NJ Devils – Edmonton 1:2 (kon.) | Columbus – LA Kings 3:4 (kon.) | Minnesota – Vancouver 5:3 (kon.)
Chicago – Arizona 2:3 (1:2 po s.n.) | San Jose – Calgary 1:4 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
Los Angeles Kings
cz Utorok 10.02.2015, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítejte u dalšího přenosu ze zámořské NHL. V Nationwide Aréně dnes domácí Columbus přivítá Krále z LA.
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    Dnes budeme sledovat souboj týmů z různých konferencí. Modrokabátnící momentálně zaujímají čtrnáctou pozici Východní konference. A i když už vylepšili své výkony ze začátku sezóny, tak stále ztrácejí na pozice zaručující play-off čtrnáct bodů.
    Aktuální forma
    Ještě před dvěma koly na tom v tomto ohledu byl Columbus velice špatně. Od prohraného zápasu s Winipegem dokázali Blue Jackets vyhrát z dalších čtyř zápasů pouze nad Washingtonem. V posledním dvou kláních ale předvedli skvělé výkony. Nejprve doma přejeli St. Louis poměrem 7:1 a v posledním zápase zvítězili na ledě Ottawy. V tomto utkání se hrálo dlouho bez branek, až ve 44. minutě poslal Columbus do vedení Cam Atkinson a s góly se roztrhl pytel. Skóre se nakonec zastavilo až na výsledku 4:1!
    Hvězdy týmu
    Nick Foligno
    Americký útočník Foligno je první v týmovém kanadském bodování. V padesáti zápasech nasbíral již 49 bodů za 21 gólů a 28 asistencí. Je tak na 14. místě kanadského bodování celé NHL.
    Ryan Johansen
    Těsně v závěsu za svým spoluhráčem je kanadský centr Johansen. Má s Folignem naprosto stejné statistiky, jen má o jeden vstřelený gól méně. Což ho posunuje o příčku dolů jak v bodování Columbusu, tak i v tabulce nejlepších hráčů celé soutěže.

     
    Poslední zápasy Columbusu:
    Ottawa – Columbus 1:4
    Columbus – St. Louis 7:1
    Columbus – Arizona 1:4
    Tampa Bay – Columbus 3:1
    Florida – Columbus 3:2.
     
    LOS ANGELES KINGS

    Ani Los Angeles na tom není úplně nejlépe, ale rozhodně lépe než jeho dnešní soupeř. V tabulce Západní konference si Králové drží kontakt s pozicemi, zaručujícími postup do play-off. Na desátém místě s 56 body ztrácejí pět bodů na osmé Calgary i na sedmý Vancouver.
    Aktuální forma
    Poslední klání Kings rozhodně nevycházejí tak, jak by si představovali. Kdybychom se ohlédli za posledními 10 zápasy, Los Angelse vyhrálo jen tři z nich. Má tak po Edmontonu druhou nejhorší formu z celé konference. Kings si tak alespoň spravili chuť v posledním zápase, kdy překvapivě zvítězili na ledě první Tampy 4:2.
    Hvězdy týmu
    Anze Kopitar
    Slovinský rodák je se 41 body s přehledem na prvním místě kanadského bodování LA. Ve 49 zápasech nastřílel 11 branek a přidal k nim 30 gólových asistencí.
    Marián Gáborík
    Odchovanec Dulky Trenčín byl v loňské sezóně vytrejdován do LA právě z Columbusu. A okamžitě se stal jednou z opor týmu. Letos nasbíral ve 39 zápasech 31 bodů za 16 gólů a 15 asistencí.

     
    Poslední zápasy Los Angeles:
    Tampa Bay – Los Angeles 2:4
    Florida – Los Angeles 3:2
    Washinghton – Los Angeles 4:0
    Boston – Los Angeles 3:1
    Los Angeles – Chicago 4:3.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Los Angeles – Columbus 5:2 (26.10.2014)
    Los Angeles – Columbus 2:1 pr. (7.2.2014)
    Columbus – Los Angeles 5:3 (22.1.2014)
    Los Angeles – Columbus 2:1 (19.4.2013)
    Los Angeles – Columbus 2:1 (16.2.2013).
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    Marko Daňo (CBJ) – 8 záp., 2 body (1+1)
    Marian Gáborík (LAK) – 39 záp., 31 bodů (16+15)

     
    Pokud se podíváma na hráče, kteří dnes nenastoupí, tak Columbus má výrazné problémy. Hned osm hráčů má problémy se zdravotním stavem či je dlouhodobě zraněno, mezi nimi i gólmanská jednička Sergej Bobrovskij, zkušený útočník Nathan Horton či defenzivní lídr James Wisniewski.

