NJ Devils – Edmonton 1:2 (kon.) | Columbus – LA Kings 3:4 (kon.) | Minnesota – Vancouver 5:3 (kon.)
Chicago – Arizona 2:3 (1:2 po s.n.) | San Jose – Calgary 1:4 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
Los Angeles Kings
cz Utorok 10.02.2015, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Los Angeles Kings si veze z Nationwide Arény dva body po výhře 4:3 nad Columbusem, se s Vámi loučí a dobrou noc přeje Tomáš Lysý. (03:50:14)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 3-4.
    Střely na branku: 26-44.
    Zásahy gólmanů: 40-23.
    Vyloučení: 1-1.
    Vyšší tresty: 1-1.
    Využití: 0-0.
    V oslabení: 0-0.
    Návštěva: 14.703 diváků.
     
    Československá stopa v utkání:
    Marián Gáborík (LAK)0+1, 4 střely, čas na ledě 15:36.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Dwight King (LAK) 1+1
    2. Jeff Carter (LAK) 1+1
    3. Scott Hartnell (CBJ) 1+0
    Třetí třetina byla řádná bitva, jako to předvedl v úvodu zápasu Clifford (č. 13) a Boll, ale nakonec dva body ubojovali Králové.

     
    Sledovali jsme po celých šedesát minut poměrně zajímavou podívanou. Kolikrát akce střídala akci a brankáři se měli hodně co otáčet. Již ve třetí minutě poslal domácí do vedení Jack Skille, jehož střelu si McBain tečoval do sítě. Za okamžik však bylo po obdobní situaci vyrovnáno, tečí se prosadil Dwight King a stejný hráč v deváté minutě parádním pasem vyzval ke skórování Tylera Toffoliho. Ve druhé části nejprve Scott Hartnell vyrovnal a oslavil tak svůj tisící zápas v NHL, aby za minutu a čtvrt opět převážil vedení na stranu LA Jeff Carter. Na začátku třetí části pak přidal gól z předbrankového prostoru Dustin Brown. Columbus si v posledních čtyřech minutách vytvořil souvislý tlak, kdy se mu podařilo snížit po střele Davida Savarda, jenže i přes slibné šance už Modrokabátníci srovnat nedokázali.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Střela Dannyho Savarda je zblokována a puk se dotává ven z obranného pásma hostí. Je to jasné, Los Angeles vyhraje.
     
    59:40
    Johansen nahazoval kotouč na Quicka. Před brankou jej srazili hráči hostí za branku. Poté se kus černé pryžo dostal na modrou k Johnsonovi, který mířil jen do Quicka.
     
    59:00
    Posledních šedesát vteřin, a zřejmě hodně perných, čeká Los Angeles.
     
    58:41
    Obrovská to mela před Quickem, ve které střílel opět Johansen. Myslím si, že nyní gólman Los Angeles ani neví, jak kotouč chytil.
     
    58:33
    Domácí jsou ve velkém tlaku a nechybělo moc aby Ryan Johansen povedenou střeou zápěstím z pravého kruhu srovnal.
     
    58:27
    Domácí jsou opět v šesti, podaří se jim vyrovnat?
    David SAVARD - 3:4
     
    58:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dlouho to vypadalo, že se domácím sotva podaří vystřelit. Johnson měl na vrcholu levého kruhu potíže udržet puk, nakonec jej ale získal, posunul kotouč na Foligna, ten vyslal podél modré pas na DAVIDA SAVARDA, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Nick Foligno, Jack Johnson.
     
    58:01
    Oddechový čas pro Columbus, po kterém zůstavají domácí v šesti bez gólmana.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty zápasu.
     
    57:36
    Nick Foligno se již poměrně zoufale dívá ke stopu Nationwide arény, přece jen, tento stav se proti tak zkušenému týmu, jakým Kings jsou, bude jen těžko otáčet.
     
    57:10
    Navíc nyní hosté znovu hrozí. Od modré vypálili Drew Doughty a Trewor Lewis si před brankou našel vyražený kotouč, Stihl sice zakončit, ale byl již v tísni a neměl tolik prostoru na šanci dát gól.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 2. Skille (Anisimov, Savard), 35. Hartnell (Johansen, Atkinson), 59. Savard (Foligno, Johnson) – 3. King (Carter, Regehr), 9. Toffoli (King), 36. Carter (McNabb, McBain), 42. Brown (Gáborík)


    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Forsberg) – Johnson, Savard, Connauton, Tjutin, Leopold, Goloubef – Hartnell, Johansen, Atkinson – Foligno, Dubinsky, Tropp – Anisimov, Wennberg, Skille – Calvert, Letestu, Boll. Trenér: Todd Richards
    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Muzzin, Doughty, Greene, McNabb, Regehr, McBain – Gáborík, Kopitar, Brown – King, Carter, Toffoli – Lewis, Stoll, Williams – Clifford, Shore, Nolan. Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodca: Skilliter, O'Halloran – Amell, Galloway

    Diváci: 14703