Sassuolo – Fiorentina 1:3 (kon.) | Palermo – Neapol 3:1 (kon.)
koniec
US Palermo
3:1 (2:0)
SSC Neapol
Sobota 14.02.2015, 20:45 • Stadio Renzo Barbera (Palermo) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Benítezovým zverencom dnes na Stadio Renzo Barbera nevyšlo azda nič. Neapol si síce počas celého stretnutia udržiaval optickú prevahu, no k ničomu to SSC nebolo. Nepodarený večer odštartoval hrúbkou Rafale, ktorý pustil trápny Lazaarov gól takmer z polovice ihriska. Domáci potom Partenopei i naďalej školili z taktiky a priamočiarosti. Na góly Vázqueza a Rigoniho už v závere odpovedal len Gabbiadini. V jedenástom súťažnom zápase si tak Neapol pripisuje druhú stratu, ktorou ešte väčšmi prehĺbi svoje manko na vedúcu dvojicu, nehovoriac o tom, že zozadu sa na Partenope tlačí i Fiorentina. Palermo si polepšilo o dve priečky a zo siedmeho miesta tak na európske poháre stráca už len dva body (Sampdoria má ale zápas k dobru). (22:42:26)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Aj o tom bola dnešná neproduktívna hra hosťujúceho výberu. Futbal sa hrá na góly a nie na percentuálny pomer držania lopty.
     
    90+2
    Zaujímavé je, že Palermo prehráva vo všetkých dôležitých ukazovateľoch s výnimkou striel medzi tri žrde.
     
    90+1
    V ich úvode veľmi nádejná koncovka stredajúceho Gabbiadiniho, ktorý ale z otočky pálil nad a navyše stál v postavení mimo hru.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Paolom Silviom Mazzolenim pridáva k dnešnému stretnutiu ešte štyri nadstavené minútky.
     
    89
    Palermu sa teraz darí vytláčať SSC až do rohu vlastnej polovice, odkiaľ sa Partenopei zatiaľ nedarí vymaniť.
     
    88
    Stretnutie na Stadio Renzo Barbera nám teda nedohral ani jeden z kapitánskeho dua Édgar Barreto – Marek Hamšík.
     
    86
    Zabrániť tomu príde i čerstvý Chorvát Mato Jajalo, ktorý na hracej ploche nahradí kapitána domáceho mužstva Édgara Barreta.
     
    84
    Domáca partia sa teraz musí nesmierne koncentrovať, aby hostí nepustila k skorému kontaktnému gólu. To by mohlo v Palerme obstarať ešte nesmierne krušný záver.
    GABBIADINI - 3:1
     
    82
    Neapol dal gól!
    Doposiaľ takticky dokonalé Palermo si v dnešnom zápase predsa len neudrží čisté konto. Šťastná štandardná situáciu so znížením na 1:3 však pre Neapol prichádza neskoro. Priamy kop z ľavej strany po Bolzoniho faule rozohrával Jonathan de Guzmán, ktorého center na hranici šestnástky jemne tečoval MANOLO GABBBIADINI, na čo gólman Stefano Sorrentino nedokázal reagovať. Lopta i za prispenia teču napokon prepadla až do ľavého dolného rohu domácej bránky. 3:1.
     
    82
    Callejón sa pri postannej čiare ohnal po Dybalovi, ktorého okamžite pomstil Bolzoni. Práve on však zostal jediným potrestaným tejto situácie.
     
    80
    Desať mnút pred koncom za trojgólového náskoku si Giuseppe Iachini skutočne môže dovoliť pošetriť svoje opory.
     
    78
    V zápase nám končí i muž doterajšieho priebehu Franco Vázquez, ktorý jeden gól dal a na dva prihral. Sicílskeho hrdinu dňa nahrádza Belotti.
     
    77
    Duván Zapata sa sympatickou strelou z hranice veľkého vápna pokúsil prekonať gólmana Stefana Sorrentina a veľa teda nechýbalo. Kolumbijský zakončovateľ sa dostal ku Callejónovej prihrávke z ľavej strany. Loptu si nachystal na pravú, neskôr na ľavú, ktorou i vypálil. Duvánov prudký pokus ešte narazil o nohu Andelkoviča, vďaka čomu nezamieril do priestoru troch žrdí. Situáciu za ním ešte istil i gólman Sorrentino. Hostia budú rozohrávať aspoň rohový kop.
     
    75
    Pätnásť minút pred koncom zápasu už skutočne môžeme hovoriť len o čestnom zásahu. Vlak s bodmi už zrejme hosťom utiekol.
     
    74
    Sicílsku trávu už opúšťa i Gonzalo Higuaín, ktorý mal azda najväčšiu príležitosť hostí. Na vtedajších 1:2 z pohľadu SSC ale neznížil. Aspoň o čestný zásah sa pokúsi Zapata.
     
    73
    Zvlášť, keď si na ľavej strane osamotený Callejón nepostráži svoje postavenie. Ofsajd pre niekdajšieho nástupcu Raúla Gonzáleza.

    Erik Farkaš

    Góly: 14. Lazaar, 36. F. Vázquez, 65. Rigoni – 82. Gabbiadini

    Karty:   53. Rispoli (PLM), 59. Rigoni (PLM), 82. Bolzoni (PLM) – 7. Jorginho (NEA), 41. Higuaín (NEA)


    US Palermo: Sorrentino – Rispoli, Andelkovič, Terzi, Lazaar – Bolzoni, Rigoni, Barreto (C) – Quaison, Dybala, F. Vázquez
    Náhradníci: Ujkani – Milanovič, J. Silva, Emerson, Della Rocca, Chochev, Ortiz, Jajalo, Daprela, Morganella, Bentivegna, Belotti
    Manažér: Giuseppe Iachini (ITA)

    SSC Neapol: C. Rafael – Maggio, Albiol, Britos, Strinič – Jorginho, D. López – Callejón, Hamšík (C), de Guzmán – Higuaín
    Náhradníci: Colombo, Andújar – Henrique, Gabbiadini, Koulibaly, Ghoulam, Gargano, Inler, D. Zapata
    Manažér: Rafael Benítez (ESP)

    Rozhodca: Paolo Silvio Mazzoleni – F. Preti, G. Schenone – V. Pegorin