    Listina zraněných hráčů:

    Columbus: Nathan Horton, Boone Jenner, Sergej Bobrovskij, James Wisniewski, Dalton Prout, Jeremy Morin, Bryan Gibbons, Ryan Murray.

    Los Angeles: Tanner Pearson, Alec Martinez.
     
    Předpokládané sestavy:

    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Forsberg) – Johnson, Savard, Connauton, Leopold, Goloubef, Tjutin – Hartnell, Johansen, Atkinson – Foligno, Dubinsky, Tropp – Wennberg, Anisimov, Skille – Calvert, Letestu, Boll

    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Muzzin, Doughty, Regehr, McBain, McNabb, Greene – Gáborík, Kopitar, Brown – King, Carter, Toffoli – Lewis, Stoll, Williams – Clifford, Shore, Nolan.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Forsberg) – Johnson, Savard, Connauton, Tjutin, Leopold, Goloubef – Hartnell, Johansen, Atkinson – Foligno, Dubinsky, Tropp – Anisimov, Wennberg, Skille – Calvert, Letestu, Boll. Trenér: Todd Richards

    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Muzzin, Doughty, Greene, McNabb, Regehr, McBain – Gáborík, Kopitar, Brown – King, Carter, Toffoli – Lewis, Stoll, Williams – Clifford, Shore, Nolan. Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: Skilliter, O'Halloran – Amell, Galloway.
     
    Utkání, které začne zhruba za pět minut, bude specifické pro Mariána Gáboríka, který v loňské a předloňské sezoně hájil barvy právě Columbusu.
    Zahajovací formace Columbusu

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Hned prvním útokem se domácí hnali před Quicka, ale jejich kombinace nebyla zrovna dvakrát přesná a o puk tak přicházejí.
     
    00:48
    Gáborík ztratil na útočné modré puk, dopředu tak půjde znovu Columbus.
     
    01:40
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí se hodně rychle dostávají do vedení. Anisimov našel rozjetého JACKA SKILLEHO, který poslal z pravé strany střílenou přihrávku na branku Quicka a od brusle beka Jamieho McBaina, kterému dělal problémy Calvert, putoval puk za záda překvapeného a hlavně bezmocného gólmana hostí. Asistence: Arťom Anisimov, David Savard.
    Jack SKILLE - 1:0
     
    02:12
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jenže z vedení se domácí radovali sotva půl minuty. Situace byla hodně podobná jako před malou chvílí. Na druhé straně zavezl puk do pásma Carter a před brankou jej tentokrát tečoval do sítě DWIGHT KING. Asistence: Jeff Carter, Robyn Regehr.
    Dwight KING - 1:1
     
    02:27
    Útoční manévry pokračují, střela Lewise skončila na McElhinneym, stejně jako následná dorážka Stolla zápěstím.
     
    02:57
    Tak parádní hokej pokračuje, to je úvod jako hrom. Gólman Columbusu si připisuje další zákrok po bekhendové střele Stolla.
     
    03:45
    Také Columbus zaměstnal gólmana Quicka. Jordan Leopold vypálil od modré, ale hostující muž v masce byl připraven.
     
    04:21
    Na druhé straně to od modré zkouše Robyn Regehr, který načal akci vedoucí k vyrovnání Los Angeles. Tentokrát si na něj ale McElhinney počíhal.
     
    04:48
    Na útočné modré sebral Foligno velmi tvrdým zákrokem puk jednomu z beku hostí a rázem z toho vznikal situace dva na jednoho pro Columbus. Foligno posunul na útočné modré puk pro Dubinského, který však z mezikruží netrefil branku.
     
    04:50
    Vzápětí se neprosadil ani Tjutin, jeho rána od modré šla vedle.
     
    05:09
    Columbus je v tuto chvíli aktivnější, ale Wennberg také nepřekonává Quicka, jenž si musí připadat jako na střelnici.
     
    05:45
    Ani Jack Skille nemířil do černého, přesněji, mezi tři tyče se trefil, ale Quick byl připraven.
     
    08:01
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro domácí hodně studená sprcha. Lehce vedli, ale nyní už se musí dotahovat. King poslal z levého rohu parádní pas před branku, který si našel TYLER TOFFOLI a zblízka se trefuje mimo dosah lapačky McElhinneyho – přesně pod víko. Asistence: Dwight King.
    Tyler TOFFOLI - 1:2
     
    08:30
    Gáborík operoval s pukem na útočné modré Columbusu, jenže místo střely přišel o kotouč. Domácí si tak mohou oddechnout.
     
    09:58
    Další střelu od modré vyslal na branku soupeře Leopold, ale ani tentokrát nebyl úspěšný.
     
