Burnley – West Bromwich 2:2 (kon.) | Newcastle – Stoke City 1:1 (kon.) | West Ham – Manchester United 1:1 (kon.)
koniec
West Ham United
1:1 (0:0)
Manchester United
Nedeľa 08.02.2015, 17:15 • Upton Park, London • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    V Upton Parku je dohrané, napokon si tímy delia body po remíze 1:1. Na zásah Kouyatého po zmene strán peknou otočkou a strelou aj vďaka teču Blinda odpovedal práve tento holandský obranca či záložník, hoci Adrian predviedol dovtedy skvelé zákroky. Strelu Blinda skákavým spôsobom k žrdi napokon nedočiahol a inkasoval. To znamená teda remízu, hoci Manchester mal namále a takmer odišiel s prehrou. To je všetko z tohto duelu, prajem už len pekný večer pri ďalších našich prenosoch. (19:07:51)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Falcao ešte prepúšťa miesto pre Smallinga.
     
    90+4
    Allardyce sa teda na lavičke so svojím tímom zrejme prvej výhry nad ManU od roku 2002 nedočká, aj tretí zápas dnešného programu anglickej ligy sa schyľuje k remíze.
     
    90+4
    Luke Shaw to ale možno znemožnil, pretože po druhej žltej karte je vylúčený!
     
    90+3
    Okamžite bola lopta opäť v šestnástke domácich, Manchester ešte cíti šancu na tri body.
    BLIND - 1:1
     
    90+3
    Manchester United dal gól!
    Kladivári to napokon neustáli a po doplnkovom pase do šestnástky sa k odrazenej lopte dostal DALEY BLIND. Skákavú strelu dopravil presne k žrdi a prekonal Adriana!
     
    90+2
    Rooney trafil len do múru, čo pre WHU znamená chvíľkový výdych.
     
    90+2
    Van Persie si vypýtal zápasnícky chvat z kraja šestnástky, čo bude dobrá šanca na vyrovnanie v posledných chvíľach zápasu z priameho kopu. Pri lopte aj Rooney.
     
    90+1
    Brankári na oboch stranách predvádzajú veľmi dobré výkony, aj preto sme dnes videli len jediný gól. Rozhodca medzitým nadstavil ešte 4 minúty.
     
    90
    Už to neplatí, Fellaini z otočky mieril k žrdi dobrú strelu, Adrian končekmi prstov vyrazil mimo brány! Opäť teda zachránil svojich výborným zásahom.

     
    90
    Lopta sa z jednej strany na druhú presúva veľmi rýchlym spôsobom, po šanci van Persieho sa však Manchester odvtedy k výraznejšej šanci nedostal.
     
    89
    Opäť lopta vo vápne pred bránou hostí, Jarvis hlavičkou chcel prekvapiť de Geu, ktorý vybehol, ale neuspel a skóre sa nemení.
     
    88
    Rohový kop hneď na to nepútal pozornosť, de Gea ho stiahol bez problémov.
     
    88
    De Gea fantasticky dvakrát zachránil ešte šancu na vyrovnanie! Noble sa dostal k strele zvnútra šestnástky, bol osamotený. Španiel musel vyrážať a potom na roh odvrátil aj nepresnú ranu, ktorá mierila mimo.
     
    87
    Už je to hop alebo trop, hra sa prelieva z jednej strany na druhú. Manchester potrebuje dostať loptu pred Adriana, čo sa mu príliš nedarí a obranu necháva otvorenú.
     
    86
    Dnešné stretnutie sleduje 34 449 divákov.
     
    85
    Za nešportové správanie videl žltú kartu aj Rooney.
     
    85
    E. Valencia v dueli končí, vymenil ho Jarvis.
     
    84
    Shaw videl za faul po presunutí sa epicentra hry do stredu poľa žltú kartu.
     
    83
    Van Persie mal na nohe vyrovnanie! Čakal naľavo v šestnástke na prihrávku, aj ju dostal a mieril tvrdo. Adrian však skvele zasiahol nohou a podržal svoj tím!
     
