NJ Devils – Edmonton 1:2 (kon.) | Columbus – LA Kings 3:4 (kon.) | Minnesota – Vancouver 5:3 (kon.)
Chicago – Arizona 2:3 (1:2 po s.n.) | San Jose – Calgary 1:4 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
Los Angeles Kings
cz Utorok 10.02.2015, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:41
    Obrovská to mela před Quickem, ve které střílel opět Johansen. Myslím si, že nyní gólman Los Angeles ani neví, jak kotouč chytil.
     
    58:27
    Domácí jsou opět v šesti, podaří se jim vyrovnat?
    David SAVARD - 3:4
     
    58:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dlouho to vypadalo, že se domácím sotva podaří vystřelit. Johnson měl na vrcholu levého kruhu potíže udržet puk, nakonec jej ale získal, posunul kotouč na Foligna, ten vyslal podél modré pas na DAVIDA SAVARDA, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Nick Foligno, Jack Johnson.
     
    58:01
    Oddechový čas pro Columbus, po kterém zůstavají domácí v šesti bez gólmana.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty zápasu.
     
    57:10
    Navíc nyní hosté znovu hrozí. Od modré vypálili Drew Doughty a Trewor Lewis si před brankou našel vyražený kotouč, Stihl sice zakončit, ale byl již v tísni a neměl tolik prostoru na šanci dát gól.
     
    52:04
    Abych upřesnil, tentokrát to byl Dubinsky, jehož dorážku si vychutnal Quick.
     
    52:03
    Když tyto šance nebudou domácí dávat, těžko budou bodovat. Po střele Goloubefa zasáhl Quick a následoval obrovský závar před jeho brankou, ale prostě domácím chybí vždy krok, aby puk zasunuli do branky.
     
    50:25
    Ba naopak, puk získal Anže Kopitar a z vrcholu pravého kruhu vypálil těsně nad branku Columbusu.
     
    45:00
    První dvouminutový trest na straně Columbusu přichází až v pětačtyřicáté minutě, kdy je vyloučen Nick Foligno (CBJ) za hru vysokou holí.

    Na vyloučení: 1-1.
    Vyšší tresty: 1-1.
    Dustin BROWN - 2:4
     
    41:49
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Nyní to již hostím vyšlo. Základ byl opět ve vyhráném buly, tentokrát díky Kopitarovi, který si poté bez jakéhokoliv dohledu sjel před branku, kde zcela volný stínoval McElhinneymu. Střelu Gáboríka ještě gólma Columbusu stihl zneškodnit. Vyrazil jí na hůl DUSTINA BROWNA, který se již z levé strany poblíž branky nemýlil. Asistence: Marián Gáborík.
     
    41:37
    Po obrovských zmatcích před brankou Columbusu nahrál Kopitar mezi kruhy Gáboríkovi, který ale val těl před sebou nepropálil.
     
    38:06
    Nick Foligno opět ukázal, že prožívá dobrou sezonu, ač se jeho tým trápí. Zpoza brány ukázal své šikovné ruce a zničehonic se jal zakončit puk u pravé tyče Quicka, který si tento prostor pohlídal.
    Jeff CARTER - 2:3
     
    35:34
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Festival slepených gólů pokračuje. Jen minutu a čtvrt svítil v Nationwide aréně nerozhodný stav. Obránce McNabb poslal ke vzdálenější tyči McElhinneyho střelu, do které vložil hůl JEFF CARTER a tečoval puk mimo dosah bezmocného gólmana Columbusu. Asistence: Brayden McNabb, Jamie McBain
    Během tisícovky zápasů základní části posbíral Scotty Hartnell přesně 262 gólů. Ve svém jubilejním zápase přidal v pořadí 263. přesný zásah.

    Scott HARTNELL - 2:2
     
    34:16
    Columbus právě vstřelil branku!
    Co kryje, McElhinney kotouč vyrazil a Columbus se hned dostal dopředu. První lajna domácích si mezi sebou parádně vyměňovala puky, po hezké kombinaci se dostala až před Quicka, kde Johansen našel před brankou volného SCOTTA HARTNELLA a ten se trefil přesně mezi nohy Quicka. Ten v leže neměl nárok zasáhnout. Asistence: Ryan Johansen, Cam Atkinson.
     
    33:13
    Rychlá akce střídá rychlou akci a z posledních tří ohrožení branky byl pokus Jarreta Stolla rozhondě nejnebezpečnější. Stoll vypálil z pravého kruhu a McElhinney musel vytáhnout ze svého repertoáru dobrý zákrok. Puk má někte v zástěře.
     