    10:35
    Columbus byl blízko vyrovnání. Alexander Wennberg napřáhl z vrcholu pravého kruhu a jeho táhlá střela zápěstím orazítkovala levou tyčku Quickovy svatyně, který se za pukem pouze ohlédl.
     
    11:12
    Komerční přestávka.
     
    11:23
    Savard rychle nahodil ze středního pásma puk před branku Quicka, kde si jej pohlídal Matt Greene a vyváží kus černé pryže.
     
    12:01
    Scott Hartnell dostal mezi kruhy odražený puk a hned vypálil, jenže jeho střela mířila přesně do míst, kde stál připravený Doughty.
     
    12:28
    A hned z toho byl nebezpečný útok na druhé straně. Gáborík našel před brankou Kopitara a nechybělo moc, aby se hosté opět prosadili z předbrankového prostoru. Slovinský útočník ale na puk nedosáhl.
     
    12:59
    Jsme svědky první přesilové hry zápasu. Kyle Clifford (LAK) dostává dvě minuty za vražení na hrazení. Columbus má tak možnost vyrovnat.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    13:46
    Domácí sice kombinovali před brankou Qucka, ale Letestuovi ve finále utekl puk na modré do středního pásma.
     
    14:09
    Ani další pokus Columbusu o usazení se před brankou Quicka není úspěšný.
     
    14:32
    A zdá se, že Králové své oslabení přestojí bez úhony, protože puk putuje přes celou délku kluziště až k McElhinneymu.
     
    14:57
    Savardova střela byla zblokována Doughtym a Králové se tak znovu osvobozují. Nyní je již jasné, že z první přesilovky zápasu gól nepadne.
     
    14:59
    Přesilovka Columbusu končí, hosté hrají v pěti.
     
    15:39
    Los Angeles má zatím na svém kontě o polovinu střel více než Columbus, což je také jedním z důvodů, proč hosté vedou o jeden gól. Pět střeleckých pokusů proti deseti ranám Los Angeles, a dvěma úspěšným. To je znát.
     
    16:27
    Králové to udělali nejjednoduššeji, jak to jen šlo. Lewis vzal puk, nahodil jej na McElhinneyho a vybojoval buly po jeho levici.
     
    16:32
    Ale to bude následovat až po komerční přestávce.
     
    16:32
    Stoll vyhrálu buly po levici McElhinneyho nad Dubinskym, nicméně k puku se dostal Goloubef a vyváží jej ven.
     
    16:39
    Od Goloubefa to však byla hodně nepřesná rozehrávka, která končí zakázaným uvolněním Modrokabátníků.
     
    16:45
    Tentokrát to bylo po buly ze strany hostů provedeno mnohem lépe. Stoll jej vyhrál na Muzzina, který z levého kruhu vystřelil a McElhinney měl štěstí, že jeho rána šla vedle.
     
    17:11
    No, Jordan Leopold si rozhodně na nedostatek střeleckých pokusů nemůže stěžovat. I nyní zkusil vyslat na Quicka ránu od modré, která však byla zblokována Williamsem.
     
    17:47
    Jack Skille předvedl situaci jako při jediném gólu Columbusu, najel si po pravé straně do pásma a vystřelil. Tentokrát však jeho pokus nebyl nikým tečován a Quick jej vyráží.
     
    18:07
    Wennbergovi se povedlo vyhrát buly a Columbus se držel před Quickem, ale pětice domácích vůbec nevystřelila a následně se vykombinovala z pásma.
     
    18:29
    Jack Skille je velmi důrazný a patří zatím k nejlepším hráčům Richardsova výběru. Po jeho dalším pasu před branku se natahoval Calvert, neúspěšně. Puk sebral Quick
     
    18:58
    Tyler Toffoli napřáhl z pravé strany útočného pásma a McElhinney měl co dělat, aby puk ve změti těl uviděl.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:24
    A mohlo to být již o dvě branky. King se po pravé straně prodral do pásma a mezi kruhy našel Cartera, kterého skvělým zákrokem vychytal McElhinney a jeho střelu z první zneškodnil! Puk mu poté ještě vypadl z výstroje, ale před brankou už byli tři hráči Blue Jackets proti nikomu z řad hostí.
    Toto opravdu není reklama na známý produkt McDonalds, ale reakce sociální sitě CBJ na skvělý zákrok McElhinneyho po střele Cartera

     
    19:30
    Hned po této akci si to na férovku rozdal Jared Boll a Kyle Clifford. Po celou dobu jejich bitky to nevypadalo, že by měl jeden z hráčů výrazněji navrch a asi po minutě vzájemných úderů je sudí rozdělili.
     