    82
    Falcao na zemi po faule Songa, ten si už musí dávať pozor. Jednu kartu už videl. Hostia rýchlo rozohrali, no mával sa ofsajd.
     
    81
    Adrian videl za zdržovanie žltú kartu, teraz sa už zbieranie sekúnd dá pochopiť.
     
    80
    Di Maria posiela kvantum lôpt pred Adriana, schyľuje sa to tam kvôli tomu k poriadnej trme vrme. Fellaini po biliardovej akcii hlavičiek teraz mierl nad, vyrovnané nie je.
     
    79
    Stále tomu čosi chýba, Manchester sa začína trápiť a naďalej prehráva. Len dva tímy v lige majú lepšiu obranu, dnes to diablom nič platné zatiaľ nie je.
     
    78
    Falcao nevyrovnal, pritom mu do čistej šance nabil van Persie. Kolumbijčan sám pred Adrianom nepochopiteľne mieril vedľa!
     
    77
    Rooney dal WHU v lige už 11 gólov, len Newcastlu a Aston Ville dal ešte o jeden zásah viac.

     
    76
    Enner Valencia číhal na dobrý center, Downing sa po čase pripomenul týmto spôsobom. Ekvádorčan mieril napokon slabo a to de Geu z pokoja nevyrušilo.
     
    75
    Di María mieril z priameho kopu nádejnú strelu, napokon to šlo nad bránu. Domáci si teda vydýchli a stále majú dôvod na dúfanie v tri body.
     
    74
    Song fauloval Rooneyho, čo sa mu vôbec nepáčilo a takisto ani divákom. Videl za to, alebo protesty aj žltú kartu.
     
    73
    Fellaini teda strieda, do hry prišiel namiesto Januzaja.
     
    72
    Zatiaľ pri lopte domáci a tí držia súpera stále na dištanc. Prípadný druhý úspech v sieti by už smeroval k trom bodom celkom jednoznačne.
     
    71
    Fellaini s v drese hostí chystá na trávnik, možno to bude on, kto prelomí neúspech v ofenzívnom ťažení jeho kolegov.
     
    70
    Rohový kop pre Kladivárov chceli premeniť na druhý zásah hneď niekoľkí hráči, Sakho mieril hlavičkou vedľa a navyše málo razantne.
     
    69
    Januzaj po odrazenej lopte mieril divokým spôsobom vysoko nad, čo Adriana vôbec z pokoja nevyrušilo.
     
    68
    Všetci hráči okrem de Geu sú na polovici WHU, výraznejší tlak zatia napriek tomu neprichádza. Pevná defenzíva sa musí obracať, ale nie v pekelnej miere.
     
    67
    Manchester získal rohový kop, nádejný center odvrátil Jenkinson len na ďalšiu túto štandardku. A potom ani z nej sa šanca nezrodila.

     
    66
    Sam Allardyce vyhral naposledy nad ManU na lavičke Boltonu v roku 2002. Osemnásťkrát sa teda v lige netešil z výhry nad týmto celkom. Prelomí sériu dnes?
     
    65
    Jenkinson napravo skúsil center a chcelo to len centimetre, aby skončil za chrbátom de Geu, nechýbalo veľa! Španiel sa iba obzrel.
     
    64
    Ak by sa duel skončil týmto výsledkom, WHU by strácal na súpera už len 4 body. Nabitá tabuľka okolo štvrtého miesta by tak opäť dostal ešte väčšie grády.
     
    63
    Opäť sa trošku tempo hry upokojilo a čaká sa na to, čo predvedie Manchester. Do hry takisto ešte nezasiahol ani jeden náhradník.
     
