Sevilla – Córdoba 3:0 (kon.) | Real Madrid – La Coruña 2:0 (kon.) | Granada – Bilbao 0:0 (kon.)
Malaga – Espanyol 0:2 (kon.)
koniec
Real Madrid
2:0 (1:0)
Deportivo La Coruña
Sobota 14.02.2015, 18:00 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid, Španielsko • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Madridský Real dnes zvládol povinnú trojbodovú jazdu, no žiadnej nadstavby sme sa od Ancelottiho zverencov nedočkali. Po výbornom nástupe Deportiva prišiel nápor Realu, ktorý po dvoch brvnách vygradoval Iscovým gólom. Hostia mohli päť minút po zmene strán vyrovnať, no Borges nastrelil len ľavú žrď. Sympatický odpor hostí štvrťhodinu pred koncom definitívne zlomil až Karim Benzema. Real sa na čele tabuľky dočasne odpútal od Barcelony na rozdiel štyroch bodov, no Katalánci majú zajtrajší duel s Levante k dobru. Deportivo zatiaľ klesá na dvanástu priečku, ale to sa môže počas víkendu ešte zmeniť. (19:59:05)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Sprevádza ich sektorové vytlieskavanie odchádzajúceho Marcela, ktorému na ľavej strane poriadne prišliapol členok potrestaný Laure.
     
    90+3
    La Coruňa sa už zmierila so svojim osudom, zápas sa už viac-menej iba dohráva. Do konca chýbajú posledné desiatky sekúnd.
     
    90+2
    Domáci hrajú asi tri minútky bez ľavého obrancu Marcela, ktorý sa už do zápasu zrejme ani nevráti. Madridčania si to v tejto fáze môžu dovoliť.
     
    90+1
    Nachádzame sa už v päťminútovom nadstavenom čase, pre ktorý sa rozhodla štvorica na čele s Javierom Estradom Fernándezom.
     
    89
    Vice-kapitán hosťujúceho mužstva Laure na pravej strane stiahol rozbiehajúceho sa Marcela a taktiež sa nevyhol kartovému trestu od Fernándeza.
     
    87
    Jesé Rodríguez okamžite po naskočení do zápasu na pravej strane poriadne vyvetral obrancu Luisinha. Španielsky krídelník okolo neho nasadil ako okolo kužeľa, aby následne ešte spred bránkovej čiary dokázal odcentrovať do centra veľkého vápna. Tam sa výborne orientoval Cristiano Ronaldo, ktorý elegantným koníčkom zamieril k pravej žrdi Fabriciovej svätyne. Hosťujúci gólman sa za strelou najlepšieho hráča planéty naťahoval márne, no Portugalčan na jeho šťastie mieril tesne mimo pravej žrde.
     
    86
    Po Iscovi schádza i druhý strelec dnešného zápasu – Karim Benzema. Francúzskeho zakončovateľa v závere stretnutia nahradí Jesé.
     
    85
    Hraciu plochu práve opúšťa hráč, ktorý mohol päť minút po zmene strán vyrovnať – Celso Borges. Na jeho miesto naskočí do zápasu Juan Domínguez.
     
    84
    Následnú štandardku rozohrával Gareth Bale ponad múr, no gólman Fabricio sa stačil presunúť k svojej ľavej žrdi včas.
     
    83
    Alberto Lopo tento raz jednoznačne podrazil nohy Cristiana Ronalda, ktorý z ľavej strany šestnástky vybojoval pre svoje mužstvo priamy kop a pre španielskeho stopéra žltú kartu.
     
    82
    Rovnako tak na druhej strane činil Gareth Bale, ktorý po Benzemovom priťuknutí mieril vysoko nad bránku.
     
    81
    Po ďalšom nedovolenom zákroku Arbelou sa kopal priamy kop i z pravej strany, no Cavaleiro mieril opäť nad bránku.
     
    80
    Štandardná situácia hostí skončila hroznou strelou Cavaleira nad. Po tomto pokuse zmaru odchádza spolu s Marcelom najlepší hráč zápasu – Isco, ktorého nahradí Carvajal.
     
    79
    Ešte pred samotnou štandardkou došlo na hosťujúcej strane k jednej zmene. Lucasa Péreza nahradil bosenský stredopoliar Medunjanin.
     
    78
    Álvaro Arbeloa na pravom rohu šestnásty podrazil nohy rozbehnutého Cuencu. Javier Estrada Fernández vytiahol celú situáciu mimo vápno, no Arbeloa sa kartovému trestu nevyhol.
     
    77
    Uf, Marcelo teraz pred Laurem odpálil loptu celou silou, aby následne zasiahol postranného arbitra. Ten s úsmevom prijíma jeho ospravedlnenie.

    Erik Farkaš

    Góly: 23. Isco, 73. Benzema

    Karty:   48. Nacho (REA), 78. Arbeloa (REA) – 45. Borges (DEP), 61. Pablo (DEP), 83. Lopo (DEP), 89. Laure (DEP)


    Real Madrid: Casillas (C) – Arbeloa, Varane, Nacho, Marcelo – Isco, Illarramendi, T. Kroos – Bale, Benzema, C. Ronaldo
    Náhradníci: K. Navas – Chicharito, Carvajal, Jesé, Osede, L. Silva, Medrán
    Manažér: Carlo Ancelotti (ITA)

    Deportivo La Coruña: Fabricio – Laure, Pablo (C), Lopo, Luisinho – Borges, Bergantiños – Cuenca, L. Pérez, Cavaleiro – O. Riera
    Náhradníci: D. Gómez – J. Domínguez, Wilk, Medunjanin, H. Costa, Canella, B. López
    Manažér: Víctor Fernández (ESP)

    Rozhodca: Javier Estrada Fernández – Miguel Martínez Munuera, Francisco Javier Martín García