    19:30
    Oba dva tak dostávají pětiminutový trest a půjdou se půlminuty před koncem třetiny předčasně zchladit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je u konce. Columbus se v ní rychle dostal do vedení, když si střílený pas Jacka Skilleho sražil před Quickem do vlastní sítě Jamie McBain. Půlminuty na to ale po stejné akci tečoval přihrávku Cartera do sítě Dwight King, který o šest minut později vypracoval skvělou nahrávkou zatím rozdílový gól pro Tylera Toffoliho.
     
    Statistiky první třetiny:
    Góly: 1-2.
    Střely: 6-11.
    Zásahy gólmahů: 9-5.
    Vyloučení: 0-1.
    Vyšší tresty: 1-1.
    Využití: 0-0.
    V oslabení: 0-0.
     
    Další třetina začne přibližně v 02:02.
    V Columbusu máme dnes jedno velké jubileum. Scott Hartnell totiž hraje své tisící utkání v NHL

     
    V Nationwide Aréně se vše připravuje na začátek druhé třetiny. Podaří se v ní Columbusu zvrátit nepříznivý stav nebo si Los Angeles udrží své vedení? To se budeme dovídat za malou chvíli.
     
    Nejpilnějším střelcem Columbusu v první třetině byl Jack Skille, který Quicka zaměstnal hned třikrát, což byla polovina všech střel domácích. Na druhé straně vyslal Kyle Clifford, Jarret Stoll a Tyler Toffoli dvě střely na branku, kterou hájí McElhinney.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Úvodní buly druhé třetiny vyšlo lépe Columbusu. První útok domácích nebyl úspěšný, až napodruhé zkouší Blue Jackets vybojovat puk za brankou hostí.
     
    20:36
    Neúspěšně však. Navíc mohli po rychlé akci hostí potřetí inkasovat. Z levé strany poslal Stoll puk před branku, kde si Lewis nikým nehlídán přijel na teč. McElhinney však zachránil svůj tým.
     
    21:07
    Nahození Dubinského získal McNabb, posunul puk za brankou na Greena a ten hned přešel do kontru, jenž končí střelou Cartera od modré do připraveného McElhinneyho.
     
    21:38
    No, tohle bylo hodně na hraně. Gáborík za brankou v souboji o puk hitoval Goloubefa a klidně se mohlo pískat i podražení. Kotouč je však na domácích holích, možná i proto se nevylučuje.
     
    22:30
    Nolan vystřelil od modré, nicméně jeho pokus neprošel přes poctivě bránícího Connautona až k McElhinneymu. Bek CBJ si připisuje zblokovanou střelu.
     
    22:42
    Hartnell ve svém tisícím zápase bojuje, o tom žádná. Nyní mu nechybělo moc k tomu, aby za brankou obral o puk dokonce dva hráče Los Angeles, ale Gáborík do něj tvrdě najel a o puk jej připravil.
     
    23:00
    A Slovák se hned hnal na druhou stranu, kde si počkal na pas a vystřelil. Tentokrát si úspěšný blok připisuje Ryan Johansen, což tedy rozhodně není jeho doména.
     
    23:26
    Další zakázané uvolnění Columbusu.
     
    23:59
    Savard s Johnsonem mají puk za brankou a pokouší se jej dostat na druhou stranu kluziště.
     
    24:30
    Dvojice kohoutů Jared Boll a Kyle Clifford jsou již na ledě, jejich pětiminutový trest je minulostí.
     
    25:15
    Doughty získal na vrcholu pravého kruhu puk a napřáhl pořádným gólfákem. Do střely mu padal jeden z hráčů domácích a možná i to pomohlo k tomu, že Doughty vůbec netrefil branku.
     
    26:03
    Vzápětí se neprosadil ani Lewis, jehož střelu zblokoval Jack Skille. Hráči domácích hodně často padají do střel a blokují je.
     
    26:06
    Dustin Brown se s tím vůbec nemazlil a vystřelil ze středu útočného pásma na branku McElhinneyho, který si připisuje třináctý úspěšný zákrok. Columbus poté posílá puk do středního pásma.
     
    26:13
    Zakázané uvolnění Los Angeles.
     
    26:35
    Shore sice vyhrál nad Johansenem buly, ale hosté nebyli schopni dostat puk dále než kousek za modrou, takže se po chvilce opět bojuje před jejich brankou.
     
    27:24
    Kopitar vybojoval puk v útočném pásmu u pravého kruhu, ale tentokrát se mu přihrávka na Gáboríka nezdařila a u puku jsou tak opět Blue Jackets.
     
    28:01
    V hale to jen zahučelo, když si Quick rozhodl vyjet pro puk, ač byl napadán dvěma hráči domácích. Jeho výpad za branku se mu povedl.
     