    62
    WHU doma inkasoval za posledných 9 duelov len 5 gólov. To nie je štatistika, ktorá by nahrávala do karát hosťom.
     
    61
    Kombinácia diablov vôbec nie je produktívna, čo využívajú práve Kladivári. Aj keď červení vedú v držaní lopty, počíta sa skóre a to je pre nich nepriaznivé.
     
    60
    Polhodina do konca, vo vedení nie je papierový favorit. To, čo sa zdalo len ako chvíľková záležitosť, že Manchester vpredu nehýri aktivitou sa premenila na dlhší čas a preto zaúradoval vpredu domáci celok.
     
    59
    Shaw po zrážke s Kouyatém ostal ležať na zemi, strelec gólu bol na tom horšie a vyžiadalo si to pre to šetrenie. Senegalčan už napriek tomu bude v poriadku.

     
    58
    Manchester už musí súpera skôr či neskôr zatlačiť, aktivitou začal hýriť van Persie. Falcao mu chce sekundovať, čosi tomu ešte chýba.
     
    57
    de Gea si tiež po čase vyskúšal svoje schopnosti, Cresswell mu dal na to príležitosť. Strelu ale chytil a nebezpečenstvo zmaril.
     
    56
    Di Maria krásne vysunul dlhou loptu van Persieho, ktorý z uhla okamžite pálil. Adrian bol v pozore a preto sa nenechal prekvapiť. Vyrovnanie z toho nebude.
     
    55
    Začalo sa hrať oveľa živšie, ako na začiatku duelu. Manchester potrebuje hneď odpovedať a preto otvára dvierka vzadu. To by WHU rád využil.
     
    54
    Zásah Kouyatého bol dnes v anglickej lige len druhým bez toho, aby padol po hlavičke. Duel Burnley – WBA priniesol 4 gólové hlavičky a Crouch na Newcastle takisto zaznamenal trefu týmto spôsobom.
     
    53
    Falcao napriahol z dvadsiatich metrov na bránu, Adrian nemusel zasahovať. Šlo to totiž značne vedľa, čo potešilo domácich fanúšikov.
     
    52
    Diabli sa hneď dostali dopredu a po možnej teči do ruky si pýtali penaltu. Nič také ale rozhodca nevidel a preto Adrian najvýhodnejšej štandardke minimálne nateraz čeliť nebude.
     
    51
    Skvelý úvod WHU, okamžite pretavil svoju aktivitu do zmeny skóre a teraz bude rad na hosťoch, ktorí musia začať hrať.
    KOUYATÉ - 1:0
     
    50
    West Ham United dal gól! To, čo nevyšlo v prvom polčase sa mení v realitu po štandardke hneď po zmene strán! Po centri do ohniska sa lopta odrazila, loptu si krásne spracoval CHEIKHOU KOUYATÉ a s pomocou teču Blinda otvára skóre!
     
    49
    No to, čo predviedol v prvom polčase sa od toho dosť značne líšilo, lepším tímom bol zatiaľ WHU, tak uvidíme, ako si poradí po prestávke.
     
    48
    Nezaznamenali sme striedani, tréneri si teda zmeny nechávajú na horšie časy. Manchester bude na ťažkej pôde bojovať o tri body, papierové predpoklady na to má.
     
    47
    V Upton Parku sa pokračuje ďalej, výkop mali tentoraz na starosti hráči Sama Allardycea.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Vyrovnané prvé dejstvo je za nami, viac z hry vpredu však ukázali hráči WHU. De Gea sa neraz zapotil po strelách Ennera Valenciu či Tomkinsa, zato Adrian riešil len jednu strelu Di Mariu zo záveru polčasu. Sympatický výkon Kladivárov by po zmene strán mohol porkačovať, pretože po dlhoom období cítia šancu na tri body. Zápas bude pokračovať opäť o 15 minút, potom sa dozvieme viac, ako to bude s výhliadkami tímov na výhru.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    ManU ešte hrozil po rohovom kope, ale obrana súpera tomu odolala a neinkasuje.
     
