NJ Devils – Buffalo 4:1 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 2:1 (2:1 po s.n.) | Montreal – Tampa Bay 2:4 (kon.)
Nashville – Carolina 3:2 (kon.) | Minnesota – San Jose 3:4 (po pr.) | Chicago – Colorado 0:2 (kon.)
Dallas – Columbus 2:4 (kon.) | Arizona – St. Louis 0:6 (kon.) | Edmonton – Detroit 2:4 (kon.)
Vancouver – NY Islanders 3:2 (kon.)
koniec
Edmonton Oilers
2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
Detroit Red Wings
Streda 07.01.2015, 03:30 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Posledná päťminútovka tretej tretiny najprv priniesla vyrovnanie Edmontonu, potom však prišiel faul domácich a presilovka Detroitu o dvoch hráčov, ktorú využil Datsjuk a do prázdnej brány pridal štvrtý gól červených krídiel Glendening. Ani jeden z detroitských Tomášov dnes nebodoval, no najmä Tatar hýril aktivitou, v zápase si vypracoval viacero veľkých príležitostí, no Fasth prekonať nedokázal.

    Na dnes je to z mojej strany už naozaj všetko. Ďakujem všetkým za pozornosť a prajem príjemné vstávanie, respektíve, ak máte také šťastie a možnosť, tak dobrú noc! (06:16:30)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
    Luke GLENDENING - 2:4
     
    59:57
    Detroit Red Wings dal gól!
    Vyrovnanie sa v závere nekonalo, práve naopak, Detroit ešte zásluhou LUKA GLENDENINGA a jeho presného zakončenia do odkrytej svätyne domácich navýšil svoj vedenie! Bez asistencie.
     
    59:34
    Po oddychovom čase už domáci na ľad nastúpili so šesticou korčuliarov. Absolútna hra vabank zo strany Edmontonu!
    Pavel DATSJUK - 2:3
     
    59:26
    Detroit Red Wings dal gól!
    Neskutočný záver dnešného stretnutia v aréne olejárov! Detroit nakoniec dokázal zúžitkovať svoju presilovku na tretí gól, ktorým hostia zrejme definitívne zlomili zápas vo svoj prospech, pretože Edmontonu už na opätovné vyrovnanie veľa času neostáva! Strelecky to na seba zobral najpovolanejší hráč červených krídiel PAVEL DATSJUK, na ktorého zakončenie bol Viktor Fasth prikrátky. Asistencie: Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall.
     
    59:25
    Abdelkader v poslednej minúty vypálil, no Viktor Fasth sa prestreliť nenechal.
     
    58:40
    Na hosťujúce hokejky však akoby sa po vyrovnaní vkradlo podstatne viac nervozity. Teraz si Detroit pri snahe založiť útok nerozumel až natoľko, že puk skončil na zakázanom uvoľnení.
     
    57:31
    Pouliot neukontroloval svoju hokejku, tá vyletela do tváre Ericssona, ktorému spôsobila tržnú ranu, a tak bude hrať Detroit v presilovke až štyri minúty!
    Jordan EBERLE - 2:2
     
    55:55
    Edmonton Oilers dáva gól! Síce to vyzeralo tak, že Edmonton sa ani len nedostane k záverečnému náporu, predsa len domáci dokázali zmobilizovať sily a vyrovnať! Nugent-Hopkins naplno preukázal svoju geniálnu prihrávku, spoza brány to nabil JORDANOVI EBERLEMU, ktorý svojim druhým gólom po pohotovej strele zrejme poslal stretnutie do predĺženia! Asistencie: Ryan Nugent-Hoplins, Taylor Hall.
     
    55:30
    Howard podržal puk vo svojej moci až kým rozhodcovia neprerušili hru. Vhadzovať sa teda bude v útočnom pásme olejárov.
     
    55:05
    Vstupujeme do poslednej päťminútovky tretej tretiny, ktorá sa ale odohrá až po poslednej reklamnej pauze.
     
    54:30
    Počas posledného pobytu na ľade dva krát skúšal strelecké šťastie Tomáš Tatar, no tomu dnes akoby Fastha nebolo súdené prekonať.
     
    52:40
    Po reklamnej prestávke prišli v rýchlom slede za sebou dve strely v podaní Justina Abdelkadera a Gustava Nyquista, ani jedna z nich však nemala také parametre, aby Viktora Fastha mohla prekonať.
     
    51:45
    Mark Fayne sa snažil moje predchádzajúce tvrdenie dementovať strelou, no opäť to bolo len z dosť veľkej vzdialenosti, čo Jimmy Howard bez ťažkostí vyriešil.
     
    51:06
    Nechcem robiť unáhlené závery, no domácim sa veľmi rýchlo kráti čas a zatiaľ nie je po ich záverečnom tlaku ani len ten najmenší náznak.
     
    49:30
    Hra sa v týchto momentoch odvíja predovšetkým v strednom pásme. Útočníci olejárov nie a nie nájsť cestu, ktorou by sa dostali k nejakému vážnejšiemu ohrozeniu Howardovej svätyne.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 16. Jordan Eberle (Jeff Petry, Anton Lander), 56. Jordan Eberle (Ryan Nugent-Hopkins, Taylor Hall) – 31. Kyle Quincey (Justin Abdelkader), 39. Justin Abdelkader (Niklas Kronwall, Pavel Datsjuk), 60. Pavel Datsjuk (Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall), 60. Luke Glendening (Bez asistencie)


    Edmonton Oilers: Fasth (Scrievens) – Ference, Petry – Hall, Nugent-Hopkins, Eberle – Klefbom, Schultz – Pouliot, Roy, Purcell – Nikitin, Fayne – Fraser, Lander, Yakupov – Hendricks, Gordon, Klinkhammer.
    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Kronwall, Ericsson – Abdelkader, Datsjuk, Zetterberg – DeKeyeser, Quincey – Jurčo, Sheahan, Tatar – Ouellet, Smith – Nyquist, Helm, Franzen – Weiss, Glendening, Miller.