    28:08
    Jenže následně se puku opět ujal Columbus a Alexander Wennberg měl po svém sólu na holi vyrovnání. Po pravé straně se probil do pásma a sjel si před branku, kde sice neměl tolik prostoru k zakončení, ale i tak vystřelil a Quick musel vytáhnout dobrý zákrok.
     
    28:22
    Velice pohledný hokej pokračuje, po šanci Wennberga moho udeřit na druhé straně, jenže to by nesměl být McElhinney připraven na střelu zápěstím v podání Wrista z levé strany, kterou velmi dobře viděl.
     
    28:33
    Komerční přestávka.
     
    28:36
    Stará známá šance v podání Los Angeles. Carter vyhrál buly na jednoho ze svých spoluhráčů, konkrétně nyní na Muzzina, jenž vystřelil. McElhinney jeho ránu viděl a chytá.
     
    28:40
    Tentokrát se schylovalo k podobné situaci, ale Muzzin se nyní ke střele nedostal a Los Angeles musí pro puk do středního pásma.
     
    29:03
    Netrvalo to však dlouho a Králové znovu otestovali pozornost McElhinneyho. Nyní to byl Jeff Carter, jehož střela ze středu pásna neměla gólové parametry.
     
    29:44
    McBainova střela od modré minula tři tyče branky Columbusu.
     
    30:36
    Columbus se při snaze o zavezení puku do pásma dopustil ofsajdu, hra je tak přerušena.
     
    30:36
    Komerční přestávka.
     
    Za více jak třicet minut zápasu vyslal Columbus na Qucka jen 9 střel proti 19 pokusům LA mířících na McElhinneyho. Není se pak čemu divit, že hosté vedou.
     
    Nejpilnějším střelcem Los Angeles je zatím Jeff Carter a Trevor Lewis. Oba mají na svém kontě tři střelecké pokusy.
     
    31:01
    Lajna Clifford – Shore a Nolan pořádně míchala hlavy pětici domácích hráčů. I když navíc mantinely Nationwide arény pořádně duněly, nic výraznějšího z aktivity tří hráčů Los Angeles nebylo.
     
    31:28
    Pojďme si to říci na rovinu, s takto kostrbatým založením útoku nemá Columbus moc šancí překvapit svého soupeře. Tjutinova přihrávka na Dubinského nasadila nepřesnostem domácích korunu a do útoku jdou hosté.
     
    32:03
    Marián Gáborík ihned po přejetí útočné modré vystřelil a McElhinney raději schoval puk ve výstroji.
     
    32:46
    Dva neúspěšné útočné ataky na obou stranách byly nyní k vidění v Nationwide aréně.
     
    32:54
    Až ten třetí si vysloužil střelu, Toffoliho rána od modré nebyla úspěšná, McElhinney vyrazil kotouč a do rychlého kontru míří i hosté.
     
    33:02
    Jack Skille to zkusil z pravé strany, ale vůbec netrefil branku, což je voda na mlýn pro Los Angeles.
     
    33:13
    Rychlá akce střídá rychlou akci a z posledních tří ohrožení branky byl pokus Jarreta Stolla rozhondě nejnebezpečnější. Stoll vypálil z pravého kruhu a McElhinney musel vytáhnout ze svého repertoáru dobrý zákrok. Puk má někte v zástěře.
     
    33:34
    Muzzinova rána od modré končí na McElhinneym.
     
    34:02
    Kyle Cliffort byl blízko gólu, když se snažil tečovat nahození před gólmanem hostí. Úspěšně, ale McElhinney kryje.
     
    34:16
    Columbus právě vstřelil branku!
    Co kryje, McElhinney kotouč vyrazil a Columbus se hned dostal dopředu. První lajna domácích si mezi sebou parádně vyměňovala puky, po hezké kombinaci se dostala až před Quicka, kde Johansen našel před brankou volného SCOTTA HARTNELLA a ten se trefil přesně mezi nohy Quicka. Ten v leže neměl nárok zasáhnout. Asistence: Ryan Johansen, Cam Atkinson.
    Scott HARTNELL - 2:2
    Během tisícovky zápasů základní části posbíral Scotty Hartnell přesně 262 gólů. Ve svém jubilejním zápase přidal v pořadí 263. přesný zásah.

     
    35:34
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Festival slepených gólů pokračuje. Jen minutu a čtvrt svítil v Nationwide aréně nerozhodný stav. Obránce McNabb poslal ke vzdálenější tyči McElhinneyho střelu, do které vložil hůl JEFF CARTER a tečoval puk mimo dosah bezmocného gólmana Columbusu. Asistence: Brayden McNabb, Jamie McBain
    Jeff CARTER - 2:3
     
    36:29
    Corey Tropp viděl, že před Quickem stínuje Letestu, tak vystřelil a gólman hostí musel nadvakrát likvidovat jeho pokus, vůbec nic neviděl.
     