    45+1
    Rozhodca ešte nadstavuje jednu minútu.
     
    45
    Roh sa Manchestru nevydaril a Adrian nezasahoval. Len kontroloval let lopty, ktorá lízla hornú sieť.
     
    44
    Diváci sa predsa dočkali žltej karty za predchádzajúci faul Roja a ten je teda prvým potrestaným hráčom v zápase.
     
    44
    Manchester drží loptu pred šestnástkou súpera, nevymyslel zatiaľ svetobornú akciu, z ktorej by mohlo zapršať. Vybojoval apoň roh.

     
    43
    Pred rýchlou akciou Sakha domáci chceli žltú kartu pre Roja, rozodca to opäť neriešil, ani keď schytal pisko tribún.
     
    42
    Konečne sa strelou odhodlali pripomenúť aj hostia, Di Maria z diaľky mieril iba do stredu a preto Adrian zachytil čo mal a urobil svoju prácu dobre.
     
    41
    Domáci postupovali vo dvojici na ten istý počet obrancov dopredu, vyzeralo to nádejne. Lenže Sakhova nahrávka nebola presná a de Gea to zvládol úplne sám.
     
    40
    Kouyaté pekne prenikal do šance, ešte nahrával Nobleovi, no všetko obrana zachytila a odkopla. Neskôr sa pískal ofsajd a de Gea teda ostal bez práce.
     
    39
    V každom prípade van Persie ani Falcao nedostali veľa presných lôpt do behu, vypojený z hry je hlavne Di Maria.
     
    38
    Opäť sa to miestami dlhšie ako by sa predpokladalo hemžilo loptami pred de Geom, Španiel tentoraz nemusel po nepesnej hlavičke zasahovať.
     
    37
    V rozohrávke strácajú diabli veľa lôpt, to jeho súpera na jeho potešenie ešte adekvátne nevyužil.

     
    36
    Song sa pokúsil o strleu volejom po odraze, nevyšlo mu to. De Gea nezasahoval, pretože to šlo značne mimo jeho svätyne.
     
    35
    Kladivári teda vedú na šance celkom jasne 3:0, na ofenzívne chúťky hostí stále čakáme. Shaw medzitým musel riešiť nepríjemnosti s prenikaním ofenzívnej sily.
     
    34
    Cresswell napokon posielal loptu do šance, tam Tomkins hlavičkoval sľubne. De Gea nohou odkopol a ustrážil bezgólové skóre.
     
    33
    Začalo sa totiť hrať akoby tvrdším spôsobom a arbiter všetko rieši dohovormi. WHU v každom prípade získal priamy kop a pri lopte je Noble.
     
    32
    Adrian sa s odkopom pravidelne nikam neponáhľa, no na zbieranie sekúnd je to ešte skoro. Medzitým sa hra často prerušuje.
     
    31
    WHU doma 0:0 remizoval zatiaľ raz, bolo to v zápase s Aston Villou. To Manchester vonku remizoval s Burnley a aj s Tottenhamom týmto skóre.
     
    30
    Chvíľu sa teda nehralo, ale všetci už budú pripravení na pokračovanie po tomto nešportovom úkone. Zatiaľ je to na oboch stranách vyrovnané.
     
    29
    van Persiemu bolo dohovorené, že lakťami sa nehrá a divákom sa to nepáči. Holanďan totiž obstál bez karty.
     
    28
    Hra sa opäť trochu zrýchlila, oba celky majú čo povedať v ofenzívnej snahe a len rýchlejší prechod do útoku či presnejšie zakončenie tomu chýba.

     
    27
    E. Valencia so Sakhom v protiútoku mierili do šance, kvalitným sklzom ich zastavil A. Valencia a dal de Geovi vydýchnuť a nenechal ho v problémoch.
     
