Bayern – Hamburger 8:0 (kon.) | Leverkusen – Wolfsburg 4:5 (kon.) | Mönchengladbach – Kolín nad Rýnom 1:0 (kon.)
Hoffenheim – Stuttgart 2:1 (kon.) | Brémy – Augsburg 3:2 (kon.) | Frankfurt – Schalke 1:0 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
4:5 (0:3)
VfL Wolfsburg
Sobota 14.02.2015, 15:30 • BayArena (Leverkusen) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
    Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 4:5

     
    Sobotňajšej divočine v BayArene nechýbalo skutočne nič! Deväť gólov, sedem žltých kariet, jedna červená, mnoho emócií a kontroverzií. Wolfsburg napokon v našliapanej reklame na nemeckú Bundesligu víťazí bláznivým pomerom 5:4. Hrdinom dnešného poobedia sa stal štvorgólový Bas Dost, ktorý heroickým výkonom zatienil aj autora hattricku z opačnej strany Heung-Min Sona. Vlci tak napokon dramaticky udržali svoju osembodovú stratu na vedúci Bayern, ktorý dnes doma zošrotoval Hamburg 8:0! Bayer zostáva šiesty, no na chrbát mu už dýcha duo Hoffenheim a Werder, ktoré stráca dva body. Ešte raz vám ďakujem za pozornosť, verím, že ste sa pri sledovaní tohto duelu nenudili. Futbalu zdar, Bundeslige zvlášť! (17:31:19)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    Bas DOST - 4:5
     
    90+3
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Bayer Leverkusen napriek niekoľkonásobnému povstaniu v dnešnom zápase body doma neuháji! Bol by to asi suchý koniec, keby sa tieto dve mužstvá dnes rozišli po dvadsaťminútových suchotách bez gólu. Zmenil to hrdina sobotného poobedia BAS DOST, ktorý štvrtým gólom v zápase zariadil pre Wilfsburg zisk všetkých troch bodov. Na pravej strane sa ofsajdovej pasci vyhol Vierinha, ktorý následne prudko centroval na bližšiu žrď. Tam sa na zákrok pripravoval domáci gólman Leno, ktorého však Dost tesne predskočil a minimálnym tečom umiestnil loptu za jeho chrbát. Wolfsburg tú víťazí bláznivým pomerom 5:4!
     
    90+2
    Domáci mohli v závere ešte senzačne zvrátiť zápas na svoju stranu, no Sonov ďalekonosný pokus z priameho kopu smeroval vysoko nad bránku.
     
    90+1
    V úvode trojminútového nadstavenia sa na pľac dostáva i Sebastian Jung, ktorý vymieňa unaveného Daniela Caligiuriho.
     
    90
    Jeho kolega z opačného konca ihriska už má teraz pokoj, keďže na koni sú jeho spoluhráči, ktorí hrajú presilovku. Benaglio dnes ale svoje mužstvo rozhodne nepodržal.
     
    89
    Hostia už medzitým stihli rozohrať hneď dve štandardné situácie, no v oboch prípadoch zasahoval pozorný gólman Leno.
     
    88
    Bastian Dankert momentálne stráca kontrolu nad zápasom a domáci akoby sa chceli prefaulovať až do záverečného hvizdu. Castro nepekným spôsobom zastavil Caligiuriho, ktorý mal poriadne problémy s ovládnutím zlosti.
     
    86
    Kyriakos Papadopoulos nešetrne zašiel do rozohrávajúceho De Bruyneho a za žltú kartu bude rozhodne rád. Kľudne sa mu mohlo pred očami i červenať.
     
    84
    Ospravedlňte menšie technické problémy, ktoré by už mali byť vyriešené. Dôležité je, že sme o nič podstatné neprišli. Pokračujeme za dramatického stavu 4:4.
     
    82
    Ou, nepríjemný zákrok lakťom v podaní Emira Spahiča rezultuje v druhú žltú a tým pádom i červenú kartu! Bosenský stopér škaredo zasiahol do tváre Dosta, výslednému efektu sa preto nemôže čudovať. Bayer bude v heoickom druhom polčase dohrávať o desiatich!
     
    79
    Obvyklý kapitán Bayeru Leverkusen – Simon Rolfes, ktorý dnes naskakoval do stretnutia z lavičky taktiež vidí žltú kartu.
     
    78
    Na hracej ploche sa už nachádza i kmeňový hráč madridského Atlética Josuha Guilavogui, ktorý nahrádza dnes menej nápadného Arnolda.
     
    75
    Razantný Naldo teraz nepríjemne zašiel do Gonzala Castra. Bastian Dankert jeho zákrok zaregistroval a ocenil žltou kartou.
    Karim BELLARABI - 4:4
     
    72
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Neuveriteľné! Farmaceutov nezlomila strata 0:3 ani 2:4 a nejakých dvadsať minút pred koncom duelu sa vracajú do hry! Famózna divočina v BayArene speje k svojej záverečnej fáze a ešte sa rozhodne máme na čo tešiť. Spahičov dlhočizný odkop spred vlastnej šestnástky prepadol cez chybujúcu dvojicu Knoche a Naldo až ku KARIMOVI BELLARABIMU, ktorý v nájazde na Diega Benaglia prestrelil švajčiarskeho gólmana medzi nohami. Schmitdovi zverenci povstali z popola, 4:4!
     
    71
    Hostia po prvýkrát prestriedali, keď hraciu plochu opustila letná akvizícia z londýnskej Chelsea André Schurrle. Nahrádza ho Aaron Hunt.

    Erik Farkaš

    Góly: 57. Son, 62. Son, 67. Son, 72. Bellarabi – 6. Dost, 17. Naldo, 29. Dost, 63. Dost, 90+3. Dost

    Karty:   50. Spahič (LEV), 61. Boenisch (LEV), 79. Rolfes (LEV), 86. K. Papadopoulos (LEV), 88. G. Castro (LEV) – 75. Naldo (WOF)   82. Spahič (LEV)


    Bayer Leverkusen: Leno – Hilbert, K. Papadopoulos, Spahič, Boenisch – G. Castro, L. Bender (C) – Bellarabi, Calhanoglu, Son – Kießling
    Náhradníci: Krešič – Reinartz, Rolfes, Drmič, Brandt, Donati, Boeder
    Manažér: Roger Schmidt (GER)

    VfL Wolfsburg: Benaglio (C) – Vierinha, Knoche, Naldo, R. Rodríguez – Arnold, Luiz Gustavo – Caligiuri, De Bruyne, Schürrle – Dost
    Náhradníci: Grün – Bendtner, Schäfer, A. Hunt, Träsch, Guilavogui, Jung
    Manažér: Dieter Hecking (GER)

    Rozhodca: Bastian Dankert – M. Borsch, S. Lupp – F. Zwayer