    36:30
    To střela Fjodora Tjutina po buly již byla jiné kafe, Quick na ní od začátku viděl, bezpečně jí vyrazil a puku se chopí jeho spoluhráči. Ale dlouho se před McElhinneym nezdrželi.
     
    37:13
    Utkání je nyní hodně rozhárané, útoky obou týmů končí zpravidla nepřesnou přihrávkou.
     
    37:41
    Jordan Leopold musel výrazněji zrychlit, aby získal vyhozený puk, toto totiž určitě nebude zakázané uvolnění.
     
    38:06
    Nick Foligno opět ukázal, že prožívá dobrou sezonu, ač se jeho tým trápí. Zpoza brány ukázal své šikovné ruce a zničehonic se jal zakončit puk u pravé tyče Quicka, který si tento prostor pohlídal.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:13
    Wennbergova střela od modré se snesla před brnaku na zcela volného Skilleho, který proti napadajícím útočníkům předvedl pěknou otočku, jenže při zakončení mu sjel puk z hole.
     
    39:55
    Hlavně si to nekomplikovat, hosté v závěru drué třetiny dvakrát vyhodili kotouč až ke své útočné modré.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina, ve které jsme viděli pohledný hokej, je u konce. Dlouho to vypadalo, že na góly budeme čekat marně. Jenže v času 3416 se Columbus vymanil z územního tlaku Los Angeles, první lajna Blue Jackets předvedla parádní kombinaci a Scott Hartnell oslavil svůj tisící zápas v NHL gólem. Ale dvě dvojky svítily na ukazateli stavu jen minutu a čtvrt, než tečoval Jeff Carter mimo dosal McElhinneyhou střelu McNabba na zadní tyč.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Góly: 2-3.
    Střely na branku: 12-27.
    Zásahy gólmanů: 24-10.
    Vyloučení: 0-1.
    Vyšší tresty: 1-1.
    Využití: 0-0.
    V oslabení: 0-0.
     
    Současnou příčinu vedení Los Angeles můžeme hledat zejména ve střeleckých pokusech. Králové totiž vyslali na branku soupeře jednou tolik střel než Columbus, i proto mají o jednu branku více.
    Parádní zákrok McElhinneyho proti střele Cartera z konce úvodní periody

     
    Další třetina začne přibližně v 02:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    První buly třetí třetiny patří hostím, ale kotouč je rázem před jejich klecí. Nahození Columbusu však sbírá obrana hostí.
     
    40:35
    Columbus se provinil zakázaným uvolněním. Kotouč je tak znovu před McElhinneym a bude se vzahovat po jeho pravici.
     
    40:54
    Hostí to opět sehráli velmi odbře. Stoll vyhrál buly pro Muzzina, který vypálil a přinutil McElhinneyho k dalšímu zákroku.
     
    41:11
    I když Columbus prohrává a potřebuje být útočný, zatím do toho spíše šlape Los Angeles. Dubinsky jako by se na to už nemohl dívat a za brankou hitoval Lewise, čímž získal puk.
     
    41:21
    Jenže vzápětí je tu další zakázané uvolnění Columbusu.
     
    41:37
    Po obrovských zmatcích před brankou Columbusu nahrál Kopitar mezi kruhy Gáboríkovi, který ale val těl před sebou nepropálil.
     
    41:49
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Nyní to již hostím vyšlo. Základ byl opět ve vyhráném buly, tentokrát díky Kopitarovi, který si poté bez jakéhokoliv dohledu sjel před branku, kde zcela volný stínoval McElhinneymu. Střelu Gáboríka ještě gólma Columbusu stihl zneškodnit. Vyrazil jí na hůl DUSTINA BROWNA, který se již z levé strany poblíž branky nemýlil. Asistence: Marián Gáborík.
    Dustin BROWN - 2:4
     
    42:42
    Máme zde zakázané uvolnění i na druhé straně. Los Angeles nyní možná trošku sníží hodně ostré obrátky z počátku třetí části.
     
    43:02
    Hra je přerušena pro postavení mimo hru v podání Los Angeles. Ofsajd.
     
    43:18
    Dustin Brown to znovu zkoušel, tentokrát střelou z vrcholu levého kruhu. V pořadí třicátý úspěšný zákrok McElhinneyho hatí jeho radost.
     
    43:32
    A McElhinney načíná hned čtvrtou desítku zákroků, když vyráží střelu Muzzina od modré.
     
    43:54
    Dustn Brown je opravdu při střelecké chuti, tentokrát z mezikruží ale branku netrefil.
     
    44:24
    Po delšm čase se Columbus také ohřál před brankou Quicka a dostal se i ke střele, Dubinského pokus ale nemohl gólmana Králů ohrozit.
     