    26
    ManU si vybojoval rohový kop, z ktorého nič nebolo. Adrian si po loptu počkal a prišiel bez problémov.
     
    25
    Upokojila sa teda snaha domácich čosi s výsledkom urobiť a ich prievan pred de Geom, zdá sa, že tentoraz sa to sťahuje pred Adriana.
     
    24
    Rooney v spolupráci s Blindom či Di Mariom posielali nepríjemné lopty do ohniska, z ktorých mohlo hroziť nebezpečie. Defenzíva WHU si poradila.
     
    23
    Adrian si poradil s nepresnou loptou, ktorú chcel kamsi k nemu vyslať tábor hostí, nateraz sa to nepodarilo.
     
    22
    E. Valencia nie je celkom fit po jednom zo súbojov a preto sa hra musela na chvíľu prerušiť.
     
    21
    Rooney teda dnes hospodári s loptou teda v strede poľa s Blindom i Januzajom, čo je netradičná kombinácia.
     
    20
    Viac práce z brankárov mal jednoznačne de Gea, hostia ešte na bránu ani raz nevystrelili.
     
    19
    Rooney už dal na štadióne WHU celkom 7 gólov v lige, van Persiemu sa to tu podarilo 5x.
     
    18
    E. Valencia narobil vietor pred bránou súpera a po faule dokonca vybojoval aj priamy kop. Opäť sa k lopte naťahoval Sakho, no obrana včas odkopla.
     
    17
    Kladivári si vybojovali sled rohových kopov a napokon sa ich útok končí nepresnou hlavičkou po poslednom z nich od Sakha.
     
    16
    A de Gea hneď na to po závare opäť vytlačil končekmi prstov na roh akrobatické zakončenie Ennera Valenciu! WHU súpera zatlačil a usadil sa v jeho šestnástke.
     
    15
    Valencia si spracoval loptu z dvadsiatich metrov a vypálil, čo de Gea musel vyboxovať mimo brány! Bola to šanca na zmenu skóre.
     
    14
    Na netradičnom poste dnes nastúpil Wayne Rooney, kedysi útočník je dnes tesne za obrannou štvoricou. Pred ním hrajú Di Maria, Falcao i van Persie.
     
    13
    Sám na výraznú šancu vpredu čaká, okrem hrúbky Songa sa Adrian nemusel báť o svoje čisté konto.
     
    12
    Útočná akcia domácich sa musela zastaviť, pískal sa ofsajd ich hráčov. ManU je miestami pod tlakom, zatiaľ sa z neho dokázal vymaniť.

     
    11
    Nebezpečne vyzerajúca lopta po rohovom kope mierila pomaly ale isto smerom na bránu de Geu, obrana včas odvrátila a neinkasovala.
     
    10
    WHU vyhral v lige nad týmto súperom naposledy vtedy, keď ešte za diablov skóroval Cristiano Ronaldo. Písal sa rok 2007.
     
    9
    Začalo sa hrať v rušnom tempe, chyboval tentoraz na druhej strane pri odkope de Gea. Jones preto rýchlo hasil, kým sa k lopte nedostal niekto z WHU.
     
    8
    Vo vlastnom pokutovom území hneď na to Song urobil hrúbku a takmer ponúkol van Persiemu tutovku. V poslednej chvíli Tomkins hasil na roh, z ktorého sa ManU tiež nepresadil.
     
    7
    Downing po peknom pase Songa posielal sľubnú loptu pred de Geu, ten si s centrom poradil a vyriešil menšie problémy.

     
    6
    Rooney poslal nepresnú loptu, bol to prakticky len pozdrav pre Adriana a šanca sa teda nezrodila.
     
    5
    Clattenburg už musel napomínať po faule Songa, ktorý bol donútený ospravedlnenia. Štandardka pre ManU.
     
    4
    Ten doposiaľ odpískal 16 duelov, v ktorých rozdal celkom 56 žltých kariet a jednu červenú. Tá patrila práve hráčovi ManU, Blackettovi v zápase s Leicesterom. Okrem toho zapískal už aj 6 penált.
     
