Jekaterinburg – Togliatti 3:2 (po pr.) | Ufa – Barys 1:3 (kon.) | Novgorod – Čerepovec 0:4 (kon.)
CSKA Moskva – Viťaz 3:2 (po pr.) | Kazaň – Nižnekamsk 3:2 (kon.) | Soči – Jaroslavľ 2:4 (kon.)
Riga – Helsinki 3:2 (kon.)
koniec
HK Soči
2:4 (1:4, 1:0, 0:0)
Lokomotiv Jaroslavľ
Streda 07.01.2015, 15:30 • Ledový palác Bolšoj • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (17:42:40)
     
    59:50
    Ostávajú posledné sekundy tretej tretiny, domáci to už určite nestihnú a tak sa hostia stávajú víťazom zápasu 4:2, keď o všetkom prakticky rozhodla prvá tretina!
     
    59:30
    Domáci sú stále v šestici a usadení v útočnom pásme, defenzíva hostí však pozorne vzdoruje, všetky presné pokusy na bránku hostí kryje Sanford.
     
    59:14
    Oddychový čas domácich.
     
    59:07
    V hre už pokračujeme, domáci odvolali Šikina a skúšajú to tak v power-play v šestici sú momentálne usadení v útočnom pásme!
     
    59:05
    Oddychový čas hostí.
     
    58:35
    Hra sa teraz odohráva v obrannom pásme hostí, domáci sú pri puku, ale hostia ich výborne napádajú a nepúšťajú ich ku presným strelám. Čas hrá teraz proti domácim.
     
    57:25
    Domáci sa teraz prebojovali do útočného pásma, Whitney nahodil puk na bránku hostí a Sanford radšej hru prerušil. Už sme v samom závere poslednej tretej tretiny a zrejme aj tohto zápasu.
     
    56:30
    Brankár domáceho tímu si teraz poradil aj s pokusom Thörnberg a tak hra bude opäť prebiehať v obrannom pásme domácich, čo pre HK Soči vôbec nie je dobré.
     
    56:20
    Napokon sa hostia dostali aj do zakončenia, Pašnin zamestnal strelou od modrej domáceho brankára, ktorý istým zákrokom hru prerušil.
     
    56:00
    Buly v obrannom pásme domácich vyhrali hostia, ale o pásmo sa pripravili nepresnou prihrávkou. Ku puku sa však zakrátko dostali späť a od svojej bránky zakladajú útočnú akciu.
     
    55:32
    Po dlhšej dobe sa do útočného pásma dostali aj hostia a po strele Kapustina tam ešte nejaký ten čas pobudnú. Šikin radšej po strele Kapustina hru prerušil.
     
    54:50
    Domáci Whitney sa dsotal ku puku, nahodil ho pred bránku hostí, tam sa puk poodrážal až do rohu klziska, kde sa ho zmocnili hostia.
     
    53:50
    Ďalší útok domáceho tímu, Krikunov pokus však Sanforda neprekvapil a brankár hostí má puk vo svojej moci.
     
    52:45
    Hostia sa teraz dostávajú pod tlak, ale riešia to rozumne a domáci sa nemôžu dostať ku presnej strele na bránku. Domácemu tímu sa tak už čas veľmi rýchlo kráti.
     
    51:35
    Vhadzovalo sa v útočnom pásme domácich, puk získali na svoje hokejky hostia a zakladajú pomalú útočnú akciu. Domáci sa tak rýchlo vracajú späť si plniť defenzívne povinnosti.
     
    50:55
    Domáci boli teraz blízko ku kontaktnému gólu! Petersson však sám proti Sanfordovi zaváhal, následne sa dostal aj ku dorážke a snažil sa prelobovať brankára hostí, puk však išiel len nad bránku hostí!
     
    50:00
    Do zakončenia sa však domáci tím neodstal a puk na hokejky získali hostia, ktorí sa nemajú kam ponáhľať. Pomaly sa dostávame ku záveru poslednej tretej tretiny.
     
    49:00
    Hostia teraz vytlačili domácich z útočného pásma, hokejisti domáceho tímu sú však aj naďalej pri puku a už sa tlačia pred bránku hostí.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 20. Lapenkov (Emmerton, Petersson), 31. Whitney (Petersson, Ščastlivij) – 1. Holos (Averin), 4. Loktionov (Kontiola), 13. Apalkov (Plotnikov, Averin), 19. Koňkov (Platt, Novotný)


    HK Soči: Pöpperle (13.Šikin) – Koledov, Ščitov, Derljuk, Wilson, Whitney, Järvinen, Švidenko – Krikunov, Ignaťuškin, Kosticyn – Warn, Emmerton, Radulov – Ščastlivij, Petersson, Lapenkov – Krutov, Šiškanov, Morozov – Krjukov
    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik) – Holos, Vasiljev, Kronwall, Pašnin, Višněvskij, Ljubuškin, Gorochov – Plotnikov, Apalkov, Averin – Kontiola , Thörnberg, Loktionov – Koňkov, Novotný, Platt – Kartajev, Galimov, Kapustin – Kraskovskij

    Rozhodca: Dějev, Safiullov – Ivanov, Nestěrov