    28:08
    Jenže následně se puku opět ujal Columbus a Alexander Wennberg měl po svém sólu na holi vyrovnání. Po pravé straně se probil do pásma a sjel si před branku, kde sice neměl tolik prostoru k zakončení, ale i tak vystřelil a Quick musel vytáhnout dobrý zákrok.
     
    20:36
    Neúspěšně však. Navíc mohli po rychlé akci hostí potřetí inkasovat. Z levé strany poslal Stoll puk před branku, kde si Lewis nikým nehlídán přijel na teč. McElhinney však zachránil svůj tým.
     
    19:30
    Oba dva tak dostávají pětiminutový trest a půjdou se půlminuty před koncem třetiny předčasně zchladit.
     
    19:30
    Hned po této akci si to na férovku rozdal Jared Boll a Kyle Clifford. Po celou dobu jejich bitky to nevypadalo, že by měl jeden z hráčů výrazněji navrch a asi po minutě vzájemných úderů je sudí rozdělili.
    Toto opravdu není reklama na známý produkt McDonalds, ale reakce sociální sitě CBJ na skvělý zákrok McElhinneyho po střele Cartera

     
    19:24
    A mohlo to být již o dvě branky. King se po pravé straně prodral do pásma a mezi kruhy našel Cartera, kterého skvělým zákrokem vychytal McElhinney a jeho střelu z první zneškodnil! Puk mu poté ještě vypadl z výstroje, ale před brankou už byli tři hráči Blue Jackets proti nikomu z řad hostí.
     
    17:47
    Jack Skille předvedl situaci jako při jediném gólu Columbusu, najel si po pravé straně do pásma a vystřelil. Tentokrát však jeho pokus nebyl nikým tečován a Quick jej vyráží.
     
    12:59
    Jsme svědky první přesilové hry zápasu. Kyle Clifford (LAK) dostává dvě minuty za vražení na hrazení. Columbus má tak možnost vyrovnat.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    12:28
    A hned z toho byl nebezpečný útok na druhé straně. Gáborík našel před brankou Kopitara a nechybělo moc, aby se hosté opět prosadili z předbrankového prostoru. Slovinský útočník ale na puk nedosáhl.
     
    10:35
    Columbus byl blízko vyrovnání. Alexander Wennberg napřáhl z vrcholu pravého kruhu a jeho táhlá střela zápěstím orazítkovala levou tyčku Quickovy svatyně, který se za pukem pouze ohlédl.
    Tyler TOFFOLI - 1:2
     
    08:01
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro domácí hodně studená sprcha. Lehce vedli, ale nyní už se musí dotahovat. King poslal z levého rohu parádní pas před branku, který si našel TYLER TOFFOLI a zblízka se trefuje mimo dosah lapačky McElhinneyho – přesně pod víko. Asistence: Dwight King.
     
    04:48
    Na útočné modré sebral Foligno velmi tvrdým zákrokem puk jednomu z beku hostí a rázem z toho vznikal situace dva na jednoho pro Columbus. Foligno posunul na útočné modré puk pro Dubinského, který však z mezikruží netrefil branku.
    Dwight KING - 1:1
     
    02:12
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jenže z vedení se domácí radovali sotva půl minuty. Situace byla hodně podobná jako před malou chvílí. Na druhé straně zavezl puk do pásma Carter a před brankou jej tentokrát tečoval do sítě DWIGHT KING. Asistence: Jeff Carter, Robyn Regehr.
    Jack SKILLE - 1:0
     
    01:40
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí se hodně rychle dostávají do vedení. Anisimov našel rozjetého JACKA SKILLEHO, který poslal z pravé strany střílenou přihrávku na branku Quicka a od brusle beka Jamieho McBaina, kterému dělal problémy Calvert, putoval puk za záda překvapeného a hlavně bezmocného gólmana hostí. Asistence: Arťom Anisimov, David Savard.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 2. Skille (Anisimov, Savard), 35. Hartnell (Johansen, Atkinson), 59. Savard (Foligno, Johnson) – 3. King (Carter, Regehr), 9. Toffoli (King), 36. Carter (McNabb, McBain), 42. Brown (Gáborík)


    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Forsberg) – Johnson, Savard, Connauton, Tjutin, Leopold, Goloubef – Hartnell, Johansen, Atkinson – Foligno, Dubinsky, Tropp – Anisimov, Wennberg, Skille – Calvert, Letestu, Boll. Trenér: Todd Richards
    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Muzzin, Doughty, Greene, McNabb, Regehr, McBain – Gáborík, Kopitar, Brown – King, Carter, Toffoli – Lewis, Stoll, Williams – Clifford, Shore, Nolan. Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodca: Skilliter, O'Halloran – Amell, Galloway

    Diváci: 14703