    3
    Tí nastúpili tentoraz v bielom, kým domáci typicky v bordovomodrom. Hlavným rozhodcom zápasu je Mark Clattenburg.
     
    2
    Dohrávka 24. kola anglickej Premier league je v plnom prúde, výkop obstarali hráči ManU.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -34
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: Adrián – Jenkinson, Tomkins, Kouyaté, Cresswell – Downing, Song, Noble, Nolan (C) – D. Sakho, E. Valencia.
    Náhradníci: Jääskeläinen – O´Brien, Oxford, Amalfitano, Jarvis, Cole, Lee.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Rojo, Jones, Shaw – Blind – Di María, Rooney (C), Januzaj – Falcao, van Persie.
    Náhradníci: Valdés – Smalling, McNair, Fellaini, A. Herrera, Mata, Wilson..

     
    Čo sa týka vzájomných duelov, exkluzívne na tom je Manchester. Vyhral z dvanástich za sebou idúcich v Premier league až 11x, naposledy sa tešil WHU z výhry ešte v roku 2007. Za to v ligovom pohári to bolo po výsledku 4:0 v roku 2010. Tri body z ťažkého duelu by si mohli pripísať hostia, majú na to predpoklady. Či sa tak aj stane, dozvieme sa od 17.15.
     
    Starosti trénerovi van Gaalovi robí Michel Carrick, ktorý do hry nezasiahne, aspoň sa uzdravil Ashley Young. Ostatní hráči by mohli byť fit. Dobrou správou počas týždňa je, že United sa dostali ďalej v FA Cupe a nebyť straty doma so Svätcami, v desiatich dueloch by mali konto bez porážky.
     
    Na druhej strane hovoríme o nevyspytateľnom celku, ktorý potrebuje udržať minimálne štvrtú priečku. Tottenham aj Southampton svoje zápasy zvládli a preto je teraz rad na ManU. Vonku však majú diabli len tri výhry, čo tento počet zvládla aj tragická Aston Villa v tomto meradle, ale na druhej strane prehrali len dvakrát. Lepšie sú na tom pre zmenu v tomto už len Citizens.
     
    Lenže WHU nemá formu, naposledy mu to nevyšlo proti Liverpoolu a vôbec, šesť zápasov za sebou znamenalo len jedinú výhru, aj to len doma s Hullom. Andy Carroll navyše nebude môcť hrať a takisto mimo je aj Reid. Otázne štarty visia nad Tomkinsom a Collinsom.
     
    Kladivári budú mať asi jednu z posledných možností, ako sa ešte dostať na pohárové priečky, kým je čas a ponaháňať favoritov. Medzi nich na okupáciu týchto miest patrí aj Manchester United, práve proti ktorému sa stretnú. Ak by jeho náskok stiahli tromi bodmi, hneď by to vyzeralo nádejnejšie.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:15.

    Filip Kubaliak

    Góly: 50. Kouyaté – 90+3. Blind

    Karty:   74. Song (WHU), 81. Adrian (WHU) – 44. Rojo (MAN), 84. Shaw (MAN), 85. Rooney (MAN)   90+4. Shaw (MAN)


    West Ham United: Adrián – Jenkinson, Tomkins, Kouyaté, Cresswell – Downing, Song, Noble, Nolan (C) – D. Sakho, E. Valencia (85. Jarvis).
    Náhradníci: Jääskeläinen – O´Brien, Oxford, Amalfitano, Jarvis, Cole, Lee.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Rojo, Jones, Shaw – Blind – Di María, Rooney (C), Januzaj (73. Fellaini) – Falcao (90+5. Smalling), van Persie.
    Náhradníci: Valdés – Smalling, McNair, Fellaini, A. Herrera, Mata, Wilson.

    Rozhodca: Clattenburg – Simon, Beck

    Diváci: 34 449