak bol tento priamy kop poriadne zbabraný.
     
    55
    Veľmi aktívnemu Etxebarriu nevyšla prihrávka a lopta sa dostala k brankárovi domácic Olazabalovi, ktorý ju chytil.
     
    56
    El Graná si prihráva loptu na vlastnej polovici ihriska a nikam sa neponáhľa. Stále sa hrá zozadu s minimum šancami.
     
    57
    Menšia chybička prišla v rozohrávke hostí, no domáci krídelník Bangoura sa dopredu nepredral. Bude z toho iba vhadzovanie pre Granadu.
     
    58
    Obrany oboch tímov sú veľmi pozorné a koncentrované. Snáď sa nejakého toho gólu aj dočkáme.
     
    60
    Diváci na Nuevo Estadio de Los Cármenes sú zatiaľ celkom ticho. Ani sa im nedivím, keďže do týchto chvíľ sa nič vážnejšie nestalo.
     
    61
    Striedanie v tíme Granady CF: ihrisko opúšťa Colunga, jeho miesto zaujíma Cordoba.
     
    62
    Po hodine hry je stav stále nezmenený. Hrá sa prevažne medzi šestnástkami a streleckých pokusov je skutočne veľmi málo.
     
    63
    Strely celkom: 3-6
    Strely na bránu: 2-0
    Hosťom podľa tejto štatistiky chýba v zakončení presnosť.
     
    64
    Pološanca Granady! Piti dostal prihrávku do pokutového územia, no dostal sa do uhla. Napriek tomu zakončil akciu domácich strelou, lenže brankár Iraizoz loptu vyrazil do bezpečia. Bola to taká polostrela, ktorá smerovala do stredu brány.
     
    65
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: ihrisko opúšťa Etxebarria, jeho miesto zaujíma Aketxe.
     
    66
    Striedanie v tíme Granady CF: ihrisko opúšťa Bangoura, jeho miesto zaujíma Ibanez.
     
    67
    Stále sa hrá typický španielsky futbal. Časté držanie lopty s minimum streleckých pokusov.
     
    68
    Červená karta pre Insuu (Granada)! Tak teraz domáci hráč poriadne dohral súboj s protihráčom a bolo to veľmi škaredé. Zaslúžená červená karta a hostia budú mať presilovku.
     
    69
    Stopér domácich Babin si podržal Aduriza pred vlastným pokutovým územím a Baskovia budú mať obrovskú šancu na skórovanie!
     
    70
    Candeias (Granada) nevedel ako má stáť v múre a videl žltú kartu.
     
    71
    Exekútor bol nakoniec Aketxe, lenže jeho strelecký pokus trafil iba päťčlenný múr.
     
    72
    Striedanie v tíme Granady CF: ihrisko opúšťa Candeias, jeho miesto zaujíma Foulquier.
     
    74
    Domáci tréner Abel Resino vyčerpal všetky tri striedania a už sa spolieha iba na svojich desiatich mužov na hracej ploche.
     
    75
    Aketxe (Bilbao) sa prezentoval škaredým zákrokom. Môže byť rád, že dostal iba žltú kartu.
     
    76
    Bilbao začína tlačiť svojho súpera. Hrá presilovku a určite sa bude snažiť získať z tohto stretnutia plný bodový zisk.
     
    77
    V ofsajde sa ocitol domáci Cordoba, lopta pre Baskov.
     
    78
    Stále je stav nerozhodný. Bilbao začína svoj tlak stupňovať a čoskoro prídu aj strelecké pokusy.
     
    79
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: ihrisko opúšťa Susaeta, jeho miesto zaujíma Williams.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva 10 minút. Tak podarí sa niektorému z tímov strhnúť vedenie na svoju stranu alebo sa presného zásahu nedočkáme?
     
    82
    Čerstvý Williams je plný síl a už operuje na pravej strane. Zatiaľ sa nevie presadiť cez pozorného obrancu, no ten už dlho kondične nevydrží.
     
    83
    Obrovská šanca Granady! Domáci teraz zaútočili z ničoho nič a nakoniec z toho bola tyčka! Bol tam jemný center do pokutového územia a lopta sa dostala k úplne voľnému Pitimu. Ten si ju spracoval a už bol zoči-voči brankárovi Iraizozovi. Následná strela opečiatkovala pravú tyč hosťujúcej brány!
     
    84
    Piti (Granada) dostal za zdržovanie žltú kartu.
     
    85
    Tyčka na druhej strane! Muniain sa dostal k strele spoza pokutového územia a jeho pokus sa od pravej tyče domácej brány odrazil mimo bránu. Tak, gólové šance na oboch stranách neboli využité.
     
    86
    Baskovia stále tlačia svojho súpera, no ešte ani raz netrafili priestor domácej brány. Sedem streleckých pokusov bolo nepresných. Brankár Olazabal zatiaľ bez práce.
     
    87
    Nepresná strela hostí, nasledovať bude kop od brány.
     
    89
    Stretnutie sa už iba dohráva. Uvidíme koľko minút nadstaví hlavný rozhodca.
     
    90
    Cordoba (Granada) a Laporte (Bilbao) vidia za strkanicu po žltej karte.
     
    90+1
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 3 minúty!
     
    90+2
    Nedovolený zákrok hostí a Granada bude mať výhodu priameho kopu zo zaujímavej pozície. Zrejme z toho bude center do ohňa.
     
    90+3
    Obrovská šanca Granady! Piti dostal prihrávku do pokutového územia, jeho následná strela skončila tesne vedľa ľavej tyče hosťujúcej brány!
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Tak a je dobojované. Stretnutie sa skončilo nerozhodným výsledkom 0:0. Granada sa po zápase nachádza na 19.mieste, Bilbao na 12.priečke.

    To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný večer. (21:49:54)

    Marek Farkaš

    Góly:

    Karty:   25. Bangoura (GRN), 70. Candeias (GRN), 84. Piti (GRN), 90. Cordoba (GRN) – 29. Muniain (ATB), 42. Candeias (ATB), 75. Aketxe (ATB), 90. Laporte (ATB)   68. Insua (GRN)


    Granada CF: Olazabal – Nyom, Babin, Mainz, Insua – Perez, Rico – Candeias (72.Foulquier), Piti, Bangoura (65.Ibanez) – Colunga (61.Cordoba)
    Náhradníci: Cordoba, Fernandez, Foulquier, Ibanez, Iturra, Marquez, Cala
    Tréner: Abel Resino

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – de Marcos, Gurpegi, Laporte, Balenziaga – San Jose, Rico – Susaeta, Etxebarria (65.Aketxe), Muniain – Aduriz
    Náhradníci: Aketxe, Aurtenetxe, Bustinza, Herrerin, Iraola, Lopez, Williams
    Tréner: Ernesto Valverde

    Rozhodca: Carlos Clos Gómez – Javier Aguilar Rodríguez, Luis Fernando Marco Martínez

    Diváci: 14879