    45:00
    První dvouminutový trest na straně Columbusu přichází až v pětačtyřicáté minutě, kdy je vyloučen Nick Foligno (CBJ) za hru vysokou holí.

    Na vyloučení: 1-1.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    45:15
    Columbus se velice rychle osvobozuje a Kings budou muset začít od Quicka.
     
    45:50
    Další dobré vyhození Columbusu, přesilovka se Králům vůbec nedaří.
     
    46:23
    A nebude se dařit ani nadále, domácí se ve čtyřech velmi dobře brání a nedávají hostům šanci k ohrožení McElhinneyho.
     
    47:00
    Columbus hraje v plném počtu.
     
    47:31
    Před brankou Quicka vznikla pořádná mela, o kterou se zasloužil první útok domácích, jenže ani Hartnell nedokázal důrazem dostrkat puk za brankovou čáru.
     
    48:13
    V posledních chvílích po návratu Foligna na led se hraje hlavně před brankou Quicka. Hosté si ale jdou velmi napřímo za ziskem dvou bodů. Columbus potřebuje co nejdříve minimálně snížit.
     
    48:42
    Komerční přestávka.
     
    48:50
    Nač si to po buly komplikovat. Zakázané uvolnění Los Angeles.
     
    48:58
    A na další buly již byli hosté mnohem aktivnější, získali puk a mají jej za svojí klecí.
     
    49:16
    Naprosto bez potíží přešel Dubinsky s Folignem do pásma. Z levého kruhu poté střílel Savard, ale opět nepropálil val těl před sebou.
     
    49:35
    Po střele Savarda vznikla před brankou Quicka pořádná strkanice, nějaký ten úder zřejmě dostal i Nick Foligno. Hraje se dále.
     
    50:00
    Posledních deset minut má Columbus na to, aby s výsledkem něco udělal.
     
    50:04
    Komerční přestávka bude následovat po tom, co Dustin Brown projel přes modrou, vystřelil, ale na gólmana si nepřišel.
     
    50:05
    Abychom si udělali obrázek o střelecké aktivitě Los Angeles. Před malým okamžikem se jednalo o Brownovu pátou střelu v zápase, celkově jich mají hosté již osmatřicet.
     
    50:11
    Columbus vyhrál buly a snaží se co nejrychleji přenést hru na druhou stranu. Savardovi to však zatím příliš nejde.
     
    50:25
    Ba naopak, puk získal Anže Kopitar a z vrcholu pravého kruhu vypálil těsně nad branku Columbusu.
     
    51:19
    Po delším čase to vypadalo na pořádnou šanci Blue Jackets. Foligno si z pravého kruhu sjel před branku, kde jeho pokus vyráží bekhendem Johathan Quick.
     
    51:25
    A hned vzápětí bere Quick další zákrok, protože puk se dostal na modrou, odkud napřáhl Leopold. Neúspěšně.
     
    52:03
    Když tyto šance nebudou domácí dávat, těžko budou bodovat. Po střele Goloubefa zasáhl Quick a následoval obrovský závar před jeho brankou, ale prostě domácím chybí vždy krok, aby puk zasunuli do branky.
     
    52:04
    Abych upřesnil, tentokrát to byl Dubinsky, jehož dorážku si vychutnal Quick.
     
    52:55
    Tlak Blue Jackets pokračuje, asi jeden z nejlepších domácích hráčů tohoto zápasu, vedle McElhinneyho, útočník Jack Skille to zkoušel zblízka bekhednem, ale v zápisech zůstane zatím jen jeho první branka.
     
    53:33
    Jakmile jsou hosté pod tlakem, ihned vyhazují pouk do středního pásma. Žádné složitosti, proč taky. Los Angeles vede a dvougólový náskok jim stačí i na vyhazování na zakázané uvolnění. To se ale dlouho nestalo, zatím výhozy Králů mají tendenci dojet někam k jejich útočné modré.
     
    54:35
    Na hře domácích už je vidět i trošku ta pověstná křeč. Nedaří se dostat se k dalším vážnějším šancím, nedaří.
     
    54:50
    Jedna z posledních komerčních přestávek, domácí budou moct na svého soupeře vytvořit nějakou tu závěrečnou taktiku.
     
    55:02
    Takhle to ale určitě nepůjde, kotouč je za brankou McElhinneyho a Los Angeles o něj bojuje jako lev o svojí neblahou kořist.
     
    55:37
    Domácí se stále nemohou dostat ze svého obranného pásma.
     
    56:02
    Až nyní se to Modrým kabátům povedlo. Uvidíme, na jak dlouho.
     
    56:37
    Kdepak. dlouho se domácí před brankou Los Angeles nepozdrželi. Neúprosná obrana hostí jim ani nedala příliš mnoho šancí na výběr.
     
    57:10
    Navíc nyní hosté znovu hrozí. Od modré vypálili Drew Doughty a Trewor Lewis si před brankou našel vyražený kotouč, Stihl sice zakončit, ale byl již v tísni a neměl tolik prostoru na šanci dát gól.
     
    57:36
    Nick Foligno se již poměrně zoufale dívá ke stopu Nationwide arény, přece jen, tento stav se proti tak zkušenému týmu, jakým Kings jsou, bude jen těžko otáčet.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty zápasu.
     
    58:01
    Oddechový čas pro Columbus, po kterém zůstavají domácí v šesti bez gólmana.
     
    58:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dlouho to vypadalo, že se domácím sotva podaří vystřelit. Johnson měl na vrcholu levého kruhu potíže udržet puk, nakonec jej ale získal, posunul kotouč na Foligna, ten vyslal podél modré pas na DAVIDA SAVARDA, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Nick Foligno, Jack Johnson.
    David SAVARD - 3:4
     
    58:27
    Domácí jsou opět v šesti, podaří se jim vyrovnat?
     
    58:33
    Domácí jsou ve velkém tlaku a nechybělo moc aby Ryan Johansen povedenou střeou zápěstím z pravého kruhu srovnal.
     
    58:41
    Obrovská to mela před Quickem, ve které střílel opět Johansen. Myslím si, že nyní gólman Los Angeles ani neví, jak kotouč chytil.
     
    59:00
    Posledních šedesát vteřin, a zřejmě hodně perných, čeká Los Angeles.
     
    59:40
    Johansen nahazoval kotouč na Quicka. Před brankou jej srazili hráči hostí za branku. Poté se kus černé pryžo dostal na modrou k Johnsonovi, který mířil jen do Quicka.
     
    59:48
    Střela Dannyho Savarda je zblokována a puk se dotává ven z obranného pásma hostí. Je to jasné, Los Angeles vyhraje.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme po celých šedesát minut poměrně zajímavou podívanou. Kolikrát akce střídala akci a brankáři se měli hodně co otáčet. Již ve třetí minutě poslal domácí do vedení Jack Skille, jehož střelu si McBain tečoval do sítě. Za okamžik však bylo po obdobní situaci vyrovnáno, tečí se prosadil Dwight King a stejný hráč v deváté minutě parádním pasem vyzval ke skórování Tylera Toffoliho. Ve druhé části nejprve Scott Hartnell vyrovnal a oslavil tak svůj tisící zápas v NHL, aby za minutu a čtvrt opět převážil vedení na stranu LA Jeff Carter. Na začátku třetí části pak přidal gól z předbrankového prostoru Dustin Brown. Columbus si v posledních čtyřech minutách vytvořil souvislý tlak, kdy se mu podařilo snížit po střele Davida Savarda, jenže i přes slibné šance už Modrokabátníci srovnat nedokázali.
    Třetí třetina byla řádná bitva, jako to předvedl v úvodu zápasu Clifford (č. 13) a Boll, ale nakonec dva body ubojovali Králové.

     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Dwight King (LAK) 1+1
    2. Jeff Carter (LAK) 1+1
    3. Scott Hartnell (CBJ) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Marián Gáborík (LAK)0+1, 4 střely, čas na ledě 15:36.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 3-4.
    Střely na branku: 26-44.
    Zásahy gólmanů: 40-23.
    Vyloučení: 1-1.
    Vyšší tresty: 1-1.
    Využití: 0-0.
    V oslabení: 0-0.
    Návštěva: 14.703 diváků.
     
    S konstatováním, že Los Angeles Kings si veze z Nationwide Arény dva body po výhře 4:3 nad Columbusem, se s Vámi loučí a dobrou noc přeje Tomáš Lysý. (03:50:14)

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 2. Skille (Anisimov, Savard), 35. Hartnell (Johansen, Atkinson), 59. Savard (Foligno, Johnson) – 3. King (Carter, Regehr), 9. Toffoli (King), 36. Carter (McNabb, McBain), 42. Brown (Gáborík)


    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Forsberg) – Johnson, Savard, Connauton, Tjutin, Leopold, Goloubef – Hartnell, Johansen, Atkinson – Foligno, Dubinsky, Tropp – Anisimov, Wennberg, Skille – Calvert, Letestu, Boll. Trenér: Todd Richards
    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Muzzin, Doughty, Greene, McNabb, Regehr, McBain – Gáborík, Kopitar, Brown – King, Carter, Toffoli – Lewis, Stoll, Williams – Clifford, Shore, Nolan. Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodca: Skilliter, O'Halloran – Amell, Galloway

    Diváci: 14703